MULTI ASSIST

Association sans but lucratif


Dénomination : MULTI ASSIST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 515.946.463

Publication

05/03/2013
ÿþMoo 2.2

i 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

Z 2 FEB. 2013

KOO HffleE G NT

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

*130 7913*

i

II

be a Bi SU

Ill

I

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Multi Assist

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : Gagelstraat 38, 9000 Gent Onderwern akte : Oprichting &I. 12/0212013 Benaming : Multi Assist

Rechtsnorm: Vereniging zonder winstoogmerk Zetel: Gagelstraat 38 te 9000 Gent

Onderwerp akte: (1) Oprichting dd 12/02/2013 Onder ondergetekenden, natuurlijke personen;

-Buelinckx, Gaetan, Andre,Rene,Pascale,nr.identiteitskaart 591-4428363-27,Rijksregistemummer 89.03.26-

207.30, Franklin Rooseveltlaan,144, 9000 gent,

Sales & Marketing

-Van Assche, Lucia,Christine,Alberta,Maria,nr.identiteitskaart 591-3326336-17,Rijksregistemummer 650526-458.65,Fazantenlaan,21, 9320 Erembodegem-Aalst, Verpleegkundige

-Dezaeger, Joey,Emmy,Andre,Nr.identiteitskaart 591-2837071-20,rijksregisternummer 90.07,13-303.82,Boonakker, 8 , 9140 Temse, Student Revalidatie en Kinesitherapie

-Piessens ,Tessa,Ingrid,Erwin, Nr.identiteitskaart 590-961839-33,Rijksregistemummer 90.03.28-235.61, Nachtegalenlaan,22, 9100 Sint-Niklaas, Bejaardenhelpster.

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21 juni 1921, op 12/02/2013 onder volgende voorwaarden, waarvan de statuten als volgt luiden:

(Il) NAAM, DOEL, ZETEL, DUUR

Artikel 1: Naam, doel, zetel

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam van MULTI ASSIST.

Vertrekkend van de overtuiging dat leder individu recht heeft op een eigen thuis en dat dit essentieel is voor de uitbouw en handhaving van zijn eigen identiteit en zelfrespect;

D si S (3(I L -((),1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

.Y

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vertrekkend van de doelstellingen van het Perspectiefplan 2020 van de Vlaamse Overheid m.b.t. Personen ,,met een Handicap en het belang dat daarin gehecht wordt aan de inclusiegedachte en aan de vermaatschappelijking en de netwerkvorming bij het organiseren van de zorg;

Overtuigd van de basisfilosofie die aan de basis ligt van het Decreet ouderenzorg;

Stelt de vereniging "Multi Assist' (in het vervolg "de vereniging" genoemd) zich tot doel personen met een beperking ingevolge een stoomis of handicap of ingevolge het verouderingsproces de garantie te geven dat ze volwaardig geïntegreerd in hun eigen woning, goed ingebed in de samenleving zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen organiseren.

Ingaande op de trend naar vermaatschappelijking van de zorg wil de vereniging vooral inspelen op de solidariteit in de samenleving, op het potentieel aan mantelzorg en vrijwilligerswerk, maar ook op de professionele welzijnszorg, het aanbod van materiële hulpmiddelen, woningaanpassing in functie van toegankelijkheid. Aldus wil de vereniging een totaalaanbod op maat coördineren, waarop mensen met een beperking en hun omgeving een beroep kunnen doen wanneer hun autonoom leven/wonen omwille van toenemende beperkingen tijdelijk of definitief in het gedrang komt of dreigt te komen.

De vereniging wil dit totaalaanbod realiseren door middel van een netwerk van contractanten (personen, organisaties, diensten, ...) die zich op voorhand op een shortlist hebben geëngageerd om desgevallend in te gaan op de vraag van de Vereniging om hulp te bieden aan een hulpvrager, die zich tot de Vereniging heeft gewend, Om dit doe! te realiseren zal de vereniging o.a. gebruik maken van de sociale media om de zorgbehoeften van de mensen, die zich tot de vereniging wenden, af te stemmen op het aanbod van diensten, vrijwilligers, leveranciers, die zich op voorhand hebben geëngageerd op de shortlist van de vereniging.

De vereniging engageert zich om tot het uiterste te gaan om hulpvragers in hun huis, hun netwerk, buurt te handhaven.

Daartoe inventariseert de Vereniging de sterktes en de zwaktes van de hulpvrager en zijn netwerk en bouwt daarop voort door de noodzakelijke hulp rondom het cliëntsysteem te coördineren en te organiseren.

De vereniging kan daartoe alle nodige initiatieven ontplooien: dienstenverlening, fondsenwerving, commerciële initiatieven, investeringen in woningbouw en/of verbouw,

Al deze initiatieven moeten dienstig zijn om de doelstelling van de Vereniging te realiseren.

De zetel van de Vereniging is gevestigd in de Gagelstraat 38 te 9000 Gent en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 2 duur

De Vereniging kan op elk moment vrijwillig worden ontbonden door de Algemene Vergadering.

(III) Leden

Artikel 3 leden

De Raad van Bestuur (RvB) beslist over het toelaten van kandidaat-leden, Deze beslissing wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering (AV).

Elk lid kan op elk moment ontslag nemen uit de Vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de RvB.

Een lid kan worden uitgesloten door de Algemene Vergadering met een 2/3 meerderheid van de

aanwezigen en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de afzetting van een bestuurder is geheim.

De RvB kan een lid schorsen in afwachting van de AV, waarin de uitsluiting geagendeerd is en beslist wordt. Een lidmaatschap eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid.

De lidmaatschapsbijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de RvB. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbreng.

IV De Algemene 'vergadering

Artikel 4 Samenstelling van de Algemene Vergadering (AV)

De AV is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de RvB. Bij diens afwezigheid wordt de AV voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Elk lid kan zich via geschreven volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 5 Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-de goedkeuring van de statuten;

-de goedkeuring van de statutenwijziging;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

-kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

-de ontbinding van de vzw;

-de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden wordt;

-de uitsluiting van een [id;

Artikel 6 Samenkomst van de algemene vergadering

-De algemene vergadering moet minimaal éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

-De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

-De raad van bestuur roept alle leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt schriftelijk, minimaal twee weken voor het tijdstip van de algemene vergadering.

-De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping bevat datum, uur en laats van de algemene vergadering evenals de agenda.

-De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur, Elk voorstel ondertekend door minimaal 1/3 van de leden, moet op de agenda worden geplaatst.

-De voorstellen uitgaande van de leden moeten uiterlijk 14 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering schriftelijk of per mail bezorgd worden aan de raad van bestuur.

-Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering zelf kunnen geen punten aan de agenda worden toegevoegd.

Artikel 7 Aanwezigheidsquorum en meerderheden

-De algemene vergadering kan beraadslagen over alle punten ongeacht het aantal aanwezigheden. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, de uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast zoals wettelijk bepaald.

-Elk lid heeft één stem. De voorzitter van de raad van bestuur heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt.

-Beslissingen binnen de algemene vergadering over alle punten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel, de uitsluiting van leden of de ontbinding van de vereniging worden de bijzondere meerderheden toegepast zoals wettelijk is bepaald.

-Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden, hierboven vermeld, worden de onthoudingen en de ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

V De Raad van Bestuur

Artikel 8 voorwaarden en samenstelling van de RvB

De RvB bestaat uit minimaal 3 bestuurders. Zo door vrijwillig ontslag , verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in vervanging is voorzien.

De RvB verdeelt de functies van de Voorzitter , Secretaris en Penningmeester onder de bestuurders. De RvB wordt voorgezeten door de Voorzitter.

Elke bestuurder kan zich enkel laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder. Elke bestuurder kan slechts één andere bestuurder vertegenwoordigen.

De AV benoemt de bestuurders bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquotum vereist.

Artikel 9 Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

-De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte en heeft alle

bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

-De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden bij gewone beslissing delegeren.

-De bestuurders worden benoemd voor een periode van drie jaar.

-Bestuurders zijn herkiesbaar.

-Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 10 Samenkomst van de raad van bestuur

"

" -

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

4 -De Raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw dit vereist.

-Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij richt hiertoe een verzoek aan de

secretaris.

-De raad van bestuur wordt samengeroepen door de secretaris. De oproeping gebeurt per brief of per mail,

minimaal 7 dagen voor het tijdstip van de samenkomst van de raad van bestuur.

-De agenda wordt opgesteld door de voorzitter of de secretaris.

Artikel 11 aanwezigheidsquorum en stemming

-Om geldig te kunnen beraadslagen over alle punten moet minstens 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

-De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

-Een voorstel is niet aangenomen indien de stemming onbeslist eindigt.

-Elke bestuurder heeft één stem.

Artikel 12 Einde mandaat

Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Artikel 13 Meerhandtekeningclausule

De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke

handtekening van twee bestuurders.

Bij handelingen van meer dan 5.000 euro, zijn de gezamenlijke handtekeningen van drie bestuurders nodig.

Artikel 14 Begroting en rekeningen

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december,

Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de Vereniging en eindigt op 31december.

Na goedkeuring van de jaarrekening en van de begroting legt de RvB verantwoording af voor het beleid van het vorig jaar en spreekt de AV zich uit over de kwijting van de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

Artikel 15 Ontbinding

De verenging kan op elk moment vrijwillig worden ontbonden door de AV. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 16 Bestemming netto actief

Bij ontbinding van de vereniging wordt het eventuele netto actief overgedragen aan een vereniging die de doelstelling van "multi assise' zo dicht mogelijk benadert.

Artikel 17 Slotbepaling

Voor aile gevallen niet voorzien door deze statuten, zijn de beschikkingen van de VZW-wetgeving van toepassing.

Worden benoemd tot bestuurders:

-Buelinckx, Gaetan,Andre,Rene,Pascale, nr.ldentiteitskaart 591-4428363-27,rijksregistemummer 89.03.26-

207.30, Franklin Rooseveltlaan,144, 9000 Gent, sales & marketing

-Dezaeger,Joey,Emmy ,Andre, Nr.identiteitskaart 591-2837071-20,Rijksregistemummer 90.07.13-303.82, Boonakker,8, 9140 Temse, Student Revalidatie en Kinesitherapie;

-Piessens Tessa,Ingrid,Erwin, Nr. Identiteitskaart 590-961839-33,Rijksregistemummer 90.03.28-235.61, Nachtegafenlaan,22, 9100 Sint-Niklaas, Bejaardenhelpster.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

06/03/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i N

*15036040*

2 h -02- 205

RECHTBANK VAN

wy HANDEL TE GENT

Griffie

Ondememingsnr : 0515.946.463

Benaming

(voluit) : Multi Assist

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Gageistraat 38,9000 Gent

Onderwerp akte : uitbreiding en benoeming bestuurder

Op de algemene vergadering van 29/09/2014 werd door de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur.

beslist tot uitbreiding van volgende bestuurders,

Treden toe tot de Algemene vergadering en de Raad van Bestuur :

- De Meyer Ann, met rijksregistemummer B 670316-414.49

- Bursens Marie-Marthe, met rijksregistemummer B 560725-096.88

Ondergetekende, Dezaeger Joey handelend als bestuurder, verklaart dat deze opgaaf volledig en naar waarheid is opgemaakt,

gedaan te Gent , op 3011012014: handtekenina

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
MULTI ASSIST

Adresse
GAGELSTRAAT 38 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande