MOTOR TOERISME CLUB BUGGENHOUT, AFGEKORT : MTCB

Association sans but lucratif


Dénomination : MOTOR TOERISME CLUB BUGGENHOUT, AFGEKORT : MTCB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 864.198.041

Publication

19/04/2011
ÿþ MOD 2.2

zs In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoude

aan het

Belgiscl

Staatsbh











*11059987"

GRIFFIE

VAN KOOPHr. ;->EL

0 7. 04. 2011

DENDERMONDE

Griffie

Ondememingsnr : 864.198.041

Benaming

(voluit) : Motor Toerisme Club Buggenhout

(verkort) : MTCB

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 9200 Dendermonde Vijfbunderstraat 60

Onderwerp akte : Bekendmaking wijzing statuten maart 2011.

Titel 1 Naam  Zetel  Doel  Duur

Art1 : De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam

Motor Toerisme Club Buggenhout.

Art 2 : De zetel van de vereniging is gevestigd te 9200 Dendermonde Vijfbunderstraat 60.

De zetel betrekt er één lokaal dat ter beschikking wordt gesteld door de eigenaar van het gebouw. Deze

overeenkomst is ten allen tijde door beide partijen onmiddellijk opzegbaar.

" Art 3 : De vereniging heeft tot doel de motorsport, de samenhorigheid van de motonijders en het toerisme, per motor in het bijzonder, te begunstigen.

Zij kan in deze zin ook alle handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed:. aan de werking van de vzw en het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art 4 : De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en.' eindigt op 31 december.

Titel 2 Leden

Art 5 : Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. Het volle lidmaatschap wordt, verkregen door betaling van het op jaarbasis vastgestelde lidgeld.

Het stemrecht op de Bijzondere Algemene Vergadering wordt automatisch verkregen na drie jaar opeenvolgend en ononderbroken lidmaatschap.

Art 6 : Als lid kan tot de vereniging ieder toetreden die door de Raad van Bestuur en het Dagelijks Bestuur: als zodanig wordt toegelaten.

Art 7 : De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt elk jaar door de Raad van Bestuur in samenspraak met het Dagelijks Bestuur vastgesteld en is geldig van 01 januari tot 31 december van hetzelfde jaar.

Art 8 : §1 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet ofwel bij aangetekende brief, ofwel via mail aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Een ingediend ontslag gaat onmiddellijk in.

§2 De uitsluiting van een lid kan slechts door de Bijzondere Algemene Vergadering en met meerderheid van; twee derden van de stemmen uitgesproken worden. Een uitsluiting gaat onmiddellijk in.

§3 Het niet betalen van het lidgeld tegen 31 december betekent automatisch verbreking van het. lidmaatschap tot hieraan weer is voldaan.

Art 9 : Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vervlogen van de: vereniging en kunnen ook nooit teruggave of vergoeding voor de gestorte bijdragen of gedane onkosten vorderen.

Titel 3 Raad van Bestuur

Art 10 : De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie leden. Zij worden benoemd door de Bijzondere Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Indien zij dit nodig achten, kunnen zij zich in hun taak laten bijstaan door een Dagelijks Bestuur dat dan bevoegd is voor de lopende zaken.

Art 11 : Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men drie jaar opeenvolgend en ononderbroken lid zijn van de vereniging, voorafgaand aan de verkiezing.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen ~lnrc.. " Alna.... min Y.nndlnLsnin..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art 12 : De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd voor een termijn van zes jaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan

blijven de overige bestuurders in functie totdat alle functies regelmatig zijn ingevuld.

Art 13 :§1 De Bijzondere Algemene Vergadering kiest uit de verkiesbare kandidaten de voorzitter en de

overige leden voor de Raad van Bestuur.

De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen en zit de vergaderingen voor. Ingeval hij belet of afwezig is,

wordt de vergadering voorgezeten door de eerstvolgende in rang.

§2 De Raad van Bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking of gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt.

§3 Van elke vergadering wordt door de secretaris een verslag opgemaakt en geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Desgevallend wordt deze taak overgenomen door hun vervangers.

Art 14 : §1 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij beschikt over de meest uitgebreide macht om de vereniging te besturen. Zij is enig rechter over alle betwistingen die zouden ontstaan met betrekking tot de verklaringen der statuten en huishoudelijke reglementen.

§2 De Raad van Bestuur vaardigt in samenspraak met het Dagelijks Bestuur alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig oordeelt.

§3 De schatbewaarder tekent geldig namens de vereniging tegenover de financiële diensten en instellingen. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en bijzondere opdrachten vallen, en waarvan de waarde tweeduizend vijfhonderd euro te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurder, gevolmachtigden van de rekeningen

Titel 4 Dagelijks Bestuur

Art 15 : §1 De Raad van Bestuur neemt het initiatief tot het al dan niet installeren van een Dagelijks Bestuur. Bij afwezigheid van een Dagelijks Bestuur worden alle bestuurstaken door de Raad van Bestuur waargenomen. De Raad van Bestuur bepaalt het aantal leden van het Dagelijks Bestuur dat bij installatie uit tenminste drie leden moet bestaan.

§2 Het Dagelijks Bestuur wordt benoemd door de Bijzondere Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art 16 : Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men drie jaar opeenvolgend en ononderbroken lid zijn van de vereniging, voorafgaand aan de verkiezing.

Art 17 : De leden van het Dagelijks Bestuur worden benoemd voor een termijn van twee jaar.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen, dan blijven de overige bestuurders in functie totdat alle functies regelmatig zijn ingevuld.

Art 18 :§1 De Bijzondere Algemene Vergadering kiest uit de verkiesbare kandidaten de leden voor het Dagelijks Bestuur.

De gekozenen bepalen in overleg met de Raad van Bestuur de functie die zij opnemen. De voorzitter van het Dagelijks Bestuur roept het Dagelijks Bestuur bijeen en zit de vergaderingen alsook de algemene ledenvergaderingen voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de eerstvolgende in rang.

§2 Het Dagelijks Bestuur kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking of gelijkheid van stemmen beslist de stem van de voorzitter of van de eerstvolgende in rang die aanwezig is. De Raad van Bestuur stemt hier geldig mee indien zij dat nodig acht.

§3 Van elke vergadering wordt door de secretaris een verslag opgemaakt en geldig ondertekend door de

voorzitter en de secretaris. Desgevallend wordt deze taak overgenomen door hun vervangers.

Art 19 : §1 Het Dagelijks Bestuur leidt de lopende zaken van de vereniging.

Titel 5 Bijzondere Algemene Vergadering

Art 20 : De Bijzondere Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van het Dagelijks Bestuur of de voorzitter van de Raad van Bestuur of desgevallend de eerstvolgende in rang.

Art 21 : Een lid kan zich door een ander lid op de Bijzondere Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen, mits verwittiging bij aanvang van de vergadering en vertoon van een schriftelijke volmacht. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de Bijzondere Algemene Vergadering.

Art 22 : De Bijzondere Algemene Vergadering is bevoegd voor : -het wijzigen van de statuten ; -het benoemen en ontslaan van de bestuurders ; -het vrijwillig ontbinden van de vereniging ; -het uitsluiten van een lid.

Art 23 : §1 De Bijzondere Algemene Vergadering moet minstens één maal per jaar worden bijeengeroepen.

§2 De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer de helft+één van de leden daarom verzoekt, een Bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen.

§3 De oproepingen tot de Bijzondere Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend zijn door de voorzitter, of door twee bestuurders, of door de helft+één van de leden en hetzij schriftelijk, hetzij via email verspreid zijn naar alle leden tenminste vijf dagen voor de Bijzondere Algemene Vergadering. De leden van het dagelijks bestuur hebben in deze dezelfde rechten en plichten.

40.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Mo0 2.2

Luik B - Vervolg

§4 De óproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd' door de Raad van Bestuur bijgestaan door het Dagelijks Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer de helft+één van de aanwezige leden hierom verzoekt.

Art 24 : §1 De besluiten worden hier genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt. Bij staking van stemmen wordt de beslissing genomen door de Raad van Bestuur na overleg met het Dagelijks Bestuur waarbij art 13§2 in acht dient genomen te worden.

§2 Echter, tot wijziging van de statuten, het ontbinden van de vereniging of ontslaan uit zijn functie van een lid van de Raad van Bestuur of van een lid van het Dagelijks Bestuur, kan slechts worden besloten indien dit is vermeld op de oproeping en indien vier vijfden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit aantal niet bereikt dan kan een tweede Bijzondere Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die , een geldige stemming bij eenvoudige meerderheid kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

Art 25 : Van elke Bijzondere Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat binnen de maand hetzij schriftelijk, hetzij via e-mail naar aile leden wordt verspreid.

Titel 6 Begroting en Rekeningen

Art 26 : Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december.

Titel 7 Ontbinding en vereffening

Art 27 : In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een

vereniging of organisatie van algemeen nut.

Art 28 : Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, wordt verwezen naar het huishoudelijk

reglement van de vereniging

Bekendmaking wijzing Bestuur A:.4 1 O3 I.:tO.l.!

Het bestuur wordt als volgt gewijzigd.

Raad van Bestuur

Truyens Jan is ontslagnemend voorzitter.

De nieuwe voorzitter wordt Linssen Erik, Belg, wonende te 9255 Buggenhout Bosstrraat 63.

De secretaris blijft Legrand Alain, Belg, wonende te 2890 Sint Amands, Kuitegemstraat 48.

DE schatbewaarder blijft Malfliet Patrick, Belg, wonende te 9200 Dendermonde Vijfbunderstraat 60.

Het dagelijks bestuur wordt als volgt gewijzigd.

Legrand Alain, Belg, wonende te 2890 St-Amands, Kuitegemstraat 48 wordt voorzitter.

Mertens Gaby, Belg, wonende te 9200 Dendermonde, Vijfbunderstraat 60 wordt secretaris.

Malfliet Patrick, Belg, wonende te 9200 Dendermonde, Vijfbunderstraat 60 blijft schatbewaarder.

Reynaert Sonja, Belg, wonendete 2890 St-Amands, Kuitegemstraat 48 wordt commissaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/04/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
MOTOR TOERISME CLUB BUGGENHOUT, AFGEKORT : M…

Adresse
VIJFBUNDERSTRAAT 60 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande