MIX TEAM D'HAVE GASSE

Association sans but lucratif


Dénomination : MIX TEAM D'HAVE GASSE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.874.577

Publication

22/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

1 I SEP. 2014

RECOMEFANK VAN

KOOPHANDEL TF AMUI'

*14173807*

1

.......

O54 51-ce. s

Ondernerningsnr

Benaming

(voluit) MX Team D'Halve Gasse

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Geraardsbergsesteenweg 231 bus A te 9860 Balegem

Onderwerp akte Oprichting

Ondergetekenden, samengekomen te Balegem op 01/07/2014:

1. Rogge Bart, met nationaal nummer 76.01.01-267.45

2. Van Achter Jessica, met nationaal nummer 72.03.17-130.20

3. Callebaut Pascal, met nationaal nummer 68.10.13-185.50

4. De Cock Steve, met nationaal nummer 73.07.04-427.85

Verklaren bij deze akte een Vereniging Zonder Winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, waarvan zij de statuten als volgt voorstellen:

Titel I. Benaming, zetel, doel, duur

Artlkel 1: naam

De vereniging draagt de naam "MX Team D'Halve Gesse", Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZVV" en het adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9860 Balegem, Geraardsbergsesteenweg 231 bus A (gerechtelijk arrondissement Gent). Ze kan op beslissing van de raad van bestuur naar eender ander adres worden overgebracht.

Artikel 3: doel

De vereniging heeft tot doel het bijeenbrengen van mensen met een gezamenlijke hobby, namelijk:

Motorcross.

De vereniging heeft tot doel voor eigen rekening, vdor rekening van derden, of in deelneming met derden, prestaties te verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op:

Het verstrekken van advies aan de organisatie van sport- en andere evenementen; het zelf organiseren van. sportevenementen en het beheer ervan; de promotie van sportevenementen, organiseren van wedstrijden, als zelfstandige activiteit of voor rekening van derden; overige ondersteunen diensten bij sportmanifestaties; het verlenen van begeleiding, opleiding, technische en financiële steun aan sportbeoefenaars en bij sportevenementen; het organiseren van cursussen, workshops, infosessies, beurzen, etc. met betrekking tot: sport en sportevenementen; het promoten van sport en basiseducatie door middel van sportkampen, themakampen, sportdagen, tornooien en evenementen; het kopen, verkopen, huren en verhuren van aile' artikelen met betrekking tot sport en sportevenementen.

Flet tussenkomen bij de onderhandeling van sponsordossiers; het verlenen van advies en het opstellen van sponsor- en merchandisingdossiers; het aanbieden van verschillende sponsormogelijkheden zoals reclamepanelen, advertenties, etc.; het uitgeven, verspreiden en beheren van aile informatie verbonden aan sport en sportevenementen, o.a. door het uitgeven van tijdschriften en folders, het beheer van elektronische informatie via internet, etc.; de samenwerking met alle andere sportverenigingen, sponsoren en sympathisanten.

.. -

Op de laatstO blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan voor het organiseren van sportwedstrijden of  evenementen alle daartoe geschikte en benodigde roerende en onroerende goederen verwerven, hetzij kosteloos of ten bezwarende titel, huren of middels iedere overeenkomst het gebruiksrecht verwerven; een eigen infrastructuur opbouwen, inrichten en exploiteren; giften, sponsorgelden, schenkingen en andere gelden ontvangen en hierover beschikken,

Al deze handelingen mogen uitgevoerd worden in de breedste zin van het woord.

Dienvolgens is de vereniging gerechtigd alle handelingen en verhandelingen te verrichten van welke aard

ook, welke aard ook, welke rechtstreeks of onrechtstreeks tot de verwezenlijking van haar doei strekken.

Deze opsomming is niet limitatief.

De vereniging is niet gebonden aan enige politieke of filosofische overtuiging.

Artikel 4 duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden.

Titel IL Lidmaatschap

Artikel 5: werkelijke leden

Het aantal leden-medewerkers is onbeperkt, maar het aantal stemgerechtigde leden moet minstens 3

bedragen,

Artikel 6: toetreding

Paragraaf 1. De vereniging bestaat uit de huidige actieve leden en zij, die in de toekomst, als actief lid zullen opgenoemd worden, Daarenboven bestaan er ook medewerkers, die de status van sympathisantlid krijgen, maar zij genieten van geen enkel recht binnen de vereniging. De raad van bestuur beslist op haar tijdstip over de toegangsmodaliteiten en laat deze opnemen in het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Het aantal leden is onbeperkt maar de verenging mag nooit door minder dan drie actieve leden beheerd worden,

Paragraaf 2. De raad van bestuur heeft recht om over de toelating van nieuwe leden te beslissen en geniet hier aangaande over absolute beoordelingsvrijheid en dient de genomen beslissingen niet te rechtvaardigen. Paragraaf 3. De lijst van de actieve leden wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel.

Paragraaf 4. Elk lid is vrij om de vereniging te allen tijde te verlaten, dit door een aangetekend schrijven met de genomen beslissing te richten aan de voorzitter van de vereniging. De uitsluiting van een lid kan op een vergadering voorgedragen worden.

Het lid wordt per aangetekend schrijven verwittigd en op de Algemene Vergadering uitgenodigd. De uitsluiting dient om geldig te zijn, opgenomen te worden op de agenda van de Algemene Vergadering en met een meerderheid van tweederde gestemd te worden.

De uitsluiting wordt per aangetekend schrijven binnen de 15 dagen aan betrokkene medegedeeld.

Paragraaf 5. Een uittredend of uitgesloten lid verliest alle rechten over de verenigingsfondsen.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door het overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Artikel 7 stemgerechtigde leden

De stemgerechtigde leden zijn de werkende (actieve) leden.

Titel III. Raad van Bestuur

Artikel 8: samenstelling Raad van Bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijd door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen. Het staat de algemene Vergadering vrij om bijkomende bestuurders te benoemen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn.

Artikel 9: Minimum bestuurders

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot

onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 10: bijeenroeping  beraadslaging

10.1. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij gebrek aan ondervoorzitter de oudste aanwezige bestuurder.

10.2. De Raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe Raad van Bestuur worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid,

de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt, doorslaggevend,

10.3. ledere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een ander bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

10,4, De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder punten 12.1 en 12.3 blijven van toepassing.

10.5, ln uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan medegedeeld worden per brief, per mail of telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

10.6. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of voorzitter en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of een bestuurder.

Artikel 11: bevoegdheid

11.1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De Raad van Bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het heffen van hypotheken.

11.2 Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van volledige raad van bestuur.

11.3 Voor daden van dagelijks bestuur, is elke bestuurder afzonderlijk bevoegd.

11.4 De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken,

11.5 De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV.  de Algemene Vergadering

Artikel 12: samenstelling  vertegenwoordiging

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter. Bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan echter slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 13: bevoegdheid

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. De wijziging van de statuten

b. Het benoemen en afzetten van de bestuurders

c. Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, in geval dat er een bezoldiging wordt toegekend.

d. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e. Het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

f. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g. Het uitsluiten van een lid

g. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

De algemene vergadering is bovendien bevoegd voor het goedkeuren van het Reglement van interne orde dat de nadere werking bepaalt, met een tweederde meerderheid van de aanwezige stemmen. Het reglement kan alleen gewijzigd worden voor zover de voorgestelde wijzigingen zijn opgenomen in de agenda van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 14: bijeenroeping

14.1 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens ais het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen plaats en datum, en dit binnen de 6 maanden na afsluiting van het boekjaar. Dit gebeurt op de derde vrijdag van de maand november om 20 uur, van het jaar volgend op het boekjaar dat afgesloten wordt.

14.2 De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

14.3 De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Aile leden moeten worden opgeroepen per gewone of per aangetekende brief, per email of fax, minstens 8 dagen voor de vergadering.

14.4 De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering kan op geldige wijzen een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield staan op voorwaarde dat alle leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 15: meerderheden

15,1 Inzake aangelegenheden, andere dan vermeld in punt 15.2 hieronder, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderbeid(de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

15.2 h geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

Artikel 16: notulen

De schriftelijke verslagen van de algemene Vergadering worden opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de verslaggever van de vergadering, en na goedkeuring door de Raad van bestuur, in een register opgenomen, dat ter inzage zal zijn van de stemgerechtigde leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door de wetgeving vastgelegde modaliteiten.

De afschriften of uittreksels in recht of elders voor te leggen, worden ondertekend door één bestuurslid van de vereniging.

Titel V. Begroting, rekeningen en controle

Artikel 17: boekjaar

17.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. Per uitzondering loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting, met name de datum van neerlegging van de oprichtingsakte bij de rechtbank van koophandel tot en met 30 juni 2015.

17.2 De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

17.3 De Raad van Bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vernielde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffe van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist bij de Nationale Bank van België.

Titel VI. Ontbinding en vereffening

Artikel 19: ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid," alsmede de vereffeningvoorwaarden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

. . "

I. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

. '

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 20: wetgeving

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk bepaald is, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing. interpretatiegeschitlen over de statuten of het reglement worden door de Algemene Vergadering opgelost.

Worden benoemd tot bestuurders:

1/ Voorzitter: Rogge Bart, voornoemd;

2/ Secretaris: Callebaut Pascal, voornoemd.

3/ Penningmeester, Van Achter Jessica, voornoemd

Die bij deze hun mandaat aanvaarden.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren te Balegem op 01/07/2014.

Rogge Bart,

Oprichter, bestuurder

voorzitter

Tegelijk hierbij neergelgd: Oprichtingsakte dd. 01/07/2014

Op de laatste blz. van Lul! B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MIX TEAM D'HAVE GASSE

Adresse
GERAARDSBERGSESTEENWEG 231, BUS A 9860 BALEGEM

Code postal : 9860
Localité : Balegem
Commune : OOSTERZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande