MORUS ALBA

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MORUS ALBA
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.764.547

Publication

19/01/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Beschrijving van de inbreng in natura

Voormelde inbrengen in natura staan nader beschreven in het verslag opgemaakt door mevrouw Martine Buysse, bedrijfsrevisor, ingeschreven in het register van het IBR onder nummer A01153. Dit verslag heeft betrekking op de beschrijving van de inbreng in natura, op de toegepaste methoden van waardering en op de vergoeding die als tegenprestatie voor de inbreng wordt verstrekt. De besluiten van dit verslag luiden als volgt:

 Ondergetekende, Martine Buysse, bedrijfsrevisor, kantoor houdend te 9052 Zwijnaarde, Eedstraat 80, werd op 5 maart 2014 aangesteld door de oprichters van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid MORUS ALBA om verslag uit te brengen in uitvoering van art. 219 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen over de voorgenomen inbreng in natura in voornoemde vennootschap, namelijk de inbreng van :

- 1.080 aandelen ALBATROS COORDINATION NV met zetel te 9890 Gavere, Nijverheidsstraat 7, ondernemingsnummer 0473.364.156, door de heren Stefaan en Dirk Dewitte en door mevrouw Godelieve Dewitte, elk ten belope van 360 aandelen voor samen 68.029.200,00 Euro

- 3.750 aandelen TROEF NV met zetel te 9800 Deinze, Monseigneur Maerelaan 20, ondernemingsnummer 0421.093.133, door de heren Stefaan en Dirk Dewitte en door mevrouw Godelieve Dewitte, elk ten belope van 1.250 aandelen voor samen 9.859.160,00 Euro

- 750 aandelen QUALITRANS NV met zetel te 9000 Gent, Port Arthurlaan 45, ondernemingsnummer 0449.467.613, door de heren Stefaan en Dirk Dewitte en door mevrouw Godelieve Dewitte, elk ten belope van 250 aandelen voor samen 816.000,00 Euro

- 1.080 aandelen WEBA ONLINE NV met zetel te 9800 Deinze, Meirebeekstraat 52, ondernemingsnummer 0534.848.793, door de heren Stefaan en Dirk Dewitte en door mevrouw Godelieve Dewitte, elk ten belope van 360 aandelen voor samen 62.640,00 Euro

Ik bevestig bij deze op basis van de door mij uitgevoerde en in onderhavig rapport beschreven controlewerkzaamheden dat naar mijn mening:

" de verrichting werd nagezien overeenkomstig de normen inzake controle van inbreng in natura van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren en dat het bestuursorgaan van de vennootschap verantwoordelijk is voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura;

" de beschrijving van de inbreng aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid beantwoordt;

" de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en leiden tot inbrengwaarden die ten minste overeenstemmen met het aantal en de fractiewaarde van de als tegenprestatie uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

De werkelijke vergoeding van de inbreng in natura bestaat uit de uitgifte van 15.000 aandelen MORUS ALBA NV zonder vermelding van nominale waarde die toekomen aan de heer Stefaan Dewitte ten belope van 5.000 aandelen, de heer Dirk Dewitte ten belope van 5.000 aandelen en mevrouw Godelieve Dewitte ten belope van 5.000 aandelen.

Dit verslag werd, overeenkomstig de bepalingen van artikel 219 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen, opgesteld teneinde aan de oprichters de nodige informatie te verstrekken met betrekking tot de inbreng in natura. Dit verslag mag dan ook niet voor andere doeleinden gebruikt worden. Tenslotte wil ik er tevens op wijzen dat mijn opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dit verslag bevat geen  fairness opinion .

Opgemaakt te Zwijnaarde op 26 december 2014

Martine Buysse

Bedrijfsrevisor .

Overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen werd door de oprichters een bijzonder verslag opgemaakt op 6 januari 2015 waarin zij uiteenzetten waarom de inbreng in natura van belang is voor de vennootschap en waarbij niet wordt afgeweken van de bevindingen van de bedrijfsrevisor.

Vergoeding voor de inbreng

Als vergoeding voor voormelde inbreng worden:

- aan de heer Dewitte Dirk, voornoemde oprichter sub 1, vijfduizend (5.000) volledig volgestorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld;

- aan mevrouw Dewitte Godelieve, voornoemde oprichter sub 2, vijfduizend (5.000) volledig volgestorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld;

- aan de heer Dewitte Stefaan, voornoemde oprichter sub 3, vijfduizend (5.000) volledig volgestorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld.

De staten luiden als volgt:

Rechtsvorm - Naam

De vennootschap heeft de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

draagt de naam "MORUS ALBA" .

Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9800 Deinze, Monseigneur Maerelaan 20. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel, in België en in het buitenland, in eigen naam of in naam van derden, voor eigen rekening of voor rekening van derden:

- het aanleggen, oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend en onroerend vermogen en daartoe alle verrichtingen te doen met betrekking tot roerende en onroerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals onder meer het verwerven door inschrijving of aankoop, het investeren in, aankopen en verkopen, ruilen, huren en verhuren van roerende en onroerende goederen voor industriële, commerciële, bureel-, recreatie-, bedrijfs- of privé-doeleinden, alsmede het participeren in ondernemingen zowel in klein- als groothandel;

- het verlenen van advies, management en andere diensten aan personen en bedrijven. Deze diensten kunnen worden geleverd krachtens contractuele of statutaire benoemingen en in de hoedanigheid van externe raadgever of orgaan van de cliënt;

- het verstrekken van leningen, voorschotten en kredietopeningen onder eender welke vorm of duur, aan alle verbonden ondernemingen of ondernemingen waarin ze een participatie bezit.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van haar eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

De vennootschap kan tevens functies of mandaten van bestuurder, zaakvoerder, beheerder, directeur, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen, verenigingen of instellingen waarnemen.

De vennootschap kan in het algemeen alle handelingen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Duur

De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

Het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achtenzeventig miljoen zevenhonderdzevenenzestigduizend euro (¬ 78.767.000,00). Het is verdeeld in vijftienduizend (15.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde

Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, die worden benoemd door de algemene vergadering. Enkel vennoten of door hen gecontroleerde vennootschappen kunnen tot zaakvoerder worden benoemd.

Hun aantal en de duur van hun opdracht wordt bepaald door de algemene vergadering. Zolang de algemene vergadering evenwel niet in de vacature voorziet, blijven de zaakvoerders waarvan de opdracht is verstreken, in functie.

Alle zaakvoerders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering beslissend met een gewone meerderheid.

De zaakvoerder mag op elk ogenblik aftreden. Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen, totdat redelijker wijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Wanneer een rechtspersoon tot zaakvoerder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, aandeelhouders, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te duiden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van zaakvoerder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Indien de vennootschap zelf tot bestuurder/zaakvoerder wordt benoemd in een andere vennootschap, komt de bevoegdheid om een vaste vertegenwoordiger te benoemen toe aan de zaakvoerders.

Bevoegdheden van de zaakvoerder

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Ingeval er twee zaakvoerders zijn zullen zij gezamenlijk het bestuur voeren.

Indien er drie of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een raadsvergadering.

De zaakvoerders regelen onder mekaar de uitoefening van de bevoegdheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

De zaakvoerders kunnen de uitoefening van een deel van hun bevoegdheid ten titel van bijzondere volmacht opdragen aan een derde aangestelde van de vennootschap.

Artikel 16: Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de zaakvoerder of, in geval er meerdere zaakvoerders zijn, door het college van zaakvoerders, die desgevallend geen bewijs van een voorafgaand besluit van de zaakvoerders tegenover derden moet leveren.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat.

Vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de derde maandag van de maand juni om 21 uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daarop volgende werkdag gehouden.

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het vereist en moet worden bijeengeroepen telkens de vennoten die samen een vijfde van het geplaatst kapitaal vertegenwoordigen er om vragen.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de vennootschap.

Toelating

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten en indien de zaakvoerder dit in de oproeping vereist, moet elke vennoot minstens drie werkdagen vóór de vergadering aan de zaakvoerder zijn inzicht te kennen geven de algemene vergadering bij te wonen.

De houder van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven en van obligaties mogen de algemene vergadering bijwonen, maar enkel met een raadgevende stem en voor zover zij de toelatingsvoorwaarden vereist voor de vennoten naleven.

Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Uitkering

Jaarlijks wordt van de nettowinst vermeld in de jaarrekening een bedrag van vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van een wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer het reservefonds één tiende van het geplaatst kapitaal bereikt.

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering jaarlijks bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd en verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van vennootschappen. Verdeling

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende categorieën schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

OVERGANGSBEPALINGEN

Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de derde maandag van de maand juni 2016. Zaakvoerder

Worden benoemd tot zaakvoerders van de vennootschap, voor onbeperkte duur, vanaf heden :

1. De heer Dewitte, Dirk Stefaan, geboren te Kortrijk op 10 juli 1959, gedomicilieerd en verblijvende te 9800 Deinze (Sint-Martens-Leerne), Smissestraat 25.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

2. Mevrouw Dewitte, Godelieve Gabrielle Maria Paula, geboren te Kortrijk op 22 maart 1962, gedomicilieerd en verblijvende te 9890 Gavere, Nijverheidsstraat 7.

3. De heer Dewitte, Stefaan Paul, geboren te Kortrijk op 25 juli 1964, gedomicilieerd en verblijvende te 9800 Deinze, Monseigneur Maerelaan 20.

Hun mandaat is onbezoldigd.

Allen verklaren zij hun mandaat te aanvaarden.

Machtiging

De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de heer Rudy Stubbe of een medewerker van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  ALASKA KORTRIJK-IEPER , met zetel te 8510 Marke (Kortrijk), Engelse Wandeling 76, RPR 0448.680.725, om, ieder afzonderlijk bevoegd om te handelen, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen en tot het afsluiten van alle overeenkomsten en akkoorden, die ten gevolge van deze akte en ook ten gevolge van toekomstige feiten en controles zouden nuttig of noodzakelijk zijn, bij alle private en publiekrechtelijke instellingen en onder meer met betrekking tot de rechtbanken van koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen, de ondernemingsloketten, de BTW-administratie, de andere fiscale administraties en andere instanties, ten einde in naam van de vennootschap alle documenten te ondertekenen.

VOOR ANALYTISCH UITTREKSEL

Geassocieerd notaris Christophe Blindeman

Samen hiermee neergelegd:

- uitgifte van de oprichtingsakte

- verslag van de bedrijfsrevisor de dato 26/12/2014 inzake de inbreng in natura overeenkomstig

artikel 216 § 1 van het Wetboek van Vennootschappen

- bijzonder verslag door de oprichters de dato 06/01/2015 inzake de inbreng in natura

overeenkomstig artikel 219 van het Wetboek van vennootschappen

Coordonnées
MORUS ALBA

Adresse
MONSEIGNEUR MAERELAAN 20 9800 DEINZE

Code postal : 9800
Localité : DEINZE
Commune : DEINZE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande