MIJN HUISDIER,MIJN VRIEND, AFGEKORT : MHMV

Association sans but lucratif


Dénomination : MIJN HUISDIER,MIJN VRIEND, AFGEKORT : MHMV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 847.922.431

Publication

20/08/2012
ÿþOndernemingsar : 2!1)-/- : 92°2. 4 3

Benaming

(voluit) : Mijn Huisdier,Mijn Vriend

(verkort) : MHMV

Rechtsvorm : VZ.W

Zetel : Dorpsstraat 1 9800 Deinze

Onderwerp akte : oprichting

De ondergetekenden :

BOONE Anne, Karel Picquelaan 158,9800 DEINZE°19!1211958 te GENT LAENEN Magda, Leenweg 39,9800 ASTENE (DEINZE), 016/04/1957 te ELSENE STATIUS Laura, Dorpsstraat 1,9800 DEINZE, °0910911984 te GENT HILLEWIG Caroline, Fazantstraat 8, 9090 MELLE, '02/08/1968 te GENT MOTTOULLE Viviane, Dorpsstraat 1, 9800 Deinze, `14106/1957 te Seraing

STATUTEN 'Mijn Huisdier, Mijn Vriend'

Artikel 1  naam, oprichters en zetel

1.1.De vereniging draagt de naam 'Mijn Huisdier, Mijn Vriend' , 'MHMV',en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

1.2.De maatschappelijke zetel is gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent en is gevestigd op het

adres :Dorpsstraat 1, 9800 DEINZE. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de algemene

vergadering worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement. Er moet aan de voorwaarden van een

statutenwijziging worden voldaan, namelijk :

.. 2/3 aanwezigheid of vertegenwoordiging

_ 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan

De raad van bestuur kan centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

1.3.Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vzw moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2  doel

2.1. Het doel van de vereniging 'Mijn Huisdier, Mijn Vriend' , 'MHMV is:

Het oprichten van een hondenuitlaatdienst 'uitlaatklep voor beesten' (ook verzorging van andere huisdieren) dat gebaseerd is op de kwaliteitsverbetering van het leven van mens en dier, waarbij de mens de vijf vrijheden

respecteert en daarmee de grenzen van het adaptatievermogen van het dier niet overschrijdt.

Op de laatste biz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

IIViu~V~I~II~~VI~uUIW~V

*12143888*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Die vijf vrijheden zijn

-Dieren zijn gevrijwaard van honger, dorst of onjuiste voeding.

-Dieren zijn gevrijwaard van thermisch en fysiek ongemak.

-Dieren zijn gevrijwaard van pijn, verwonding of ziekten.

-Dieren zijn gevrijwaard van angst en chronische stress.

-Dieren zijn vrij om een natuurlijk soorteigen gedragspatroon te kunnen hebben.

Het welzijn van de mens wordt niet uit het oog verloren..

De uitlaatdienst voor hulpbehoevenden moet in volgende aspecten kunnen voorzien

Uitlaten van (huis)dieren van hulpbehoevenden

Verzorgen van (huis)dieren van hulpbehoevenden

Gedragstraining bij probleemgedrag bij honden & huisdieren

Het oprichten van een scholenproject 'hoe moet ik met een hond omgaan ?' theoretische en praktische les.

2.2. De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van het stellen van handelsdaden, in zover deze in overeenstemming zijn met het doel van de vereniging en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken.

2.3. Het organiseren van activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Hiermee beoogt men vooral de activiteiten van beweging (sport) en spel, infomomenten, vormingssessies, groepsbevorderende activiteiten.

2.4. Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die bijdragen tot de verwezenlijking van deze doelstellingen, met inbegrip van winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de niet-winstgevende doelstellingen,

2.5. Het realiseren van een langdurige opvang voor honden( of andere huisdieren) van hulpbehoevenden.

2.6. Het opleiden van personeel en begeleiden in zorgcentra (in rust-en verzorgingstehuizen (RVT)) Het bemiddeling bij diergebonden buurt-of burenproblemen

2.7. Het opleiden van hulphonden voor onder andere doven en, of minder validen.

2.8. Het opleiden van vrijwilligers in functie van de uitlaatdienst.

Artikel 3  leden

3.1. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar telt minimum drie leden. De vereniging bestaat uit effectieve leden, toegetreden leden, en werkende leden. De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden,

3.2. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de algemene vergadering. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. De algemene vergadering beslist autonoom tot opneming of niet. Zij dient haar toelating of weigering niet te motiveren. En tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk. De toetredingsvoorwaarden voor effectieve leden staan in de statuten vermeld worden Effectieve leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

3.3. Wie effectief lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging of een ander bestuurslid. Een eventuele proefperiode van 3 -- tot 6 maand moet helderheid kunnen brengen in het al of niet aanvaarden van het nieuwe werkend lid.

3.4. De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten. De leden zullen zich in hun gedragingen door deze principes laten leiden en ze verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

3.5.0e raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden, toegetreden leden of steunende leden toelaten. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden. Ze verwerven het statuut van niet-werkend lid en bezitten enkel het aanwezigheidsrecht op de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

3.6. De werkende en toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur en van een uitloopperiode van 3 maand, Het lidmaatschap van de werkende leden eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

3.7. De uitsluiting van een werkend of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken, met een meerderheid van twee derden van de stemmen vereist.

3.8. De raad van bestuur kan de leden die zich aan een overtreding van de statuten of van de normen van eer en welvoegelijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de volgende vergadering.

3.9. De uittredende, ontslagnemende of ontslagen leden, alsook hun erfgenamen of de erfgenamen van de overleden leden verzaken aan elke vermogensrechtelijke aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging. Ze kunnen evenmin de eventueel door hen zelf of door hun rechtsvoorganger uitgekeerde bedragen terugvorderen. Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen,

3,10.Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de effectieve leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam, en woonplaats van de effectieve leden of, indien het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Voor alle duidelijkheid dient het ledenregister enkel de gegevens van de effectieve leden te vermelden.

Op de zetel van de vereniging kunnen de effectieve leden ook de notulen van de raad van

bestuur en van alle personen die een mandaat bekleden binnen de vereniging inkijken.

3.11. De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de vereniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen: de minimumleeftijd van 16 jaar bereikt hebben; Toegetreden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plichten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement.

3.12. De vereniging kan ook ereleden onder de toegetreden leden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

3.13. Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de effectieve leden wordt bepaald door de raad van bestuur. Het maximum van deze bijdrage is vastgesteld op 500 eurolaar, zij zijn evenwel niet verplicht deze maximumbijdrage te betalen.

Artikel 4  algemene vergadering

4.1. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een werkend lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

" alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

4.2. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of

de plaatsvervanger. Deze A.V. komt samen in het eerste semester.

De bijeen roepingformaliteiten kunnen wel geregeld worden door de voorzitter,

maar het is steeds de raad van bestuur die beslist over bijeenroeping.

4.3. De beslissingen van de algemene vergadering worden op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt: door publicatie in het tijdschrift; door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter of ondervoorzitter.

4.4. Een buitengewone of bijzondere algemene vergadering moet steeds samengeroepen worden op verzoek van één vijfde van de effectieve leden.

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

4.5. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 1/20 van de werkende [eden minstens 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

4.6. De vergadering is geldig samengesteld indien ten minste de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, incluis de helft van de bestuursleden (waaronder de voorzitter of zijn plaatsvervanger). Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. E3ij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

4.7. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Ieder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 5 -- het bestuur

5.1. De vereniging wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit ten minste drie leden. Deze leden worden voor onbepaalde tijd benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Het mandaat is van onbepaalde duur. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Deze situatie is enkel van toepassing indien het aantal bestuurders door dat ontslag onder

het statutaire minimum is gekomen. In dat geval moet de algemene vergadering in de

vervanging voorzien en blijft ook de ontslagnemende bestuurder aan tot in zijn vervanging

wordt voorzien binnen een redelijke termijn van 6 maand. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd. Een bestuurslid dient zijn vrijwillig ontslag in bij algemene bekendmaking via email aan alle leden en/ of aangetekend per post aan alle bestuursleden, die voor de verdere bekendmaking bij de leden zorgen.

5.2. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden zoals vermeld in het huishoudelijk reglement, De verkiezing gebeurd bij meerderheid van stemmen. Een bestuurslid kan uit zijn functie worden gezet bij meerderheid der stemmen of kan vrijwillig zijn ontslag indienen.

5.3. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij kan bepaalde van deze bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen steilen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doei van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet, De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor liet inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

5.4. Het mandaat van bestuurder is een persoonlijk mandaat dat niet kan worden overgedragen aan een andere bestuurder bij afwezigheid.

5.5. De oprichtende leden kunnen niet ontslagen worden uit de Raad van bestuur, tenzij op basis van gerechtelijke dwaling.

5.6. Tegenover leden en derden wordt de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee gemandateerde bestuurders. Beneden het bedrag van 100 E , (in het kader van verbetering binnen de vzw) volstaat de handtekening van één van de bestuurders, buiten de persoon die het etanvraagt. Boven dat bedrag is steeds een voorafgaande beslissing van de raad van bestuur vereist (beslissing bij meerderheid van stemmen).

5.7. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van één van de bestuursleden, met een minimum van viermaal per jaar. De uitnodiging komt bij gewone brief, via fax of e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôôr de raad van bestuur verstuurd.

5.8.De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezigen. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als een college.

Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van Anne Boone of bij afwezigheid die van de voorzitter of bij afwezigheid de ondervoorzitter doorslaggevend.

d

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5,9. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden. T.a.v, derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdossier.

5.10. De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14. van de wet van 27 juni 1921. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

5,11.Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Artikel 6  boekjaar en jaarrekeningen

6.1. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders. In afwachting hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot eenendertig december 2013.

6.2. De vereniging mag een vereenvoudigde boekhouding voeren dat tenminste betrekking moet hebben op de mutaties in contant geld of op de rekening van de vereniging.

6.3. Bij het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans gemaakt. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

6.4. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding op een of andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Vrijwilligers worden vergoed op basis van een minimum vergoeding al dan niet gecombineerd met een onkostenvergoeding.

6.5. Bij binnenkomende gelden worden in volgorde eerst de lonen uitgekeerd aan personeelsleden onder contract ten dienste van de vzw. De resterende gelden, zijn ofwel voor het vergroten van het vermogen, voor opleiding zodat het niveau behaald blijft, voor materiaal die nodig zijn voor de verdere ontplooiing van de vzw .... Wat er met de resterende bedragen gebeurd wordt bepaald en goedgekeurd in de raad van bestuur, bij stem van meerderheid.

Artikel 7  ontbinding en vereffening

7.1. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal werkende leden daardoor niet minder dan drie bedraagt

De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door gerechtelijke beslissing.

7.2. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige dierenwelzijnvereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing

7.3. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Bijzondere bepalingen  benoemingen

Alle voormelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen in algemene vergadering en beslissen met eenparigheid van stemmen

a.het aantal bestuurders te bepalen op 4

b.worden aangesteld tot bestuurder voor onbepaalde termijn, ingaand op heden : 14 juni 2012.

Allen aanwezig en die het hen toegekende mandaat verklaren te aanvaarden :

8.2. Benoeming van de raad van bestuur

1 MOD 2,2

Luik B - Vervolg

De leden van v.z,w. " Mijn Huisdier, Mijn Vriend'" te Deinze samen in algemene vergadering op 14 juni 2012,

te Deinze hebben tot leden van de raad van bestuur benoemd:

Van Doorne Veerle, Snoekstraat 46 9800 Deinze, °Deinze 24-07-1951

Van Doorne Adelheid, Bliiekstraat 30 9800 Deinze, °Deinze 19-11-1953

Mottoulle Viviane, Dorpsstraat 1 9800 Deinze, °Seraing 1406-1957

Laenen Magda, Leenweg 39 9800 Deinze, °Elsene 16-04-1957

Deze hebben aangesteld als

Voorzitter; Veerle Van Doorne

Ondervoorzitter ; Adelheid Van Doorne

Penningmeester: Viviane Mottoulle

secretaris: Magda Laenen

Gedaan te Deinze op 14 juni 2012 in 3 originele exemplaren,

(door alle stichtende leden als in de aanhef vermeld).

Anne Boone

Magda Laenen

Laura Statius

Caroline Hillewig

Viviane Mottoulle

Veerle Van Doorne, voorzitter

.6~Ze~.m~ex

1,4.4 el.9( -4v/6pai.23

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MIJN HUISDIER,MIJN VRIEND, AFGEKORT : MHMV

Adresse
DORPSSTRAAT 1 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande