MUZEMONDE

Association sans but lucratif


Dénomination : MUZEMONDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.494.535

Publication

13/07/2011
ÿþNAR 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ll1ll ~ w ~i~iiii~uiuhiuu

" ZZlQ,a44"

Vc be hc aan Belc Staat

N

GD

20111

ctaC '!.7 ~NK VAN

! KOOs'hrt~feL TE GENT

Ondernemingsnr.:Q$~-}. C/°Sy .535

Benaming Muzemonde

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvoren : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Meerhem 17, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting

VZW Muzemonde

De volgende personen:

1) Dirk thienpont, 19/07/1971 Gent, 71.07.19-093.04, Meerhem 17, 9000 Gent

2) Anne Mieke De Deyne, 1/10/1968 Gent, Nieuwstraat 19, 9051 Sint-Denijs-Westrem

3) Peggie thienpont, 22/07/1972 Gent, België, 72.07.22-068.57, Groot Begijnhof 55, 9040 Sint-Amandsberg

4) Conny thienpont, 23/05/1975 Gent, België, 75.05.23-018-29, Groot Begijnhof 84, 9040 Sint-Amandsberg

5) Katleen De Vos 21/08/1969 Gent, België, 69.08.21-018.81, Jos Verdegemstraat 92, 9040 Sint-Arnandsberg

zijn op 27 juni 2011 overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, Eº%t yE~tEl 3~S~<v oA3AETt :rtS`t000wF_RK o('iAt R+tiA-tiÁAJ

" STATU l'EN

TITEL 1. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

' art. 1: De vereniging draagt als naam Muzemonde

art. 2: De vereniging is gevestigd te Gent gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent. De vereniging heeft haar zetel te Meerhem 17, 9000 Gent.

art. 3: De vereniging heeft de volgende doelen:

1) Ontwikkelen en organiseren van sociale, educatieve, creatieve en artistieke projecten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Liulh i - vervolg

2) Organiseren van workshops in het kader van mondiale vorming.

3) Organiseren van workshops in het kader van muzische vorming.

4) Organiseren van workshops in het kader van interculturele vorming.

5) Een breed transparant platform aanbieden voor samenwerkingen met scholen, tehuizen, verenigingen en individuen binnen onze doelstellingen.

6) Samen brengen van volwassenen en kinderen uit verschillende landen door middel van, doelstelling punt 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9 en 10.

7) Ontwikkelingssamenwerking in verschillende landen.

8) Organiseren van diverse activiteiten voor het welzijn en bewustwording van volwassenen en ldnderen.

9) Organiseren van artistieke workshops en tentoonstellingen.

10) Organiseren van alternatieve reizen om doelstellingen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 beter te kunnen realiseren.

dor-

behduden

aan het

Belgisch

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Art 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste 3 bedragen. De leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 6.

Art 6. § Eenieder die de doelstellingen en het huishoudelijk reglement van de vereniging onderschrijft kan toetreden als lid.

52 De leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Dit lidgeld bedraagt maximum 250 E.

Art 7. 51 Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

52 Vrijwillig ontslag geschiedt per aangetekende ontslagbrief, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

§3 Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

4 4 Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten kan eventueel betaalde bijdragen niet terugvorderen en heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging.

Art 8. De vereniging kan ereleden of toegetreden leden aanwerven. Deze worden niet gezien als effectieve leden van de vereniging. Ook de toegetreden leden betalen een lidgeld dat wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. Toegetreden leden hebben geen stemrecht bij beslissingen (en beïnvloeden dus niet het quorum).

Art 9. De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging, de toegetreden leden en ereleden uitgezonderd.

Art 10. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1 de wijziging van de statuten

2 de benoeming en afzetting van de bestuurders

3 de vaststelling van de jaarlijkse bijdrage

4 de goedkeuring van de begroting en de rekening

5 de ontbinding van de vereniging

6 de uitsluiting van een lid

7 het huishoudelijk reglement

Art 11. Er zal jaarlijks een algemene vergadering worden gehouden op dag en uur te bepalen door

het dagelijks bestuur. Aile leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen bijeengeroepen worden op initiatief van de raad

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOb 2.2

4Jii 1 - vervolg

van bestuur, de algemene vergadering of op verzoek van ten minste twee derden van de leden van de vereniging.

De uitnodiging voor de algemene vergadering wordt minstens twee weken van tevoren verstuurd, bij gewone brief of e-mail, zowel voor de gewone als de buitengewone algemene vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda.

00r-

behouden

aan het

Belgisch

S ts.-



Art 12. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art 13. Ieder lid van de vereniging mag zich laten vertegenwoordigen op de algemene vergadering door een volmachtdrager via een geschreven machtiging. Een gevolmachtigde kan slechts één lid van de vereniging vertegenwoordigen

Art 14. De algemene vergadering kan geldig beslissen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Besluiten inzake statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht genomen worden. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge Art 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art 16. De bestuurders worden verkozen voor een periode van vijf jaar, herverkiezing is mogelijk. In de raad van bestuur zijn de volgende functies te verdelen: voorzitter, secretaris en penningmeester.

Art 17, In geval van afwezigheid van de voorzitter, worden zijn functies opgenomen door de secretaris of door de oudste bestuurder indien ook de secretaris afwezig is.

" Art 18. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden. De raad van bestuur staat in voor de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering. De raad van bestuur kan alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen stellen nodig voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, zoals het verlijden van akten tot verwerving of ingebruikneming van enig goed, ontvangen van schenkingen en legaten, aangaan van leningen, toestaan van zakelijke of genotsrechten op haar vermogen, geven van hypothecaire inschrijvingen, openen van bank- of postrekeningen, beleggen van gelden of inkomsten. De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van hetgeen door de wet en de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden. Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

Art 19. §1 Eén lid van de raad van bestuur kan aangeduid worden om de bevoegdheden van de raad van bestuur geheel of gedeeltelijk over te nemen, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur. Deze delegatie is op ieder moment herroepbaar.

§2 Om tegenover derden de vereniging te verbinden, is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, tenzij wanneer de raad hiervoor één bestuurder heeft aangesteld.

Art 20. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Deze reglementen dienen te worden bekrachtigd door de algemene vergadering.

Art 21. §1 De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt voldoende op voorhand.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

nLJlihi - vervolg

§2 De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen, als de helft van de bestuurders aanwezig is. Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, maar hij mag over niet meer dan één volmacht beschikken. De raad van bestuur streeft naar interne consensus; bij stemming moeten beslissingen goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders,

53 Van elke vergadering van de Raad van bestuur wordt een verslag gemaakt dat uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering aan de bestuurders bezorgd wordt.

Art 22. §1 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

§ Elk jaar worden de balans, de rekeningen, de begroting, het werkingsverslag en het programma voorgelegd ter goedkeuring aan de algemene vergadering binnen de zes maanden na afsluiting van het maatschappelijk jaar.

Art 23. §1 Tot de ontbinding van de vereniging zal beslist worden door de algemene vergadering op de wijze vastgelegd door de wet.

§2 In geval van ontbinding van de vereniging, wordt het overblijvende actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Art 24. Voor alles wat niet door deze statuten uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing.

De algemene vergadering van 27 juni 2011 heeft beslist de volgende personen als bestuurder te benoemen:

1) Dirk thienpont 19/07/1971 Gent, België, 71.07.19-093.04, Meerhem 17, 9000 Gent

2) Anne Mieke De Deyne, 1/10/1968, Gent, België, 68.10.01-234.70, Nieuwstraat 19, 9051 Sint-Denijs-Westrem

3) Peggie thienpont 22/07/1972 Gent, België, 72.07.22-068.57, Groot Begijnhof 55, 9040 Sint-Amandsberg

4) Katleen De Vos 21/08/1969 Gent, België, 69.08.21-018.81, Jas Verdegemstraat 92, 9040 Sint-Amandsberg

De Raad van Bestuur heeft Dirk thienpont aangesteld als dagelijks bestuurder die de vereniging kan verbinden.

Gedaan te Gent, op 27 juni 2011

(-00;9_tfuit, ,.etrà-Jicoc,2_ X\-e&

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

o- orª% -behouden aan het Belgisch

ats .lad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MUZEMONDE

Adresse
MEERHEM 17 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande