MOVEST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : MOVEST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 627.937.121

Publication

09/04/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

- het verbod opgelegd door de wet aan sommige personen om aan het bestuursorgaan van een vennootschap deel te nemen,

- de persoonlijke aansprakelijkheid die de bestuurders en zaak-voerders van vennootschappen oplopen, in geval van kennelijk grove fout,

- op de uitoefening door bepaalde buitenlanders van een zelf-standige beroepsactiviteit, - op de goedkeuring die voor de uitoefening van bepaalde be-roepen moet voorafgaan,

- op de quasi-inbrengen.

Ondergetekende notaris erkent dat hem een financieel plan, on-dertekend door de comparanten, werd overhandigd.

II. Statuten

En de comparanten stellen de statuten van de vennootschap vast als volgt:

Artikel 1. Vorm en benaming

De vennootschap bekleedt de vorm van een besloten vennoot-schap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt: "MOVEST". De vennootschap mag haar volledige benaming en haar afgekorte benaming zowel samen als afzonderlijk gebruiken.

In alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brie-ven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, inbe-grepen alle Internet sites en documenten in elektronische vorm, moet deze naam vermeld worden, en onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "Besloten vennootschap met beperkte aan-sprakelijkheid" of de afkorting "BVBA", door de nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vennootschap, door de afkortingen BTW BE ge-volgd door het ondernemingsnummer, de afkorting RPR en de aanwij-zing van de zetel van de handelsrechtbank van het arrondissement van de zetel van de vennootschap.

Artikel 2. Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel mag overal in België worden ver-plaatst door eenvoudige beslissing van het bestuursorgaan dat de macht heeft om de wijziging die ervan uitspruit, bij authentieke akte te laten vaststellen. In elk geval dient deze verplaatsing gepubliceerd te worden in de bijlagen tot het Belgische Staatsblad.

De vennootschap kan, bij eenvoudige beslissing van het be-stuursorgaan, administratieve zetels, agentschappen, werkplaatsen, opslagplaatsen en bijkantoren, zowel in België als in het buitenland, vestigen.

Artikel 3. Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel:

voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, zowel in België als in het buitenland, alle verrichtingen te doen die betrekking hebben op:

- de groot- en kleinhandel, in- en uitvoer van algemene voe-dingswaren, vleeswaren, groenten en fruit, textielwaren, alcoholische en niet alcoholische dranken, huishoudelijke artikelen, geschenkartike-len en parfumeriewaren, rookwaren, elektro-artikelen, onderhoudspro-ducten, schoeisels, schoonheidsproducten, drogisterijartikelen, speel-goed en verlichtingsartikelen, meubelen, en alles wat in de meest rui-me zin hieronder begrepen kan worden. Deze opsomming is niet be-perkend, doch enkel van aanwijzende aard;

- tussenpersoon in de handel;

- de import en export, groothandel, transport over land, water of in de lucht van menigvuldige goederen;

- verhuring van divers materiaal;

- het ontwikkelen, kopen, verkopen, het in licentie geven van oc-trooien, exclusieve en andere rechten, knowhow en andere aanver-wante immateriële vaste activa;

- het werken in onderaanneming binnen de sector;

- het beheer van haar eigen vermogen zowel roerende en onroe-rende goederen daaronder verstaan het verwerven, vervreemden, beheren, uitbaten, valoriseren, verkavelen, huren, verhuren, promoten, het doen bouwen of verbouwen evenals welke transacties van elke on-roerende goederen.

De vennootschap zal haar maatschappelijk doel kunnen realise-ren op alle mogelijke wijzen, welke haar het meest geschikt of nuttig lij-ken; zij mag daarenboven alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die in verband staan het haar doel of die de verwezenlijking van dat doel kunnen beïnvloeden of vergemakkelijken, zo in het binnenland als in het buitenland, zelfs in voordeel of voor rekening van derden. Zij mag haar onroerende goe-deren in hypotheek stellen en al haar onroerende goederen, met inbe-grip van: het handelsfonds in pand stellen en zij mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen, en alle andere verbintenissen, zowel van haar zelf als deze van alle derden. De vennootschap mag handelen voor eigen rekening in consignatie, in commissie, als tussen-persoon of als vertegenwoordiger. Zij zal bij middel van inbrengen, in-schrijvingen, financiële tussenkomsten of op gelijk welke andere wijze kunnen deelnemen in alle vennootschappen of ondernemingen die geheel of gedeeltelijk een gelijkaardig of gelijklopend voorwerp heb-ben als zijzelf of die een geheel ander voorwerp hebben of van die aard

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

zijn om de uitbreiding en ontwikkeling ervan te bevorderen, en dit zowel in België als in buitenland. De vennootschap mag ook de functies van bestuurder of veref-fenaar uitoefenen in andere vennootschappen.

De algemene vergadering kan overeenkomstig de bepalingen van artikel 559 van het wetboek van vennootschappen, haar maat-schappelijk doel uitbreiden of wijzigen.

Artikel 4. Duur

De vennootschap werd voor onbepaalde duur aangegaan. Zij mag verbintenissen aangaan voor een termijn die de datum van haar eventuele ontbinding overtreft.

Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal beloopt achttienduizend zeshon-derd euro (18.600,00 ¬ ) en is vertegenwoordigd door duizend aandelen (1.000) zonder vermelding van nominale waarde.

Historiek

Bij de oprichting van de vennootschap werd het kapitaal vast-gesteld op achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 ¬ ), en verdeeld in duizend aandelen (1.000) zonder vermelding van waarde, die in geld en tegen de eenheidsprijs van achttien euro zestig centiemen (18,60 ¬ ), volledig ingeschreven werden en volstort bij deze oprichting ten be-loop van acht euro (8,00 ¬ ), hetzij in totaal achtduizend euro (8.000,00 ¬ ).

Artikel 6. Verhoging en vermindering van het kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal kan eenmaal of verschillende ke-ren verhoogd of verminderd bij besluit van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor de wijziging van de statuten.

De vennootschap kan, noch rechtstreeks, noch via personen die handelen in eigen naam maar voor rekening van de vennootschap of een filiaal, op haar eigen aandelen inschrijven, ze aankopen of ze in pand nemen dan binnen beperkingen opgelegd door het Wetboek van vennootschappen.

Artikel 7. Voorkeurrecht

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd.

Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een ter-mijn van tenminste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. Deze termijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin het kan wor-den uitgeoefend worden aangekondigd in een bericht dat per aange-tekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten, tenminste acht dagen voor de inschrijvingsperiode.

De aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de alinea's die voorafgaan, kunnen slechts worden ingeschreven door en vennoot, behoudens instemming van ten minste de helft van de vennoten die ten minste drie vierden van het kapitaal bezitten.

Artikel 8. Opvragen van de stortingen

Tot inschrijving van storting wordt soeverein door de zaakvoer-ders besloten.

Stortingen worden op de totaliteit van de aandelen aangere-kend die de vennoot heeft ingeschreven.

De vennoot die na een bij aangetekende brief betekende op-zegging nalaat de uitgeschreven storting te verrichten, dient aan de vennootschap een rente te betalen gelijk aan de wettelijke interest in handelszaken vanaf de eisbaarheid van de storting.

Indien een tweede aanmaning van de bestuursorgaan bij aan-getekend schrijven gedurende een maand zonder gevolg is gebleven, zal het de bestuursorgaan vrij staan de aandelen van de in gebreke zijnde vennoot te laten overnemen door een andere vennoot of door een derde persoon, na eventuele aanvaarding van deze laatste over-eenkomstig de statuten. Deze overname geschiedt tegen betaling aan de in gebreke zijnde vennoot van vijfenzeventig ten honderd van het bedrag waarvan de aandelen zullen worden gestort en aan de ven-nootschap van het te storten saldo.

Indien de in gebreke zijnde vennoot de overdracht van zijn aan-delen weigert te ondertekenen in het register van de vennoten, zal de bestuursorgaan hem bij aangetekend schrijven aanmaning doen om deze formaliteit te vervullen binnen de acht dagen. Blijft deze aanma-ning zonder gevolg, dan zal de bestuursorgaan, na afloop van de ge-stelde termijn, mogen ondertekenen in de plaats van de in gebreke zijnde vennoot.

Artikel 9. Aard van de effecten

De aandelen zijn op naam.

Zij zijn ingeschreven in het register van vennoten, in de zetel van de vennootschap gehouden. Artikel 10. Overdraagbaarheid van effecten

De overdrachten of overgangen van aandelen worden in het re-gister van vennoten ingeschreven. De inschrijvingen worden gedagte-kend en ondertekend door de overdrager en de overnemer of door hun mandatarissen ingeval van een overdracht onder levenden, door een zaakvoerder en de rechtverkrijgende of zijn mandataris ingeval van overgang wegens overlijden. De overdrachten en overgangen gelden slechts jegens de vennootschap en derden vanaf hun inschrij-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

ving in het register van vennoten.

De aandelen van een vennoot, mogen, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden en ook niet overgaan we-gens overlijden dan met instemming van tenminste de helft van de vennoten die tenminste drie vierden van het kapitaal bezitten, na af-trek van de rechten waarvan de overdracht is voorgesteld.

Bij afwijking van het voorgaande, is die instemming evenwel niet vereist wanneer de aandelen overgedragen worden onder levenden of overgaan wegens overlijden, tussen vennoten, tussen een vennoot en (zijn) (haar) niet gescheiden echtgeno(o)t(e), of nog tussen een vennoot en (zijn) (haar) afstammelingen in nederdalende lijn.

Indien de instemming geweigerd wordt, dan is tegen deze beslis-sing geen verhaal mogelijk. De overdrager mag noch de afkoop van (zijn) (haar) aandelen vragen, noch de ontbinding van de vennoot-schap.

Wanneer een overgang wegens overlijden onderworpen is aan de gezegde instemming, dan moet de erfgenaam of legataris, waar-aan de aandelen toegewezen zijn, de instemming vragen binnen de zes maanden na het overlijden bij aangetekende brief geadresseerd aan de zaakvoerders van de vennootschap. Een weigering kent aan de belanghebbende rechtverkrijgende het recht toe de afkoop van de door (hem) (haar) verkregen aandelen te vorderen.

Daarentegen kunnen de betrokken aandelen ambtshalve afge-kocht worden indien de rechtverkrijgende de instemming niet vordert binnen de vorm en de termijn waarvan sprake hierboven, of indien na de verwerping van zijn aanvraag tot instemming, (hij) (zij) een termijn van drie maanden laat voorbijgaan zonder de inkoop te vorderen.

Tenzij een akkoord tussen hen tot stand komt, kunnen de andere vennoten de aandelen van de overledene afkopen in verhouding met de aandelen die éénieder bezit op het ogenblik van het overlijden.

De prijs van de betrokken aandelen zal gelijk zijn aan de waarde van de aandelen volgens het maatschappelijk netto actief zoals dit blijkt uit de cijfers van de laatste door de algemene vergadering voor het overlijden goedgekeurde balans, maar rekening houdend, indien nodig, met de impact die de uitkeringen van reserves, kapitaalverho-gingen of terugbetalingen van kapitaal, die sinds de afsluiting van de-ze balans zouden plaatsgehad, op dit netto actief hebben gehad.

Indien nog geen enkel balans goedgekeurd werd voor het over-lijden van de vennoot, dan zal de afkoopwaarde van de aandelen gelijk zijn aan het bedrag waarvoor zij gestort zijn.

De afkoopprijs is betaalbaar door toedoen van de vennoot-schap bij de ondertekening van het overdrachtsrelaas.

Nochtans, wanneer de door de overnemer betaalde prijs twin-tigduizend euro (20.000,00 ¬ ) overschrijdt, dan zal dit bedrag betaald worden bij de ondertekening van het overdrachtrelaas en het saldo, in twee gelijke jaarlijkse stortingen waarvan de eerste zes maanden na de ondertekening van de overdracht zal plaatshebben, en de tweede nog zes maanden daarna. Het nog verschuldigde deel van de prijs brengt interest op aan de wettelijke interestvoet in handelszaken, be-taalbaar bij elk jaarlijks vervaltermijn van de hoofdsom. De afgekochte aandelen zijn onoverdraagbaar tot aan de volledige betaling der prijs.

Ingeval, na weigering van de instemming, de rechtverkrijgende de afkoop aangevraagd heeft van (zijn) (haar) aandelen en, bij het verstrijken van de termijn van drie maanden, de verbintenissen tot af-koop van de venno(o)t(en) of van één of meerdere toegelaten derde-overnemer(s) niet op de geheelheid van de betrokken aandelen be-trekking hebben, dan worden deze verbintenissen als nietig en niet-gedaan beschouwd en heeft de belanghebbende rechtverkrijgende de mogelijkheid de vervroegde ontbinding van de vennootschap te eisen.

Artikel 11. Rechten van de vennoten

De erfgenamen, rechthebbenden of schuldeisers van een ven-noot, kunnen onder geen enkel voorwendsel de verzegeling van de boeken, goederen en koopwaren of waarden van de vennootschap uitlokken, tegen deze laatsten verzet aantekenen, de verdeling of de veiling van het maatschappelijk vermogen aanvragen of zich eniger-wijze inlaten met haar bestuur; zij moeten zich neerleggen, wat de uit-oefening van hun rechten betreft, bij de inventarissen en jaarrekenin-gen en bij de beraadslagingen van de algemene vergadering.

Artikel 12. Ondeelbaarheid van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort wordt de uitoefening van de eraan verbonden rechten geschorst tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen.

Ingeval van opsplitsing van het eigendomsrecht van een aan-deel in naakte eigendom en vruchtgebruik, worden de rechten dien-aangaande uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Artikel 13. Bestuursorgaan van de vennootschap

Het bestuursorgaan van de vennootschap wordt toevertrouwd door de algemene vergadering aan één of meer mandatarissen, ven-noten of niet, "zaakvoerder(s)" genoemd. Zij zijn statutair of

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

niet, en in dat laatste geval, worden zij benoemd voor een duur aan dewelke door een beslissing van de algemene vergadering te allen tijde een einde kan worden gesteld.

De vergadering kan eveneens voorafgaandelijk de duur van het mandaat van een zaakvoerder vaststellen.

Wanneer een rechtspersoon aangewezen wordt tot zaakvoerder, benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werk-nemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoe-ring van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Deze vertegenwoordiger is burgerrechtelijk aansprakelijk en strafrech-telijk verantwoordelijk alsof hij zelf de betrokken opdracht in eigen naam zou volbrengen.

Artikel 14. Delegatie

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) bepaalde bijzondere machten aan elke lasthebber overdragen. Artikel 15. Belangengeschillen

Buiten toelating van de algemene vergadering, mag een zaak-voerder noch rechtstreeks noch zijdelings enig belang hebben in een onderneming die met de vennootschap zou kunnen concurreren.

Het lid van een bestuurscollege die rechtstreeks of onrecht-streeks, een tegenstrijdig belang van patrimoniale aard heeft aan een beslissing of aan een verrichting van het college, moet dit voor de be-raadslaging van het college mededelen aan zijn collega's, en zijn ver-klaring moet opgenomen worden in de notulen van de vergadering van het college. Het moet eveneens de commissaris(sen) daarvan op de hoogte brengen, indien er zijn.

Wanneer er slechts één enkel zaakvoerder is en hij zich in zulke toestand van tegenstrijdigheid bevindt, brengt hij de vennoten hiervan op de hoogte en de beslissing kan slechts genomen of de verrichting uitgevoerd worden door een mandataris ad hoc voor rekening van de vennootschap.

Wanneer de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor een te-genstrijdigheid van belangen geplaatst is, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uit-brengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neerge-legd.

Hij is gehouden zowel ten aanzien van de vennootschap als van derden tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij zich ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben bezorgd.

Artikel 16. Machten van de zaakvoerder

Elke zaakvoerder heeft de meest uitgebreide machten om alle daden van bestuursorgaan en van beschikking te stellen die de ven-nootschap aanbelangen.

Artikel 17. Rechtsvorderingen

Alle rechtsvorderingen, zo eisende als verwerende, zullen in naam van de vennootschap hetzij door een zaakvoerder, hetzij, binnen de perken toegestaan door de wet, door elk ander persoon speciaal hier-toe gemachtigd door het bestuur, worden ingespannen of vervolgd.

Artikel 18. Vertegenwoordiging van de vennootschap

Alle handelingen die de vennootschap verbinden, inbegrepen deze waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn medewer-king verleent, alsook alle machten en volmachten moeten, om geldig en tegenstelbaar aan de vennootschap te zijn, getekend worden door één zaakvoerder, hetzij door elk ander persoon handelend krachtens en binnen de perken van de aan hem geldig toekende machtsaf-vaardiging.

Artikel 19. Vergoeding van de zaakvoerders

Het mandaat van zaakvoerder is in principe onbezoldigd. De al-gemene vergadering van vennoten bepaalt bij eenvoudige meerder-heid van stemmen het bedrag van de eventuele vaste of proportione-le vergoedingen die aan de zaakvoerders toegekend worden aange-rekend op de algemene kosten. Er kunnen ook aan zaakvoerders tan-tièmes uitgekeerd worden, berekend op de netto winsten.

Het mandaat van zaakvoerder kan gecumuleerd worden met specifieke taken in het kader van een werknemerscontract en deze functies kunnen apart vergoed worden.

Artikel 20. Toezicht

Voor zover de vennootschap er door de wet toe gehouden is, wordt het toezicht op de vennootschap opgedragen aan één of meer commissarissen - bedrijfsrevisoren, benoemd voor een hernieuwbaar termijn van drie jaar.

De commissaris(sen)-bedrijfsrevisor(en) worden benoemd voor een hernieuwbaar termijn van drie jaar.

Indien de vennootschap er niet toe gehouden is, heeft elke ven-noot, individueel, alle machten voor onderzoek en controle van de commissarissen. Hij mag zich laten vertegenwoordigen door een exter-ne accountant wiens bezoldiging ten laste zal vallen van de vennoot-schap indien hij werd aangeduid met haar akkoord. De opmerkingen van de accountant worden medegedeeld aan de vennootschap.

Artikel 21. Algemene vergadering

De vennoten komen in algemene vergadering bijeen om te be-raadslagen over alle zaken die

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

de vennootschap aanbelangen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent deze de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toege-kend. Hij kan die niet overdragen.

Ieder jaar wordt een algemene vergadering gehouden in de maatschappelijke zetel op de laatste maandag van de maand de-cember of de volgende weekdag.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag.

Een zaakvoerder mag de algemene vergadering bijeenroepen telkens het belang van de vennootschap dit vereist. De bestuursor-gaan moet die bijeenroepen wanneer vennoten die minstens één vijf-de van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen. De buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de plaats aangewezen in de oproepingsberichten.

De gewone algemene vergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissarissen en behandelt de jaarrekening.

Het bestuursorgaan antwoordt op de vragen haar gesteld door de vennoten betreffende zijn verslag en de punten van de dagorde, tenzij het belang van de vennootschap eist dat het daarover het stil-zwijgen bewaart.

De commissarissen, indien er zijn, antwoorden insgelijks op de vragen die hun worden gesteld betreffende hun verslag.

Artikel 22. Oproepingen

De oproepingen tot een algemene vergadering vermelden de agenda met de te behandelen onderwerpen; zij worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de houders van certificaten die met de medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoer-ders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post aange-tekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk, hebben ingestemd om de oproeping via een ander com-municatiemiddel te ontvangen. Iedereen mag echter aan zijn oproe-ping verzaken en zal geacht worden regelmatig opgeroepen te zijn geweest indien hij aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergade-ring.

Artikel 23. Volmachten en stemrecht

Elke eigenaar van aandelen mag zich laten vertegenwoordigen op de algemeen vergadering door een volmachtdrager.

De mede-eigenaars, de vruchtgebruikers en naakte eigenaars, de schuldeisers en de in pand gevende schuldeisers moeten zich res-pectievelijk door één enkele en zelfde persoon laten vertegenwoordi-gen.

De zaakvoerders mogen het model van de volmachten bepalen en eisen dat zij op de door hem aangeduide plaats worden gedepo-neerd vijf volle dagen voor de algemene vergadering.

Op de vergadering beslist het Bureau soeverein of de volmach-ten overgemaakt bij telecopie en alzo door de aangestelde mandata-rissen aanvaard, geldige mandaten uitmaken.

Zijn er verscheidene vennoten, brengt ieder vennoot zijn stem uit in persoon of bij gemachtigde. Elk aandeel geeft recht op een stem.

Artikel 24. Notulen

De processen-verbaal van de algemene vergaderingen worden door de leden van, het bureau en de vennoten die erom vragen, on-dertekend. Zij worden te boek gesteld in een register gehouden op de maatschappelijke zetel.

De afschriften of uittreksels voor te leggen in en buiten rechte worden door een zaakvoerder ondertekend.

Artikel 25. Maatschappelijk boekjaar

Het maatschappelijk boekjaar begint op 1 juli om te eindigen op 30 juni.

Ieder jaar maken de zaakvoerders een inventaris en de jaarre-kening op. De jaarrekening begrijpt de balans, de resultatenrekening en het bijvoegsel en vormt een geheel.

De zaakvoerders overhandigen deze stukken samen met, indien vereist, het bestuursverslag, tenminste één maand voor de algemene vergadering aan de commissaris(sen) indien er zijn, en die zijn (hun) verslag moeten opmaken.

Binnen de dertig dagen van hun goedkeuring door de vergade-ring, wordt de jaarrekening door de zaalvoerders gedeponeerd op de Nationale Bank van België.

Artikel 26. Uitkering

Op het resultaat bepaald overeenkomstig de boekhoudkundige bepalingen wordt eerst ten minste vijf procent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve; de verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het maatschappe-lijk kapitaal heeft bereikt, maar moet opnieuw worden toegepast in-dien om gelijk welke reden, het reservefonds beneden peil komt.

Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene ver-gadering die er de aanwending van bepaalt, wel verstaan zijnde dat ieder aandeel recht heeft op een gelijk deel in de verdeling van de winsten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afslui-ting van het laatste boekjaar het netto actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald, of tengevolge van de uitkering zal dalen, be-neden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle re-serves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitge-keerd.

Artikel 27. Ontbinding

De vennootschap mag te allen tijde ontbonden worden door be-sluit van de algemene vergadering.

Het overlijden, zelfs van de enige vennoot, heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

Wanneer deze een rechtspersoon is en indien binnen één jaar geen nieuwe vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor alle verbintenissen van de vennootschap ontstaan na de vereni-ging van alle aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de ven-nootschap wordt opgenomen of tot aan de bekendmaking van haar ontbinding.

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto actief ge-daald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeenkomen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krach-tens wettelijke of statutaire bepalingen had moeten worden vastge-steld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statu-tenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ont-binding van de vennootschap en eventueel over andere in de agen-da aangekondigde maatregelen.

De zaakvoerders verantwoorden hun voorstellen in een bijzonder verslag dat vijftien dagen voor de algemene vergadering op de zetel van de vennootschap ter beschikking van de vennoten wordt gesteld. Indien het bestuursorgaan voorstelt de activiteit voort te zetten, geeft het in het verslag een uiteenzetting van de maatregelen die het over-weegt te nemen tot herstel van de financiële toestand van de ven-nootschap. Dat verslag wordt in de agenda vermeld. Een afschrift er-van wordt, samen met de oproepingsbrief, toegezonden aan de ven-noten.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één vierde van het maatschappelijk kapitaal, met dien verstande dat de ontbin-ding plaats heeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één vierde ge-deelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto actief gedaald is tot beneden het minimum bedrag bepaald door de wet, kan iedere belanghebbende de ont-binding van de vennootschap voor de rechtbank vorderen.

Artikel 28. Vereffening

Bij ontbinding met vereffening van de vennootschap, om welke reden en op welk tijdstip ook, stelt de algemene vergadering van ven-noten de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheden en hun emolumenten en stelt de wijze van vereffening vast overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

Artikel 29. Verdeling

Na betaling van alle schulden, lasten en kosten van vereffening, wor-den de netto activa eerst aangewend om in geld of effecten het vol-gestort bedrag van de aandelen dat niet werd gedelgd terug te beta-len.

Het beschikbaar overschot wordt verdeeld onder alle vennoten volgens het aantal van hun aandelen.

Artikel 30. Keuze van woonplaats

De vennoten, de zaakvoerders, commissarissen, de directeurs en vereffenaars die in het buitenland wonen, doen voor de uitvoering van de huidige statuten keuze van woonplaats in de maatschappelijke ze-tel waar hen geldig alle kennisgevingen, aanmaningen, dagvaardin-gen en betekeningen kunnen worden gedaan.

Artikel 31. Gemeen recht

Voor al hetgeen in huidige statuten niet voorzien wordt, wordt er verwezen naar het wetboek van vennootschappen.

III.- Slotbepalingen en/of overgangsbepalingen

1. Eerste boekjaar en gewone algemene vergadering.

Het eerste boekjaar wordt verondersteld te beginnen op heden en zal eindigen op 30 juni 2016.

De eerste gewone algemene vergadering zal dus plaatsvinden in 2016.

2. Kosten.

De comparanten verklaren dat het totale bedrag, althans bij benadering, van de kosten, uitgaven, vergoedingen of lasten, in welke vorm ook, die voor rekening van de vennootschap komen of worden gebracht wegens haar oprichting, 1.217,53 ¬ beloopt.

3. Worden als niet-statutair zaakvoerders voor een onbepaalde duur benoemd: - Mijnheer MOONEN Erik Paul Maria, wonende te 9200 Dender-monde, Stuivenbergstraat, 5,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

nationaal nummer 63.07.10-307.86;

- Mijnheer MOONEN Maxime Louis Godelieve, wonende te 9200 Dendermonde, Killeweg, 13,

nationaal nummer 88.09.13-085.78

Ingevolge artikel 18 van de statuten mag elk van de zaakvoer-ders de vennootschap alleen

vertegenwoordigen.

4. De comparanten verklaren dat, volgens hun schatting, de vennootschap voor haar eerste boekjaar voldoet aan de wettelijke cri-teria die haar vrijstellen één of meerdere commissarissen te benoemen.

5. De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan de BVBA CALCULI, met als

ondernemingsnummer 0898.210.003, en diens werknemers, met recht van indeplaatsstelling,

aangestelden en last-hebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle inschrijvin-gen,

wijzigingen, doorhalingen en/of aanvragen met betrekking tot de Kruispuntbank voor

Ondernemingen, de ondernemingsloketten en bij de diensten van de directe- en indirecte belastingen

uit te voeren en/of alle wijziging hieraan te vorderen alsmede het aansluiten van de vennootschap bij

een sociale zekerheidskas en beroepsorganisaties vast te leggen.

Waarmerking en bevestiging van de identiteiten

De ondergetekende notaris waarmerkt en bevestigt dat de naam, voorna(a)m(en),

geboorteplaats en  datum en woonplaats van elke partij (natuurlijke persoon) overeenstemmen met

de gegevens opgenomen in haar nationale identiteitskaart.

Elke partij natuurlijke persoon bevestigt tevens wat haar betreft de juistheid van deze gegevens

en stemt er desgevallend mee in dat haar rijksregisternummer wordt vermeld.

Recht op geschriften

Een recht op geschriften van 95,00 euro zal betaald worden op aangifte door de notaris

minuuthouder vermeld in hoofde.

Waarvan akte.

Gedaan en verleden te Schaarbeek, in ons kantoor.

En na integrale voorlezing met toelichting, de comparanten met ons, notaris, getekend.

VOOR EENSLUIDENDE UITGIFTE

Régis Dechamps,

notaris

Coordonnées
MOVEST

Adresse
KILLEWEG 13 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande