MORE THAN 27

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : MORE THAN 27
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 598.849.294

Publication

24/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

B. STATUTEN

ARTIKEL 1

De vennootschap draagt de naam  More Than 27 en treedt op onder de handelsbenaming  More Than 27 .

ARTIKEL 2

 More Than 27 Vennootschap Onder Firma Hoogstraat 27A/001 9260 Schellebelle

Oprichting  Statuten  Benoeming A. VERKLARING VAN OPRICHTING De ondergetekenden:

Thomas Van der Eecken, werkend vennoot, wonende te Schellebelle, Hoogstraat 27A/001, geboren op 24/05/1993

Wouter Bontinck, stille vennoot, wonende te Schellebelle, Bellekouterlaan 41, geboren op 07/11/1992 Laurens Rasschaert, stille vennoot, wonende te Serskamp, Nieuwstraat 8 bus A/001, geboren op 20/05/1994 Vito Mory, werkend vennoot, wonende te Serskamp, Steenkouter 23, geboren op 11/04/1994

Verklaren hierbij onder elkaar en met allen die in de toekomst vennoot zullen worden, een VENNOOTSCHAP ONDER FIRMA op te richten en de statuten van deze vennootschap als volgt vast te stellen:

De zetel van de vennootschap moet gevestigd zijn in België. Hij mag bij eenvoudig besluit van de raad van bestuur gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad, naar om het even welke plaats worden overgebracht in het Vlaams Gewest of in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : More Than 27

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Hoogstraat 27A 001

*15303388*

Luik B

9260

België

0598849294

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Wichelen (Schellebelle)

Griffie

Neergelegd

20-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De raad van bestuur is gemachtigd bestuurszetels, stapelhuizen en bijhuizen op te richten in België en het buitenland.

ARTIKEL 3

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden, in België en/of in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden of als tussenpersoon:

de exploitatie van evenementen, workshops, concepten uitwerking en horeca-activiteiten

De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële roeren en onroerende verhandelingen mogen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

ARTIKEL 4

ARTIKEL 5

ARTIKEL 6

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

De activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteit attesten zou beschikken, zullen in onder aanneming worden uitgegeven. Daartoe kan de vennootschap samenwerken met op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Kortom zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur te rekenen vanaf 09/02/2015.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de

vennoten met inachtneming van de vereisten van de statutenwijziging.

Thomas Van der Eecken, comparant sub 1) brengt in de vennootschap: een geldsom van 100,00 euro, zijnde uitsluitend eigen middelen, die gestort werd in de maatschappelijke kas.

Wouter Bontinck, comparant sub 2) brengt in de vennootschap: een geldsom van 100,00 euro, zijnde uitsluitend eigen middelen, die gestort werd in de maatschappelijke kas.

Vito Mory, comparant sub 4) brengt in de vennootschap: een geldsom van 100,00 euro, zijnde uitsluitend eigen middelen, die gestort werd in de maatschappelijke kas.

Het maatschappelijk fonds is bepaald op een geldsom van 400,00 euro:

Laurens Rasschaert, comparant sub 3) brengt in de vennootschap: een geldsom van 100,00 euro, zijnde uitsluitend eigen middelen, die gestort werd in de maatschappelijke kas.

De professionele aansprakelijkheid van iedere vennoot blijft evenwel individueel. De professionele verzekeringskosten zijn evenwel ten laste van de vennootschap.

Voor iedere vennoot mag een rekening-courant geopend worden waarin alle sommen die ter beschikking van de vennootschap gesteld zijn, gebracht worden.

Zij zullen recht geven op een interest berekend tegen de wettelijke interestvoet betaalbaar om de zes maanden. Wanneer de financiële behoeften van de vennootschap een storting op deze rekening-courant nodig maken, zal deze storting door iedere vennoot gedaan worden in verhouding tot zijn inbreng, tenzij er anders over beslist wordt.

De terugtrekking van de rekening-courant gedeponeerde fondsen kan enkel in algemeen overleg gebeuren.

ARTKEL 7

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch de opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen, dit op

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

straffe van nietigheid.

Mod PDF 11.1

De erfgenamen van de overleden vennoot of hun vertegenwoordiger nemen als vennoot gezamenlijk en onverdeeld de plaats in van hun rechtsvoorganger, tenzij zij door de overlevende vennoten met eenparigheid of door de overlevende vennoot, als dusdanig worden geweigerd binnen de maand na het overlijden.

De erfgenamen moeten zich bij de vennootschap door één en dezelfde lasthebber laten vertegenwoordigen. Bij weigering, zijn de weigerende vennoten verplicht de participatie zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De verkoopprijs van participatie is gelijk aan de werkelijke waarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke van overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een onafhankelijke deskundige. De afkoop moet in elk geval tot stand komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld.

In geval van eenhoofdigheid zal de vennootschap van rechtswege ontbonden worden.

ARTIKEL 8

ARTIKEL 9

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het beheer van de vennootschap wordt toevertrouwd aan een raad van beheer samengesteld uit ten minste 3 leden, al dan niet vennoot, benoemd voor zes jaar door de algemene vergadering, die in naam van de vennootschap alle handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. De vennoten zijn herverkiesbaar.

De vennoten hebben geen enkele persoonlijke verplichtingen voor de verbintenissen afgesloten door de vennootschap maar zij zijn verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat en de fouten gemaakt in het kader van de uitoefening van hun mandaat.

De raad van beheer vergadert op uitnodiging. Dit dient te geschieden wanneer het belang van de vennootschap dit vereist en telkens ten minste 2 vennoten dit vragen. De vergaderingen worden gehouden op het uur en de plaats zoals vermeld in de uitnodiging.

De raad van beheer kan slechts beslissen indien ten minste de helft van de vennoten aanwezig of bij volmacht, gegeven aan een andere vennoot, vertegenwoordigt is.

Worden benoemd als vennoot:

Thomas Van der Eecken, wonende te Schellebelle, Hoogstraat 27A/001, geboren op 24/05/1993

Wouter Bontinck, wonende te Schellebelle, Bellekouterlaan 41, geboren op 07/11/1992

Laurens Rasschaert, wonende te Serskamp, Nieuwstraat 8 bus A/001, geboren op 20/05/1994

Vito Mory, wonende te Serskamp, Steenkouter 23, geboren op 11/04/1994

Het mandaat van vennoot is onbezoldigd.

De raad van beheer kan het dagelijks bestuur van de VOF, alsook de representatie ervan, toevertrouwen aan een van zijn leden, die de naam draagt van zaakvoerder.

Wordt benoemd tot zaakvoerder, de heer Thomas Van der Eecken, voornoemd.

Het mandaat van zaakvoerder kan vergoed worden.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern en dagelijks bestuur te verrichten die nodig is of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor allen de vergadering van vennoten bevoegd is. De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte. Bij herverkiezing van de zaakvoerder dient geen unanimiteit te zijn. Hier geldt meerderheid van de stemmen van de vennoten.

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels-of nijverheidsonderneming van dezelfde of een andere aard, tenzij in algemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

ARTIKEL 10

Het maatschappelijk boekjaar vangt aan op één januari (01/01) en eindigt op 31 december (31/12) van ieder jaar. Ieder jaar op 31 december zullen een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen in een register worden opgenomen en ter goedkeuring voorgelegd worden aan de daaropvolgende jaarvergadering.

Een algemene vergadering van de vennoten (jaarvergadering) zal ieder jaar gehouden worden op de derde

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

dinsdag van de maand juni om twintig uur, op de zetel van de vennootschap.

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen alle geschriften van de vennootschap.

ARTIKEL 11

Het batig saldo dat de resultatenrekening aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

De vennoten mogen bij gewone meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen de winsten. Zij zullen eveneens, bij gewone meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige boekjaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgelopen boekjaar, hetzij bij gebrek aan winst van het boekjaar.

Behoudens andersluidend besluit van alle vennoten, zullen de winsten tussen de vennoten worden verdeeld in verhouding tot hun inbreng.

ARTIKEL 12

ARTIKEL 13

ARTIKEL 14

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bij beslissing van de vennoten met twee/derde meerderheid kan aan iedere vennoot bovenop zijn aandeel in de winst, een vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgende de aard van zijn werkzaamheden in de vennootschap.

Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij algemene onkosten gerekend worden. De eenmalige toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

De verliezen zullen onder de vennoten omgeslagen worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Iedere vennoot heeft het recht om de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn

medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste vijftien dagen voor de vergadering in de post

afgegeven moet hebben.

Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal gehouden worden op de zetel van de vennootschap, of op elke andere plaats aangeduid in

de uitnodigingsbrief.

De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder van de vennootschap of, in zijn afwezigheid, door

de oudste van de aanwezige vennoten.

Iedere vennoot heeft het recht op één stem.

In geval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend, tenzij hij geen vennoot zou zijn, in

welk geval het voorstel zal worden geacht te zijn verworpen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen, behoudens afwijkende bepalingen voorzien in onderhavige statuten. Wanneer de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezig vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een mede- vennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Bovendien zal telkens wanneer dit noodzakelijk blijkt een buitengewone algemene vergadering kunnen bijeengeroepen worden, inzonderheid om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten. Daartoe moeten alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn en dienen de desbetreffende besluiten genomen te worden met eenparigheid van stemmen. De vennoten kunnen, in algemene vergadering verenigd en besluitend met eenparigheid van stemmen, aan onderhavige statuten alle wijzigingen aanbrengen die zij geschikt achten. Zij kunnen onder meer het doel uitbreiden, de naam wijzigen, de vertegenwoordiging van de vennootschap veranderen, het kapitaal verhogen of verminderen, nieuwe vennoten aannemen, de vennootschap vervroegd ontbinden of besluiten tot de omzetting van de vennootschap in een vennootschap met een andere rechtsvorm.

ARTIKEL 15

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot kunnen aangevraagd worden, indien de verliezen vijftig procent (50%) van het kapitaal belopen. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 16 hierna.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 16

Mod PDF 11.1

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

In geval van overlijden van een vennoot, zal de vennootschap niet van rechtswege ontbonden zijn, doch voortgezet worden door de overlevende vennoten of vennoot, in voorkomend geval samen met de door de resterende vennoten of vennoot eenparig aanvaarde erfgenamen van de overleden vennoot.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht het deel op te eisen dat, volgens de aanwijzingen voor de laatste balans, toekomt aan hun rechtsvoorganger, overeenkomstig artikel 7 hiervoor.

ARTIKEL 17

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de langstlevende echtgeno(o)t(e) en/of erfgenamen van een vennoot, de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

ARTIKEL 18

ARTIKEL 19

ARTIKEL 20

ARTIKEL 21

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle vennoten worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

C. BENOEMINGEN

VOORZITTER: Thomas Van der Eecken

SECRETARIS: Wouter Bontinck

PENNINGMEESTER: Laurens Rasschaert

ALGEMEEN LID: Vito Mory

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is om welke reden ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat zij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet tevens in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem/haar waren toevertrouwd.

De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 16.

De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeven te vragen.

In geval van verdeling van het maatschappelijk vermogen van de vennootschap te weten voor wat betreft het batig saldo nadat de vennoten op de netto-opbrengst van de vereffening hun inbrengen zullen hebben teruggenomen, zal dit gebeuren volgens de verhoudingen bepaald in artikels 11 en 13 van onderhavige statuten. Het eventuele netto-verlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

D. DIVERE BEPALINGEN

Het eerste boekjaar vangt aan op datum 09/02/2015 en eindigt op 31/12/2015.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden juni 2016.

De zetel van de vennootschap zal gevestigd zijn te Schellebelle, Hoogstraat 27A/001.

De comparanten verklaren de heer Thomas Van der Eecken, voornoemd te machtigen, om voor rekening van de

vennootschap in oprichting, alle akten te ondertekenen en verbintenissen aan te gaan, dewelke nodig of nuttig

zouden zijn met het oog op de realisatie van het doel van de hierbij opgerichte vennootschap, en dit voor wat

betreft de tussenperiode begrepen tussen de datum van onderhavig oprichtingsakte en de datum van het

verwerven door de vennootschap van rechtspersoonlijkheid.

Volmacht wordt gegeven aan de heer Thomas Van der Eecken om alle bescheiden aangaande de oprichting, de

inschrijving in de Kruispuntbank van ondernemingen, BTW en directe belastingen te behandelen.

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden ook, zal de vereffening toevertrouwd worden aan één of meer vereffenaars, aangesteld overeenkomstig artikel 179 en volgende van de vennootschappenwet.

Opgemaakt te Schellebelle op 9 februari 2015 in zes (6) exemplaren, zijnde één exemplaar voor elke ondertekende partij, het vijfde exemplaar bestemd zijnde voor de registratie en het zesde exemplaar bestemd voor neerlegging op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Iedere partij verklaart een door alle partijen ondertekend exemplaar te hebben ontvangen.

Gelezen en goedgekeurd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
MORE THAN 27

Adresse
HOOGSTRAAT 27A, BUS 001 9260 WICHELEN

Code postal : 9260
Localité : WICHELEN
Commune : WICHELEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande