MASTERS IN LOGICAL THINKING, AFGEKORT : MALOT

Association sans but lucratif


Dénomination : MASTERS IN LOGICAL THINKING, AFGEKORT : MALOT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.580.737

Publication

06/11/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0838.580.737

Benaming

(voluit) : Masters in Iogical thinking

(verkort) : MAL OT

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Veldestraat 28 9850 Merendree

Ondrnverpo akte : Wijziging adres maatschappelijke zetel.

Op de Buitengewone algemene vergadering van 4 oktober 2013 van de VZW Malot werd beslist met eenparigheid van stemmen , de zetel van de VZW te verplaatsen naar volgend adres: Adoif Lootensstraat 42 9031 Gent: Drongen

Voor eensluidend afschrift,

Van Lierde Marie-Thérèse Vercauter Wim

secretaris Voorzitter

NEERGELEGD

2 5 ST. 2013

RECF`ijl"BANK VAN

KUUt'NAN EL TE GENT

Op de laatste blz. van LU3k B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Art. 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan echter te allen tijde worden ontbonden. Leden, aanneming, ontslag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

NEERGELEGD 17 AUG. 2011

RECHTBANKiMe VAN KOOPHANDEL TE GENT

Ondememingsnr : OS38 5E0. 3314

Benarvting

(voluit) : Masters in logical thinking

(verkort) : MALOT

Rechtsvorm : verenging zonder winstoogmerk Zetel : Veldestraat 28, 9850 Merendree Onderwerp akte : oprichting

Op 11 augustus 2011 zijn onderstaande natuurlijke personen in een eerste algemene vergadering samengekomen om een vereniging zonder winstoogmerk op te richten onder de navolgende statuten.

De oprichters zijn:

Mortier Sabrine, Veldestraat 28, 9850 Merendree

Van Lierde Marie Thérèse, Lobeliastraat 12, 9920 Lovendegem

Vercauter Wim, Veldestraat 28, 9850 Merendree

Hierna volgen de volledige statuten van art. 1 tot 21.

STATUTEN

Benaming, zetel, doel, duur

Art. 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Masters in logical thinking, afgekort: MALOT

Art. 2

De maatschappelijke zetel of administratieve hoofdzetel is gevestigd Veldestraat 28, 9850 Merendree. De

vereniging valt onder het gerechtelijk arrondissement Gent.

Art. 3

De vereniging heeft tot doel het verschaffen van informatie, opleidingen, begeleiding en advies aan

instellingen, bedrijven, organisaties en personen, en dit in de ruimste zin van het woord.

Daartoe ontwikkelt en ondersteunt de vereniging, als expertise- en vormingscentrum, een aanbod aan activiteiten onder meer in functie van: opvoeding, welzijn, veiligheid, brandpreventie.

Zij mag eveneens alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen. Met inbegrip van onderzoek en uitwisseling van kennis en expertise, zowel nationaal als internationaal_

Daarnaast is de vereniging bevoegd om over te gaan tot het stellen van handelsdaden, in ondergeschikte orde, teneinde de niet-winstgevende doelstellingen te verwezenlijken.

De vereniging handelt onafhankelijk en onpartijdig en werkt buiten alle onderscheid van etnische of sociale afkomst, godsdienst of politieke overtuiging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouder

aan het

Belgisch Staatsblac

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 5

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens 5 bedragen. Alleen de effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering en de wettelijke bepalingen zijn alleen op hen van toepassing. De toegetreden leden zijn niet stemgerechtigd en zijn personen die op één of andere wijze sympathiseren met de vereniging en hun steun betuigen of deelnemen aan de activiteiten. Het huishoudelijk reglement kan in verschillende categorieën van toegetreden leden voorzien en bepaalt hun toelatingsvoorwaarden, rechten en plichten.

Er mag aan leden en toegetreden leden een jaarlijkse bijdrage worden gevraagd. Het bedrag wordt vastgelegd door de algemene vergadering en mag niet meer bedragen dan 250,OOEUR.

Art. 6

Effectieve leden zijn leden die - nadat ze tot de raad van bestuur een schriftelijke aanvraag hebben gericht - door het bestuur werden voorgesteld aan de eerstkomende algemene vergadering en door deze laatste als dusdanig met gewone meerderheid van stemmen werden aanvaard. De voorwaarden moeten door de raad van bestuur worden vastgelegd.

Toegetreden leden kunnen door de raad van bestuur als lid van de vereniging worden aanvaard volgens de voorwaarden, rechten en plichten, voorzien in een huishoudelijk reglement dat door de raad van bestuur wordt opgesteld. Dit huishoudelijk reglement en zijn uitbreidingen dienen te allen tijde beschikbaar te zijn op het adres van de maatschappelijke zetel. Door het toetreden tot de vereniging erkent het lid kennis genomen te hebben van het huishoudelijk reglement, van de rechten en de plichten van de leden daarin voorzien en ermee in te stemmen.

Art. 7

Elk effectief of toegetreden lid kan zich terugtrekken uit de vereniging door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen.

Het ontslag enfof de uitsluiting van toegetreden leden gebeurt onder de voorwaarden voorzien in een huishoudelijk reglement dat door de raad van bestuur wordt opgesteld.

De ontslagnemende, uitgesloten of overleden leden, alsook de rechtverkrijgenden of rechthebbenden hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging en zij kunnen de gestorte bijdragen niet terugvorderen. Zij kunnen noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijvingen vorderen.

Algemene vergadering

Art. 8

De algemene vergadering is samengesteld uit de leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis van deze door de secretaris. De algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar plaatsvinden, in de loop van het eerste trimester, voor de goedkeuring van de rekeningen en de begroting. Ter gelegenheid van de algemene vergadering brengt de raad van bestuur verslag uit over zijn beleid gedurende het afgelopen jaar.

Een bijzondere algemene vergadering kan worden gehouden wanneer het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet worden gehouden op verzoek van ten minste één vijfde van de effectieve leden en dit binnen de drie weken na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Art. 9

Behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de vergadering:

1° de wijzigingen aan statuten; "

2° het goedkeuren en wijzigen van het huishoudelijk reglement;

3° de benoeming, het ontslag en afzetting van bestuurders,

4° de goedkeuring van de rekeningen en begrotingen;

5° de ontbinding van de vereniging;

6° de aanvaarding en de uitsluiting van de effectieve leden;

7° alle andere machten uit te oefenen, die voortvloeien uit de wet of de statuten.

Art. 10

Leden worden ten minste acht dagen voor de vergadering, door de secretaris, per gewone brief of per email

opgeroepen voor de algemene vergadering. De agenda opgesteld door de raad van bestuur moet bij de

oproepingsbrief gevoegd zijn en de vergadering mag slechts de hierop vernielde punten behandelen.

Elke vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats aangeduid in de oproepingsbrief.

Art. 11

Alle toegetreden leden hebben enkel een' informatierecht en zij hebben het recht om, zonder stemrecht, aanwezig te zijn op de algemene vergaderingen. Toegetreden leden en belanghebbende derden kunnen de beslissingen van de algemene vergadering inzien. Inzagerecht van de leden in ledenregister, boekhouding en

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

notulen van organen van de vereniging, verloopt via de raad van bestuur. Derden kunnen enkel mits voorafgaande schriftelijke aanvraag, in de zetel van de vereniging kennisnemen van de besluiten over de relevante materie, die door hen nauwkeurig werd gespecificeerd, uiterlijk binnen de maand volgend op hun aanvraag.

Art. 12

Elk aanwezig effectief lid heeft één stem. Het effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van zijn keuze, op voorwaarde dat deze laatste drager is van een geschreven en ondertekende volmacht.

De beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De onthoudingen worden niet als uitgebrachte stemmen beschouwd. Bij afwijking van het voorgaande worden de beslissingen van de vergadering welke wijzigingen aan de statuten, uitsluiting van een effectief lid of vrijwillige ontbinding van de vereniging meebrengen, slechts genomen met inachtneming van de bijzondere voorwaarden vereist in de artikels 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Art. 13

Het boekjaar vangt aan op 1 januari. Elk jaar, op 31 december, worden de rekeningen van het boekjaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende boekjaar opgemaakt. De rekeningen en de begroting worden onderworpen aan de goedkeuring van de eerstvolgende algemene vergadering.

De algemene vergadering duidt onder haar leden twee financiële commissarissen aan die als taak hebben de rekeningen na te zien en hierover verslag uit brengen aan de algemene vergadering.

Raad van bestuur

Art. 14

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders, allen effectieve leden. Iedere kandidaat-bestuurder dient bij de raad van bestuur minstens acht werkdagen voor de algemene vergadering zijn kandidatuur in te dienen. De bestuurders worden door de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen verkozen voor een termijn van vijf jaar. Na het verstrijken van deze periode is een bestuurder uittredend en herkiesbaar en moet er een verkiezing worden gehouden. Leden van de raad van bestuur blijven steeds in functie tot de algemene vergadering in hun vervanging heeft voorzien.

Art. 15

De raad van bestuur kiest onder zijn leden ten minste een voorzitter, een secretaris, een penningmeester.

Een bestuurder mag maximaal twee mandaten uitoefenen. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De voorzitter heeft de leiding van de vergaderingen en waakt over de goede werking van de vereniging. De secretaris stelt de notulen van de vergaderingen op en zorgt voor de briefwisseling, bewaart het archief en de registers van de vereniging. De penningmeester is aansprakelijk voor de financiële verrichtingen. Voor betalingen boven een door de raad van bestuur vast te stellen bedrag, is de vereniging ten aanzien van derden geldig verbonden door de handtekening van de voorzitter en de penningmeester.

Bestuurders nemen in het uitoefenen van hun functie geen persoonlijke verplichtingen op zich, behoudens bij overschrijding van hun mandaat.

Art. 16

De raad van bestuur vergadert in college en wordt minstens tweemaal per jaar samengeroepen door de voorzitter of de secretaris. De vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats aangeduid in de oproeping. De raad van bestuur mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Andere personen kunnen op de vergadering worden uitgenodigd.

Beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen, bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Beslissingen genomen door de raad van beheer worden genotuleerd door de secretaris. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en bewaart in een register.

Art. 17

Het mandaat van bestuurder neemt een eind bij overlijden, ontslag als lid, ontslag als bestuurder of door afzetting door een algemene vergadering, ongeacht de termijn die hem was toegekend. Afzetting van een bestuurder gebeurt op dezelfde wijze als de uitsluiting van een effectief lid. Elke bestuurder kan zich terugtrekken uit de raad van bestuur door schriftelijk zijn ontslag in te dienen bij de raad van bestuur. Het bestuur zal dit ontslag aan de eerstkomende algemene vergadering voorleggen, waar het ontslag met gewone meerderheid van stemmen kan worden aanvaard.

Art. 18

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijzondere machtiging van

de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de

MOD 2.2

Luik 3 - Vervolg

beschikkingsdaden en voor alles wat niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort. De raad van bestuur mag in die zin kopen, verkopen, huren, verhuren, lenen, ontlenen, alle handelsverrichtingen en bankverrichtingen stellen, en in het algemeen de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden verbinden. Hij mag hierbij bevoegdheden aan het dagelijks bestuur of aan één of meer bestuurders delegeren.

Huishoudelijk reglement

Art. 19

De raad van bestuur mag een huishoudelijk reglement ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorstellen die daarover bij gewone meerderheid beslist.

Het huishoudelijk reglement wordt door de raad van bestuur opgesteld. Dit reglement vormt een aanvulling op de statuten en omvat de voorwaarden, rechten en plichten van de leden. Dit reglement is bindend voor alle toegetreden leden alsook voor alle effectieve leden tenzij strijdig met de ter zake vigerende Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Het huishoudelijk reglement kan te allen tijde aangepast worden. Een huishoudelijk reglement en zijn wijzigingen of uitbreidingen dienen te allen tijde beschikbaar te zijn op het adres van de maatschappelijke zetel of het secretariaat. Wijzigingen zullen voorafgaandelijk worden aangekondigd.

Ontbinding en vereffening

Art. 20

De algemene vergadering kan tot ontbinding van de vereniging besluiten overeenkomstig de vzw wet. Na vereffening van de schulden worden de resterende activa van de vereniging overgedragen aan een vereniging of organisatie die een gelijkaardig doel nastreeft.

Slotbepaling

Art. 21

Voor alles wat in deze statuten niet wordt geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing. Indien evenwel een bepaling van de statuten strijdig is met de voormelde wet, dient deze bepaling als niet geschreven te worden beschouwd en wordt de geldigheid van de overige bepalingen hierdoor niet aangetast.

In dezelfde algemene vergadering dd.11/08/2011 werden benoemd als eerste bestuurders:

Mortier Sabrine

Van Lierde Marie Thérèse

Vercauter Wim

Aansluitend beslist de raad van bestuur te benoemen tot:

Penningmeester: Mortier Sabrine

Secretaris: Van Lierde Marie Thérèse

Voorzitter: Vercauter Wim

Opgemaakt te Merendree, in drie exemplaren, op 11 augustus 2011.

Voor eensluidend afschrift,

Wim Vercauter - bestuurder

tegelijk hiermee neergelegd oprichtingsakte dd. 11/08/2011.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behotiden

" aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
MASTERS IN LOGICAL THINKING, AFGEKORT : MAL…

Adresse
VELDESTRAAT 28 9850 MERENDREE

Code postal : 9850
Localité : Merendree
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande