MATHIEU VERHOEVEN ARCHITECTUUR

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MATHIEU VERHOEVEN ARCHITECTUUR
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 563.642.254

Publication

07/10/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

*14309033*

Neergelegd

03-10-2014

Griffie

0563642254

Ondernemingsnummer :

Benaming

(voluit) :

Mathieu Verhoeven Architectuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Jeroen UYTTERHAEGEN te Wetteren : HET JAAR TWEEDUIZEND VEERTIEN.

Op twee oktober.

IS VERSCHENEN:

De heer VERHOEVEN, Mathieu Roger Willy, geboren te Wetteren op negen januari negentienhonderd achtentachtig, wonende te 9230-Wetteren, Lange Kouterstraat 20.

Die mij, Notaris, verzoekt te akteren wat volgt:

DEEL I. OPRICHTING:

De comparant verklaart mij, notaris, dat hij een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid wenst op te richten onder de naam "Mathieu Verhoeven Architectuur" met een kapitaal van achttienduizend zeshonderd (18.600,00) EURO, vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, alle in speciën onderschreven door genoemde heer Verhoeven voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00), hetzij voor alle honderd zesentachtig aandelen, zijnde het totaal der aandelen.

Alle aandelen zijn volledig afbetaald zodat vanaf de neerlegging der statuten op de bevoegde Rechtbank van koophandel een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) ter beschikking staat van de vennootschap, waarbij de gelden gestort werden op een bijzondere rekening met nummer BE57 6528 3861 8535, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap Record Bank te Evere, handelend door haar kantoor te Wetteren, zoals blijkt uit het aan ondergetekende notaris voorgelegd bankattest, dat in het dossier zal bewaard blijven.

De vennootschap is opgericht voor een ONBEPAALDE DUUR vanaf de datum van de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte, overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Financieel plan:

Ondergetekende notaris verklaart dat de oprichter hem voorafgaandelijk aan deze oprichtingsakte het financieel plan heeft overhandigd, zoals voorschreven door artikel tweehonderd vijftien van het Wetboek van Vennootschappen.

DEEL II. STATUTEN:

De oprichter verklaart dat de statuten van de vennootschap als volgt luiden:

 VORM, BENAMING, ZETEL, DOEL en DUUR

Artikel één  rechtsvorm  naam:

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de vorm heeft aangenomen van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid; haar naam luidt "Mathieu Verhoeven Architectuur"". Enkel deze naam zal worden gebruikt en dit steeds gevolgd door de woorden  burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid . De

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Rechtsvorm :

(verkort) :

Lange Kouterstraat 20

9230 Wetteren

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

naam dient steeds voluit te worden vermeld. De vennootschapsvorm mag afgekort worden.

Alle vennoten zijn verplicht om voor hun activiteiten binnen de vennootschap hetzelfde briefpapier te gebruiken.

De naam wordt vermeld op alle stukken die uitgaan van de vennootschap.

Artikel twee  maatschappelijke zetel:

2.1 De vennootschapszetel is gevestigd te 9230-Wetteren, Lange Kouterstraat 20.

De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten.

2.2 De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden. Ze wordt gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

2.3 De oprichting van een bijkomende vestiging (wat kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s)) wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Artikel drie  doel:

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van architect in de meest brede zin, onder meer door rechtstreeks of onrechtstreeks voor eigen rekening of voor rekening van derden opdrachten te verwerven en uit te voeren op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, verkeerskunde, milieubeheer, burgerlijke bouwkunde, bijzondere uitrustingstechnieken, verluchting, akoestiek, wegeniswerken, EPB-verslaggeving, binnenhuisinrichting, tuin- en landschapsinrichting, opmetingen, topografie, expertises evenals het uitvoeren van alle activiteiten en verrichtingen welke hiermee verband houden, bij uitsluiting evenwel van activiteiten en verrichtingen die met de uitoefening van het beroep van architect onverenigbaar zijn.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle niet-commerciële wijzen die zij het best geschikt acht en hierbij alle financiële verhandelingen doen, zowel roerende als onroerende, behoudens wettelijke of reglementaire beperkingen. Het is haar toegestaan leningen aan te gaan en alle zakelijke en gebruiks- en genotsrechten te verkrijgen. Elke tussenkomst in of deelneming aan een andere vennootschap of bij derden, onder welke vorm en welke wijze dan ook is mogelijk, op voorwaarde dat deze tussenkomst of deelneming van professionele aard is en het doel en de activiteiten van deze vennootschap of deze derde niet onverenigbaar is met het architectenberoep.

Bij de uitoefening van de activiteiten zullen de vennootschap en alle vennoten steeds handelen in overeenstemming met en naleving van de wet van 20 februari 1939, de wet van 26 juni 1963, het reglement van Beroepsplichten, de Aanbeveling van de Orde van Architecten met betrekking tot de uitoefening van het beroep van architect door een rechtspersoon en de toepasselijke wettelijke en deontologische bepalingen in het algemeen. De statuten zullen daarmee overeenstemmend worden geïnterpreteerd.

Alle vennoten van de architect-rechtspersoon zijn voor hun activiteiten binnen de architect-rechtspersoon verplicht hetzelfde briefpapier te gebruiken.

Artikel vier  duur:

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

KAPITAAL EN VENNOTEN

Artikel vijf - kapitaal.

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en is verdeeld in honderd zesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde doch met een fractiewaarde van elk één/honderd zesentachtigste (1/186ste) in het kapitaal.

Artikel zes  vennoten.

Het aantal vennoten is onbeperkt.

Natuurlijke personen met een beroep dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen niet als vennoot aanvaard worden. Ambtenaren en beambten kunnen, behoudens de wettelijk voorziene afwijkingen, niet als vennoot aanvaard worden.

Rechtspersonen met een doel dat onverenigbaar is met het beroep van architect kunnen evenmin als vennoot aanvaard worden.

AANDELEN EN STEMRECHTEN

Artikel zeven  Aandelen.

De aandelen en effecten zijn op naam en ondeelbaar.

Zij zijn voorzien van een volgnummer.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarin worden aangetekend:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

-nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal van de hem toebehorende aandelen;

-de gedane stortingen;

-de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer.

De eigendom van de aandelen wordt bewezen door de inschrijving in het desbetreffende register; van die inschrijving worden, zo gewenst, certificaten afgegeven aan de houders van de aandelen. De vennoten en de personen die daartoe een rechtmatig belang kunnen doen gelden hierbij inbegrepen de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten, kunnen inzage nemen van dit register in de zetel van de vennootschap.

Alle aandeelhouders moeten gemeld worden bij de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten. De vennootschap is ertoe verplicht op eenvoudig verzoek van een Raad van de Orde van Architecten het aandelenregister ter inzage voor te leggen.

Ten minste zestig procent (60 %) van de aandelen moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Met onrechtstreeks wordt bedoeld dat aandelen ook in het bezit kunnen zijn van een andere rechtspersoon die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en die dus op de tabel van de Orde van Architecten is ingeschreven.

Deze architect kan zowel een natuurlijke persoon als een rechtspersoon zijn die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde ingevolge het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, beschikt de vennootschap over een termijn van 6 maanden, om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode het beroep van architect verder blijven uitoefenen. Indien de overblijvende vennoot geen architect is, zal de vennootschap echter, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen, die in naam en voor rekening van de vennootschap, dan wel in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn, maar dient op de tabel opgenomen te zijn. De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde. Bij gebrek aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zijn niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien niet voldaan is aan voormelde voorwaarde om een andere reden dan het overlijden van een natuurlijke persoon/architect-vennoot, bijvoorbeeld in geval van schrapping of weglating van een architect-vennoot van de tabel van architecten, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door overdracht van aandelen aan een architect, al dan niet vennoot, zodat wordt voldaan aan voormelde voorwaarde.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Zoals voormeld moeten alle overige aandelen in het bezit zijn van natuurlijke personen die een niet-onverenigbaar beroep uitoefenen of rechtspersonen waarvan het maatschappelijk doel niet onverenigbaar is met het beroep van architect en moeten alle aandeelhouders gemeld zijn bij de Raad van de Orde van Architecten.

Artikel acht  overdracht van aandelen.

Elke overdracht van aandelen, in volle eigendom of in vruchtgebruik, elke splitsing van het eigendomsrecht en of elke toetreding van vennoten op gelijk welke wijze vereist de voorafgaande

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

toestemming van de bevoegde Provinciale raad van de Orde van Architecten.

Nieuwe architecten-vennoten kunnen slechts toetreden, hetzij via een aandelenoverdracht, hetzij via een kapitaalsverhoging, hetzij op enigerlei andere wijze, weze het als volle eigenaar of blote eigenaar, weze het als vruchtgebruiker van aandelen, mits uitdrukkelijk akkoord van de helft van de architecten-vennoten die minstens drie vierden van de architecten aandelen bezitten.

Een aandelenoverdracht, anders dan deze ingevolge overlijden, die tot gevolg heeft dat het aantal door architecten vennoten gecontroleerde aandelen daalt tot minder dan zestig procent (60%) van het maatschappelijk kapitaal is niet toegelaten.

Artikel negen  onverdeeldheid.

In geval van onverdeeldheid zullen de aan het aandeel verbonden rechten geschorst zijn, totdat één enkel persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van de aandelen is aangewezen. Voor wat betreft de architect-aandelen moet deze persoon gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Artikel tien  stemrechten.

10.1 Tenminste zestig procent (60 %) van de stemrechten moet, rechtstreeks of onrechtstreeks, in het bezit zijn van natuurlijke personen die ertoe gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

10.2 Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, worden de stemrechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker met uitzondering voor de beslissingen aangaande kapitaalverhoging of vermindering, in welk geval de stemrechten zullen uitgeoefend worden door de blote eigenaar(s).

Voor de architect-aandelen kan de uitoefening van het stemrecht evenwel in alle gevallen enkel toevertrouwd worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, aan een natuurlijk persoon die ertoe gemachtigd werd het beroep van architect uit te oefenen.

BESTUUR, BEHEER EN ONTBINDING

Artikel elf  bestuur.

11.1 De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

Deze voorwaarden gelden in het algemeen ook voor alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap.

De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft.

11.2 De zaakvoerders worden benoemd in de statuten of door de algemene vergadering.

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Gezien de ad nutum afzetbaarheid van een niet-statutaire zaakvoerder wordt ook over zijn ontslag beslist met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts ongevraagd worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij tevens vennoot is. Zijn opdracht kan ook om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De zaakvoerder, statutair of niet, kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

11.3 Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien.

11.4 Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van 6 maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2 § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie.

De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder.

Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer als een architect  rechtspersoon in de zin van artikel 2 § 2 van de Wet van 20 februari 1939 op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien.

De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op te tabel.

11.5 De zaakvoerders mogen belangen hebben, hetzij rechtstreeks, hetzij onrechtstreeks, in bedrijven die al dan niet een gelijkaardig maatschappelijk doel nastreven, voor zover de activiteiten van deze bedrijven niet onverenigbaar zijn met het beroep van architect.

11.6 Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. Artikel twaalf  vertegenwoordiging.

12.1 Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

12.2 Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Artikel dertien  controle.

De controle over de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering van de aandeelhouders:

-hetzij wanneer de benoeming van een commissaris door de wet opgelegd wordt;

-hetzij wanneer de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen er zo over beslist. Ingeval er geen commissaris benoemd is, bezit ieder aandeelhouder individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Artikel veertien  algemene vergadering.

1. Algemene beginselen:

De algemene vergadering van vennoten heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de vennootschap aangaan, te verrichten of te bekrachtigen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Zoals hoger vermeld is alleen de algemene vergadering bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de zaakvoerder(s) van de architect-rechtspersoon; dit geldt eveneens voor wat betreft hun bezoldiging en de duur van hun mandaat.

2. Bijeenroeping:

Het bestuursorgaan en de commissarissen, indien er zijn, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die één/vijfde (1/5e) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Daarenboven kan elke architect-vennoot een algemene vergadering bijeenroepen waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

De vennoten kunnen éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Zij worden vijftien (15) dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders.

3. Volmachten:

Iedere vennoot, natuurlijke persoon of rechtspersoon, mag zich op de algemene vergadering laten

vertegenwoordigen rekening houdend met nagemelde regels.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het bestuursorgaan mag de vorm van de volmachten bepalen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen evenwel slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van andere aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

4. Bureau:

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de oudste in jaren aanwezige zaakvoerder, zit de

algemene vergadering voor.

De voorzitter stelt een secretaris aan, die buiten de vennoten mag worden gekozen. De vergadering

kiest twee stemopnemers indien zij dit nuttig of nodig acht.

De voorzitter, de secretaris en de stemopnemers vormen het bureau.

Het bureau onderzoekt de geldigheid van de samenstelling van de vergadering en bepaalt, aan de

hand van de aanwezigheidslijst, het aantal stemmen waarmee iedere vennoot deelneemt aan de

stemming.

5. Verloop van de algemene vergadering:

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De voorzitter leidt de vergadering waarbij elk op de agenda geplaatst voorstel na beraadslaging ter stemming wordt gebracht.

Elk aandeel geeft recht op één stem. Het stemrecht, verbonden aan niet volgestorte aandelen waarvan de opgevraagde stortingen niet gedaan zijn, is geschorst.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders, zoals bepaald in de statuten.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten éénparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven per brief, fax of e-mail met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en de commissaris, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden de voorgestelde beslissingen geacht niet te zijn genomen; hebben bepaalde voorstellen wel doch andere niet de unanieme goedkeuring van de vennoten gekregen, dan zijn enkel de unaniem goedgekeurde voorstellen aangenomen en de andere verworpen.

6. Gewone algemene vergadering:

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of een andere plaats in de uitnodiging vermeld telkens de laatste vrijdag van de maand maart van ieder jaar om twintig (20) uur. Indien deze dag een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

De algemene vergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en behandelt de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerder(s) en commissaris(sen) te verlenen kwijting.

Een gewone algemene vergadering mag besluiten treffen ongeacht het aantal aandelen waarvoor aan de stemming wordt deelgenomen.

De besluiten van een gewone en een bijzondere algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

7. Buitengewone algemene vergadering:

Een buitengewone algemene vergadering heeft het recht wijzigingen aan te brengen in de statuten. Elk ontwerp tot wijziging van de statuten moet voorafgaandelijk onderworpen worden aan de goedkeuring van de bevoegde provinciale raad van de Orde der Architecten.

Een wijziging van de statuten kan slechts gebeuren nadat de voorgenomen wijzigingen door de bevoegde Raad van de Orde van Architecten goedgekeurd zijn.

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap, moet het bestuursorgaan de voorgestelde wijziging omstandig verantwoorden in een verslag dat in de agenda vermeld wordt. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissaris(sen) brengt (brengen) afzonderlijk verslag uit over

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

die staat. De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan op geldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen tenminste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige aandeelhouders vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierden (3/4den) van de stemmen heeft verkregen, of vier/vijfden (4/5) wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de rechtsvorm van de vennootschap. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

BOEKJAAR, JAARREKENING, WINSTVERDELING EN RESERVES

Artikel veertien  boekjaar  jaarrekening :

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober van ieder jaar om te eindigen op dertig september van ieder erop volgend jaar.

Op het einde van elk boekjaar zal (zullen) de zaakvoerder(s) een inventaris en een jaarrekening opmaken, overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen. Artikel vijftien  winstverdeling  reserves :

De algemene vergadering zal met gewone meerderheid van stemmen besluiten over de aanwending van de winst, met inachtname van de wettelijke bepalingen.

Een minimum van vijf ten honderd (5 %) wordt afgehouden voor het vormen van het wettelijk reservefonds; deze afhouding zal ophouden verplicht te zijn zodra de wettelijke reserve een tiende van het kapitaal bereikt heeft. Het zal opnieuw verplicht zijn van zodra de wettelijke reserve, om één of andere reden, verminderd werd.

Het saldo zal ter beschikking gesteld worden van de algemene vergadering die zal beslissen over de aanwending ervan, onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen.

SCHORSING EN SCHRAPPING VAN DE ARCHITECT-RECHTSPERSOON ALS ARCHITECT Artikel zestien - schorsing

In geval van schorsing van de vennootschap als architect zal de vennootschap, voor de periode van de schorsing, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn.

Artikel zeventien - schrapping

In geval van schrapping van de vennootschap van één van de tabellen van de Orde van Architecten zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat de vennootschap niet langer het beroep van architect uitoefent.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel achttien  ontbinding - vereffening

Bij ontbinding van de vennootschap zal de vereffening gedaan worden door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering, die over de ontbinding besloot, één of meer andere vereffenaars aanstelde, alles onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen, kunnen benoemd worden tot vereffenaar.

Elke voorgenomen ontbinding zal onverwijld worden meegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten met vermelding van de regeling inzake lopende opdrachten en de tienjarige aansprakelijkheid.

In geval van ontbinding worden door de vereffenaar(s), met inachtneming van de regels van de deontologie, de nodige schikkingen getroffen ter vrijwaring van de belangen van de cliëntenopdrachtgevers, onder meer inzake de voortzetting van de (architecten)contracten en van de architectuuropdrachten in uitvoering.

Bij ontbinding van de vennootschap zal voor de lopende opdrachten een persoon worden aangesteld die gemachtigd is het beroep van architect uit te oefenen en ingeschreven is op één van de tabellen van de Orde van Architecten teneinde voor rekening van de vennootschap in vereffening deze opdrachten verder uit te voeren.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn met betrekking tot de tienjarige

aansprakelijkheid van de vennootschap.

ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel twintig - verzekering

De vennootschap is verplicht haar burgerlijke en beroepsaansprakelijkheid te laten verzekeren

overeenkomstig de wet van 15 februari 2006.

Artikel éénentwintig  keuze van woonplaats:

De zaakvoerders die hun woonplaats in het buitenland hebben worden geacht voor de duur van hun

mandaat woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen en

kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap en de

verantwoordelijkheid van hun bestuur.

Artikel tweeëntwintig  verwijzing - deontologie

De vennoten zullen zich gedragen naar de dwingende bepalingen van het Wetboek van

Vennootschappen mochten deze in strijd zijn of komen met deze statuten en naar de aanvullende

bepalingen van zelfde wetboek voor zover daarvan niet wordt afgeweken in de statuten.

De architect-rechtspersoon en de vennoten dienen de Wet van 20 februari 1939, de Wet van 26 juni

1963, het Reglement van Beroepsplichten en de deontologie van het beroep van architect na te

leven.

Mochten onderhavige statuten bepalingen bevatten die strijdig zijn of worden met de deontologie van

het beroep van architect, dan worden deze voor niet geschreven gehouden. Onderhavige statuten

zullen steeds worden geïnterpreteerd conform gemelde deontologie.

DEEL III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN:

1. Eerste jaarvergadering  eerste boekjaar:

a. De verschijner-oprichter heeft verklaard dat het eerste boekjaar een aanvang neemt vanaf de oprichting der vennootschap door neerlegging van een uittreksel dezer op de bevoegde rechtbank van koophandel, om te eindigen op dertig december tweeduizend zestien.

b. De verschijner-oprichter heeft verklaard dat de eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het

jaar tweeduizend zeventien.

[...]

3. Verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting.

De comparant-oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen alle verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan.

De overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan tussen onderhavige ondertekening en het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid door de vennootschap, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

4. Benoeming niet-statutaire zaakvoerder:

Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap, heeft de verschijner in deze aan ondergetekende notaris verzocht te akteren en dit onder de opschortende voorwaarde van oprichting door papieren of electronische neerlegging, overeenkomstig artikel 67, paragraaf 1, en artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, dat benoemd wordt tot enige niet-statutaire zaakvoerder van de vennootschap, voor onbepaalde duur, hij zelf.

De aldus benoemde niet-statutaire zaakvoerder verklaart het hem toegekende mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van het mandaat.

Deze opdracht geldt met ingang vanaf de dag van de papieren of electronische neerlegging, hiervoren vermeld, en wordt onbezoldigd uitgeoefend.

Deze enige niet-statutaire zaakvoerder zal alle bevoegdheden kunnen uitoefenen behoudens die waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Geassocieerd Notaris Jeroen UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd :

-uitgifte akte

18/11/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

AFDELING DENDERMONDE

i

GRIFFIE REC

OOPHANDEL GENT

06 NOV. 2014

Griffie

Ondernemingsnr : 0563642254

Benaming

(voluit) : Mathieu Verhoeven Architectuur

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Lange Kouterstraat 20 - 9230 Wetteren

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging einde eerste boekjaar

Ten gevolge van een materiële vergissing in de tekst van de oprichtingsakte van de burgerlijke vennootschap besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'Mathieu Verhoeven Architectuur' met zetel te 9230 Wetteren, Lange Kouterstraat 20 (vennootschap ingeschreven rechtspersonenregister Dendermonde met ais ondememingsnummer 0563.642.254), opgericht ingevolge akte verleden voor ondergetekende notaris Jeroen Uytterhaegen te Wetteren op 2 oktober 2014, én in de tekst van de publicatie van het uittreksel van zelfde akte in het Belgisch Staatsblad (publicatie geschied in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad van 7 oktober 2014 onder nummer 0309033) werd vermeld dat het eerste boekjaar zal eindigen op dertig december tweeduizend zestien in plaats van dertig september tweeduizend zestien. In voormelde publicatie dient dan ook gelezen te worden

9. Eerste jaarvergadering  eerste boekjaar:

a. De verschijner-oprichter heeft verklaard dat het eerste boekjaar een aanvang neemt vanaf de oprichting der vennootschap door neerlegging van een uittreksel dezer op de bevoegde rechtbank van koophandel, om te eindigen op dertig september tweeduizend zestien.

Geassocieerd Notaris Jeroen UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd

-rectificatie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mod Ward 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van

~

11.11Jt1I.V0.111

u

u

Coordonnées
MATHIEU VERHOEVEN ARCHITECTUUR

Adresse
LANGE KOUTERSTRAAT 20 9230 WETTEREN

Code postal : 9230
Localité : WETTEREN
Commune : WETTEREN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande