MIJOTI, AFGEKORT : MJT

Association sans but lucratif


Dénomination : MIJOTI, AFGEKORT : MJT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 544.961.638

Publication

05/02/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De Vereniging werd opgericht voor onbepaalde tijd en ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II: LEDEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5: Aantal leden en toetredingsvoorwaarden

De Vereniging moet minimum 3 werkende leden tellen. De Vereniging telt werkende en niet-werkende leden. De Vereniging bestaat tenminste uit drie werkende leden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de Vereniging.

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Als werkend of niet-werkend lid kan tot de Vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie een werkend lid wil worden dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de Vereniging te betuigen of door minstens twee leden van de raad van bestuur te worden voorgedragen. Aanvaarding van de statuten houdt ook de aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in.

De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de werkende leden worden door de raad van bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van (de inwerkintreding van) de beslissing.

De raad van bestuur kan de door hem te bepalen voorwaarden niet-werkende leden tot de Vereniging toelaten.

Artikel 6: Jaarlijkse bijdrage

De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 300 EUR.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is door

de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

De door niet-werkende leden verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan 150 EUR.

De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet-werkende leden verschuldigde bijdrage vast. Deze bijdrage is

door de raad van bestuur opeisbaar, veertien dagen nadat zij door deze raad is vastgesteld.

Artikel 7: Uittredingsvoorwaarden

Elk lid kan te alle tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de verenging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient per aangetekende brief of per e-mail aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden worden besloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering waarop minstens 1/2 van alle werkende leden aanwezig moeten zijn, en waarbij voor de beslissing een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de Vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de Vereniging, enz.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de Vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het lid dat goederen of waarden aanbrengt kan evenwel bedingen dat het aangebrachte, ingeval de Vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de Vereniging deel uit te maken, kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan een uitgetreden of uitgesloten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van de goederen der Vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8: Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Alle werkende leden hebben gelijk stemrecht.

Elk werkend lid heeft één stem.

Artikel 9: Bijeenroeping en besluitvorming

De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12 en 20 en volgende van de Wet van 27 juni 1921.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden op de maatschappelijke zetel of een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging en heeft plaats op een dag bepaald door de raad van bestuur, binnen de zes maanden volgend op het einde van het boekjaar. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het nummer of adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Vereniging.

De vergaderingen worden door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/5 van de werkende leden minstens 10 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijzondere bijeenkomsten in een buitengewone algemene vergadering kunnen worden samengeroepen op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 14 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het nummer of adres dat het werkend lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de Vereniging. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd. De stemming in de algemene vergadering kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door 1/3 van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum 1 volmacht dragen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, waarbij minstens de helft van de stemgerechtigde leden aanwezig moet zijn.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een daartoe bestemd register en worden door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling, per email of per gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

In bepaalde gevallen kunnen de besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de werkende leden. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de werkende leden om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

Artikel 10: Bevoegdheden

Een besluit van de algemene vergadering vereist voor volgende beslissingen:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding van de Vereniging;

- de uitsluiting van een lid;

- de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

TITEL IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11: Samenstelling

De Vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum 3 bestuurders en ten hoogste 5 bestuurders die al dan niet lid zijn van de Vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering bij een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn hernoembaar.

Behalve uittredende bestuurders zijn alleen benoembaar, de natuurlijke personen of rechtspersonen die door de raad van bestuur in functie werden voorgedragen, of hun kandidatuur minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij de raad van bestuur hebben ingediend. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag of aftreden.

De raad van bestuur kan toegevoegde leden aanduiden op basis van hun specifieke bekwaamheden of specialisaties. Deze toegevoegde leden moeten geen lid zijn van de Vereniging. Deze toegevoegde leden hebben geen stemrecht bij vergaderingen van de raad van bestuur.

Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder, zomede elk einde van een mandaat, behalve indien het mandaat van rechtswege eindigt door het verstrijken van de termijn van het mandaat, moet binnen één maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad worden bekendgemaakt.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeen roepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een secretaris en een penningmeester. De secretaris en penningmeester zijn automatisch secretaris en penningmeester van de algemene vergaderingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Artikel 12: Bijeenroeping en besluitvorming

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door minstens twee bestuurders.

De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de Vereniging het vereist, alsook binnen 14 dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van een dagelijks bestuurder.

De raad van bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer tenminste drie vierden van zijn leden aanwezig zijn op de vergadering. Beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

In bepaalde gevallen kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Daartoe is vereist dat er vooraf een unaniem akkoord is onder de bestuurders om tot schriftelijke besluitvorming over te gaan.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de aanwezige bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13: Bevoegdheden

De raad kan alle handelingen van beheer en bestuur verrichten, daaronder begrepen maar niet beperkt tot het benoemen, ontslaan en bezoldigen van het personeel, alsmede het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad kan bovendien alle daden van beschikking verrichten die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, en onder eer: koop, verkoop en ruil van roerende en onroerende goederen, huur- en verhuurovereenkomsten zonder beperking van duur, alsmede alle andere overeenkomsten, zelfs minnelijke schikkingen, dadingen, compromissen en arbitragebedingen; het aanvaarden van gelden, aangaan van leningen, verlenen van hypotheken en van alle zakelijk waarborgen; voorts afstand van alle rechten en rechtsvorderingen, opheffing en machtiging tot doorhaling, met of zonder kwijting van alle inschrijvingen, beslag en verzet.

Voor rechtshandelingen die buiten, het dagelijks bestuur en bijzonder opdrachten vallen, is de Vereniging slechts verbonden door de handtekeningen van alle bestuurders van de raad van bestuur, handelend als college. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één der bestuurders.

De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Door de bestuurders en dagelijks bestuurders worden geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de Vereniging.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

Artikel 14: Dagelijks bestuur

De raad benoemt uit zijn leden één of meerdere dagelijks bestuurders die, behalve met de hem/hun door de raad van bestuur gegeven bijzondere opdrachten, met het dagelijks bestuur wordt/worden belast.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de Vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. De dagelijks bestuurder verzorgt aldus de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de Vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagelijks bestuur volstaat de handtekening van de dagelijks bestuurder.

In afwijking van artikel 13bis van de Wet van 27 juni 1921, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur niet zonder toestemming van de raad van bestuur beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de Vereniging in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die 750 EUR te boven gaan.

Bestuurders die namens de raad optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

TITEL V: BEGROTINGEN, REKENINGEN EN FINANCIERING

Artikel 15: Boekjaar

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van de dag van oprichting van de Vereniging tot 31 december 2014.

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend boekjaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de Vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 16: Jaarrekening

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de Wet van 27 juni 1921. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de Wet van 27 juni 1921 en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

Artikel 17: Financiering

De Vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, sponsoring, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de Vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de Vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 18: Ontbinding

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of

meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de

verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Artikel 19: Overdracht activa

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze Vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Aldus goedgekeurd door de buitengewone algemene vergadering gehouden te Oosterzele op 2 februari 2014.

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen, met ingang vanaf 2 februari 2014, om volgende personen te benoemen als bestuurder in de raad van bestuur van de Vereniging, handelend als college:

1. Jonathan DE LANDSHEERE, wonende te Geraardsbergsesteenweg 102A, 9860 Oosterzele, geboren op 7 april 1988 te Wetteren;

2. Michel CLIQUET, wonende te Voordries 60, 9860 Oosterzele, geboren op 23 november 1987 te Gent;

3. Tim NAESSENS, wonende te Lange Ambachtstraat 9, 9860 Oosterzele, geboren op 10 juni 1989 te Zottegem. De bestuurders worden benoemd voor 3 jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 2016.

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen, met ingang vanaf 2 februari 2014, om volgende personen te benoemen als werkende leden:

1. Jonathan DE LANDSHEERE, wonende te Geraardsbergsesteenweg 102A, 9860 Oosterzele, geboren op 7 april 1988 te Wetteren;

2. Michel CLIQUET, wonende te Voordries 60, 9860 Oosterzele, geboren op 23 november 1987 te Gent;

3. Tim NAESSENS, wonende te Lange Ambachtstraat 9, 9860 Oosterzele, geboren op 10 juni 1989 te Zottegem;

4. Arno GOOSSENS, wonende te Leberg 4, 9660 Brakel, geboren op 28 december 1992 te Brakel.

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen, met ingang vanaf 2 februari 2014, om volgende personen te benoemen als dagelijks bestuurder, elk afzonderlijk handelend, in overeenstemming met artikel 14 van de statuten van de Vereniging:

1. Jonathan DE LANDSHEERE, wonende te Geraardsbergsesteenweg 102A, 9860 Oosterzele, geboren op 7 april 1988 te Wetteren;

2. Michel CLIQUET, wonende te Voordries 60, 9860 Oosterzele, geboren op 23 november 1987 te Gent;

3. Tim NAESSENS, wonende te Lange Ambachtstraat 9, 9860 Oosterzele, geboren op 10 juni 1989 te Zottegem. De dagelijks bestuurders worden benoemd voor 3 jaar en hun mandaat zal eindigen na de algemene vergadering van 2016.

OVERGANGSBEPALINGEN

De oprichters beslissen bij eenparigheid van stemmen, met ingang vanaf 2 februari 2014, om Tim Naessens te

benoemen als secretaris en penningmeester.

Voor alle algemene administratieve en financiële administratieve verplichtingen hebben de secretaris en de

penningmeester afzonderlijke en onbeperkte volmachten.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 2 februari 2014 tot 31 december 2014.

Aldus opgesteld te Oosterzele op 2 februari 2014, in drie exemplaren.

Coordonnées
MIJOTI, AFGEKORT : MJT

Adresse
LANGE AMBACHTSTRAAT 9 9860 BALEGEM

Code postal : 9860
Localité : Balegem
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande