MORE INNOVATIVE CONCRETE ADVICE, AFGEKORT : MICA

Société en commandite simple


Dénomination : MORE INNOVATIVE CONCRETE ADVICE, AFGEKORT : MICA
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 604.986.327

Publication

19/03/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De ondergetekenden :

A - de heer Alain VANDEN MEERSSCHAUT, geboren te Sint-Amandsberg op 28/11/1971, nationaal nummer 71.11.28-061.85, echtgenoot van mevrouw Isabelle AELTERMAN, wonende te 9080 Lochristi, Weerstandshof 12,

A. STATUTEN

ARTIKEL 1: NAAM

De naam van de gewone commanditaire vennootschap, met handelsaard, luidt als volgt:  More Innovative

Concrete Advice , afgekort  MICA . De benaming zal steeds worden voorafgegaan of worden gevolgd door de

woorden  gewone commanditaire vennootschap of de afkorting  Comm.V .

Deze naam zal in beide landstalen gebruikt worden.

ARTIKEL 2: ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9080 Lochristi, Weerstandshof 12.

Deze mag bij gewoon besluit van de beherende vennoten of zaakvoerders overgebracht worden naar een andere

plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving.

Iedere verplaatsing van de vennootschapszetel zal bekendgemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch

Staatsblad, door de zorgen van de beherende vennoten of zaakvoerders.

De vennootschap mag bij eenvoudig besluit van de beherende vennoten of zaakvoerders bestuurszetels,

bijhuizen en agentschappen oprichten, zowel in België als in het buitenland.

ARTIKEL 3: DUUR

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur vanaf de datum heden.

Nochtans zal elke vennoot een einde mogen maken aan de vennootschap mits zes maanden vooraf zijn

medevennoten te verwittigen bij aangetekend schrijven.

B - mevrouw Isabelle AELTERMAN geboren te Gent op 24/06/1975, nationaal nummer 75.06.24-124.94, echtgenote van de heer Alain VANDEN MEERSSCHAUT, wonende te 9080 Lochristi, Weerstandshof 12,

Dewelke op de volgende wijze de statuten hebben opgesteld van een gewone commanditaire vennootschap die onder hen zal bestaan, waarbij de heer Alain VANDEN MEERSSCHAUT zal optreden als beherend vennoot en mevrouw Isabelle AELTERMAN slechts als stille vennoot.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : More Innovative Concrete Advice

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : MICA

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Weerstandshof 12

*15304776*

Luik B

9080

België

0604986327

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Lochristi

Griffie

Neergelegd

17-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

ARTIKEL 4: DOEL

De vennootschap heeft, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, als vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon, tot doel:

De (groot- en klein-)handel en handelsbemiddeling in hout, bouwmaterialen en sanitair.

Namens en voor rekening van derden, in uitvoering van een aannemingsovereenkomst, bouwen, verbouwen, laat bouwen of verbouwen van een gebouw; het optrekken, herstellen of slopen van een gebouw, of van het skelet van een gebouw, namelijk de werken die betrekking hebben op de stevigheid en de weerstand van het gebouw. Onder gebouw moet worden verstaan: onroerend goed van duurzaam materiaal bestemd voor bewoning door de mens, voor administratieve, industriële, commerciële, medische, culturele, sportieve of religieuze doeleinden, of voor land- en tuinbouwdoeleinden.

Het bepleisteren en het bekleden met gips, gipsplaten, mortel of cement van dragers, muren en plafonds, en de herstelling ervan.

Het plaatsen en herstellen van het dakgebinte, de dakbedekking (uitgezonderd de bedekkingen in plantaardig materiaal, glas, doorschijnend of doorzichtig materiaal), de dichtingswerken aan gevels, zijgevels, daken, dakterrassen en vloeren, de voorzieningen voor het opvangen en het afvoeren van regenwater.

Het plaatsen en het herstellen, met inbegrip van alle leidingen, van centrale verwarmingsinstallaties, gastoestellen voor verwarming, artikelen en apparaten voor sanitair gebruik, klimaatregelingsinstallaties (waarvoor alleen water of lucht wordt gebruikt als koelmiddel).

Het plaatsen en herstellen van ramen, deuren, vensterluiken of  blinden, poorten, trappen, veranda s, keuken- en badkamermeubelen en het plaatsen en herstellen van glas en alle duurzaam doorzichtig materiaal.

Alle andere schrijnwerkersactiviteiten, zoals het plaatsen en herstellen van bedekkingen van wenden en vloeren met harde materialen.

Het bekleden en herstellen van vloeren en wanden met keramische, betonnen, natuurstenen of marmeren tegels, mozaïek, of elementen van natuursteen of marmer.

Het herstellen van elektrische toestellen en het plaatsen en herstellen van alle elektrische installaties voor stroomvoorziening, voor verlichting, voor lichtreclame, voor verwarming, voor andere klimaatregeling (dan deze voorzien voor de installatieactiviteiten voor centrale verwarming, klimaatregeling, gas en sanitair), voor domotica, voor communicatie, voor signalisatie, voor opname en weergave van beelden of geluiden en voor beveiliging tegen overspanning, brand of diefstal.

Het bedekken van oppervlakken met verf, vernis of beits om ze te beschermen en te verfraaien; het plaatsen van behang, schildersdoek en over hun gehele oppervlakte gelijmde soepele bekledingen; het bedekken van muren en vloeren moet soepele bekledingen.

Het uitvoeren van volgende andere bouwwerkzaamheden: vervaardiging en de montage van metalen constructiewerken en gebinten voor de bouw; vervaardiging van geprefabriceerde gebouwen, overwegend van metaal (bouwketen, modulaire tentoonstellingselementen, telefooncellen, enz.); onderhouds- en herstellingswerken van mechanische aard voor rekening van derden; bouw van autowegen, straten en andere wegen en paden voor voertuigen en voetgangers (inclusief het plaatsen van vangrails); boren en aanleggen van waterputten, graven van mijnschachten; aanleg van telecommunicatielijnen en  netten; grondverzet (graven, ophogen, egaliseren en nivelleren van bouwterreinen, graven van sleuven en geulen, verwijderen van rotsen, grondverzet met behulp van explosieven); ruimen van bouwterreinen; proefboren en boren; installatie van de bedrading voor telefooninstallaties en computersystemen; aanbrengen in gebouwen en andere bouwwerken van thermische isolatiemateriaal en isolatiemateriaal tegen geluid en trillingen; isolatiewerkzaamheden aan verwarmingsleidingen en leidingen van koelsystemen; isolatie van koelkamers en  pakhuizen; installatie van stores en zonneschermen; installatie van antennes en bliksemafleiders; gevelreiniging door middel van zandstralen, met behulp van stoom, enz.; uitvoeren van voegwerken; monteren van niet-zelfvervaardigde metalen constructiewerken; uitvoeren van hijs- en hefwerkzaamheden voor rekening van derden; optrekken en afbreken van steigers en werkplatforms.

Het uitvoeren van volgende tuinklusjes: landschapsverzorging; snoeien van bomen en heggen; aanleggen en onderhouden van tuinen; parken en het groene gedeelte van sportvelden.

Het verlenen van bijstand, advies en leiding aan rechtspersonen en natuurlijke personen, ondernemingen, privé-personen en instellingen, voornamelijk, doch niet uitsluitend, op het vlak van management, marketing, productie en ontwikkeling, processing en het besturen van vennootschappen;

Het waarnemen van bestuurdersfuncties, het verlenen van advies, management en andere diensten aan of in overeenstemming met de activiteiten die de vennootschap zelf voert. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt. Ter uitvoering van haar opdrachten en voor het waarnemen van bestuursmandaten kan de vennootschap zich laten vertegenwoordigen door haar zaakvoerder of elke andere derde vertegenwoordiger, die door de vennootschap worden afgevaardigd om op te treden in eigen naam doch voor rekening van de vennootschap. Het verwerven en aanhouden van participaties, in eender welke vorm, in alle bestaande of op te richten, industriële, commerciële, financiële, landbouw- of immobiliënvennootschappen of  ondernemingen.

Deze opsomming en aanduiding is niet beperkend doch enkel van indicatieve aard.

De vennootschap mag alle roerende, onroerende, financiële, industriële, commerciële of burgerrechtelijke handelingen verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, of die van die aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De vennootschap kan alle verrichtingen doen die rechtsreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer, de uitbreiding, verfraaiing en transformatie van een eigen roerend en onroerend patrimonium.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Daarenboven mag de vennootschap belangen nemen, onder gelijk welke vorm, in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullen of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van haar doel te bevorderen. De vennootschap is bevoegd deel te nemen, onder gelijk welke vorm, aan de oprichting, uitbreiding, omzetting, fusie, opslorping, het bestuur en controle van ondernemingen met gelijkaardige, aanverwante of aanvullende activiteiten. Ze kan verder alle hulp verlenen aan ondernemingen waarin ze belang stelt onder de meer in de vorm van leningen, voorschotten of borgstellingen alsook bij wijze van bijstand inzake bestuur en/of administratie, het waarnemen van mandaten, opdrachten, bestuursmandaten, toezicht en controletaken en het ter beschikking stellen van personen gespecialiseerd in het adviseren en/of besturen en/of controleren van ondernemingen, dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap kan optreden als bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen alsmede ten voordele van derden, zaakvoerder(s) en/of vennoten alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren, inclusief de eigen handelszaak. Zij mag zich eveneens voor hen borg stellen en hun leningen, voorschotten en kredieten toestaan behoudens de wettelijke beperkingen ter zake.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 5 : KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal is bepaald op de som van 1.000,00 euro vertegenwoordigd door 100 aandelen van

10,00 euro elk.

De heer Alain VANDEN MEERSSCHAUT brengt in de vennootschap : 990,00 euro, wat 99 aandelen

vertegenwoordigt.

Mevrouw Isabelle AELTERMAN brengt in de vennootschap : 10 euro wat 1 aandeel vertegenwoordigt.

Mevrouw Isabelle AELTERMAN treedt bij de oprichting op als stille vennoot en is aldus slechts gehouden tot haar

inbreng.

De maatschappelijke inbrengen brengen geen intrest op.

ARTIKEL 6 : FINANCIERING VAN DE VENNOOTSCHAP

Wanneer de behoeften van de vennootschap een storting in rekening-courant nodig maken, zal deze storting

door ieder der vennoten in verhouding tot zijn of haar aandeel in het kapitaal gedaan worden, tenzij er anders

beslist wordt.

De terugtrekking der gedeponeerde fondsen kan enkel geschieden bij gemeen overleg.

ARTIKEL 7 : OVERDRAAGBAARHEID AANDELEN

Tijdens de duur van de onderhavige vennootschap mag geen van de vennoten zijn rechten in de vennootschap

afstaan aan wie dan ook, zonder de toestemming van zijn medevennoot.

ARTIKEL 8 : BESTUUR

Ieder van de beherende vennoten of zaakvoerders maakt afzonderlijk gebruik van de maatschappelijke handtekening met de meest uitgebreide bevoegdheden : hij mag namelijk, zonder dat deze opsomming beperkend weze, dadingen aangaan en compromissen, alle afstanden en opheffingen geven, vóór zoals na betaling. De maatschappelijke handtekening verbindt slechts de vennootschap wanneer zij zaken als voorwerp heeft die haar aanbelangen. Derhalve zullen alle verbintenissen de oorzaak aanduiden voor dewelke zij zijn aangegaan.

ARTIKEL 9 : BOEKJAAR EN JAARVERGADERING

De boeken worden gehouden ten maatschappelijke zetel.

Elk jaar op 31 december en voor de eerste maal op 31 december 2015 wordt er door de beherende vennoten of

zaakvoerders een inventaris, balans en resultatenrekening opgesteld met betrekking tot het verstreken boekjaar.

Het boekjaar loopt van één januari tot en met 31 december.

De algemene vergadering wordt jaarlijks in de zetel van de vennootschap gehouden op de 24 juni om 18 uur.

ARTIKEL 10 : WINSTVERDELING

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene kosten, maatschappelijke kosten en de nodig geachte

afschrijvingen, vormt de nettowinst.

Deze nettowinst komt toe aan de beide vennoten in verhouding tot hun aandeel in het kapitaal. Zo er verliezen

zijn worden deze in dezelfde verhouding gedragen.

ARTIKEL 11 : ONTBINDING

Ingeval van overlijden van één van de vennoten zal de vennootschap worden verder gezet met de erfgenaam resp. erfgenamen van de overleden vennoot of alleen met de overlevende vennoten.

De langstlevende vennoot behoudt de mogelijkheid om voor zijn persoonlijke rekening, de handelsinrichting te bewaren, samen met het materiaal en de koopwaren die ervan afhangen. Dit voornemen dient hij binnen de drie maanden na het overlijden, bij een ter post aangetekend schrijven, kenbaar te maken aan de erfgenamen en de vertegenwoordigers van de vooroverleden ven¬noot. De erfgenamen van de vooroverleden vennoot zullen enkel in speciën het deel kunnen opeisen dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans opgemaakt voor het overlijden.

ARTIKEL 12 : ONTBINDING

De fysische of morele onbekwaamheid van de een beherende vennoot die hem in de onmogelijkheid stelt zich

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

meer dan zes maanden met de zaken van de vennootschap onledig te houden, wordt op alle gebied gelijkgesteld aan een overlijden.

ARTIKEL 13 : ONTBINDING

Ingeval van ontbinding der vennootschap wordt overgegaan tot de vereffening door de zorgen van de beherende

vennoten, bij diens ontstentenis door de stille vennoten.

ARTIKEL 14 : RECHTSPERSOONLIJKHEID

Gedurende het bestaan van onderhavige vennootschap en na haar ontbinding, tot aan haar volledige vereffening zullen de goederen en de waarden van de gezegde vennootschap steeds aan de vennootschap toebehoren. Ze vormen een vermogen onderscheiden van dit der vennoten en ze mogen nooit worden beschouwd als de onverdeelde eigendom van de vennoten of van hun erfgenamen of vertegenwoordigers.

ARTIKEL 15 : STATUTENWIJZIGINGEN

De vennoten zullen, in gemeen overleg, aan de onderhavige statuten alle wijzigingen brengen die zij geschikt

kunnen achten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 16 : TERRITORIALE BEVOEGDHEID

In geval van betwistingen, hetzij tussen de vennoten, hetzij met hun erfgenamen of rechtverkrijgenden, aangaande onderhavige vennootschap zullen zij gevonnist worden door de rechtbank van koophandel te Gent, afdeling Gent.

OVERNAME VAN VERBINTENISSEN

Alle verbintenissen, alsook alle daaruit voortvloeiende verplichtingen, en alle handelingen gesteld sinds 1 maart 2015 door de oprichters in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden, conform artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overgenomen door de bij onderhavige akte opgerichte vennootschap. Deze overname heeft slechts gevolgen op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt, hetzij op datum van de neerlegging van het uittreksel op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel. De verbintenissen aangegaan tussen de oprichting en de neerlegging van het uittreksel dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

VOLMACHT

De beherend vennoot geeft hierbij volmacht aan DPO-ACCOUNTANCY NOORD NV (RPR 0422.265.843 Gent, Afdeling Gent), gevestigd te Kleemstraat 84, 9041 Oostakker (Gent), om met recht van indeplaatsstelling in zijn plaats alle formaliteiten te vervullen en alle documenten te tekenen die nodig zijn om de vennootschap te laten inschrijven in de Kruispuntbank Ondernemingen middels de griffie van de Rechtbank van Koophandel en/of een erkend ondernemingsloket en bij de Administratie voor Algemene Fiscaliteit en om alle wijzigingen aan te brengen aan deze inschrijving en te dien einde alles te doen wat nuttig of noodzakelijk is.

BENOEMING

De vennoten beslissen unaniem tot aanstelling van de heer Alain VANDEN MEERSSCHAUT als zaakvoerder

voor onbepaalde duur.

Zijn mandaat is bezoldigd.

Opgemaakt te Lochristi op 13 maart 2015 in drie originelen, waarvan ieder der partijen erkent een origineel te hebben ontvangen. Een exemplaar zal dienen ter registratie van deze overeenkomst.

B. OVERGANGSBEPALINGEN

De onderhavige akte wordt overeenkomstig de wet bij uittreksel bekendgemaakt.

Alain VANDEN MEERSSCHAUT Isabelle AELTERMAN

Beherend vennoot Stille vennoot

Coordonnées
MORE INNOVATIVE CONCRETE ADVICE, AFGEKORT : …

Adresse
WEERSTANDSHOF 12 9080 LOCHRISTI

Code postal : 9080
Localité : LOCHRISTI
Commune : LOCHRISTI
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande