MIDDENSTANDSVERENIGING HEUSDEN, AFGEKORT : MVH

Association sans but lucratif


Dénomination : MIDDENSTANDSVERENIGING HEUSDEN, AFGEKORT : MVH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.450.328

Publication

05/12/2013
ÿþMOD22

In de bijlager: bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : F2ecto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*1318261

-10V. 2013

RECI # i BANK VAN Kf2~H_...A 1) TF: CENT

NEERGELEGD

Ondememingsnr : ©S/i. l'I5-0 " 32%

Benaming

(voluit) : MIDDENSTANDSVERENIGING HEUSDEN

(verkort) : MVH

Rechtsvorm : VZW

Zetel " TRAMSTRAAT 88 - 9070 HEUSDEN

Onderwerp akte ; OPRICHTING

Amend Joke, Holeindestraat 58, 9270 Kalken

Auman David, Tramstraat 28/0201, 9070 Neusden

Baeyens David, Magerstraat 13, 9070 Heusden

Beirnaert Johan, Morekstraat 366, 9032 Wondelgem

De Cock Gunter, Tramstraat 102, 9070 Neusden

Sabbe Luc, Tramstraat 25, 9070 Heusden

Scheire Didier, Dries 19, 9070 Heusden

Vermeulen Katleen, Tramstraat 25, 9070 Neusden

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een

vereniging zonder winstoogmerk (hierna "Vereniging" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921

betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de

stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 1921, zoals gewijzigd (hierna "VZW-Wet"

genoemd).

De Vereniging draagt als benaming 'MIDDENSTANDSVERENIGING HEUSDEN' vereniging zonder

winstoogmerk, afgekort'MVH'.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en

andere stukken uitgaand van de Vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging

zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De administratieve zetel van de Vereniging zal gevestigd zijn te 9070 HEUSDEN (DESTELBERGEN),

Tramstraat 88. De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement GENT.

Alle stukken voorgeschreven door de VZW Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffe

van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De Vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente NEUSDEN (DESTELBERGEN) te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen. Hiertoe zal de Vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties.

Daarnaast kan de Vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de Vereniging.

in haar structuur waarborgt de Vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Artikel 4

De Vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

e . . Mao 2.2

Artikel 5

Er wordt door de Vereniging geen jaarlijkse ledenbijdrage gevraagd.

Artikel 6

De Vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens drie (3) bestuurders,

door de algemene vergadering onder de leden benoemd voor ten hoogste vier (4) jaar. Het aantal bestuurders

moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

- een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur zonder geldige reden of

- bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar, Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk of statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 7

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de Vereniging. Het reglement kan gewijzigd worden op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 8

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (facultatief: één of twee ondervoorzitters en een secretaris).

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzitter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter, provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister.

Voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim-voorzitter.

Het mandaat van een voorzitter duurt maximaal 2 x 4 jaar. Mits akkoord van de raad van bestuur van de Vereniging en mits bevestiging door de raad van bestuur, kan deze maximum periode echter worden overschreden.

De voorzitter laat telkens na de periode van 4 jaar zijn/haar mandaat bevestigen door de raad van bestuur van de Vereniging.

De voorzitter is dé eerste vertegenwoordiger van de Vereniging. Hij of zij is loyaal aan de Vereniging. Bij conflict hierover start een bemiddelingsprocedure. Gedurende deze bemiddelingsprocedure laat de voorzitter zich tijdelijk vervangen.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezigheid wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders,

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is, indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

De raad van bestuur streeft steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties. Bij het bepalen van standpunten draagt de raad van bestuur maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen.

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genotuleerd in een verslag dat aan alle bestuursleden wordt toegestuurd. Een verslag wordt ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. De verslagen worden bewaard op de zetel van de Vereniging waar de leden ze kunnen inkijken. De leden richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur.

Artikel 9

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de Vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

Artikel 10

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de Vereniging delegeren aan één of meer personen.

Indien van deze mogelijkheid gebruik gemaakt wordt, moet gespecificeerd worden of deze personen alleen of

x

I.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur' wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aire handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de Vereniging te verzekeren en die wegens hun minder belang en wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad,

De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 11

Alle akten waarbij de Vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 12

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, 'moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt.

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Artikel 13

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de Vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de Vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld uit de bestuursleden die deze Vereniging opgericht hebben. Ieder van deze bestuursleden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lasthebber, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf lid van de Vereniging is. Alle bestuursleden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 15

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens één vijfde van de bestuursleden.

Artikel 16

De bestuursleden worden tot de algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene

vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

Artikel 17

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuursleden, en de beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 18

De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 19

Het boekjaar begint op 11 juli] en eindigt op [30 juni] van het volgende kalenderjaar,

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-Wet en de daarop van

toepassing zijnde uitvoeringsbesluiten.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-Wet. Voor zover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 VZW-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 20

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de Vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de Vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een door de raad van bestuur te bepalen goed doel in de gemeente NEUSDEN (DESTELBERGEN).

Artikel 21

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de VZW-wet (of de wetgeving die deze wet zou vervangen), andere van toepassing zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen, het huishoudelijk reglement van de Vereniging en de gebruiken terzake van toepassing.

ln dezelfde AV dd. 01/07/2013 werden benoemd als eerste bestuurder:

Amend Joke, Holeindestraat 58, 9270 Kalken - RR 680923-258 88

Auman David, Tramstraat 28/0201, 9070 Heusden - RR 741024-227 95

Baeyens David, Magerstraat 13, 9070 Neusden - RR 790706-019 54

Beirnaert Johan, Morekstraat 366, 9032 Wondelgem - RR 641221-257 56

De Cock Gunter, Tramstraat 102, 9070 Neusden - RR 761102-219 36

Scheire Didier, Dries 19, 9070 Heusden - RR 620320-309 26

Vermeulen Katleen, Tramstraat 25, 9070 Neusden - RR 720430-008 50

De functies werden als volgt verdeeld:

voorzitter: Gunter De Cock

ondervoorzitter: Joke Amend

ondervoorzitter: Johan Beirnaert

penningmeester: Didier Scheire

secretaris: Katleen Vermeulen

bestuurslid: David Auman

bestuurslid: David Baeyens

De Cock Gunter

voorzitter

Hierbij neergelegd: - de statuten

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van Luik B vermelden " Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persa(o)n(en'i bevoegd de vereniging, sticht[ng of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MIDDENSTANDSVERENIGING HEUSDEN, AFGEKORT : M…

Adresse
TRAMSTRAAT 88 9070 HEUSDEN(O-VL)

Code postal : 9070
Localité : Heusden
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande