MINI-TUIN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MINI-TUIN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 849.707.132

Publication

29/10/2012
ÿþMotl Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : pct g qe

Benaming

(voluit) : MINI-TUIN

(verkort)

Rechtsvorm : Coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met een sociaal oogmerk

Zetel : 9340 Lede, Speurtstraat 55

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor geassocieerde notaris Dirk VERBERT te Antwerpen op 10 oktober 2012, blijkt dat volgende vennootschap werd opgericht:

Oprichters:

1/ De heer VERBEECK Jan Mathilde, geboren te Burcht op 8 augustus 1942, wonende te 9340 Lede, Speurtstraat 55.

21 Mevrouw HORN1CK José Martha Germaine, geboren te Oordegem op 20 februari 1949, wonende te 9340 Lede, Speurtstraat 55.

3/ De heer DE ROECK Joannes Petrus Desideratus, geboren te Antwerpen op 20 september 1942, wonende te 2610 Antwerpen district Wilrijk, Pastoor Pauwelsplein 7,

De hierna vermelde vijftig (50) aandelen zonder vermei-'ding van waarde, worden terstond en aan pari onderschreven als volgt:

1/ Door de heer VERBEECK Jan, voornoemd, op negenendertig (39) aandelen, hetzij een bedrag van. vierduizend achthonderd vijfenzeventig euro (¬ 4.875,-).

21 Door mevrouw HORN1CK José, voornoemd, op tien (10) aandelen, hetzij een bedrag van duizend tweehonderd vijftig euro (¬ 1.250,-).

31 Door de heer DE ROECK Joannes, voornoemd, op één (1) aandeel, hetzij een bedrag van honderd vijfentwintig euro (¬ 125,-).

TOTAAL: vijftig (50) aandelen: die het volledig geplaatste vast gedeelte van het kapitaal vertegenwoordigen van zesduizend tweehonderd vijftig euro (¬ 6.250,-).

13ankattest: De gelden werden gestort op een bijzondere bankrekening nummer BE80 0688 9592 6177 geopend bij Belfius op naam van de vennootschap in oprichting.

Uittreksel uit de statuten: De vennootschap is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en met een sociaal oogmerk, met als naam "MINI-TUIN".

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9340 Lede, Speurtstraat 55.

De vennootschap heeft tot doel :

-Groot- en kleinhandel, import en export en fabricatie van hulpmiddelen voor de biologische kweek van groenten, fruit, kruiden, zaden, bloemen, planten, sierplanten, struiken, bomen, en alle land- en tuinbouwproducten.

-Schrijnwerkerij, zowel in hout als alle andere natuurproducten en kunststoffen, met een oriëntatie op ecologische productie.

-Advies, seminaries, voorstellingen, publiciteit met het oog op gemeenschapsvorming, verantwoordelijkheidszin en het initiatief tot kweken.

-Het verwerven van financiële middelen en het besteden van een deel van de winst van de vennootschap aan ecologische projecten,

Deze opsomming is voorbeeldgevend en niet beperkend. Daarom is zij gerechtigd alle handelingen en verhandelingen te verrichten van welke aard ook, die rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van het doel strekken. Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in aile handels- of nijverheids- en financiële verrichtingen of bewerkingen die van aard zouden zijn de vennootschap uit te breiden of te bevorderen, zij kan zich eveneens borgstellen of haar aval verlenen en hypothecaire of andere zekerheden verstrekken. Zij mag deelnemingen en participaties nemen in andere vennootschappen met een gelijkaardig of verschillend doel. Zij kan mits aanduiding van een vaste vertegenwoordiger ook de functies van bestuurder,' zaakvoerder, vereffenaar, of lid van het directiecomité van andere vennootschappen uitoefenen. De

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso . Naam en handtekening.

111.19J1J17191 II

W bet

ae

Be Sta

u

4(1'

GI IFF GyTSANK

VAN KOOPHANDEL

18 OKT, 2012

DENDERMONDE

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

à' I itoor-behduden aan het Belgisch Staatsblad vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die ingaat vanaf het verwerven van de rechtspersoonlijkheid, Zij kan worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering krachtens de inzake statutenwijzigingen geldende regels en voorwaarden.

Het vast gedeelte van het kapitaal (minimumkapitaal) bedraagt zesduizend tweehonderd vijftig euro (¬ 6.250,-) en is vertegenwoordigd door vijftig (50) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere bestuurders die worden benoemd door de algemene vergadering. Het bestuursorgaan beschikt over de meest uitgebreide machten en is bevoegd om alle handelingen te verrichten, die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel der vennootschap, behoudens die, waarvoor volgens de wet alteen de algemene vergadering bevoegd is, Het bestuursorgaan mag bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan derden,

De vertegenwoordigingsbevoegdheid in en buiten rechte wordt toegekend aan iedere bestuurder afzonderlijk handelend.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten. Zij komt ten minste eenmaal per jaar bijeen, binnen de zes maanden volgend op het afsluiten van de rekeningen, op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats vermeld in de oproepingsberichten, de derde donderdag van juni om veertien uur. De eerste gewone algemene vergadering wordt gehouden in 2014,

Vennoten mogen zich op algemene vergaderingen laten vertegenwoordigen door bij schriftelijke volmacht.

De vennoten kunnen eenparig en schriftelijk aile besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, met uitzondering van die welke bij authentieke akte moeten verleden worden. Alle vennoten hebben in de algemene vergadering stemrecht, waarbij het aantal stemmen wordt bepaald overeenkomstig het aantal aandelen dat zij bezitten.

Niemand mag echter aan de stemming deelnemen met meer dan één tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen,

Het maatschappelijk jaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt tot en met 31 december 2013.

Het batig saldo van het boekjaar wordt besteed als volgt:

a) Voor aanleg van de wettelijke reserve, zoals de wet het voorschrijft.

b) Er kan eventueel een interest worden toegestaan op het deel van het gestorte kapitaal. Het maximumpercentage mag in geen geval meer bedragen dan dit vastgesteld conform het koninklijk besluit van 8 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot erkenning van de nationale groeperingen van coöperatieve vennootschappen en van de coöperatieve vennootschappen voor de Nationale Raad voor de Coöperatie in uitvoering van de wet van 20juli 1955, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen.

c) Het overschot wordt besteed overeenkomstig het sociale doel van de vennootschap.

De vennoten streven slechts een beperkt vermogensvoordeel na,

Jaarlijks zal de raad van bestuur aan de algemene vergadering rapporteren over de verwezenlijking van het sociale doel van de vennootschap, Dit bijzonder verslag moet worden ingevoegd in het jaarverslag dat volgens de artikelen 95 en 96 van het Wetboek van vennootschappen moet worden opgesteld.

De vennootschap is ontbonden wanneer het vaste gedeelte van het kapitaal beneden het statutaire minimum daalt.

Zij kan ook worden ontbonden bij beslissing van de algemene vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijzigingen,

In geval van ontbinding, ofwel vrijwillige, ofwel verplichte, stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Zij bepaalt hun bevoegdheden, de wijze van vereffening en de vergoeding die hun toekomt.

Na afbetaling van de maatschappelijke schulden en lasten, zal het overschot eerst dienen om de sommen die op de aandelen werden gestort, terug te betalen. Het eventueel resterende overschot zal overeenkomstig het sociale doel van de vennootschap worden toegewezen op beslissing van de algemene vergadering die de vereffening uitspreekt.

ALGEMENE VERGADERING.

De verschijnende partijen nemen, in een eerste algemene ver-'gadering, de volgende beslissingen:

1/ De algemene vergadering beslist het aantal bestuurders vast te stellen op één en benoemen tot bestuurder met een mandaat van onbepaalde duur:

De heer VERBEECK Jan, voornoemd.

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd zolang de algemene vergadering hierover niet anders beslist.

De algemene vergadering beslist geen commissaris te benoemen, daar zij meent uit door hen te goeder trouw gedane schattingen, dat de vennootschap beantwoordt aan de criteria van artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen, en daartoe derhalve niet verplicht is.

Bijzondere volmacht

Bijzondere volmacht wordt verleend aan: de heer VERBEECK Jan, wonende te 9340 Lede, Speurtstraat 55 en zijn gevolmachtigden, teneinde de nodige formaliteiten te vervullen omtrent de inschrijving in een ondernemingsloket of andere administratieve diensten en alle documenten hiervoor te ondertekenen, alsmede om eventueel inschrijving als "BTW' belastingplichtige te bekomen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De geassocieerd notaris, Dirk Verbert



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/10/2012 - Annexes du Moniteur belge





Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift van akte.



Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MINI-TUIN

Adresse
SPEURTSTRAAT 55 9340 LEDE

Code postal : 9340
Localité : LEDE
Commune : LEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande