MINITORNOOI VAN DE STAD AALST, AFGEKORT : M.T.S.A.

Association sans but lucratif


Dénomination : MINITORNOOI VAN DE STAD AALST, AFGEKORT : M.T.S.A.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.373.381

Publication

12/09/2012
ÿþ MoD2.2

L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

(1II (Il ll I1 llI Il I 1l

*iais3ees*

v bah

aa,

Bel Staa

GVÁN K NRECAN ~L.K 03 SEP, 2612

DENDERMONDEE

____" " "

Ondernemingsnr :, 4 6 3. q 3 3b..4

Benaming

(voluit) : Minitornooi van de Stad Aalst

(verkort) : M.T.S.A.

Rechtsvorm : Vereninging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stokveld 14, 9340 Lede

Onderwerp akte : Oprichting - Benoeming

De ondergetekenden :

Peter Verbeiren, Stokveld nr. 14 te 9340 Lede

Hans Van Campenhoud, Lindestraat 30 te 9340 Lede

Antoine Van de Velde, Bergekouter 28 te 9300 Aalst

Ronny Van Damme, Regelsbruggestraat 70 te 9300 Aalst

Frank De Brul, Lange Nieuwstraat 67 te 9420 Erondegem

Frank Van Hoefs, Koning Albertstraat 30 te 1760 Pamel

Guido De Bruyn, Capucienentaan 63 te 9300 Aalst

Johan Vandemeersche, Ninovestraat 49 te 9420 Burst

Freddy Herssens, Veldstraat 13 te 9300 Aalst

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan zij de statuten ais volg vaststellen :

Benaming, zetel, doel en duur

Art. 1.- De vereniging neemt de benaming aan van 'Minitomooi van de Stad Aalst', in afkorting : 'M.T.S.A.'

Art. 2.- Het M.T.S.A. heeft zijn maatschappelijke zetel in het gerechtelijk arrondissement Dendermonde en meer bepaald te 9340 Lede, Stokveld nr.

Art. 3.- Het M.T.S.A. heeft voor doel, met uitsluiting van alle politieke en wijsgerige overwegingen en met inachtneming van alle democratische wetten, het Europees Verdrag inzake de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind, in Aalst en omgeving de sportverenigingen die de voetbalsport ais liefhebbers beoefenen en inrichten, te verenigen en te beheren, alsmede de inrichting, ontwikkeling en verspreiding van die voetbalsport te bevorderen.

De vereniging neemt alle noodzakelijke maatregelen ten einde alle activiteiten omschreven in de alinea hiervoor te laten verlopen conform aan de bepalingen van het decreet van 22 maart 1991 inzake medisch

_verantwoorde, sportbeoefening,_gewijzigd bij decreet van 19 maart 2004 en van het_decreet van 24 juli 1996 tot

Op de laatste blz. van L_.uik B vermelden : Reçta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

vaststelling van het statuut van de niet_professionele sportbeoefenaar en zal erover waken dat aile bepalingen van het M.V.S.-decreet voor alle sportbeoefenaars gewaarborgd worden.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van de voormelde statutaire doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de statutaire doelstellingen.

Art. 4.- De duur van het M.T.S.A. is onbeperkt.

Art. 5.- Het statuut van liefhebber zal bij reglement worden bepaald.

Leden, aanvaardingen, ontslagnemingen, schrappingen

Art. 6.- Het M.T.S.A. heeft toegetreden leden en effectieve leden.

De toegetreden leden zijn de voetbalverenigingen en de scheidsrechters die bij het M.T.S.A. aangesloten zijn.

De effectieve leden zijn:

- de door elke sportvereniging aangeduide bestuursverantwoordelijke (of diens behoorlijk gevolmachtigde die eveneens bestuursverantwoordelijkheid draagt binnen de sportvereniging).

Elke bij het M.T.S.A. aangesloten sportvereniging duidt jaarlijks één effectief lid aan voor de Algemene Vergadering. De aanduiding gebeurt schriftelijk en voor de aanvang van het competitteseizoen.

- de scheidsrechters die jaarlijks door de vereniging van scheidsrechters worden aangeduid om hen te vertegenwoordigen in de Algemene Vergadering; de aanduiding gebeurt schriftelijk en voor de aanvang van het competitieseizoen; het maximaal aantal vertegenwoordigende scheidsrechters wordt bepaald op vier.

- de stichtende leden van de VZW die niet zijn aangesloten bij één van de sportverenigingen van het M.T.S.A.

- elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft en die geen lidkaart heeft van een der aangesloten sportverenigingen; verzoeken om toelating tot het lidmaatschap moeten door de kandidaat-leden schriftelijk worden gericht aan de Voorzitter of Secretaris van de Raad van Bestuur, het is de eerstvolgende Algemene Vergadering die bij gewone meerderheid zal beslissen over de al dan niet toelating als effectief lid.

De aldus aangeduide "effectieve leden" vormen de Algemene Vergadering van het M.T.S.A. Hun mandaat gaat in bij de Algemene Vergadering van augustus en loopt tot de dag váár de Algemene Vergadering van augustus van het daaropvolgende jaar.

Art. 7.- Door de aansluiting bij het M.T.S.A. aanvaarden de toegetreden en effectieve leden de statuten en reglementen en zullen deze ook aan hun aangesloten leden opleggen.

Art. 8.- Ontslag en uitsluiting van effectieve leden worden geregeld zoals voorzien bij het reglement, de wet van 27 juni 1921 op de V.Z.W., zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem gedane bijdragen.

Art. 9.-1-let maximumbedrag van het gevraagde lidgeld wordt momenteel op nul euro bepaald. Met lidgeld wordt hier niet de bijdrage bedoeld die de toegetreden leden betalen om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging.

Algemene Vergadering

Art. 10.- De algemene vergadering bestaat uit de bij artikel 6 bedoelde effectieve leden.

De door de Raad van Bestuur bencemde adviseurs kunnen de algemene vergadering bijwonen met adviserende stem.

Elk lid zal één stem hebben; de leden van de algemene vergadering kunnen schriftelijk volmacht verlenen aan een ander lid van de algemene vergadering.

De volmachtdrager mag, naast zijn eigen opdracht, maximaal één volmacht bezitten.

Art. 11.- De algemene vergadering is alleen bevoegd om te beraadslagen en te beslissen

r R ;}

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

nopens:

- wijziging van de statuten.

- benoeming en afzetting van de bestuurders;

- kwijting aan de bestuurders.

- goedkeuring van begroting en rekeningen.

- vrijwillige ontbinding van de vereniging.

- uitsluiting van een toegetreden en/of effectief lid.

- elke mogelijk gratieverlening die wordt voorgedragen door de Raad van Bestuur,

- alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Alle andere bevoegdheden worden overgedragen naar de Raad van Bestuur. De effectieve leden van het M.T.S.A. zijn slechts gerechtigd tot de deelname aan de stemming op de algemene vergadering voor zover zij volledig in orde zijn met de verplichtingen voorzien bij de statuten en het reglement.

Art. 12.- De algemene vergadering wordt minstens één maal per Jaar bijeengeroepen en dit op de laatste donderdag van de maand augustus.

De algemene vergadering komt bijeen op de plaats en het uur bepaald door de Raad van Bestuur en aangeduid op de uitnodiging.

Bijzondere algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op voorstel van de voorzitter of, op schriftelijke aanvraag aan de Secretaris gericht, van een vijfde van de leden of drie leden van de Raad van Bestuur.

Art. 13.- De leden van de algemene vergadering zullen persoonlijk uitgenodigd worden per brief, ten minste tien dagen véór de vergadering; de oproeping zal de agenda vermelden. Oproepingen per elektronische post worden als geldig aangezien.

De uitnodigingen worden verstuurd door de Voorzitter of de Secretaris.

De algemene vergadering kan enkel beraadslagen over punten die niet op de agenda staan, indien 2/3 van de aanwezige leden daarmee akkoord gaan.

Art. 14.- De beraadslagingen kunnen slechts geschieden wanneer de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Indien geen voldoend aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is, zal een nieuwe algemene vergadering worden bijeengeroepen, minimum vijftien dagen na, maar binnen de maand volgend op de eerste, met dezelfde agenda als de eerste;

die nieuwe algemene vergadering zal geldig zitting houden en beslissen welk ook het aantal vertegenwoordigde leden zij.

De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten andere voorwaarden voorschrijven.

Voor de uitsluiting van een lid geldt een enkelvoudige bijzondere meerderheid : 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet voor de uitsluiting stemmen.

Voor een wijzigingen aan de statuten moeten twee derden van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en Is de instemming van twee derden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden vereist voor goedkeuring.

Een beslissing tot wijziging van het doel, evenals tot vrijwillige ontbinding van de vereniging vereist de instemming van vier vijfden van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden bij een aanwezigheidsquorum van twee derden.

De ontbinding van de vereniging vereist dus een dubbele bijzondere meerderheid : minstens 2/3 van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn; minstens 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet voor de ontbinding stemmen.

Als het aanwezigheidsquorum van 2/3 van de leden op een eerste Algemene Vergadering waarbij een dubbele bijzondere meerderheid vereist is, niet is bereikt, dan kan niet geldig worden gestemd.

In dat geval moet een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden ten minste vijftien dagen na, maar binnen de maand volgend op de eerste, met dezelfde agenda ais de eerste.

Is het aanwezigheidsquorum op die tweede Algemene Vergadering opnieuw niet bereikt, dan kan er geldig worden beraadslaagd en besloten worden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, maar de beslissingen moeten nog steeds met dezelfde bijzondere meerderheden worden genomen,

Art. 15.- De stemming heeft plaats bij naamafroeping.

Zij za! geheim en schriftelijk zijn wanneer het persoonlijke aangelegenheden betreft of op aanvraag van een

lid van de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 16.- De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de Voorzitter, de Secretaris en de aanwezige leden, die daartoe de wens uitdrukken.

Aan de leden van de vereniging wordt, binnen de maand na de Algemene Vergadering, een afschrift van deze notulen bezorgd.

De leden van de algemene vergadering en derden beschikken over een inzagerecht in de notulen overeenkomstig de modaliteiten die worden vastgelegd in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van de verenigingen zonder winstoogmerk en van de private stichtingen.

Bestuur

Art. 17.- Het M.T.S.A. wordt bestuurd door een Raad van Bestuur.

Zijn leden moeten in het bezit zijn van hun burgerlijke en politieke rechten.

Hun aantal bedraagt minstens drie en maximaal twaalf, waarvan 2 afgevaardigden uit elke reeks en 2

scheidsrechters; hun mandaat loopt over drie jaar met aanvang onmiddellijk na de Algemene Vergadering die

ze heeft benoemd en loopt tot de Algemene Vergadering van augustus drie jaar later.

Zij worden benoemd op de hierna aangeduide wijze.

De algemene vergadering, zoals voorzien in art. 20 benoemt de bestuurders en zet deze af. iedere bestuurder kan te allen tijde ontslag nemen, hij doet dit schriftelijk bij de Raad van Bestuur.

Art. 18.- De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden en uit de kandidaturen die vooraf bij hem werden ingediend, bij eenvoudige meerderheid en voor de duur van hun mandaat, een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de Voorzitter.

Art. 19.: De Raad van Bestuur kan ook adviseurs benoemen en voor bepaalde taken aan personen buiten de Raad opdrachten geven.

Art. 20: Ieder lid van de Raad van Bestuur heeft één stem.

De Raad treedt op als College; geen stemming kan plaatsgrijpen tenzij ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is.

Indien geen voldoend aantal bestuurders aanwezig is, kan een tweede, binnen ten laatste veertien dagen gehouden raadsvergadering met dezelfde dagorde, geldige besluiten nemen, welke ook het aantal aanwezige bestuurders zij.

De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen der aanwezige leden, tenzij het reglement van inwendige orde een andere meerderheid voorziet; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de persoon die zijn ambt waarneemt doorslaggevend.

De door de Raad van Bestuur benoemde adviseurs kunnen de vergaderingen zonder stemrecht bijwonen.

Art. 21.- De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van beheer en beschikking te stellen.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van het M.T.S.A. en vertegenwoordigt die bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad beschikt over de meest uitgebreide machten met uitzondering van die voorbehouden aan de algemene vergadering.

De Raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde taken of handelingen overdragen aan comités of commissies, aan een bestuurder of aan derde. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van het M.T.S.A.

Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven misgrepen.

Art. 22.- Al de leden van de Raad van Bestuur, zijn comités en commissies verlenen hun medewerking belangeloos.

De kosten die de leden van de Raad Van Bestuur maken in de uitoefening van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

Art. 23. Het M.T.S.A. wordt vertegenwoordigd en is slechts geldig gebonden door de handtekening van zijn voorzitter en van een andere bestuurder.

Voor alle daden van beschikking zijn minimaal drie handtekeningen vereist.

Op deze manier kan ook aan iemand volmacht verleend worden om bepaalde financiële handelingen alleen uitte voeren.

Wat de verrichtingen van dagelijks bestuur betreft kan aan iemand volmacht worden verleend om bepaalde financiële handelingen alleen uit te voeren. De Raad van Bestuur bepaalt het maximumbedrag van deze financiële verrichtingen die door dit lid alleen mogen worden uitgevoerd.

Art. 24.- De Raad van Bestuur vergadert minimaal éénmaas per kwartaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur zal eveneens vergaderen telkens de belangen van de vereniging zulks vereisen of op aanvraag van de voorzitter of van een derde zijner leden.

De uitnodigingen worden verstuurd door de Voorzitter vijf dagen voor de voorziene datum en dienen de agenda te vermelden.

Uitnodigingen per elektronische post worden als geldig aangezien.

De Voorzitter.

Art. 25.- De voorzitter leidt de algemene vergadering en de vergadering van de Raad van Bestuur.

Bij staking van stemmen, zowel in de vergadering ais in de raad, is zijn stem of die van de persoon die zijn

ambt waarneemt, beslissend.

Bij afwezigheid of ontstentenis van de voorzitter zal de in leeftijd oudste aanwezige bestuurder zijn ambt

waarnemen.

Art. 26: De statuten en reglementen van de aangesloten verenigingen zullen niet in tegenstrijd mogen zijn

met die uitgevaardigd door het M.T.S.A.

De leden zullen de bevelen en richtlijnen van het M.T.S.A. ontvangen, naleven en opvolgen.

Boekjaar, fondsen, ontbinding

Art. 27.- Het maatschappelijk boekjaar loopt over één jaar, het begint de eerste juni en het eindigt de 31ste mei van het volgende kalenderjaar.

Ieder jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen op en bereidt een voorstel van begroting voor en legt deze voor aan de Algemene vergadering.

De jaarrekeningen worden opgemaakt overeenkomstig de bepalingen die daartoe werden bepaald in artikel 17 van de V.Z.W.-wet en de uitvoeringsbesluiten. Na de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over het verlenen van kwijting aan de bestuurders.

Art. 28.- De inkomsten van de vereniging bestaan uit de bijdragen van de leden, de volgens het reglement opgelegde boeten, de giften, legaten, de Staats-, gewest-, provinciaie - of gemeentelijke toelagen, die haar zullen worden toegekend.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art. 29.- Het eigen bezit van het M.T.S.A. zal op een bank- of postrekening worden geplaatst.

Art. 30.- Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding van het M.T.S.A. besluiten op de wijze zoals bepaald in de V.Z.W.-wet.

In geval van ontbinding zal de algemene vergadering die ze heeft uitgesproken, na aanzuivering van de schulden, aan het maatschappelijk bezit van het M.T.S.A. een bestemming geven die het meest het doel van het M.T.S.A. benadert.

In geen geval mag er tot de verdeling onder leden overgegaan worden. Evenmin kan een instelling met politieke strekking ervan genieten.

Art. 31.- De vereiste meerderheden worden bij de Wet van 2 mei 2002 of de statuten bepaald en, waar het bijzondere meerderheden betreft, worden de onthoudingen, ongeldige of blanco stemmen bij de positieve stemmen gevoegd.

Art. 32. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de V.Z.W.-wet van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken tel zake.

ln geval van tegenstrijdigheid tussen de statuten en het huishoudelijk reglement primeren de bepalingen van de statuten.

Gedaan te Aalst op 18 oktober 2011

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

In de algemene vergadering gehouden op 18 oktober 2011 te Aalst werden de volgende personen verkozen tot leden van de Raad van Bestuur:

Peter Verbeiren, Stokveld nr. l4 te 9340 Lede

Hans Van Campenhoud, Lindestraat 30 te 9340 Lede

Antoine Van de Velde, Bergekouter 28 te 9300 Aalst

Ronny Van Damme, Regelsbruggestraat 70 te 9300 Aalst

Freddy Herssens, Veldstraat 13 te 9300 Aalst

Frank De Bru), Lange Nieuwstraat 67 te 9420 Erondegem

Frank Van Hoefs, Koning Albertstraat 30 te 1760 Pamel

Johan Vandemeersche, Ninovestraat 49 te 9420 Burst

Guido De Bruyn, Capucienenlaan 63, 9300 Aalst

Deze raad van bestuur, onmiddellijk in vergadering bijeen, kiest volgende personen tot Voorzitter, Secretaris

en Penningmeester:

Voorzitter: Peter Verbeiren, Stokveld nr. 14 te 9340 Lede

Secretaris: Ronny Van Damme, Reg elsbruggestraat 70 te 9300 Aalst

Penningmeester: Frank De Brui, Lange Nieuwstraat 67 te 9420 Erondegem

Peter Verbeiren

Voorzitter

behouden aan liet Belgisch " Staatsblad

Bijlîgé"irbirhè Bëlgiscfí fá tsbl d' =121ÜWI2ÜT2 - Annexes au 1Vlóniteur beTge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MINITORNOOI VAN DE STAD AALST, AFGEKORT : M.…

Adresse
STOKVELD 14 9340 LEDE

Code postal : 9340
Localité : LEDE
Commune : LEDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande