MEGA AQUASPIRIT

Association sans but lucratif


Dénomination : MEGA AQUASPIRIT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 843.356.305

Publication

16/02/2012
ÿþOndernemingsar : Benaming ~y3 356 3o5

(voluit) : MEGA AQUASPIRIT

(verkort) "

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : DRIES 22 BUS 2 - 9112 SINAAI

Onderwerp akte : OPRICHTINGSAKTE

MEGA AQUASPIRIT

vereniging zonder winstoogmerk in oprichting

Dries 22 bus 2

9112 Sinaai

Tussen de ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen;

" Mevrouw Mesot Marisol, wonende te 9112 Sinaai, Dries 22 bus 2, geboren op 11/05/1966 te Beveren-Waas

" De heer VERBAUWEN Herman, wonende te 9900 Eeklo, Veldstraat 16, geboren op 16/05/1944 te Gent

" De heer MAXIMUS Peter François Ramon, wonende te 9042 Sint-Kruis-Winkel, Sint-Kruis Winkeldorp 62, geboren op 29/12/1968 te Antwerpen

" Mevrouw BAERT Erika Gustaaf Anna, wonende te 9190 Stekene, Cedronbeekstraat 25, geboren op 13/04/1973 te Sint-Gillis-Waas

" Mevrouw DE CALUWE Ilse, wonende te 9170 De Klinge, Jan Henderickxhof 5, geboren op 13/06/1974 te Sint-Gillis-Waas

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel I: Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1, Naam

De vereniging draagt de naam "Mega Aquaspirit V.Z.W.'", De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging, de benaming "toega Aquaspirit V,Z.W." te gebruiken.

Artikel 2. Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9112 Sinaai, Dries 22 bus 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Artikel 3. Doel

Het doel van de vereniging is alle facetten van de zwemsport en toepasselijke sporten te bevorderen en alle' daden te stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks dit doel beogen.

In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging, zo nodig, daden van koophandel stellen, dit enkel in bijkomende orde, ondergeschikt aan het hoofddoel.

De vereniging zal alle roerende en onroerende goederen die tot de verwezenlijking van haar doel nuttig zijn mogen bezitten, hetzij in volle eigendom, hetzij in vruchtgebruik.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

een FIE FiE2H-

191111111111 11IU II

*12039954*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

B

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titel ll: Leden, bijdragen,

verplichtingen en beëindiging van lidmaatschap

Artikel 5

De vereniging telt twee soorten leden: werkende leden en toegetreden leden.

De werkende leden vormen samen de algemene vergadering en hebben stemrecht. De toegetreden leden hebben geen stemrecht.

Het aantal werkende leden is onbeperkt, maar er zijn minimaal drie werkende leden. Er is minimaal één werkend lid meer dan de Raad van Bestuur.

De werkende en toegetreden leden zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement na te leven, de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden. De toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de sportieve en extra-sportieve ontspanningsactiviteiten van de club.

Artikel 6

§ 1 Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als dusdanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die opgenomen worden in het huishoudelijk reglement. De kandidatuur ais. werkend lid moet schriftelijk gebeuren met motivering van de kandidatuur,

§ 2 Het lidmaatschap van werkende leden eindigt door overlijden van een natuurlijk persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement, door middel van schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur of door uitsluiting.

§ 3 In afwachting van de beslissing omtrent uitsluiting van een werkend lid, kan de Raad van Bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd in artikel 6, op ernstige wijze schendt; die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zijn kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

§ 4 De beëindiging van het lidmaatschap ontslaat de werkende leden geenszins van de verplichtingen die ze eventueel kunnen hebben tegenover de Vlaamse Zwemfederatie, of andere organen en in het bijzonder de vereniging zelf.

§ 5 tien uittredend of uitgesloten leden en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

§ 6 De bijdrage van de werkende leden wordt vastgesteld op een bedrag van maximum ¬ 25,00 .euro, te betalen bij de toetreding. De Raad van Bestuur bepaalt jaarlijks de juiste hoogte van dit bedrag.

Artikel 7

§ 1 ais toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon, die een lidkaart heeft verkregen na aanvaarding en betaling van het lidgeld waarvan het bedrag jaarlijks wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De voorwaarden tot aanvaarding van een nieuw toegetreden lid worden omschreven in het huishoudelijk reglement.

Toegetreden leden moeten jaarlijks hun lidmaatschap vernieuwen door het betalen van hun lidgeld, zoniet eindigt hun lidmaatschap van rechtswege.

§ 2 Het lidmaatschap van toegetreden leden eindigt tevens door overlijden van een natuurlijk persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement, door middel van schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur of door uitsluiting.

§ 3 Over de uitsluiting van toegetreden leden beslist de Raad van Bestuur soeverein zonder haar beslissing te moeten motiveren.

§ 4 een uittredend of uitgesloten leden en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen.

§ 5 De beëindiging van het lidmaatschap ontslaat de toegetreden leden geenszins van de verplichtingen die ze eventueel kunnen hebben tegenover de Vlaamse Zwemfederatie, of andere organen en in het bijzonder de vereniging zelf

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8

Het jaarlijkse lidgeld voor toegetreden leden wordt vastgelegd in het huishoudelijk reglement.

Titel III Algemene vergadering

Artikel 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen de toegetreden leden aanwezig zijn op de algemene vergadering, doch zij bezitten enkel over een raadgevende stem. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of enig bestuurder door de Raad van Bestuur aangesteld.

Een werkend lid kan zich door een ander werkend lid laten vertegenwoordigen, Evenwel kan elk lid slechts één ander werkend lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen of afzetten van bestuurders

desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- De kwijting verlenen aan de penningmeester, aan de raad van bestuur en desgevallend de

commissarissen,

- Het goedkeuren van de begroting en de rekeningen

- Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

- Het uitsluiten van een werkend lid

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 11

De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeen geroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist, en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer één vijfde van de werkende leden erom vraagt,

De algemene vergadering moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum en dit telkens in de maand maart.

Alle werkende leden worden minstens 8 dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd voor de algemene vergadering. De toegetreden leden worden uitgenodigd door uithanging van de uitnodiging in de verschillende zwembaden waar de vereniging actief is. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. Tevens vermeldt de oproeping de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan, op voorwaarde dat alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 12

§ 1 Inzake gewone aangelegenheden worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene die de vergadering voorzit, doorslaggevend.

§ 2 In geval van uitsluiting van een werkend lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Dit betekent dat er een bijzondere meerderheid vereist is. Deze bijzondere meerderheden worden in de wet omschreven.

§ 3 Bij stemming omtrent statutenwijziging, ontbinding van de vereniging of uitsluiting van een werkend lid worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 13

Van aile vergadering van de vereniging worden notulen opgemaakt, die worden ondertekend door de secretaris of een door de voorzitter aangeduid lid van de Raad van Bestuur. Deze verslagen worden ondertekend door de voorzitter of secretaris en bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Titel IV Raad van Bestuur

Artikel 14

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders handelen als een college, Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van S jaar en zijn te allen tijde door deze afzetbaat, Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering dit anders zou bepalen.

Artikel 15

Het minimum aantal bestuurders is drie. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de voorzitter van de Raad van Bestuur bij gewoon schrijven.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van de termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging voorzien is.

Het ontslag van de voorzitter wordt gericht aan de penningmeester bij aangetekend schrijven.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering,

Artikel 16

§ 1 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester,

§ 2 De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of op voorstel minstens één derde van de bestuursleden. De Raad van Bestuur komt minstens éénmaa] per twee maanden samen, met uitzondering van de maanden juli en augustus waarin er geen vergaderingen worden voorzien, De voorzitter zit de vergadering voor. ln geval van afwezigheid wordt deze vervangen door het oudste aanwezige bestuurslid. De Raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Onthoudingen worden hierbij niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend,

§ 3 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 17

§ 1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfst om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken.

§ 2 Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en één van de bestuurders, behoudens wanneer machtiging van de algemene vergadering vereist zou zijn. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

§ 3 De algemene vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde huishoudelijke reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel V Dagelijks bestuur

Artikel 18

Voor het dagelijks bestuur wordt een bureau opgericht dat bestaat uit vier leden, De samenstelling van het bureau wordt geregeld in het huishoudelijk reglement, Dit bureau maakt het dagelijks bestuur uit van de vereniging en is bevoegd voor volgende zaken.

- het dagelijks bestuur van de vereniging

onderzoek van technische dossiers

- beslissingen omtrent dringende dossiers

- beslissingen omtrent disciplinaire zaken

- overige aangelegenheden die hen worden opgedragen door de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/02/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Het dagelijks bestuur zelf bestaat uit de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden;

a.op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b.door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen ne de neerlegging bij uittreksel bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

Artikel 19

§ 1 Het bureau komt éénmaal per week samen. De beslissingen die er genomen worden zijn rechtsgeldig, mits er op de Raad van Bestuur melding van gemaakt wordt en eventueel een stemming over wordt gehouden. Het bureau kan rechtsgeldig samenkomen mits drie van de vier leden aanwezig zijn en er unanimiteit bestaat over de te nemen beslissingen.

Artikel VI Inzagerecht van de werkende leden

Artikel 20

Derden die enig belang kunnen doen blijken, hebben het recht om inzage enfof een afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Alleen werkende leden kunnen, na afspraak, op de maatschappelijke zetel van de vereniging het register van de werkende leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de Raad van Bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel VII Begroting, rekeningen en controle

Artikel 21

§ 1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

§ 2 De penningmeester bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Raad van Bestuur. Na goedkeuring van de jaarrekeningen en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de penningmeester en desgevallend commissaris(sen).

Artikel VIII Vereffening en ontbinding,

Artikel 22

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts algemene vergadering tot vrijwillige ontbinding beslissen, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23

ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke eveneens de zwemsport behartigt. De algemene vergadering die tot ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 24

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Voor. `behouden aan het Belgisch Staatsblad



OVERGANGSBEPALINGEN

Na de oprichting komen de oprichters voor een eerste maal samen in algemene vergadering ter benoeming van de raad van bestuur en de bepaling van de functies. Voor een eerste termijn van zes jaar die vervalt bij de jaarlijkse algemene vergadering van 2018 worden met eenparigheid van stemmen benoemd tot bestuurder:

1. mevrouw MESOT Marisol, voornoemd

2, de heer VERBAUWEN Herman, voornoemd

3. de heer MAXIMUS Peter, voornoemd

4. mevrouw DE CALUWE Ilse, voornoemd

De functies worden als volgt bepaald en verdeeld:

Tot voorzitter van de VZW wordt benoemd, mevrouw MESOT Marisol.

Tot secretaris van de VZW wordt benoemd, mevrouw DE CALUWE Ilse

Tot penningmeester van de VZW wordt benoemd, de heer MAXIMUS Peter

Gedaan te Sinaai in 7 exemplaren op vrijdag 13 januari 2012, waarvan iedere partij verklaart een origineel te hebben ontvangen en waarvan twee exemplaren bestemd zijn voor de wettelijke registratie en publicatie.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ànnexes du Moniteur belge

Bíjsagen bij liëtBèTgiséli"Staatsblad - 1610271012

Coordonnées
MEGA AQUASPIRIT

Adresse
DRIES 22, BUS 2 9112 SINAAI

Code postal : 9112
Localité : Sinaai-Waas
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande