MURZIM

Association sans but lucratif


Dénomination : MURZIM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 441.349.703

Publication

06/05/2013
ÿþ MOD 2.2

sui In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 441.349.703 Benaming

(voluit) : Murzim

III

V. beh aa Bel Staa

VAN KOOP HANDEL

2 ti APR. 2013

DENDERM ONDE

(árittre

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm, : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kuipersstraat 23, 9308 Hofstade

Onderwerp akte : Aanpassen statuten, maatschappelijke zetel en raad van bestuur

De buitengewone algemene vergadering van 6 april 2012 geldig samengeroepen en beschikkend over de: nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting unaniem besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst. Daarnaast werd ook beslist om de maatschappelijke zetel van de vereniging over te plaatsen naar Wateringen 26, 9300 Aalst.

TITEL !: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

1.1 De vereniging draagt de naam Murzim vzw.

1.2 De voertaal van de vereniging is het Nederlands.

1.3 De vereniging, opgericht op 2 september 1989, wordt voortgezet voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te 9300 Aalst, Wateringen 26 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Aalst - Dendermonde, Rechtbank van Koophandel.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft tot doel buiten alle winstbejag het populariseren en beoefenen van sterrenkunde en aanverwante wetenschappen. Onder dit laatste kan worden verstaan (zonder exhaustief te zijn):

" Geowetenschappen, optica en informatica;

" Ruimtevaart en onderafdelingen;

" Deelaspecten van de astronomie.

Onderzoek naar of in deze takken moeten steeds ondergeschikt blijven aan het doel.

Murzim vzw verbindt zich ertoe mits voldoende belangstelling een jongerenwerking te onderhouden onder

de naam J.V.S. Kern Sirius Aalst; en een werking voor kinderen onder de 12 jaar, de Puppies.

ARTIKEL 4

4.1 Activitieiten die dit doel kunnen bevorderen zijn onder meer het op lokaal, regionaal, nationaal en/of internationaal vlak:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening,

3

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

-organiseren en/of meewerken aan voordrachten; studiedagen, conferenties, cursussen, tentoonstellingen,

debatten, naast regelmatige verenigingsvergaderingen;

-leggen en/of onderhouden van binnen-en buitenlandse contacten;

-uitbouwen van waarnemingscentra en het inrichten van waarnemingsavonden;

-inleggen van uitstappen en studiereizen.

42 De vereniging kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor ze is opgericht.

TITEL II:LEDEN

ARTIKEL 5

5.1 De vereniging bestaat uit effectieve leden en ereleden:

a) Alleen natuurlijke personen die bij de vereniging aansluiten na door de Raad van Bestuur te zijn aanvaard, en regelmatig de vastgestelde jaarlijkse bijdrage betalen, kunnen effectief lid zijn van de vereniging. Deze leden hebben stemrecht en uitsluitend zij kunnen een functie in de raad van bestuur van de vereniging waarnemen.

b) Tot ereleden kunnen worden gekozen alle natuurlijke personen die een belangrijke steun aan de vereniging verlenen.Ze betalen geen lidgeld en hebben geen stemrecht, voor zover ze niet tegelijk effectief lid zijn.

5.2 Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten tot de Raad van Bestuur. De personen die lid wensen te worden van Murzim vzw moeten een positieve bijdrage binnen de vereniging kunnen leveren. De Raad van Bestuur bepaalt op basis van deze voorwaarde of het verzoek van een kandidaat-lid kan worden weerhouden. De leden worden gehouden zich te onderwerpen aan de statuten, de beslissingen, de besluiten of reglementen die Murzim vzw heeft uitgevaardigd of zal uitvaardigen.

ARTIKEL 6

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste 3 bedragen.

ARTIKEL 7

7.1 Het lidmaatschap neemt een einde door:

" ontslag: Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht;

" het niet betalen van de verschuldigde bijdrage;

" uitsluiting door fout, inbreuk op de materiële of morele belangen van de vereniging, het niet-naleven van de statuten, grove nalatigheid. De uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren bij geheime stemming van een algemene vergadering, zich in deze uitsprekend met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen. Het door uitsluiting bedreigde lid zal bij een aangetekend schrijven tot deze algemene vergadering worden opgeroepen om er in zijn midden te worden gehoord. De algemene vergadering doet uitspraak, zelfs indien het betrokken lid geen gevolg heeft gegeven aan de oproeping.

7.2 Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

ARTIKEL 8

De jaarlijkse maximum ledenbijdrage bedraagt 150 EUR (te indexeren basis 2012).

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 9

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden.

Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Nochtans mag geen enkel lid drager zijn van meer dan één volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor;

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- het goedkeuren van uitgaven die meer dan de helft van de financiële middelen van de vereniging vergen,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

ARTIKEL 11

De algemene vergadering wordt uiterlijk voor 1 maart van elk jaar gehouden.

In de dagorde worden verplichtend minstens de volgende punten opgenomen:

a)Goedkeuring van:

-het werkingsverslag van het voorbije jaar;

-rekening en begroting,

b)Kwijting van de bestuurders

ARTIKEL 12

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 13

De uitnodiging voor een algemene vergadering wordt schriftelijk en/of via een elektronisch boodschapsysteem, zoals e-mail, verstuurd, minstens veertien dagen voor de aanvang van die vergadering. Zij bevat minstens de dagorde, datum, uur en plaats van de vergadering.

ARTIKEL 14

14.1 De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door het oudst aanwezige lid van de Raad van Bestuur.

14.2 Bij afwezigheid van de secretaris duidt de voorzitter een plaatsvervangend secretaris aan. ARTIKEL 15

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Voor alle problemen in verband met personen of telkens wanneer minstens één vijfde van de leden er om verzoeken, geschiedt de stemming geheim.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

+ 4.,,.. . JI

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

Een meerderheid van 213 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

ARTIKEL 16

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris, en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

TITEL 1V: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 17

17,1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden die gekozen worden door de algemene vergadering uit de effectieve leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. Het totaal aantal bestuurders wordt vastgelegd op ten hoogste zeven.

17.2 De bestuurders worden benoemd voor een periode van maximum vier jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

17.3 De Raad van Bestuur kiest uit de bestuursleden een voorzitter, secretaris en penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is,

17.4 Op elke vergadering van de Raad van Bestuur worden de afgevaardigden van Sirius en de Puppies uitgenodigd. Deze hebben een adviesrecht en geen stemrecht tenzij zij bovendien verkozen werden als lid van de Raad van bestuur.

ARTIKEL 18: Personen belast met het dagelijks bestuur van de vereniging, overeenkomstig art. I3bis, 1° lid, w.vzw

18.1 De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging,

18.2 De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen, samengesteld uit de voorzitter, de secretaris en de peningmeester.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is,

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging bij uittreksel bekendgemaaktworden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

ARTIKEL 19

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Alle kandidaturen worden vermeld in de uitnodiging tot de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

algemene vergadering waarop de verkiezing zal plaatsvinden. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 20

20.1 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, telkens als deze het nodig acht, of als minstens drie bestuurders daarom vragen, maar minstens twee maal per jaar,

20,2 Van elke bestuursvergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de secretaris.

ARTIKEL 21

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

Iedere bestuurder heeft één stem. Hij mag een andere bestuurder schriftelijk volmacht verlenen om in zijn plaats aan de stemming deel te nemen. Elke bestuurder kan slechts één volmacht uitoefenen.

ARTIKEL 22

22.1 De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

22.2 Nochtans heeft de raad van bestuur de voorafgaande machtiging nodig van de algemene vergadering voor het aangaan van leningen, het aanvaarden van schenkingen, legaten en erfstellingen aan de vereniging gedaan of gemaakt, indien daaraan voor de vereniging verplichtingen zijn verbonden.

22.3 De gerechtelijke acties, zowel als aanlegger dan als verweerder, worden in naam van de vereniging vervolgd op benaarstiging van de voorzitter, of door een andere bestuurder, aangeduid door de raad van bestuur.

ARTIKEL 23: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke In de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 24

24.1 De raad van bestuur mag zekere machten toevertrouwen aan één of meer personen, al dan niet lid van de vereniging.

24.2 Bij ontstentenis van een bijzondere opdracht gegeven dcor de raad van bestuur op grond van bovenstaande beschikking, zullen al de handelingen die de vereniging verbinden, alle volmachten en procuraties, worden ondertekend door twee leden van het dagelijks bestuur, zonder dat deze zich tegenover derden moeten verantwoorden aan de hand van een voorafgaande beslissing van de raad.

ARTIKEL 25

G

M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichtingen aan wat de verbintenissen van de vereniging betreft. Hun aansprakelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van hun mandaat.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 26

26.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

26.2 De penningmeester stelt de inventaris op, de balans, de resultatenrekening, alsmede een voorstel voor de begroting van het volgende boekjaar, onder verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

ARTIKEL 27: Commissarissen

27.1 De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen of wanneer de wet die vereist. In dit geval kan de algemene vergadering commissarissen benoemen, voor een termijn van twee jaar, gekozen onder de effectieve leden die niet behoren tot de raad van bestuur.

27.2 De commissarissen mogen kennis nemen van de boeken, de briiefvéisseling, de processen-verbaal en, in het algemeen, van alle geschriften van de vereniging, alsmede alle documenten die ter verantwoording dienen, zonder dat deze verplaatst mogen worden. Eens per jaar brengen ze verslag uit aan de algemene vergadering over de vervulling van hun mandaat,

27,3 De rekeningen van het voorbije Jaar en de begroting voor het volgende boekjaar moeten ter goedkeuring aan de algemene vergadering worden voorgelegd.

TITEL VI: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ARTIKEL 28

De Raad van Bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen, Dit bepaalt de wijze van uitvoering van de statuten. Het wordt goedgekeurd of gewijzigd door de algemene vergadering bij gewone meerderheid.

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 29

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 213 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwcordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

ARTIKEL 30

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

ARTIKEL 31

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan de rechtstreekse opvolger van de vereniging, zoniet de Vereniging voor Sterrenkunde vzw.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch Staatsblad ARTIKEL 32

Voor aile geschillen die niet in der minne beslecht kunnen worden, zijn uitsluitend de rechtbanken van het arrondissement Aalst Dendermonde bevoegd.



TITEL VIII: AANVULLENDE BEPALINGEN

ARTIKEL 33

De vereniging neemt geen verantwoordelijkheid op zich voor schade, noch materiële, noch lichamelijke, noch morele, aangebracht door haar leden in de organisatie van activiteiten.

ARTIKEL 34

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk. Elke beschikking dezer statuten die strijdig zouden zijn met deze wet, wordt als niet-bestaande beschouwd.

Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/05/2013 - Annexes du Moniteur belge De buitengewone algemene vergadering heeft aile bestuurders ontslagen. De buitengewone algemene vergadering benoemt volgende bestuurders:

Guy Kindermans, voor een periode van 2 jaar

Leen De Valck, voor een periode van 2 jaar,

Karin Ghysens, voor een periode van 2 jaar,

Annelies Cloet Osselaer, voor een periode van 4 jaar,

Wim Pessemier, voor een periode van 4 jaar

Aldus opgemaakt en aangenomen op de buitengewone algemene vergadering van 6 april 2012_



Getekend,

Karin Ghysens, Voorzitter

Wim Pessemier, Secretaris



Op de laatste blz. van Luik 8 vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MURZIM

Adresse
WATERINGEN 26 9300 AALST

Code postal : 9300
Localité : AALST
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande