MEDISCH KABINET UYTTENDAELE LUC - HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MEDISCH KABINET UYTTENDAELE LUC - HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 446.942.841

Publication

17/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 28.05.2014, NGL 12.06.2014 14168-0511-015
03/01/2014
ÿþMad Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffiev-art de akte

NEERGELEGD

2 0 DEC. 2013

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL TE GENT

Gi ifriu

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbla

111

003097*



Ondernemingsnr : 0446.942.841

Benaming

(voluit) : MEDISCH KABINET UYTTENDAELE LUC

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap ovv BVBA

Zetel : 9940 EVERGEM (ERTVELDE), Riemewegel 96 bus 2 (volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal opgesteld door notaris Jan Verstraeten te Assenede op 17 december 2013, neergelegd ter registratie, blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Bvba "MEDISCH KABINET UYTTENDAELE LUC", gevestigd te 9940 Evergem (Ertvelde), Riemewegel 96 bus 2, volgende beslissingen heeft genomen

1) Kennisneming van het besluit dat door de algemene vergadering werd genomen tot uitkering van reeds op 31 maart 2013 bestaande belaste reserves met toepassing van de heffing van 10 procent roerende voorheffing overeenkomstig de programmawet van 28 juni 2013 (artikel 537 WIB92) en dit met het oog om de aldus verworven dividenden onmiddellijk aan te wenden voor het verhogen van het maatschappelijk kapitaal.

2) Voorstel tot verhoging van het kapitaal van de vennootschap met een bedrag van zevenhonderd negenentwintigduizend euro (729.000,00) om het te brengen van achttienduizend vijfhonderd negentig euro (¬ 18.590,00) op zeven-honderd zevenenveertigduizend vijfhonderd negentig euro (¬ 747,590,00) zonder uitgifte van nieuwe aandelen maar door verhoging van de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

Op deze kapitaalverhoging zal volledig worden ingeschreven door inbreng van het netto-dividend dat ingevolge het hierboven vermelde besluit werd uitgekeerd aan de vennoten.

3) Inschrijving en volstorting van de kapitaalverhoging door inbreng in geld.

4) De vergadering stelt vast dat dientengevolge op de kapitaalverhoging volledig werd ingeschreven en dat ze volledig werd volgestort door inbreng in geld zoals hierboven vermeld.

Hierdoor is het kapitaal werkelijk gebracht op zevenhonderd zevenenveertigduizend vijfhonderd negentig euro (¬ 747.590,00), vertegenwoordigd door ze-venhonderd vijftig (750) aandelen zonder vermelding van waarde.

5) Wijziging van artikel 5 om het in overeenstemming te brengen met voormelde kapitaalverhogingen als volgt

Artikel 5,- Maatschappelijk kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennoot-+schap be-draagt zevenhonderd zevenenveertigduizend vijfhonderd negentig euro (¬ 747.590,00). Het is verdeeld in zevenhonderd vijftig (750) aandelen zonder aan-duiding van nominale waarde.

6) Wijziging van artikel 1 van de statuten als volgt :

Artikel 1.- Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met;

beperkte aansprakelijkheid.

Zij draagt de benaming "MEDISCH KABINET UYTTENDAELE LUC - HUISARTS

7) Wijziging van artikel 3 van de statuten als volgt

Artikel 3.- Zetel

De vennootschap is gevestigd te 9940 Evergem (Ertvelde), Riemewegel 96 bus 2,

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, te publiceren in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De verplaatsing van de zetel dient eveneens voorafgaandelijk aan de provinciale Raad van de Orde te worden meegedeeld.

De arts-vennoot mag een bijkomende praktijk vestigen, mits voor-afgaande goedkeuring door de provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Na het bekomen van deze toelating kan de vennootschap, bij beslissing van haar bevoegd orgaan, hiertoe overgaan.

8) Wijziging van artikel 4 van de statuten als volgt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4 Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Het juridisch kader te creëren voor het vergemakkelijken van de volledige geneeskundige praktijk beoefend door de huisarts-omniprakticus-vennoot, intensie-ve zorgen en spoedgevallen in naam en voor rekening van de vennootschap met het oog op verbetering van de behandeling en het lot van de patiënten en met inachtname van het Koninklijk Besluit nummer 78 van tien november negentienhonderd zevenenzestig, betreffende de uitoefening van de geneeskunst, de verpleegkunde, de paramedische beroepen en de geneeskundige commissies, de medische plichtenleer, de vrijheid van diagnose en therapie, de waardigheid en de onafhankelijkheid van het beroep. De vennootschap zal zich onder meer inlaten met:

a,- het beheren van een diagnose- en therapiecentrum, daarin begrepen de aankoop, het huren, het onderhouden van gebouwen en materieel, de fakturatie en ontvangst voor rekening van de vennootschap van honoraria van de huisarts-omniprakticus-vennoot, die in het kader van de vennootschap zijn beroep uitoefent, het ter beschikking stellen aan de geneesheren die in het kader van de vennoot-schap werken van medisch materieel en alles wat noodzakelijk en nuttig is voor het uitoefenen van de geneeskunde.

De activiteit omvat de inning en de uitkering van een vergoeding à rato van de geleverde medische prestaties in naam en voor rekening van de vennootschap.

b.- het behartigen van de professionele, materiële en morele belangen van haar vennoten.

c.- het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek, onder andere, door het organiseren en het doen bijwonen van vergaderingen, voordrachten, bijscholing en het uitgeven van studies, eventueel in samenwerking met organisaties die hetzelfde doel nastreven.

De vennootschap mag met andere geneesheren of derden geen overeenkomsten afsluiten die voor een geneesheer verboden zijn.

Enkel zolang er slechts één vennoot is die alle aandelen bezit, kan de vennootschap, als bijkomstig doel aile verrichtingen ondernemen van on-roerende, roerende of financiële aard, die haar doel dienen. De vennootschap kan bijkomend doel niet nastreven zodra er twee of meer vennoten zijn,

Het verkrijgen door aankoop of anderszins, verkopen, ruilen, verbeteren, uitrusten, verbouwen, belasten met, beschikken over, productief maken, het ver-huren en in huur nemen, de leasing van alle onroerende goederen, in het algemeen aile onroerende verrichtingen."

De enige vennoot verklaart dat de formaliteiten voorzien door artikel 2B7 van het Wetboek van Vennootschappen geacht worden te zijn vervuld.

9) Wijziging van artikel 9 van de statuten als volgt

Artikel 9.- Overdracht van aandelen onder de levenden

De vennoten mogen hun aandelen niet aan één of meerdere medevennoten, noch geheel, noch gedeeltelijk

overdragen, zonder ze voorafgaandelijk te koop te hebben aangeboden aan alle medevennoten.

De medevennoten beschikken over een termijn van drie maanden, die ingaat op datum van het

aangetekend schrijven waardoor zij door de vennoot die aandelen wenst over te dragen verwittigd worden, om

zich uit te spreken over het aanbod dat hun gedaan werd.

Deze aankoop geschiedt in verhouding tot het aantal aandelen dat elke vennoot bezit.

Aandelen mogen slecht worden overgedragen aan een huisarts-omniprakticus-vennoot, die voldoet aan de

voorwaarden opgelegd in artikel 7."

10) Wijziging van artikel 11 van de statuten als volgt

Artikel 11.- Overgang van aandelen bij overlijden

Bij overlijden van een vennoot zal de vennootschap voortbestaan tussen de overlevende vennoten.

Voor wat de echtgenoten, afstammelingen en andere erfgenamen en legata-rissen betreft, deze zullen voor wat betreft hun aanvaarding onderworpen zijn aan de bepalingen voorzien in het artikel 7, 9 en 10.

Indien zij de hoedanigheid van vennoot niet kunnen krijgen, hebben zij recht op de waarde van de overgedragen aandelen berekend overeenkomstig de bepalingen van artikel 12. De afkoop geschiedt volgens de bepalingen van artikel 13.

De weigering van aanvaarding is zonder verhaal.

Zolang de aandelen niet werden overgedragen aan een andere arts die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, dienen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt te blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde worden gesteld door systematische wijziging van de statuten, en inzonderheid artikel 1 (naam) en artikel 4 (doel) en de ove-rige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de

bevor-dering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of

onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd.

Indien de vennootschap slechts twee leden telt, zal, bij het overlijden van één van hen, over deze aanvaarding beslist worden door de overlevende vennoot en deze beslissing zal aan de belanghebbende moeten medegedeeld worden, per aan-getekende brief, binnen de drie maanden na het overlijden.

De overlevende vennoot zal naar eigen goeddunken, doch met inachtname van artikel 7 hiervoor, over de aanvaarding van een nieuwe vennoot mogen beslissen, vooraleer zich uit te spreken over de aanvaarding van de erfgenamen of legata-rissen.

Blijven er meerdere overlevende vennoten over, dan wordt, binnen de drie maanden na het overlijden, door de zaakvoerders een algemene vergadering bijeengeroepen. De beslissingen worden aan de belanghebbenden medegedeeld per aangetekende brief, binnen de vijftien dagen na de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

oor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Het overlijden of het ophouden van de beroepsactiviteiten als arts van de enige vennoot brengt de ontbinding van de vennootschap niet teweeg indien binnen termijn van twaalf maanden de aandelen overgedragen worden aan een persoon of personen bedoeld in artikel 7.

De eventuele vereffening van de vennootschap zal bij overlijden geschieden door de zorgen van de ' erfgenamen of de legatarissen daartoe aangeduid of bij ophouden van de beroepsactiviteiten van de enige vennoot, door zijn zorgen of een derde door hem aan te duiden."

11) Toevoeging van een nieuw artikel 19bis aan de statuten als volgt

Artikel 19bis.- Aansprakelijkheid

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt. De arts-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijkheid voor eventuele beroepsfouten. De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg ten opzichte van deze laatste als arts persoonlijk aansprakelijk blijven. De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische , fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

12) Wijziging van artikel 22 van de statuten als volgt

Artikel 22.- Bijzondere volmachten

De zaakvoerders kunnen een derde persoon als mandataris aanstellen voor gelegenheden van niet-medische aard en voor een beperkte duur, mits dit ge-schiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager ver-bindt de vennootschap binnen de noodzakelijk beperkte omvang van zijn mandaat,

13) Wijziging van artikelen 37, 38 en 39 van de statuten als volgt :

Artikel 37,- Ontbinding

De vennootschap wordt niet ontbonden door ontzetting, faillissement, kennelijk onvermogen of overlijden van een der vennoten.

Artikel 38,- Vereffening  Verdeling

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering, onverminderd de eventuele toepassing van artikel 184 § 5,

Er zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

Zij kunnen pas in functie treden nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel hun benoeming heeft bevestigd. Als de rechter de benoeming van een vereffenaar niet wil bevestigen of homologeren, stelt hij zelf een vereffenaar aan, eventueel op voordracht van de algemene vergadering. De vereffenaar beschikt over alle machten genoemd in de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel te allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Overeenkomstig artikel 189bis van het wetboek van vennootschappen zendt de vereffenaar in de zevende en de dertiende maand na de invereffeningstelling een omstandige staat van de toestand van de vereffening opgesteld aan het einde van de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar, over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. Die omstandige staat, die onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen vermeldt en die wat nog moet worden vereffend, aangeeft, wordt bij het in artikel 195 bis bedoelde vennootschapsdossier gevoegd.

Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het Jaar aan de griffie overgezonden en bij het vennootschapsdossier gevoegd.

Overeenkomstig artikel 190 § 1 van het wetboek van vennootschappen legt de vereffenaar, vooraleer de vereffening wordt afgesloten, het plan voor de verde-ling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De rechtbank kan van de vereffenaar alle dienstige inlichtingen vorderen om de geldigheid van het verdelingsplan na te gaan.

Na betaling van de schulden of consignaties van de nodige gelden om die te voldoen, verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden ; zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden.

14) Toevoeging van een nieuw artikel 41 aan de statuten ats volgt

Artikel 41.- Deontologische bepalingen

Iedere vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen dis-ciplinaire, correctionele of

administratieve veroordeling met weerslag op de gemeen-schappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de

vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de ven-nootschap, noch de vennoot mag hem gedurende

de straftijd doen vervangen.

15) Vervanging in de volledige statuten van het woord "geneesheer" in "arts".

16) Machtiging om een gecoördineerde tekst van de statuten op te stellen.

17) Machtiging aan het bestuursorgaan tot uitvoering van de te nemen beslissingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

NOTARIS JAN VERSTRAETEN TE ASSENEDE

Tegelijk hiermee neergelegd

- een afschrift van de akte kapitaalverhoging/statutenwijziging ;

- de gecoordineerde statuten

Op de laatste Plz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 29.07.2013 13359-0318-015
23/05/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 02.05.2012, NGL 15.05.2012 12117-0521-015
28/03/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 15.06.2011, NGL 23.03.2012 12068-0118-015
08/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 05.05.2010, NGL 02.06.2010 10148-0273-015
17/07/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 30.06.2009, NGL 13.07.2009 09407-0272-015
04/05/2009 : GET000559
27/06/2008 : GET000559
13/06/2007 : GET000559
13/06/2005 : GET000559
11/04/2005 : GET000559
17/05/2004 : GET000559
23/06/2003 : GET000559
26/07/2002 : GET000559
05/10/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 30.09.2015 15623-0249-015
21/12/2001 : GET000559
21/06/2000 : GET000559
14/04/1992 : GET559

Coordonnées
MEDISCH KABINET UYTTENDAELE LUC - HUISARTS

Adresse
RIEMEWEGEL 96, BUS 0002 9940 ERTVELDE

Code postal : 9940
Localité : Ertvelde
Commune : EVERGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande