MILIEU INFORMATIE EN RECYCLAGE PUNT, AFGEKORT : MEIR

Association sans but lucratif


Dénomination : MILIEU INFORMATIE EN RECYCLAGE PUNT, AFGEKORT : MEIR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 897.744.797

Publication

11/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111.1! 1111111111111111 153348* U 11

b

E

s"

Ondernemingsvr : 0897.744.797

3ena'Jvt t.g

(vo;uit) : Milieu Informatie En Recyclage Punt

(verkort) Mier.vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Kokerijstraat 41, 9310 Meldert

Qt*sï'ea?ire ett_e Wijziging statuten - wijziging benaming - benoeming raad van bestuur benoeming dagelijks bestuur

De ondergetekenden:

1. De heer Steven Plas, wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 41,

2. Mevr. Heidellen Bultynck, wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 41,

3. De heer Steven De Jonge, wonende te 9000 Gent, Karel Mirystraat 31,

4. De heer Dimitry D'hondt, wonende te 9280 Lebbeke, Meysveid 40,

5. Mevr. Sigrid Klinkenborg, wonende te 9000 Gent, Karel Miirystreat 31,

6. De heer Jelle Louis, wonende te 2140 Borgerhout, Joris Helleputtestraat 34,

Bijeengekomen in Algemene Vergadering op 6/7/2011, hebben besloten over te gaan tot de wijziging van de statuten die luiden als volgt:

Titel 1 - Naam-zetel-doel-duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam `Milieu Informatie Experimenteer Recuperatie Punt', Vereniging' zonder Winstoogmerk (afgekort 'Mier.vzw').

Artikel 2. De vereniging is gevestigd in Meldert, 9310, Kokerijstraat 41, in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden door de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel:

1.Onder het moto 'Turning grey into Green? voert mier.vzw onderzoek en experimenten uit, past deze toe, verstrekt informatie hieromtrent. Mier.vzw ondersteunt hiermee de transitie van een grijze naar een duurzame, ecologische en sociale, groene leefwereld.

2. Zij kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel. Zij kan inzonderheid haar medewerking verlenen en deelnemen aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt en om het even welke organisatie oprichten die het bereiken van haar doel kan vergemakkelijken.

3. Zij kan ook steun en bevordering zijn voor activiteiten van organisaties en mensen die met haar doel stroken en samenwerkingsverbanden aangaan met andere verenigingen en instanties in binnen- en buitenland.

4. Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

5. Zij kan daartoe aile nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- ais in buitenf and.

Op de laatste blz. van duik á vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nlen) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenrioordigen Verso : Naam en handtekening.

Bi'jtagen'ttij het Betgiscir Staatsbtad =11/10'/2flti =-Amléxex ïtü IVibffitëür bee

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

6.Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland 'en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde warden ontbonden.

Titel ll - Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6. Een ieder die daartoe door de algemene vergadering wordt toegelaten kan tot de vereniging toetreden als lid. Hij of zij dient hiertoe schriftelijk zijn/haar kandidatuur te stelten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Om toegelaten te worden dient deze kandidatuur op de eerstvolgende Algemene Vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden te worden aanvaard.

Door de leden is geen bijdrage verschuldigd.

Artikel 7. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Artikel 8. Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging,

Titel III - Raad van Bestuur

Artikel 9. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste twee bestuurders. Zij worden benoemd voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Elke bestuurder kan ten allen tijde uit het bestuur treden. Het ontslag moet per brief ter kennis gebracht worden aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Artikel 10. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 11. De Algemene Vergadering benoemt de bestuurders met eert meerderheid van twee derden van de uitgebrachte stemmen bij een aanwezigheid of vertegenwoordiging van twee derden van de effectieve leden.

Artikel 12. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter. De voorzitter laat de Raad van Bestuur bijeenroepen en zit de vergadering voor. De bestuurders handelen als college. De raad vergadert slechts geldig inden ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij stakingvan stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Artikel 13. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van degenen die door de statuten of door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur of aan één of meer bestuurders. Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

Artikel 14. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de afgevaardigd bestuurders en dagelijks bestuurders, die elk afzonderlijk gemachtigd zijn om door hun handtekening, in zaken van dagelijks bestuur, de vereniging te verbinden.

Artikel 15. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid een deel van haar bevoegdheden delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurders, en deze dienovereenkomstig benoemen als persoon gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen. De machtiging betreft nader door de Raad van Bestuur omschreven handelingen en mag volledige delegatie inhouden voor de betrokken domeinen. De machtiging kan te allen tijde herroepen worden of neemt automatisch een einde op het ogenblik dat de gemandateerde de hoedanigheid verliest die de opname als gemandateerde rechtvaardigde, of overlijdt. De gemandateerden oefenen hun bevoegdheden ofwel alleen ofwel gezamenlijk uit.

MOD 2.2

Lm* 8 - Vervolg

Titel IV - Algemene Vergadering

Artikel 16. De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 17. De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het toelaten en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van begroting en jaarrekening, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid en alle andere gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist

Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de eerste helft van het jaar. Dit voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopende jaar. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een bijzondere Algemene Vergadering samen te roepen.

Artikel 18. Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt.

Titel V - Begrotingen en rekeningen

Artikel 19. Artikel 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt deze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Titel VI - Slotbepalingen

" Artikel 20. Na ontbinding van de vereniging zal haar bezit toevertrouwd worden aan een ander werk zonder winstoogmerk dat de doelstellingen van de huidige vereniging benadert.

Artikel 21. Voor al hetgeen dat door de statuten niet wordt geregeld, zal de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, van toepassing zijn.

Na lezing en goedkeuring van deze statuten vergaderen de oprichters in buitengewone Algemene Vergadering:

- akte wordt genomen van de ontslagen van volgende bestuurders:

1. Mevrouw Heidelien Bultynck, wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 41,

2. De heer Steven De Jonge, wonende te 9000 Gent, Karel Mirystraat 31,

3. De heer Steven Plas, wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 41

- zij duiden als bestuurders aan:

1. De heer Dimitry D'hondt, wonende te 9280 Lebbeke, Meysveld 40,

2. Mevr. Sigrid Klinkenborg, wonende te 9000 Gent, Karel Mirystraat 31,

3. De heer Jelle Louis, wonende te 2140 Borgerhout, Joris Helleputtestraat 34

- deze kiezen uit hun midden:

1. Dimitry D'hondt, voorzitter Raad van Bestuur

2. Sigrid Klinkenborg, secretaris

3. Jelle Louis, penningmeester

- als verantwoordelijken voor het Dagelijks Bestuur worden aangewezen:

1. De heer Steven Plas, wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 41,

2. Mevr. Heidelien Bultynck, wonende te 9310 Meldert, Kokerijstraat 41,

3. De heer Steven De Jonge, wonende te 9000 Gent, Karel Mirystraat 31,

(Get.) Steven Plas, Heidelien Bultynck, Steven De Jonge. Dimitry D'Hondt, Sigrid Klinkenberg, Jelle Louis

Op.de laatste biz. van Luik 8 vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MILIEU INFORMATIE EN RECYCLAGE PUNT, AFGEKOR…

Adresse
KOKERIJSTRAAT 41 9310 MELDERT(O-VL)

Code postal : 9310
Localité : Meldert
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande