MASHARIKI EAST, AFGEKORT : M-E

Association sans but lucratif


Dénomination : MASHARIKI EAST, AFGEKORT : M-E
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.654.151

Publication

24/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

Titel I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1.  De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam :  Mashariki East en afgekort  M-E

Artikel 2.  De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Beukendreef 51, 9401 Pollare, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Oost  Vlaanderen (Gent-Dendermonde-Oudenaarde).

De zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de Algemene Vergadering naar iedere andere plaats in Vlaanderen of het Brussels Hoofdstedelijke Gewest, overeenkomstig de bepalingen van artikel ... betreffende de statutenwijziging.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw en het adres van deze zetel van de vereniging.

Artikel 3.  De vereniging heeft tot doel de bevordering van de levensomstandigheden van inwoners van dorpen, volkswijken en plattelandsgemeenten in de ontwikkelingslanden op het vlak van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw en tevens de autonomie en zelfstandigheid van de inheemse inwoners te bevorderen en te verdedigen.

Artikel 4.  De vereniging streeft de verwezenlijking van dit maatschappelijk doel na met de middelen, acties en activiteiten die zij daarvoor geschikt acht en meer in het bijzonder door:

De hierna vernoemde personen:

1. Mazambi (Nyota) Eve, Beukendreef 51, 9401 Pollare

2. Bora Evelyn, Beukendreef 51, 9401 Pollare

3. Safi Immaculé Mudiri, Linkebeek 15, 9400 Denderwindeke

4. Junior (Frederick) Walumona, Park Terlinden 10/37, 9300 Aalst

5. Julienne Mpokufuri Ipame, Beukendreef 51, 9401 Pollare

Zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden en specifieke condities, gematerialiseerd in deze statuten:

OPRICHTINGSAKTE VZW

Mashariki East (Beukendreef 51 9401 Ninove)

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Mashariki East vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : M-E

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Beukendreef 51

*14313187*

Luik B

9401

België

0507654151

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ninove (Pollare)

Griffie

Neergelegd

22-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

- Stelselmatig op te treden als vertegenwoordiger van de kwetsbare bevolkingsgroepen in het Zuiden ten opzichte van andere instellingen en particuliere organisaties.

- De Millennium Doelstellingen van de Verenigde Naties betreffend onderwijs, gezondheidszorg en landbouw mee helpen realiseren door te zorgen voor advies, informatie, vorming en begeleiding.

- Het opzetten van gemeenschappelijk acties en transversale activiteiten.

- Door de maatschappelijk belangen van de bovenvermelde doelstellingen van de inheemse bevolking te behartigen.

We benadrukken hiermee het toenemend belang van internationalisering van de lokale beleidsdomeinen door meer en meer decentralisatie- en democratiseringsprocessen in ontwikkelingslanden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 5.  De Vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 6.  De Vereniging kan alle materiële goederen verwerven evenals alle rechten die zij nodig heeft om haar maatschappelijk doel te bereiken. Zij kan die goederen en rechten ook vervreemden of op om het even welke manier ter beschikking stellen van derden wanneer zulks nodig of nuttig wordt geacht.

Titel II. LEDEN EN LIDMAATSCHAP

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7.  De vereniging is samengesteld uit minstens 3 leden en omvat een onbepaald aantal gewone en corresponderende toegetreden leden.

Artikel 8.  De effectieve leden zijn een maandelijkse lidgeld ten bedrage van Q' 10 verschuldigd. Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting en overlijden.

De toegetreden leden zijn een maandelijkse lidgeld van Q' 5 verschuldigd. Een lid (zowel toegetreden als effectief) dat zijn bijdrage, zoals hierboven vermeld, niet betaalt, kan worden geacht schorsend te zijn en verliest zijn stemrecht. De Raad van Bestuur bepaalt de te volgen procedure van schorsing.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur .

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De uittredende of uitgesloten leden, de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid, hebben geen aanspraken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bedragen, van toekomstige aanbrengsten of andere prestaties vorderen. In geen geval kan in deze gevallen, mededelingen of afschriften van rekeningen, verzegelingen van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris geëist worden.

Titel III.  ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9.  De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 10.  De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

A. de goedkeuring van de statuten en de wijziging van de statuten; Het doel van de vereniging kan enkel gewijzigd worden mits goedkeuring van de Raad van Bestuur . De Raad van Bestuur dienst voorafgaandelijk in kennis te worden gesteld van iedere andere statutenwijziging.

B. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

C. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

D. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

E. de goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

F. de ontbinding van de vereniging;

G. de uitsluiting van een lid;

H. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

I. de beslissing tot het oprichten, verhuizen en afschaffen van vestigingsplaatsen van onderwijs- , verzorgings  en landbouwetablissementen.

De ondergetekende oprichters zijn de effectieve leden. Deze effectieve leden beschikken, in tegenstelling tot de toegetreden leden, over alle rechten en verplichtingen die hen door de wet of door de statuten zijn toebedeeld. In de regel zijn zij de enigen die toegang hebben tot de Algemene Vergadering van de vereniging.

Het register van de effectieve en toegetreden leden wordt bijgehouden door de Raad van Bestuur en kan te allen tijde door de leden op de zetel worden geraadpleegd.

Artikel 11.  De leden van de Algemene Vergadering zullen ten minste éénmaal per jaar in vergadering bijeenkomen, op een schriftelijke uitnodiging met vermelding van de dagorde.

§1 Buitengewone Algemene Vergadering en kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§2 Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste vijftien dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

van twee bestuurders. Alle leden moeten worden opgeroepen. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§3 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur , of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§4 De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§5 In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezig leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

De oprichtende leden beschikken over een vetorecht bij de besluitvorming in de Algemene Vergadering van de vereniging. Dit vetorecht heeft betrekking op de wijziging van de statuten, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de beslissing tot het oprichten, verhuizen en afschaffen van de vestigingsplaatsen van onderwijs- , verzorgings  en landbouwetablissementen.

§6 Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk binnen de maand na datum van de Algemene Vergadering .

§7 Al de inkomsten zullen worden gebruikt voor het dekken van de lasten van de vereniging. Het eventueel overschot mag nimmer verdeeld worden tussen de leden, maar zal worden overgedragen op het volgende boekjaar.

Titel IV.  RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12.  De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur . De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste 3 bestuurders, benoemd door de Algemene Vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar. In geval er slechts 3 leden zijn, zal de Raad van Bestuur echter slechts bestaan uit 2 bestuurders.

§1 Een oprichtende lid is steeds lid van de Raad van Bestuur van de vereniging.

§2 De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3 De bestuurders worden verkozen voor een termijn van 1 jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

§4 De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Artikel 13.  De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering , in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

§1 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering , worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur .

§2 Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§3 De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 14.  De Raad van Bestuur vergadert minstens 4 maal per jaar. Zij vergadert zo dikwijls als de belangen van de vereniging het vereisen.

§1 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste vijftien dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

§2 De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de Raad van Bestuur moeten worden goedgekeurd door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§3 Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden er notulen opgemaakt die door de voorzitter worden ondertekend en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk binnen de maand na de bestuursvergadering.

Artikel 15.  De Raad van Bestuur belast een coördinator met het dagelijks bestuur van de vereniging en met de leiding van de dagelijkse taken van de vereniging. De coördinator neemt deel aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur, is lid van lid van de Algemene Vergadering en stelt er de notulen van vast.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel V.  Begroting en rekeningen

Artikel 16.  Het boekjaar van de Vereniging valt samen met het kalenderjaar.

Artikel 17.  Het nazicht van de rekeningen en de rapportering daarover aan de Algemene Vergadering wordt toevertrouwd aan een Commissarisrevisor indien de vereniging voldoet aan de wettelijke voorwaarden hiervoor. De Commissarisrevisor wordt aangesteld door de Algemene Vergadering op voorstel van de Raad van Bestuur.

Artikel 18.  Voor elk boekjaar wordt een begroting van kosten en opbrengsten van de Vereniging aan de Algemene Vergadering voorgelegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 19.  Samen met de begroting voor het boekjaar worden de rekeningen van het afgelopen boekjaar inclusief het verslag van de commissarisrevisor, indien wettelijk vereist, ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Artikel 20.  Elke jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting leesbaar voor de leden van de Algemene Vergadering.

De vereniging zal haar financiële middelen beleggen bij een in België toegelaten financiële instelling in risicoloze producten met een marktconforme opbrengst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel VI.  ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 21.  onverminderd de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 kan de ontbinding van de Vereniging uitgesproken worden door de Algemene Vergadering. Hiervoor moeten twee derden van de leden aanwezig zijn.

Is deze voorwaarde niet vervuld dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beslissen welk ook het getal der aanwezige leden zijn. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden door vier vijfde van de aanwezige leden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 22.  In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft, aan te wijzen door de Algemene Vergadering.

Titel VII.  SLOTVERKLARINGEN

Artikel 23.  De vereniging sluit een verzekering af voor burgerlijke aansprakelijkheid, lichamelijke ongevallen en

rechtsbijstand, conform de kapitalen en risico s zoals gestipuleerd in de afgesloten polissen.

Artikel 24. - Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals

gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

In alle gevallen waarin zowel de wet als de statuten en het huishoudelijk reglement niet voorzien, beslist de raad

van bestuur.

Artikel 25.  Indien sommige bepalingen van onderhavige statuten in strijd zijn met de gebiedende voorschriften van de wet, dan dienen zij als ongeschreven te worden beschouwd zonder echter de oorzaak van de vernietiging van de vereniging te kunnen zijn.

Ninove, 15 december 2014

Volgen de namen, voornamen en de handtekeningen van de stichtende leden.

Eva Mazambi Evelyn Bora

Safi Immaculé Mudiri Junior (Frederick) Walumona

Julienne Mpokufuri Ipame

Coordonnées
MASHARIKI EAST, AFGEKORT : M-E

Adresse
BEUKENDREEF 51 9401 POLLARE

Code postal : 9401
Localité : Pollare
Commune : NINOVE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande