METAL-INVEST

Divers


Dénomination : METAL-INVEST
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 632.592.329

Publication

30/06/2015
ÿþ Mod Word 1t1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111t11,11,11,11111111111111

Gent

Afdeling Oudenaarde

19 JUNI 2015

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr: .

Benaming

(voluit) : METAL INVEST

(verkort) :

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid

Zetel : Meirghaeghstraat 12, 9790 WORTEGEM-PETEGEM

(volledig adres)

Onderwerp akte oprichting

Op 22/05/2015 werd de cooperatieve vennootschap met onberperkte aansprakelijkheid opgericht, waarvan de statuten ter griffie van de rechtbank van koophandel Gent, afdeling Oudenaarde, werden neergelegd op 49/06/2015.

In toepassing van artikel 69 van het wetboek van vennootschappen dient huidig uittreksel volgende gegevens te bevatten:

A. NAAM ZETEL DOEL DUUR.

1 : Aard Naam.

De vennootschap is een codperatieve vennootschap met onbeperkte aansprakelijkheid en heeft als naam METAL-INVEST.

2 : Zetel.

De vennootschap is gevestigd te 9790 WORTEGEM-PETEGEM, Meirhaegstraat 12.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad bij besluit van het bestuursorgaan, te publiceren in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De vennootschap kan, zowel in België als in het buitenland, bijkomende administratieve en bedrijfszetels, alsmede kantoren, bijhuizen en agentschappen oprichten, bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur.

3 : Doel.

De vennootschap heeft tot doel :

I. HOLDING

1. het beleggen, het intekenen op, vast overnemen, plaatsen, kopen, verkopen en verhandelen van aandelen, deelbewijzen, obligaties, warrants, certificaten, schuldvorderingen, gelden en andere roerende waarden, uitgegeven door Belgische of buitenlandse ondernemingen al dan niet onder de vorm van handelsvennootschappen, administratiekantoren, instellingen en verenigingen al dan niet met een (semi)-publiekrechtelijk statuut;

2. het beheren van beleggingen en van participaties in dochtervennootschappen, het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

3. het verstrekken van leningen en voorschotten onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit, alsmede het waarborgen van alle verbintenissen van zelfde ondernemingen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondernemingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

ILPATRIMONIUMVENNOOTSCHAP

1, het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de verkaveling en, in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken, van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

2. het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; ln het bijzonder het beheer en de valorisatie van alle verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties, staatsfondsen;

3. het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of -ondernemingen; het stimuleren, de planning en coördinatie van de ontwikkeling van de vennootschappen en ondernemingen, waarin ze een participatie aanhoudt; het deelnemen aan hun beheer, bestuur, vereffening en toezicht alsmede het verlenen van technische, administratieve en financiële bijstand aan deze vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven, in België of het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel Identiek, gelijkaardig of verwant is met het hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Deze opsomming is niet limitatief en de termen vermogensbeheer of advies in deze statuten vermeld zijn activiteiten andere dan deze bedoeld door de Wet van 6 april 1995 inzake de secundaire markten, het statuut van en het toezicht op de beleggingsondememingen, de bemiddelaars en de beleggingsadviseurs.

IILCONSULTANCY OF MANAGEMENTVENNOOTSCHAP

De vennootschap heeft als doel, zcwel in België als in het buitenland, alle verrichtingen die, algemeen genomen, op een of andere wijze verband houden met:

-aile mogelijke advies- en/of dienstenfuncties;

-consultancy, opleiding, technische expertise en bijstand op voomoemd(e) gebied(en);

-het geven van advies en verstrekken van diensten met betrekking tot de organisatie en het beheer van bedrijven die op dit (die) domein(en) actief zijn, de vertegenwoordiging en het optreden ais commercieel tussenpersoon.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

IV. ALGEMEEN

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden zekerheden stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten, zelfs indien zij niet rechtstreeks in verband mee staan met de bovenstaande

ti

[

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

doelomschrijvingen, zoals onder meer de terbeschikkingstelling van roerende en onroerende goederen aan haar zaakvoerders, bij wijze van bezoldiging in natura.

4 : Duur.

De vennootschap is aangegaan voor onbepaalde duur.

B. KAPITAAL AANDELEN.

5 : Oprichters, kapitaal en inbreng

De oprichters, hierna vermeld, hebben zich ingeschreven op het kapitaal:

* de heer Steven VERGALLE, wonende te 9790 WORTEGEM-PETEGEM, Meirhaegstraat 12

* mevrouw Annemie VAN MAERCKE, wonende te 9790 WORTEGEM-PETEGEM, Meirhaegstraat 12

* de NV LIEVAIR, met maatschappelijke zetel te 9770 KRUISHOUTEM, Dijkstraat 1, RPR GENT, afdeling

Oudenaarde, BTW BE 0811.629.781

* de NV RVM INVEST, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Westerring 13, RPR GENT,

afdeling Oudenaarde, BTW BE 0447.384.685

Het kapitaal van de vennootschap is onbeperkt.

Het vast gedeelte ervan, vastgesteld op achttienduizendvijfhonderd euro (18.500,00) ¬ , is bij de oprichting volledig geplaatst in natura en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, met een fractiewaarde van een deel van het kapitaal gelijk aan het aantal uitgegeven aandelen, Dit aantal aandelen moet ten alle tijde gehandhaafd blijven en is toegewezen als volgt:

" de heer Steven VERGALLE: 1 aandeel

.mevrouw Annemie VAN MAERCKE: 1 aandeel

.de NV LIEVAIR: 49 aandelen

"de NV RVM INVEST: 49 aandelen

Boven dit vast gedeelte is het kapitaal veranderlijk zonder statutenwijziging als gevolg van toetreding van nieuwe vennoten, van het nemen van nieuwe aandelen door personen die reeds vennoot waren of van uittreding of uitsluiting en overlijden van vennoten, een of ander binnen de door deze statuten toegestane mogelijkheden. Het variabel gedeelte van het kapitaal bedraagt bij oprichting ¬ 710.770,00, is volledig geplaatst in natura, en verdeeld als volgt:

'de NV LIEVAIR: 1.921 aandelen

'de NV RVM INVEST: 1.921 aandelen

De voornoemde oprichters hebben het hierna vermelde ingebracht:

* de heer Steven VERGALLE:

1 aandeel van N.V. TRAYCO, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Bedrijvenpark Coupure

5, RPR GENT, afdeling Oudenaarde, BTW BE 0878.370.830

* mevrouw Annemie VAN MAERCKE:

1 aandeel van N.V. TRAYCO, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Bedrijvenpark Coupure

5, RPR GENT, afdeling Oudenaarde, BTW BE 0878370.830

* NV LIEVAIR:

Vordering op N.V. TRAYCO, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Bedrijvenpark Coupure

5, RPR GENT, afdeling Oudenaarde, BTW BE 0878.370.830, voor een bedrag gelijk aan ¬ 250.000,00

619 aandelen van N.V. TRAYCO, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Bedrijvenpark

Coupure 5, RPR GENT, afdeling Oudenaarde, BTW BE 0878.370.830, voor een bedrag gelijk aan

¬ 114.515,00

* NV RVM INVEST:

Vordering op N.V. TRAYCO, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Bedrijvenpark Coupure

5, RPR GENT, afdeling Oudenaarde, BTW BE 0878.370.830, voor een bedrag gelijk aan ¬ 250.000,00

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

619 aandelen van N.V. TRAYCO, met maatschappelijke zetel te 9700 OUDENAARDE, Bedrijvenpark

Coupure 5, RPR GENT, afdeling Oudenaarde, BTW BE 0878.370.830, voor een bedrag gelijk aan

E 994.595,00

6 : Volstorting

Alle aandelen werden volstort.

7 : Verhoging van het kapitaal door het nemen van nieuwe aandelen.

Onverminderd de mogelijkheid om het vast gedeelte van het kapitaal te verhogen bij besluit van de buitengewone algemene vergadering, besluit dat dient te worden genomen met unanimiteit van de stemmen, kan het kapitaal boven het vast gedeelte verhoogd worden door het nemen van nieuwe aandelen door vennoten tegen inbreng in geld of in natura. Een vennoot mag slechts nieuwe aandelen nemen mits unanieme toestemming van de raad van bestuur.

8 : Vennoten.

De vennoten zijn de oprichters aangewezen in de oprichtingsakte, alsmede al diegenen die later toetreden en daartoe één of meer aandelen nemen.

9 : Aansprakelijkheid van de vennoten.

De vennoten zijn persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en aldus gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap.

90 : Overdracht van aandelen aan vennoten.

De aandelen kunnen aan vennoten overgedragen worden mits de voorafgaandelijke schriftelijke toestemming van de raad van bestuur,

Evenwel kunnen de aandelen die niet-geldelijke inbrengen vertegenwoordigen, niet eerder overgedragen worden dan tien dagen na de neerlegging van de tweede jaarrekening na hun uitgifte.

C. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

11: Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door de hierna vermelde bestuurders:

" De heer Steven VERGALLE

" Mevrouw Annemie VAN MAERCKE

Deze bestuurders hun mandaat loopt voor onbepaalde duur en kan enkel worden beëindigd door de algemene vergadering, mits unanimiteit van de stemmen.

12 : Interne bestuursbevoegdheden.

Het bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handeling waarvoor volgens de wet en deze statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Is er slechts een bestuurder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee bestuurders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

1 .,, k lk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zijn er drie of meer bestuurders, dan vormen zij ais raad van bestuur een college dat beraadslaagt en besluit volgens de regels hierna uiteengezet en de algemene regels van beraadslagende vergaderingen.

De verrichtingen van het bestuur mogen jaarlijks het bedrag van ¬ 10.000,00 niet te boven gaan (met uitzondering van de uitkering van bezoldigingen). Elke beslissing die de waarde van E. 40.000,00 te boven gaat (met uitzondering van de uitkering van bezoldigingen), vereist de unanieme beslissing van de algemene vergadering.

13 : Raad van bestuur.

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls ais het belang van de vennootschap het vereist, alsook binnen veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van een bestuurder,

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij zijn afwezigheid, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats aangewezen in de oproepingsbrief. Deze bevat de agenda.

Over punten die daarin niet zijn vermeld, kan slechts dan rechtsgeldig worden beraadslaagd wanneer alle

bestuurders aanwezig zijn en ermee instemmen.

De instemming wordt geacht gegeven te zijn wanneer blijkens de notulen geen bezwaar is gemaakt.

De raad van bestuur kan slechts dan rechtsgeldig beraadslagen en besluiten wanneer ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. Zijn besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen heeft de voorzitter die de vergadering voorzit, beslissende stem.

14 : Externe vertegenwoordigingsmacht.

In geval er slechts één bestuurder benoemd werd, vertegenwoordigt deze bestuurder de vennootschap in en buiten rechte.

Zijn er twee bestuurders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

In geval er drie of meer bestuurders zijn, wordt de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigd door twee bestuurders gezamenlijk optredend of door de voorzitter van de raad van bestuur, alleen optredend.

15 ; Dagelijks bestuur - directeur. Bijzondere volmachten

Het bestuur kan aan één of meer van zijn leden het dagelijks bestuur opdragen, alsook de vertegenwoordiging van de vennootschap wat dat bestuur aangaat.

Het bestuur kan tevens één of meer directeurs, al dan niet aandeelhouder, al dan niet lid van het bestuur, de effectieve leiding van het geheel, een bepaald deel of een bepaalde tak van het doel toevertrouwen,

Het bestuur bepaalt de werking en de bevoegdheden van het dagelijks bestuur en de directeur(s), benoemt en ontslaat de desbetreffende personen.

De raad van bestuur evenals de gedelegeerd bestuurder(s), kan (kunnen) binnen het kader van zijn (hun) respectieve bevoegdheden bijzondere machten aan één of meerdere personen van zijn (hun) keuze opdragen,

D. ALGEMENE VERGADERING.

16 : Algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden gehouden op de tweede vrijdag van de maand december om 10.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ten alle tijde kan een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om bij unanimiteit van stemmen over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van deze zetel, terwijl de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of op de plaats in de oproepingsbrief vermeld.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

17: Vertegenwoordiging - stemrecht.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, die zelf vennoot is. Het bewijs van vennoot wordt geleverd door de inschrijving in het aandelenregister.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

18 ; Aandelen in onverdeeldheid, met vruchtgebruik bezwaard of in pand gegeven.

Indien één of meer aandelen aan verscheidene eigenaars toebehoren, dan heeft de vennootschap het recht de uitoefening van de eraan verbonden rechten te schorsen totdat een enkele persoon aangewezen is om ten aanzien van de vennootschap als eigenaar op te treden.

Indien één of meer aandelen met vruchtgebruik bezwaard zijn, dan wordt het eraan verbonden stemrecht door de vruchtgebruiker uitgeoefend.

Indien één of meer aandelen in pand gegeven zijn, dan blijft de pandgevende schuldenaar het stemrecht uitoefenen,

19 : Aanwezigheids- en meerderheidsquorums.

Geen enkele vergadering kan beraadslagen en besluiten over punten die niet voorkomen op de agenda, tenzij de vergadering waarop alle vennoten aanwezig of daartoe geldig vertegenwoordigd zijn, eenparig besluit de agenda te wijzigen.

Onverminderd hetgeen hierna volgt, beraadslaagt en besluit de algemene vergadering op geldige wijze indien alle vennoten aanwezig zijn. De besluiten worden met unanimiteit van stemmen genomen.

Een buitengewone algemene vergadering, die moet beraadslagen en besluiten over een statutenwijziging, kan dit slechts op geldige wijze voor zover alle vennoten aanwezig zijn en besluiten met unanimiteit van de stemmen.

Wordt het aanwezigheidsquorum niet bereikt, dan is een nieuwe bijeenroeping vereist en de tweede vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze, ongeacht het aantal op die vergadering aanwezige of vertegenwoordigde vennoten. De besluiten worden met unanimiteit van stemmen genomen.

Heeft de voorgestelde wijziging betrekking op de rechtsvorm van de vennootschap, dan moet de buitengewone algemene vergadering worden gehouden ten overstaan van een notaris.

De oproepingsbrief moet nauwkeurig vermelden welke statutenwijziging voorgesteld wordt.

E. INVENTARIS - JAARREKENING - WINSTVERDELING

20 ; Boekjaar,

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op datum van ondertekening van deze statuten en eindigt op 3010612015 .

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten, maken de bestuurders de inventaris op, alsmede de jaarrekening en stellen zij desgevallend het jaarverslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid, dit alles overeenkomstig de vennootschappenwet.

De jaarrekening bestaat uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting en vormt een geheel.

21 : Winstverdeling.

Het batig saldo van de balans, na aftrek van alle kosten, de algemene kosten, de sociale lasten en de nodige afschrijvingen, waardeverminderingen en voorzieningen, vormt de nettowinst van de vennootschap.

Van deze winst wordt jaarlijks een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze verplichting tot afneming houdt op wanneer de wettelijke reserve een tiende van het vast gedeelte van het kapitaal heeft bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking van de vergadering gehouden die de bestemming ervan bepaalt, mits unanimiteit van de stemmen, bij gebreke waaraan het overschot wordt gereserveerd.

22: Winstuitkering.

Geen uitkering, onder welke vorm ook, mag geschieden indien op datum van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestort kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

F. ONTBINDING - VEREFFENING

23 : Ontbinding - vereffening - verdeling.

Bij ontbinding van de vennootschap, benoemt de algemene vergadering, in toepassing van de bepalingen van het wetboek van vennootschappen, één of meer vereffenaars, met vaststelling van hun bevoegdheden en van de aan hun mandaat verbonden vergoeding.

Deze zal de op hem rustende contractuele enfof wettelijke verplichtingen naleven.

Het batig saldo van de vereffening, na betaling van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt tussen de vennoten verdeeld naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte

Steven Vergalle bestuurder

Annemie Van Maercke bestuurder

NV Lievair met vaste vertegenwoordiger Lieveh Tsjoen:oprihhter

NV RVM INVEST met vast vertegenwoordiger Roemland Van Maercke:

oprichter

1

~ .4 4-

e ''

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
METAL-INVEST

Adresse
MEIRHAEGHSTRAAT 12 9790 WORTEGEM-PETEGEM

Code postal : 9790
Localité : Wortegem
Commune : WORTEGEM-PETEGEM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande