MINDFULNESS

Association sans but lucratif


Dénomination : MINDFULNESS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 887.733.211

Publication

02/04/2015
ÿþ MOD 2.2

L-In!. ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

2 3 !MARI 2015

REGGAE? IK VAN KOOPH_, .

Ondernemingsar : 0887.332.211

Benaming

(voluit) : MINDFULNESS

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Steenstraat 25 9070 HEUSDEN

Onderwerp akte : (HER-)BENOEMINGEN BESTUURDERS, GEDELEGEERD BESTUURDER en VOORZITTER RAAD VAN BESTUUR - STATUTENWIJZIGINGEN

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van de leden van van de VZW "MINDFULNESS" GEHOUDEN OP twee maart 2015, in de Steenstraat 25 te 9070 HEUSDEN, blijkt dat de algemene vergadering van de leden van de VZW "MINDFULNESS" beslist heeft om:

1° het doel van de vereniging te wijzigen en de bestaande doelomschrijving in artikel 3 van de statuten te vervangen door de navolgende bepalingen:

" 1. De vereniging heeft tot doel:

- het bieden van gelegenheden voor mensen (kinderen en volwassenen) om wekelijks samen te komen en aandachttechnieken te beoefenen ter preventie van depressie en stresshantering en ter bevordering van het algemeen welzijn en verder het beoefenen van alle toepassingsgebieden van mindfulness en zelfcompassie, dit alles zowel ais kennismaking als om de geleerde kennis te onderhouden;

- Structuur om gastdocenten uit te nodigen om 'mindfulness en algemeen welzijn' sessies te begeleiden;

- Financiële en logistieke ondersteuning voor opstarten en uitbouw van projecten en wetenschappelijk onderzoek om de validiteit van mindfulness te onderzoeken voor geestelijke gezondheid in verschillende populaties zoals kinderen, gevangenissen, scholen, kansarmen,...

- Opleiding tot mindfulness trainer ondersteunen in haar werking met mogelijkheid om gastdocenten uit te nodigen en te betalen;

- Opvolgsessies, dagtrainingen, meerdaagse trainingen, congressen en events ter ondersteuning van het geestelijk welzijn aanbieden zowel in open aanbod ais in company.

2. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.".

2° de samenstelling van de raad van bestuur, van de benoemingsvoorwaarden van de bestuurders, van het al dan niet bezoldigd karakter van het mandaat van bestuurder te wijzigen en de tekst van artikel 15 van de statuten te vervangen door de navolgende bepalingen:

°1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering, tenzij de vereniging slechts drie leden telt, dan volstaan twee bestuurders. De bestuurders zijn ten allen tijde, dus ook vôôr het verstrijken van de termijn waarvoor ze benoemd werden, door de algemene vergadering afzetbaar.

2. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit, tenzij de algemene vergadering hieromtrent anders beslist."

3° de duur waarvoor de bestuurders benoemd worden te wijzigen en bijgevolg de tekst van artikel 16 van. de statuten te vervangen door de navolgende bepalingen:

"De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur.

indien een bestuursmandaat voortijdig eindigt kan door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder worden voorzien voor de resterende duur van het mandaat.

Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie (of twee in geval de vereniging maar drie leden heeft) is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit, Uittredende bestuurders, ingevolge einde mandaat, blijven ook na het verstrijken van hun mandaat in dienst, totdat in hun vervanging is voorzien.",

4° de minimumbijdrage voor leden te schrappen en bijgevolg de laatste zin van artikel 6 van de statuten te

vervangen door de navolgende bepaling:

"De bijdrage kan niet meer zijn dan 500 euro.

5° de regeling omtrent de interne vertegenwoordigingsbevoegdheid en de externe vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur, van het orgaan van dagelijks bestuur en van het orgaan van vertegenwoordiging te wijzigen en bijgevolg de tekst van artikel 19 van de statuten te vervangen door de navolgende bepaling:

"1. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging ((deze bestuurder(s) vormt(en) alsdan het orgaan van dagelijks bestuur)) en wat betreft het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden ((deze bestuurder(s) vormt(en) alsdan het orgaan van vertegenwoordiging)). Deze delegaties zijn op ieder ogenblik herroepbaar.

2. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één (gedelegeerd) bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld."

6° de eerste zin van artikel 21 van de statuten te vervangen door de navolgende bepaling: " 1. De raad van bestuur vergadert telkens het belang van de vereniging dat vereist.";

7° 1) te herbenoemen tot bestuurder, met ingang van de tweede maart 2015 en voor een onbepaalde duur, de volgende zittende ontslagnemende bestuurders:

-DEWULF DAVID, wonende te 9831 DEURLE, Lindenstraat 15, die verklaard heeft dit hernieuwde mandaat te aanvaarden;

-GEYSEN BEA, wonende te 9040 Sint-Amandsberg, Emiel Maeyensstraat 41, die eveneens verklaard heeft dit hernieuwde mandaat te aanvaarden;

2) te benoemen voor de eerste maal tot bestuurder, met ingang van de tweede maart 2015 en voor een onbepaalde duur:

DECOSTERE Peter, wonende in de Koning Leopold 3-laan 81A te Roeselare, die terstond op de vergadering is tussengekomen en die verklaard heeft dit mandaat te aanvaarden.

De vergadering heeft beslist dat de mandaten als bestuurder van de heren David Dewulf en Peter DECOSTERE bezoldigd zullen zijn.

8° aan de raad van bestuur de opdracht gegeven heeft tot coördinatie van de statuten, zoals ze gewijzigd werden in voorgaande besluiten en tot neerlegging ervan op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel te Gent en verder een bijzondere machtiging verleend heeft aan de raad van bestuur om de voorgaande beslissingen uit te voeren.

Uit de notulen van de buitengewone algemene vergadering van de leden van van de VZW "MINDFULNESS" gehouden op twee maart 2015, in de Steenstraat 25 te 9070 HEUSDEN, blijkt verder dat onmiddellijk hierna beide bestuurders in een vergadering van de raad van bestuur bijeengekomen zijn en met eenparigheid van stemmen de volgende beslissingen hebben genomen:

de heer David Dewulf werd benoemd tot gedelegeerd bestuurder als orgaan van dagelijks bestuur en

orgaan van vertegenwoordiging;

de heer David Dewulf werd benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

De heer David Dewulf is dan ook belast met het dagelijks bestuur van de vereniging en heeft dan ook het gebruik van de maatschappelijke handtekening en kan, alleen optredend, tegenover derden de vereniging vertegenwoordigen en verbinden.

De mandaten als gedelegeerd bestuurder en als voorzitter van de raad van bestuur zullen een einde nemen op het ogenblik dat het mandaat van bestuurder in hoofde van de heer David Dewuif een einde neemt.

Getekend: de heer David Dewulf, voorzitter van de raad van bestuur en gedelegeerd bestuurder aan wie het dagelijks bestuur van de vennootschap en de maatschappelijke handtekening is toevertrouwd

Tegelijk hiermee neergelegd: Tekst van de gecoördineerde statuten van de VZW "MINDFULNESS", zoals die gelden na de buitengewone vergadering van de leden van de VZW de dato twee maart 2015

Coordonnées
MINDFULNESS

Adresse
STEENSTRAAT 25 9070 HEUSDEN(O-VL)

Code postal : 9070
Localité : Heusden
Commune : DESTELBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande