MG CONSULTING

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MG CONSULTING
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 523.977.271

Publication

28/03/2013
ÿþ61i 4

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

'19 Mti`! 2043

RECH T IV-Gtfil'fi&AN

KOOPHANDEL TE GENT

~.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblac 1111111!1111j111111111111111

s 9, 3

Ondernemingsar Benaming

(voluit) : MG CONSULTING

(verkort)

Rechtsvorm : VOF (vennootschap onder firma)

Zetel : Droogveldeweg 3, 9031 DRONGEN

(volledig adres)

Onderwelp akte : oprichting

Via onderhandse akte dd. 10 maart 2013 blijkt dat de vennootschap wordt opgericht onder de vorm van een Vennootschap Onder Firma (V.O.F.). Deze venootschap draagt de naam "MG CONSULTING". De oprichters van de vennootschap zijn volgende personen :

-Mathieu GOUBAU, wonende te 9031 Drongen, Droogveldeweg 3.

Geboren op 09 mei 1981 te Gent,

rijksregisternummer; 81.05.09-305.94

identiteitskaartnummer: 591-4053451-20

en

-Nathalie VERGAERT, wonende te 9031 Drongen, Droogveldeweg 3.

Geboren op 15 januari 1983 te Gent.

rijks registernummer: 83.02.15-078.65

identiteitskaartnummer: 590 6258454 40

L OPRICHTING

Welke comparanten hierbij verklaren een handelsvennootschap op te richten in de vorm van een Vennoostchap Onder Firma (V.O.F.), overeenkomstig de vennootschappenwet, en waarvan de statuten vastliggen zoals hierna opgegeven.

Het maatschappelijk kapitaal is bepaald bij de oprichting en bedraagt vijfhonderd (500,00) Euro. Dit is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde. De Heer Goubau Mathieu en Mevrouw Vergaert Nathalie hebben respectievelijk ingeschreven op 99 en 1 aandelen en hebben er zich onvoorwaardelijk toe verbonden deze aandelen te zullen volstorten in geld voor het bedrag van respectievelijk 495,00 Euro en 5,00 Euro.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Geen vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap geheel of ten dele overdragen, noch aan derden, noch aan medevennoten, dan met uitdrukkelijk geschreven akkoord van minstens 51 % der aandelen. Iedere overdracht zal moeten geschieden overeenkomstig artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek. Een persoon kan slechts als vennoot toegelaten worden op voorwaarde dat zijn kandidaatstelling aanvaard wordt met unanimiteit der stemmen. De titel van vennoot komt persoonlijk toe aan elke vennoot. De aandelen zijn ondeelbaar en de vennootschap erkent slechts één persoon, die als eigenaar van een aandeel kan worden aanvaard en zij mag de uitoefening der rechten, verbonden aan een aandeel, met uitzondering van de rechten op uitkering van een. dividend schorsen, totdat een enkele persoon werd aangeduid als eigenaar van het aandeel, ten opzichte van de vennootschap.

Il. STATUTEN

ARTIKEL 1  BENAMING.

De benaming luidt "MG CONSULTING" voorafgegaan of gevolgd door V.O.F.

ARTIKEL 2 MAATSCHAPPELIJKE ZETEL.

a. De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9031 Drongen, Droogveldeweg 3.

b. De zetel kan, zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, die zorg draagt voor de bekendmaking hiervan in de Bijlagen tot het Belgisch staatsblad.

c. De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder, in België of in het buitenland,

bijkomende administratieve zetels en bedrijfszetels vestigen, alsmede kantoren en bijkantoren oprichten.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

" --

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 3.  DOEL.

De vennootschap heeft tot doel in binnen- en buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden te verrichten:

a.Alle verrichtingen die betrekking hebben op de makelaardij en agentuur in alle welkdanige verzekeringen , onderverzekeringen en herverzekeringen, op de expertise van schadegevallen en de schaderegeling in het kader van voormelde verzekeringen, alsmede alle dienst- en adviesverlening nopens de voormelde verzekeringen.

b.Alle verrichtingen die betrekking hebben op de makelaardij en agentuur in alle welkdanige kredieten en financiële verrichtingen.

c.Alle verrichtingen die betrekking hebben op financiële planning, leningen, kredieten en plaatsen van gelden inzonderheid het toestaan van leningen en kredietopeningen aan vennootschappen en particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij alle handels- en financiële operaties verrichten behalve deze welke wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn , spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen.

Een en ander evenwel met uitzondering van de activiteiten die wettelijk voorbehouden zijn aan vermogensbeheerders en beleggingsadviseurs.

Het verrichten van alle daden betreffende deze goederen en diensten die verband houden met haar doel,

De vennootschap zal in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtsreeks verband met haar doel of die het bereiken ervan geheel of ten dele vergemakkelijken.

Zij mag op welke wijze ook betrokken zijn in andere vennootschappen en ondernemingen met eender welk doel, onder andere door het aannemen van bestuursmandaten erin.

Zij mag onder om het even welke vorm samenwerken of samensmelten in België of het buitenland met bestaande of nog op te richten vennootschappen, waarvan het doel gelijkaardig of verwant is of van aard is de realistie van haar eigen doel te bevorderen of te vergemakkelijken. Zij mag alle roerende en onroerende verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of met de belegging van haar liquide middelen.

De vennootschap kan kredieten en leningen aangaan en toestaan, zich voor derden borg stellen door haar goederen in pand of hypotheek te geven inclusief de eigen handelszaak.

ARTIKEL 4  DUUR.

De vennootschap wordt op heden opgericht en vangt haar bedrijvigheid aan op dezelfde datum en bestaat voor onbeperkte duur. Er wordt akkoord gegaan met het feit van overname van eventuele bestaande verbintenissen en contracten op naam van de zaakvoerders sedert 01/03/2013,

ARTIKEL 5  BEDRAG EN SAMENSTELLING VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

a.Het maatschappelijk kapitaal is volledig geplaatst en bedraagt vijfhonderd (500,00) Euro.

b. Het kapitaal is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde. De Heer Mathieu Goubau en Mevrouw Vergaert Nathalie hebben respectievelijk 99 en 1 aandelen ingeschreven en hebben er zich onvoorwaardelijk toe verbonden deze aandelen te zullen volstorten in geld voor het bedrag van respectievelijk 495,00 euro en 5,00 euro. De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap, Zij zullen in de verliezen bijdragen in verhouding tot hun inbreng en zullen de winsten in dezelfde verhouding verdelen.

ARTIKEL 6  VERKRIJGING VAN EIGEN AANDELEN.

Met naleving van de door de wet bepaalde voorwaarden kan de vennootschap eigen aandelen verkrijgen. ARTIKEL 7 AANDELEN ZONDER STEMRECHT,

Onder de bij wet gestelde voorwaarden kunnen aandelen zonder stemrecht gecreëerd worden naar aanleiding van een kapitaalverhoging of bij wijze van conversie van aandelen met stemrecht.

Aandelen zonder stemrecht kunnen tevens geconverteerd worden in aandelen met stemrecht.

De vennootschap kan de wederinkoop eisen van aandelen zonder stemrecht.

ARTIKEL 8  BESTUUR -- TOEZICHT,

a.De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere niet statutaire zaakvoerders benoemd voor onbepaalde duur door de algemene vergadering.

b.De zaakvoerder heeft de uitgebreidste macht om alle daden van bestuur en van beschikking te stellen die nodig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel.

Alle daden die niet uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn, behoren tot zijn bevoegdheid.

Hij vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiseres en verweerster.

In geval meerdere zaakvoerders benoemd zijn, wordt de vennootschap geldig vertegenwoordigd door het individuele optreden van iedere zaakvoerder afzonderlijk,

c.De bezoldiging van de zaakvoerder wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Zolang de Algemene Vergadering, hiertoe bij uitsluiting bevoegd, hieromtrent geen beslissing neemt, is zijn opdracht onbezoldigd.

d.Het mandaat van commisaris in de schoot van de vennootschap is slechts vereist voor zover de wet dit vereist.

Indien geen commisaries wordt benoemd heeft ieder vennoot een individueel controlerecht op de daden van de vennootschap.

ARTIKEL 9  BOEKJAAR.

Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van het daaropvolgende jaar.

Het eerste boekjaar van de vennootschap vangt aën op 01/0312013 en eindigt op 31/12/2013. De eerste

jaarvergadering zal bijgevolg gehouden worden in mei 2014.

ARTIKEL 10  JAARVERGADERING.

Een algemene vergadering zal ieder jaar gehouden worden op de laatste vrijdag van de maand mei om elf

uur in de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats aangeduid in de uitnodiging.

ARTIKEL 11  OVERDRACHT VAN AANDELEN.

De overdracht van aandelen onder de levenden of de overgang wegens overlijden is, op straffe van

nietigheid, onderworpen aan de instemming van ten minste de helft van het kapitaal. Deze instemming is niet

vereist in geval van overdracht of overgang aan een vennoot of de echtgenoot, ouders of kinderen van de

overdrager of erflater.

ARTIKEL 12  VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE VENNOTEN.

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap. Zij

zullen in de verliezen bijdragen in verhouding tot hun inbreng en zullen de winsten in diezelfde verhouding

verdelen.

ARTIKEL 13  RECHTEN VAN DE VENNOTEN.

Op de algemene vergadering heeft iedere eigenaar van aandelen stemrecht; elk beschikt over evenveel

stemmen als hij aandelen bezit.

De oproeping geschiedt bij aangetekende brief.

De besluiten worden genomen metgewone meerderheid van stemmen met uizondering van die welke,

overeenkomstig de vennootschappenwet, een gekwalificeerde meerderheid vereisen.

De stemming geschiedt met gewone handopsteking.

ARTIKEL 14 ONDEELBAARHEID VAN EFFECTEN.

De aandelen zijn ondeelbaar. Meerdere rechthebbenden kunnen rechten uit hoofde van een aandeel slecht

uitoefenen door een gemeenschappelijke vertegenwoordiger.

Indien het aandeel gescheiden is in vruchtgebruik en naakte eigendom zal, behoudens andersluidende

overeenkomst tussen partijen, alleen de vruchtgebruiker alle stemrechten uitoefenen behalve bij stemming

nopens alle besluiten die een gekwalificeerde meerderheid vereisen, zoals statutenwijziging, doelwijziging of

ontbinding van de vennootchap.

ARTIKEL 15 --WINSTVERDELING,

a.leder jaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede een jaarrekening.

De gewone algemene vergadering beslist over de goedkeuring van de jaarrekening met meerderheid van

stemmen.

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt zij zich uit in een afzonderlijke stemming over de kwijting van

de zaakvoerder, en, indien er benoemd zijn, van de commissarissen

biaarlijks wordt van de netto-winst vijf ten honderd tot vorming van de wettelijke reserve voorafgenomen,

Deze voorafneming houdt op verplichtend te zijn wanneer het reservefonds een tiende van het

maatschappelijk kapitaal bereikt.

Over de bestemming van het batig saldo wordt beslist door de algemene vergadering.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

7

I II.OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste maatschappelijk boekjaar neemt een aanvang op heden, en eindigt op éénendertig december

tweeduizend en dertien.

De jaarvergadering zal derhalve voor de eerste maal gehouden worden in het jaar tweeduizend en veertien.

IV.BENOEMINGEN

De oprichters besluiten met eenparigheid bij onderhavige akte van oprichting een niet-statutaire

zaakvoerder te benoemen voor onbepaalde duur, te weten de Heer Goubau Mathieu, voornoemd.

Welke verschijner alhier tegenwoordig is en verklaart dit mandaat uitdrukkelijk te aanvaarden en niet

getroffen te zijn door enige verbodsbepaling.

V.BANCAIRE ATTESTATIE

Tot staving dezer hebben de vennoten verklaard dat het maatschappelijk kapitaal voor vijfhonderd (500,00)

Euro gestort werd. Er werd een attest afgeleverd door de nagenoemde financièle instelling, vermeldende dat de

gelden van de storting in speciën in zelfde instelling werden gedeponeerd en deze instelling een rekening heeft

geopend op naam van de te stichten vennootschap.

Bankinstelling: De NV `ING bank" met maatschappelijke zetel Marnixlaan 24 te 1000 BRUSSEL,

Datum van aflevering attest 11/03/2013 onder rekeningnummer: BE34 3631 1766 6090 BBRUBEBB

VOLMACHT : Teneinde alle inschrijvingen, schrappingen, wijzigingen en aile andere formaliteiten te verrichten, zowel nu als in de toekomst ivm het Ondernemingsloket, BTW-Administratie alsook voor alle andere Administraties als belastingen, accijnzen en RSZ wordt statutair volmacht verleend aan Fiduciaire De Bruycker Geert bv-bvba, vertegenwoordigd door haar bedrijfsleider dhr. Geert De Bruycker, gevestigd Bosstraat 108 te 9810 Eke (Nazareth).

Gç A4 .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MG CONSULTING

Adresse
DROOGVELDEWEG 3 9031 DRONGEN

Code postal : 9031
Localité : Drongen
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande