METAE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : METAE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 501.969.951

Publication

24/12/2012
ÿþi

Mod Won! 11.7

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

13 DEC. 2012

RECHTBMZ VAN KOOPHANE GENT

Ondernemingsnr : 050i. 6°

Benaming

(voluit) : METAE

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Eioutemstraat 2 D - 9864 Oosterzele

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting - inbreng in natura

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Christiaan UYTTERHAEGEN te Wetteren

HET JAAR TWEEDUIZEND EN TWAALF,

Op 10 december.

IS VERSCHENEN

1. "CONTERRA" E3urgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, met zetel te 9860 Oosterzele, Stationsstraat 161, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent met als ondernemingsnummer 0.465.753.418 en als BTW nummer BE 0.465.753.418, opgericht bij akte, verleden voor notaris Marc Sobrie te Zwalm, Munkzwalm op zeven april negentienhonderd negenennegentig, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van dertig april nadien, onder nummer 434, waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd werden bij akte verleden voor ondergetekende notaris op heden' voorafgaandelijk dezer, neer te leggen ter publicatie in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Hier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 13 van haar statuten, door de heer D'HONDT, Marnic René, geboren te Zottegem op negen juli negentienhonderd negenenvijftig, wonende te 9860 Oosterzele, Stationsstraat 161, handelende in zijn hoedanigheid van statutair zaakvoerder, hiertoe benoemd bij hogervermelde oprichting van de vennootschap, gepubliceerd zoals voorzegd

2 De heer HELLBBAUT, Benjamin Eddy Antoine, geboren te Gent op achttien januari negentienhonderd drieëntachtig, wonende te 9860 Oosterzele, Keerken 5.

Die ondergetekende Notaris verzoeken te acteren wat volgt:

DEEL I. OPRICHTING.

De verschijners verklaren een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap niet ' beperkte aansprakelijkheid op te richten onder de benaming "METAE" met maatschappelijke zetel te 9860 Oosterzele, Houtemstraat 2 D.

Het kapitaal bedraagt HONDERDDUIZEND EURO (¬ 100.000,00), verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste deel (1/100ste deel) van het kapitaal vertegenwoordigen.

De aandelen worden volledig in natura onderschreven als volgt :

INBRENG IN NATURA

1. Voornoemde vennootschap Conterra verklaart de nabeschreven haar toebehorende goederen in volle eigendom in te brengen. De inbreng omvat navolgende bestanddelen zoals omschreven in het bedrijfsrevisoraal verslag waarvan hierna sprake. De inbrenger verklaart eigenaar te zijn van de in natura in te brengen algemeenheid zoals die bestond op 30 november laatst en dat de wijzigingen sindsdien aangebracht door de' normale uitoefening van de activiteit evenals het resultaat van deze verrichtingen sedert 30 november laatst ten bate of ten laste komen van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "METAE",

Beschrijving van de in te brengen goederen

- de immateriële vaste activa, goodwill: beschreven in het nagemeld bedrijfsrevisoraal verslag als volgt, hierna letterlijk aangehaald:

"Het betreft de handelsbenaming, het logo, de clientèle en de handelsrelaties, de goede naam en faam verbonden aan de handelszaak, de reputatie die de zaak zich bij haar cliënten heeft opgebouwd en die door deze cliënten wordt verspreid en de verwachting dat door deze reputatieverspreiding nieuwe cliënten zullen aangetrokken worden, de vakbekwaamheid, de technische knowhow, de commerciële kennis, de voortzetting van de tot op heden 9n de eenmanszaak uitgeoefende handelszaak in het kader van de vennootschap en het

genot van de nog lopende contracten." _

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11111111 j1,1 j11,1,J111111111

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

omvattende de goodwill met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 299.000,00; - navolgende materiële vaste activa:

* installaties en machines met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 51.000,00;

* een lichte vrachtwagen Opel Corsa, eerste inschrijving 09/05/2006, met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 4.132,00.

* een lichte vrachtwagen Opel Combo, eerste inschrijving 12/02/2008 met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 4.132,00;

* een lichte vrachtwagen Citroën Berlingo, eerste inschrijving 04/0912007, met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 4.959,00.

2. Voornoemde Heer Hellebaut Benjamin verklaart de volle eigendom in te brengen van navolgende goederen behorende tot zijn éénmanszaak, waarvan hij verklaart dat deze hem in volle eigendom toebehoort en door hem wordt uitgebaat te 9860 Oosterzele, Keerken 5, onder het ondememingsnummer 0.829.119.079 en met BTW-nummer BE0.829.119.079. De inbreng omvat navolgende bestanddelen zoals omschreven in het bedrijfsrevisoraal verslag waarvan hierna sprake.

De inbrenger verklaart eigenaar te zijn van de in natura in te brengen eenmanszaak zoals die bestond op 30 november laatst en dat de wijzigingen sindsdien aangebracht door de normale uitoefening van de activiteit evenals het resultaat van deze verrichtingen sedert 30 november laatst ten bate of ten laste komen van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "METAE".

Beschrijving van de in te brengen goederen

- de immateriële vaste activa, goodwill: beschreven in het nagemeld bedrijfsrevisoraal verslag als volgt, hierna letterlijk aangehaald

"Het betreft de handelsbenaming, het logo, de clientèle en de handelsrelaties, de goede naam en faam verbonden aan de handelszaak, de reputatie die de zaak zich bij haar cliënten heeft opgebouwd en die door deze cliënten wordt verspreid en de verwachting dat door deze reputatieverspreiding nieuwe cliënten zullen aangetrokken worden, de vakbekwaamheid, de technische knowhow, de commerciële kennis, de voortzetting van de tot op heden in de eenmanszaak uitgeoefende handelszaak in het kader van de vennootschap en het genot van de nog lopende contracten."

met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 33.000,00;

navolgende materiële vaste activa:

* installaties en machines met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 16.000,00;

* een personenwagen Audi A6, eerste inschrijving 28/07/2006, met een geschatte inbrengwaarde per 30 november 2012 van ¬ 8.265,00.

Voorwaarden voor de inbreng in natura.

1) De hoger beschreven vermogensbestanddelen worden ingebracht en overgedragen onder de gewone waarborg als naar recht en vrij van elke hoegenaamde schuld of in pandstelling, verhuring, bruikleen of enig beletsel dat de vrije eigendoms- en genotsoverdracht zou kunnen belemmeren.

2) De vennootschap verkrijgt vanaf heden de volle eigendom en het genot van voormelde ingebrachte goederen in de toestand en gesteldheid waarin deze zich bevonden op datum van 30 november 2012 en met de wijzigingen er sindsdien aangebracht, zonder dat de onnauwkeurigheid in de beschrijving aanleiding kan zijn tot enige klacht of vordering jegens de comparanten-inbrengers en zonder waarborg wat betreft zichtbare of onzichtbare gebreken, slijtage of constructiefouten, Activa en passiva per 30 november 2012 die niet werden opgenomen blijven voor rekening van de respectievelijke inbrenger. Voor zoveel als nodig wordt in dit kader tevens verwezen naar nagemeld bedrijfsrevisoraal verslag, hetwelk dienaangaande het volgende vermeldt, alhier letterlijk overgenomen:

"Volledigheidshalve wensen wij te benadrukken dat enkel de in het huidig verslag beschreven activabestanddelen deel uitmaken van de inbreng in natura. De inbrengers zullen alle in het huidige verslag niet beschreven activabestanddelen voor eigen rekening houden en zullen instaan voor de vereffening van de in het huidig verslag niet vermelde schulden tegenover derden."

3) Alle voor- en nadelen, baten en lasten evenals de risico's verbonden aan het eigendomsrecht, het genot en de beschikking van de goederen komen ten goede en zijn ten laste van de vennootschap vanaf 1 december 2012.

4) De waarde van voorschreven goederen wordt volgens nagemeld bedrijfsrevisoraal verslag op datum van 30 november 2012 geschat op vierhonderdtwintigduizend vierhonderd achtentachtig euro (¬ 420.488,00).

5) Aangaande de passivabestanddelen wordt, voor zoveel ais nodig, verwezen naar nagemeld bedrijfsrevisoraal verslag, hetwelk dienaangaande het volgende vermeldt, alhier letterlijk overgenomen: "Er worden geen schulden in de vennootschap ingebracht,"

6) Elk van beide voormelde inbrengen vormt een algemeenheid van goederen en gebeurt overeenkomstig de voorwaarden bepaald in artikel 11 van het BTW-Wetboek.

Vergoeding voor de inbreng

De waarde van deze inbreng wordt vergoed, deels door honderd (100) volledig volstorte aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, elk met een fractiewaarde van één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal van de vennootschap van honderdduizend euro (¬ 100.000,00), te weten aan 1, genoemde vennootschap Conterra eenenvijftig (51) aandelen en 2. genoemde Heer Hellebaut Benjamin negenenveertig (49) aandelen en deels door de creatie van een vordering in rekening-courant, ten gunste van 1, genoemde vennootschap Conterra ten bedrage van driehonderdentwaalfduizend tweehonderd drieëntwintig euro (¬ 312.223,00) en 2, voornoemde Heer Hellebaut Benjamin ten bedrage van achtduizend tweehonderd vijfenzestig euro (¬ 8.265,00).

L Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge Fiscaal attest

De inbrengers werden ingelicht door ondergetekende notaris omtrent de gevolgen en implicaties van het ontbreken van fiscale attesten van de ontvangers van de (in)directe belastingen en van het ontbreken van de sociale certificaten, die verklaren dat er geen belastingsaanslagen en-of -achterstallen bestaan op heden noch achterstallen wat betreft de sociale zekerheidsbijdragen.

Voor zoveel als nodig ontstaan zij ondergetekende notaris van verdere toelichting dienaangaande. Bedrijfsrevlsoraal verslag

Door de Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "BDO", met zetel te 9820 Merelbeke, Guldensporenpark 100 -- blok K, vertegenwoordigd door Mevrouw Veerle Catry, werd op 30 november 2012 het bedrijfsrevisoraal verslag opgesteld, waarvan het BESLUIT letterlijk luidt als volgt

"5, Besluit

De inbreng in natura door de vennootschap de bestaande BVBA Metae, vertegenwoordigd door de heer Mamie D'Hondt met zetel te 9860 Oosterzele, Stationsstraat 161, en de heer Benjamin HELLEBAUT, wonende te 9860 Oosterzele, Keerken 5, tot oprichting van der BVBA Metae met zetel te 9860 Oosterzele, Houtemstraat 2 D, bestaat uit de inbreng van een geheel van activabestanddelen van de handelsonderneming, uitgebaat op naam van de vennootschap de bestaande BVBA Metae, vertegenwoordigd door de heer Marnic D'Hondt te 9860 Oosterzele, Stationsstraat 161, met ondernemingsnummer 0465.753.418, voor een inbrengwaarde van 363.223,00 EUR. Evenals de inbreng van een geheel van activabestanddelen van de zelfstandige beroepsactiviteit van de heer Benjamin HELLEBAUT te 9860 Oosterzele, Keerkan 5, voor een inbrengwaarde van 57.265,00 EUR,

Bij het beëindigen van onze controlewerkzaamheden zijn wij onder voorbehoud dat de in te brengen bestanddelen niet zijn bezwaard met hypothecaire lasten of pandrechten, van oordeel

a) dat de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen uitgevaardigd door het Instituut van de Bedrijfsrevisoren inzake inbreng in natura en dat de oprichters van de vennootschap verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

b) dat de beschrijving van de inbreng in natura beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

c) dat, onder het voorbehoud dat de inbrengers de stuwende kracht van de vennootschap blijven, de voor

de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord

zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden, tenminste overeenkomsten

met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura

niet overgewaardeerd is.

De vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit 100 aandelen van de BVBA Metae, zonder vermelding

van nominale waarde, en een vergoeding in rekening-courant van 420.488,00 EUR -- (100 x 1.000,00 EUR) =

320.488,00 EUR.

In hoofde van de verkrijgende vennootschap ontstaat het latent risico op niet-tegenstelbaarheid en

hoofdelijke aansprakelijkheid voor de fiscale en sociale schulden van de inbrengers.

Dit verslag werd opgesteld overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen in het kader

van de voorgenomen inbreng in natura bij de oprichting van de BVBA Metae en mag niet voor andere

doeleinden worden gebruikt.

Merelbeke, 30 november 2012

BDO Bedrijfsrevisoren Burg, Ven. CVBA

Vertegenwoordigd door Veerle CATRY"

Bijzonder Verslag oprichters.

Bovendien verklaren de comparanten een bijzonder verslag te hebben opgesteld zoals voorzien door artikel

219 van het wetboek van vennootschappen, op 30 november laatst,

Een exemplaar van het verslag van de oprichters en van het verslag van de bedrijfsrevisor zal tegelijk met

het uittreksel van deze akte worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Financieel plan.

Ondergetekende notaris verklaart dat de oprichters hem voorafgaandelijk aan deze oprichtingsakte het

financieel plan hebben overhandigd, zoals voorgeschreven door artikel tweehonderd vijftien van het Wetboek

van Vennootschappen.

DEEL Il. STATUTEN.

De oprichters verklaren dat de statuten van de vennootschap als volgt luiden:

Artikel één - naam.

Er wordt een Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid opgericht onder de benaming "METAE

Artikel twee  maatschappelijke zetel.

De zetel wordt voor het eerst gevestigd te 9860 Oosterzele, Houtemstraat 2 D.

Hij mag worden overgebracht door eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) binnen het Nederlands- en

tweetalig Belgisch taalgebied.

De vennootschap kan, bij beslissing van de zaakvoerder(s), bijkantoren en agentschappen vestigen.

Artikel drie - doel.

Het uitbaten van een landmetersbureau, hieronder verstaan

-Alle topografische, landmeetkundige, cartografische en geotechnische studies en verrichtingen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

-Fotogrammetrie;

-Opmaken dossiers voor het verkavelen van bebouwde en niet bebouwde eigendommen;

-Opmaken van dossiers voor de aanvraag van stedenbouwkundige attesten;

-Opmaken van meetstaten van gebouwen;

-Technische en topometrische opmetingen;

-Opmetingen van constructies;

-Bijstand op werven;

-Opdrachten inzake studie, coördinatie, leiding, begeleiding, nazicht van werken;

-Oplevering van werken, voorlopige en definitieve oplevering;

-Ontwerpstudies inzake wegeniswerken, rioleringen, waterlopen, verbeteringen van tracés van waterlopen, drinkwaterbedelingen en dergelijke;

-Studies en toepassingen inzake ruimtelijke ordening, stedenbouw en infrastructuur;

-Studies en opmaken van rooilijnplannen en onteigeningsplannen;

-Deskundig advies bij aankoop van onroerende goederen;

-Alle schadeschattingen;

-Alle plaatsbeschrijvingen, met en zonder schadeschatting;

-Het optreden ais technisch raadgever, deskundige of als scheidsrechter in alle zaken die betrekking hebben met de schatting van onroerende goederen en/of met de identificatie, afbakening en meting van onroerende goederen van onder welke vorm ook;

-Opdrachten van beheerder, tussenpersoon, onderhandelaar, rentmeester en syndicus van onroerende goederen;

-Vastgoedmakelaar  vastgoedbeheerder  vastgoedexpert;

-Tussenpersoon bij aankoop, verkoop en verhuring van onroerende goederen en rechten en de

bouwpromotie;

- Het optreden als tussenpersoon In de handel, handelsvertegenwoordiging.

-Studies, opstellen van documenten met betrekking tot mede-eigenaars;

-Plannen en documenten te voegen bij administratieve aanvragen en dossiers;

-Kwaliteits- en kwantiteitscontrole;

-Opdrachten voor industriële constructies, infrastructuur, technische uitrusting van gebouwen;

-Adviezen, raadplegingen, enquêtes, onderzoekingen en bijzondere studies;

-Technische raadgevingen, studies, verrichtingen, expertises en coördinaties op landmeetkundig en

bouwkundig vlak;

-Andere studies en bijkomende en speciale diensten;

- Het bezitten en beheren van vermogen, bestaande uit onroerende goederen, alle zakelijke rechten daarop,

onverdeelde rechten daarin, effecten, portefeuille-waarden, meubilair en alle roerende goederen, in speciën,

alle intellectuele en andere onlichamelijke rechten, zowel in België als in het buitenland, en dit voor eigen

rekening.

- Onroerende goederen aan- of verkopen of op andere wijze vervreemden en met zakelijke rechten bezwaren of zakelijke rechten afstaan; gebouwen oprichten of gedeeltelijk verkopen, verhuren, onderverhuren, in erfpacht geven, verkavelen, herverkavelen, vruchtgebruik of blote eigendom afstaan, onroerende leasing. Bouwrijp maken van gronden en terreinen.

- Het optreden als bestuurder, zaakvoerder en/of vereffenaar in andere vennootschappen.

- Roerende lichamelijke en onlichamelijke goederen, waarin begrepen effecten en portefeuillewaarden, al

dan niet ten beurze genoteerd, aankopen, invoeren, verhandelen, ruilen, opties nemen.

- Het verlenen van administratieve diensten aan andere vennootschappen en personen.

- Zich borg stellen voor andere vennootschappen en personen.

- Het besturen, begeleiden en adviseren van ondernemingen en vennootschappen, het waarnemen van bestuursmandaten en verstrekken van diensten en prestaties voor derden.

- Het uitvoeren of doen uitvoeren in verband met ondernemingen van research en alle technische, marketing en productiegebieden, ondernemingstechnieken en dergelijke, het geven of doen geven van adviezen op het gebied van management, begeleiding, alsmede alle investering, begeleiding, en uitvoering ervan, dit alles in de meest ruime betekenis van het woord.

- Het nemen van participaties en deelnemingen in andere vennootschappen en ondernemingen, mede om hun bestuur te controleren of er deel aan te hebben.

- Het beleggen, beheren en uitbaten van roerende en onroerende goederen voor eigen rekening, het verlenen van persoonlijke of zakelijke zekerheden voor leningen of kredieten aangegaan voor derden, alle verplichtingen betreffende financieringen, leningen, geldplaatsingen en alle andere financiële verrichtingen.

-En dit in binnen- en buitenland.

De vennootschap mag daarenboven deelnemen aan alle burgerlijke, roerende en onroerende, handels- en financiële verrichtingen die op directe of indirecte wijze met deze doelstellingen verbonden zijn of deze doelstellingen kunnen helpen verwezenlijken of vergemakkelijken.

De vennootschap kan eveneens bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op één of andere wijze deelnemen ln elke onderneming, vereniging of vennootschap met een gelijkaardige of analoge doelstelling of waarvan het doel in nauw verband met het hare staat, alles zowel in binnen- als in buitenland.

De zaakvoerders zijn bevoegd in deze de draagwijdte en de aard van het doel van de vennootschap te interpreteren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel vier - duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel vijf - kapitaal.

Het kapitaal bedraagt honderdduizend euro (¬ 100.000,00) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde doch met een iradtierrearde van elk éénfhonderdste (1f14343ste) in het kapitaal. Artikel zes  aandelen op naam en register,

De aandelen en effecten zijn op naam en ondeelbaar.

Er wordt op de zetel een aandelenregister gehouden met de juiste aanduiding van elke vennoot, van het getal hem toebehorende aandelen en van de gedane stortingen.

Artikel zeven  onverdeeldheid  vruchtgebruik van aandelen.

Indien een aandeel of een effect aan verscheidene eigenaars toebehoort, kunnen de zaakvoerder of het college van zaakvoerders de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel of effect is aangewezen.

Alle rechten, verbonden aan met vruchtgebruik bezwaarde aandelen of effecten zullen, ten opzichte van de vennootschap, door de vruchtgebruiker worden uitgeoefend.

Artikel acht -- overdracht van aandelen.

De aandelen of effecten van een vennoot mogen, op straf van nietigheid, niet worden afgestaan onder levenden, noch overgedragen worden wegens overlijden, dan met toestemming van ten minste de helft van de vennoten, in het bezit van ten minste drie/vierden van het maatschappelijk kapitaal, na aftrek van de rechten, waarvan de afstand is voorgesteld.

Deze toestemming is echter niet vereist wanneer de aandelen of effecten worden afgestaan of overgedragen aan een medevennoot, aan de echtgenoot van de overdrager of erflater, voor zover er geen feitelijke scheiding bestaat en aan de bloedverwanten in de rechte lijn,

Artikel negen - bestuur,

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten,

Zij worden benoemd in de statuten of door de algemene vergadering,

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze laatste mag zijn vertegenwoordiger niet ontslaan zonder tegelijk een opvolger te benoemen. Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts ongevraagd worden ontslagen met eenparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij tevens vennoot is, Zijn opdracht kan ook om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De zaakvoerder, statutair of niet, kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen door enkele kennisgeving aan de vennootschap, onder verplichting zijn ambt te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn opvolging kan worden voorzien.

De benoeming van een niet-statutaire zaakvoerder geschiedt met een gewone meerderheid der uitgebrachte stemmen.

Gezien de ad nutum afzetbaarheid van een niet-statutaire zaakvoerder wordt ook over zijn ontslag beslist met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen,

Het overlijden of het aftreden van een zaakvoerder, om welke reden ook, brengt, zelfs als hij vennoot is, de ontbinding van de vennootschap niet teweeg.

Deze regel geldt ook ingeval van rechterlijke onbekwaamverklaring, faillissement of onvermogen van een zaakvoerder; het voorvallen van een van deze gebeurtenissen rechtvaardigt een onmiddellijke beëindiging van de functie van een zaakvoerder.

Wanneer, wegens overlijden of om één of andere reden, een zaakvoerder zijn functie neerlegt, wordt het bestuur verzekerd door de overblijvende zaakvoerder(s).

Wanneer er echter geen zaakvoerder meer is moet, door de vennoot die de meeste aandelen bezit, een algemene vergadering bijeengeroepen worden binnen de maand na het neerleggen van de functie om in zijn vervanging te voorzien.

Artikel tien - bevoegdheid van de zaakvoerders,

ledere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen, waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ieder zaakvoerder vertegenwoordigt alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder.

De zaakvoerder(s) mag/mogen zich in hun betrekkingen met derden laten vertegenwoordigen onder hun persoonlijke verantwoordelijkheid door lasthebbers van hun keuze, op voorwaarde nochtans dat deze lastgevingen bijzonder en van tijdelijke aard zijn.

De zaakvoerder(s) kan/kunnen machten van dagelijks beheer overdragen aan derden zonder beperking van die machten.

Artikel elf - bezoldiging van de zaakvoerders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, behoudens andersluidend besluit van en/of bevestiging van

de algemene vergadering.

De vennoten die geen zaakvoerder zijn, doch daadwerkelijk in de vennootschap werken kunnen eveneens

bezoldigd worden.

De bezoldiging zal voor ieder afzonderlijk eveneens door de algemene vergadering bepaald worden. Zij kan

ten allen tijde worden aangepast.

Artikel twaalf - controle.

De controle over de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de

algemene vergadering van de aandeelhouders:

-hetzij wanneer de benoeming van een commissaris door de wet opgelegd wordt;

-hetzij wanneer de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen er zo over beslist,

Ingeval er geen commissaris benoemd is, bezit ieder aandeelhouder individueel de onderzoeks- en

controlebevoegdheid van een commissaris.

Artikel dertien  Algemene vergadering.

1.Algemene beginselen.

De algemene vergadering van vennoten heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de handelingen die de

vennootschap aangaan, te verrichten of te bekrachtigen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

2.Bijeenroeping,

Het bestuursorgaan en de commissarissen, indien er zijn, kunnen de algemene vergadering bijeenroepen,

Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die één/vijfde (1/5) van het maatschappelijk kapitaal

vertegenwoordigen, het vragen.

De vennoten kunnen éénpang en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene

vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten worden verleden.

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen.

Zij worden vijftien dagen voor de vergadering bij een ter post aangetekende brief verzonden aan de

vennoten, de commissarissen en de zaakvoerders.

3. Volmachten.

ledere vennoot, natuurlijke persoon of rechtspersoon, mag zich op de algemene vergadering laten

vertegenwoordigen door een gemachtigde die geen vennoot moet zijn en die de bij de statuten bepaalde

formaliteiten heeft vervuld om deel te nemen aan de vergadering.

Het bestuursorgaan mag de vorm van de volmachten bepalen,

4. Bureau.

De zaakvoerder of, indien er meerdere zijn, de oudste in jaren aanwezige zaakvoerder, zit de algemene

vergadering voor.

De voorzitter stelt een secretaris aan, die buiten de vennoten mag worden gekozen. De vergadering kiest

twee stemopnemers indien zij dit nuttig of nodig acht,

De voorzitter, de secretaris en de stemopnemers vormen het bureau.

Het bureau onderzoekt de geldigheid van de samenstelling van de vergadering en bepaalt, aan de hand van

de aanwezigheidslijst, het aantal stemmen waarmee iedere vennoot deelneemt aan de stemming.

5. Verloop van de algemene vergadering.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De voorzitter leidt de vergadering waarbij elk op de agenda geplaatst voorstel na beraadslaging ter stemming wordt gebracht,

Elk aandeel geeft recht op één stem. Het stemrecht, verbonden aan niet volgestorte aandelen waarvan de opgevraagde stortingen niet gedaan zijn, is geschorst.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die erom verzoeken; afschriften voor derden worden ondertekend door één of meer zaakvoerders, zoals bepaald in de statuten.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten éénpang en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de zaakvoerder een rondschrijven per brief, fax of e-mail met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en de commissaris, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap.

Is binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn de goedkeuring van alle vennoten, zowel met betrekking tot het principe van de schriftelijke procedure zelf als met betrekking tot de agendapunten en de voorstellen van besluit niet ontvangen, dan worden de voorgestelde beslissingen geacht niet te zijn genomen; hebben bepaalde voorstellen wel doch andere niet de unanieme goedkeuring van de vennoten gekregen, dan zijn enkel de unaniem goedgekeurde voorstellen aangenomen en de andere verworpen,

6. Gewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering of jaarvergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel de

tweede zaterdag van de maand mei van ieder jaar zelfs indien die dag een wettelijke feestdag is om 14 uur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en behandelt de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de zaakvoerders en commissarissen te verlenen kwijting.

Een gewone algemene vergadering mag besluiten treffen ongeacht het aantal aandelen waarvoor aan de stemming wordt deelgenomen.

De besluiten van een gewone en een bijzondere algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

7, Buitengewone algemene vergadering,

Een buitengewone algemene vergadering heeft het recht wijzigingen aan te brengen in de statuten.

Indien de statutenwijziging betrekking heeft op het doel van de vennootschap, moet het bestuursorgaan de voorgestelde wijziging omstandig verantwoorden in een verslag dat in de agenda vernield wordt. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissarissen brengen afzonderlijk verslag uit over die staat. De algemene vergadering kan over wijzigingen in de statuten alleen dan op geldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer de voorgestelde wijzigingen bepaaldelijk zijn aangegeven in de oproeping en wanneer de aanwezigen tenminste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Is deze voorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en de nieuwe vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het door de aanwezige aandeelhouders vertegenwoordigde deel van het kapitaal.

Een wijziging is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierden (3/4) van de stemmen heeft verkregen, of viervijfden (4/5) wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel of de rechtsvorm van de vennootschap. Bij staking van stemmen wordt het voorstel verworpen.

Artikel veertien - Boekjaar.

Het boekjaar loopt gelijk met het kalenderjaar. Op het einde van elk boekjaar zal/zullen de zaakvoerder(s) een inventaris en een jaarrekening opmaken, overeenkomstig de desbetreffende bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel vijftien - winstverdeling.

De algemene vergadering zal met gewone meerderheid van stemmen besluiten over de aanwending van de winst, met inachtname van de wettelijke bepalingen,

Een minimum van vijf procent wordt afgehouden voor het vormen van het wettelijk reservefonds; deze afhouding zal ophouden verplicht te zijn zodra de wettelijke réserve een tiende van het kapitaal bereikt heeft. Het zal opnieuw verplicht zijn van zodra de wettelijke reserve, om één of andere reden, verminderd werd.

Het saldo zal ter beschikking gesteld worden van de algemene vergadering die zal beslissen over de aanwending ervan, onder voorbehoud van de wettelijke beperkingen.

Artikel zestien - ontbinding.

Bij ontbinding van de vennootschap zal de vereffening gedaan worden door de in functie zijnde zaakvoerder(s), tenzij de algemene vergadering, die over de ontbinding besloot, één of meer andere vereffenaars aanstelde, alles onder voorbehoud van goedkeuring (bevestiging of homologatie) door de bevoegde rechtbank van koophandel,

Artikel zeventien - verwijzing.

De vennoten zullen zich gedragen naar de dwingende bepalingen van het wetboek van vennootschappen mochten deze in strijd zijn of komen met deze statuten en naar de aanvullende bepalingen van zelfde wetboek voor zover daarvan niet wordt afgeweken in de statuten.

DEEL, III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

1. Eerste jaarvergadering - eerste boekjaar.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaartweeduizend veertien.

Het eerste maatschappelijk boekjaar neemt een aanvang vanaf 1 januari 2013 en loopt tot en met 31

december 2013.

[...j

3. Bevestiging identiteit.

De notaris bevestigt de identiteit van de verschijners-natuurlijke personen aan de hand van de hem voorgelegde identiteitskaarten.

4_ Volmachten - benoemingen.

1.Onder voorbehoud van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door het neerleggen van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Gent worden hierbij benoemd ais bijzondere volmachtdrager van de vennootschap, met recht van indeplaatsstelling;

-de heer Ivan de Meyer, boekhouder, kantoor houdende, te Deinze, Kastanjelaan 8, bevoegd om alleen op te treden en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, om alle mogelijke formaliteiten te vervullen betreffende de registratie, de neerleggingen en/of publicaties die verband houden met de oprichting, met beslissingen van de zaakvoerders en van de algemene vergadering, alsook om de formaliteiten te vervullen met betrekking tot de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten, de Belasting over de Toegevoegde Waarde en de directe belastingen, de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, een Sociaal Verzekeringsfonds, een Sociaal Secretariaat en dergelijke,

2. Onmiddellijk na de oprichting van de vennootschap hebben de verschijners mij, notaris, verzocht te akteren dat benoemd wordt tot niet-statutaire zaakvoerders onder de opschortende voorwaarde van oprichting door neerlegging van het uittreksel dezer akte ter griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel:

" x *

genoemde vennootschap "Conterra", met als vaste veriegenwOOrdiger, genoemde heer D'Hondt Mamic en genoemde Heer Hellebaut Benjamin, die verklaard hebben het hen toegekende mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van het mandaat.

De zaakvoerders worden benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat zij vanaf heden tot op de datum ven de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, zullen optreden als volmachtdragers van de gezamenlijke vennoten en dat zij vanaf het ogenblik van de neerlegging zullen optreden als orgaan van de vennootschap overeenkomstig de bepalingen van de statuten en de wet.

Voor ontledend uittreksel

Geassocieerd Notaris Christiaan UYTTERHAEGEN

Tegelijk hiermede nedergelegd

-uitgifte akte

-bijzonder verslag van de oprichters

-verslag van de bedrijfsrevisor

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 09.05.2015, NGL 01.06.2015 15143-0095-016

Coordonnées
METAE

Adresse
HOUTEMSTRAAT 2D 9860 OOSTERZELE

Code postal : 9860
Localité : OOSTERZELE
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande