MUZIEKSCHOOL DE PINTE

Association sans but lucratif


Dénomination : MUZIEKSCHOOL DE PINTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.646.035

Publication

05/01/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

rNEERGELEGD 11:12- 2014 RECHTBANK VAN KOOPHANDEIc E GENT

II

Ondememingsnr: 05o +. 6£r 6.03 S

Benaming

(voluit) : MUZIEKSCHOOL DE PINTE

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Sint Pietersnieuwstraat 138 Bus 202 9000 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING

Ondergetekende stichters van de vereniging zonder winstoogmerk, namelijk

" Joeri De Decker, wonende te Ascopstraat 5, 9270 Laarne, geboren op 18/02/1981 te Eeklo (rijksregisternummer 81.02.18-145.60)

" Simon Neyt, wonende te Nokerstraat 5, 9042 Desteldonk, geboren op 19/03/1982 te Sint Amandsberg (rijksregisternummer 82.03.19-125.78)

" Koen Caspeele, wonende te Sint-Pietersnieuwstraat 138 bus 202, 9000 Gent, geboren op 20/06/1989 te. Gent (rijksregisternummer 89.06.20-267.74)

verklaren de VZW op te richten vanaf 1 juli 2014, waarvan de statuten de volgende zijn:

Artikel 1 - Naam: De vereniging heeft als naam "Muziekschool De Pinte". Aile akten, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging zullen die benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna de aanduiding "Vereniging zonder winstoogmerk", of afgekort "VZW".

Artikel 2 - Zetel: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9000 in Gent, Sint-Pietersnieuwstraat 138 bus 202 , gerechterlijk arrondissement Oost Vlaanderen, afdeling Gent, De zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 3 - Doel: De vereniging heeft tot doel:

§1.Actieve kunstbeoefening in de vorm van educatie, tentoonstellingen en uitvoering van kunstwerken. §2.Een regionaal platform creëren waarbij alle kunsteducatieve, muzikale en culturele projecten en initiatieven elkaar kunnen ontmoeten.

§3.Kunstonderwijs te organiseren voor beginnelingen en gevorderden.

§4.1-let organiseren van allerlei activiteiten verband houdende met muziekbeoefening, waaronder les geven, ' workshops organiseren.

§5.Het waken over en het bevorderen van de kwaliteit van de door de leden geleverde diensten en producten of het verzorgen van specifieke diensten (opleiding, netwerking, enz.)

Hiertoe zal de vereniging kunnen overgaan - door middel van gemeenschappelijke acties -- tot het, organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties. De vereniging mag alle handelingen verrichten of (handels)daden stellen die', rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben. Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, zowel in voile eigendom als in vruchtgebruik, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

Artikel 4 - Leden:

§1.De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden. De ondergetekende oprichters zijn de eerste leden. De vereniging telt minstens drie leden. Eenieder die de doelstelling van de vereniging onderschrijft, komt in aanmerking om lid te worden van de vereniging. Daartoe richt het kandidaat-lid een schriftelijke aanvraag aan de algemene vergadering. De algemene vergadering beslist in haar eerstvolgende bijeenkomst na ontvangst van de aanvraag over de kandidatuur. Zij is niet verplicht haar beslissing te motiveren. Tegen de beslissing van de algemene vergadering is geen beroep mogelijk.

§2.Toegetreden leden: Elk natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een aanvraag indienen om toegetreden lid te worden. De raad van bestuur beslist, in geheimhouding en zonder verdere motivatie. Tegen deze beslissing is geen hoger beroep mogelijk.

Voor toegetreden leden geldt dat zij moeten voldoen aan de toetredingsvoorwaarden, zoals bepaald door de algemene vergadering in een huishoudelijk reglement. Toegetreden leden beschikken niet over stemrecht op de' algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

er I F MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

§3.Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken bij middel van een bericht gericht aan (de secretaris van) de raad van bestuur. Het ontslag wordt effectief met onmiddellijke ingang na dit bericht, Een ontslagnemend toegetreden lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag werd ingediend.

Toegetreden leden die in strijd handelen met de doelstellingen en/of het huishoudelijk reglement van de VZW kunnen door een éénzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten warden van lidmaatschap. Het lidmaatschap van zowel de leden als de toegetreden leden van de vereniging eindigt van rechtswege bij het overlijden van het lid of het niet langer bestaan van de rechtsvorm van het lid. Het lidmaatschap eindigt eveneens indien schriftelijk ontslag wordt ingediend bij de raad van bestuur, of indien de algemene vergadering tot de uitsluiting beslist met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Artikel 5 - Algemene Vergadering:

§1.De exclusieve bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3.de benoeming en de afzetting van de commissarissen, in de gevallen waarin de wet de aanstelling van een commissaris vereist, en het bepalen van het bedrag van hun vergoeding;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6.de ontbinding van de vereniging;

7.aanvaarden van leden;

8.de uitsluiting van leden;

9.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

10.het opstellen van een huishoudelijk reglement.

§2.Elk werkjaar, op de 3de vrijdag van oktober, wordt een statutaire algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het vorige werkjaar en van de begroting van het lopende werkjaar.

De algemene vergadering komt daarnaast bijeen telkens wanneer de raad van bestuur dit nodig acht en in elk geval wanneer ten minste één vijfde van de leden dit vraagt.

§3.Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen door middel van een gewoon schrijven (e-mail) dat dag, uur en plaats van de vergadering vermeldt. De agenda wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de [eden, wordt op de agenda gebracht.

§4.De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder lid kan evenwel niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

§5.Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen.

§6.Over de volgende aangelegenheden kan de algemene vergadering enkel geldig beslissen met een meerderheid van twee derden van de stemmen:

thet wijzigen van de statuten;

2.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

3.het uitsluiten van de leden;

4.de ontbinding van de vereniging.

Om over de eerste twee punten hierboven vermeld, geldig te kunnen beraadslagen is daarenboven vereist dat de wijzigingen of het voorstel tot omzetting uitdrukkelijk in de oproeping zijn vermeld en dat ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

indien op de eerste vergadering minder dan twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering kan evenwel pas acht dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

§7.Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

§8.Elke wijziging van de statuten wordt binnen de maand nadat ertoe besloten is doorgegeven aan de griffie van de Kamer van Koophandel van Dendermonde, zodat deze in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad kunnen worden bekendgemaakt. De gewijzigde statuten worden aan alle leden en belanghebbende derden medegedeeld.

Artikel 6 - Bestuurders: De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd voor een onbepaalde periode. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. De algemene vergadering kan een bestuurder op elk ogenblik per aangetekend schrijven afzetten.

Iedere bestuurder op zijn beurt kan per aangetekend schrijven voorzien van zijn/haar motivatie, vrijwillig ontslag nemen.

De raad van bestuur beslist als een college. Dit betekent dat de meerderheid van de bestuurders aanwezig moet zijn, en daarvan een gewone meerderheid akkoord moet gaan.

4 Y I

a

Voor-

behouden aan het Belgisch'

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Luik B - Vervolg

De akten betreffende de benoeming, ontslagneming of afzetting van bestuurders worden in de maand nadat de beslissing genomen is doorgegeven aan de griffie van de Kamer van Koophandel van Gent, zodat deze kunnen worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Aile bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verfenen aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 7 -Aansprakelijkheid: De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 8 - Ledenbijdrage: De jaarlijkse bijdrage kan niet meer bedragen dan 500 euro. Het bedrag van de bijdrage wordt jaarlijks, voor de start van het werkjaar, vastgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 9 - Boekjaar Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 augustus tot en met 31 juli van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar dienen de rekeningen van het verlopen jaar gesloten te worden en wordt de begroting opgemaakt voor het komende boekjaar. De jaarrekening, kasverslag en begroting worden ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Artikel 10 - In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig of wettelijk, op welk ogenblik en uit welke oorzaak zich dit voordoet, wordt het netto overblijvende maatschappelijk actief, na het vereffenen van aile schulden en het aanzuiveren van aile lasten, overgemaakt aan een vereniging dewelke dezelfde belangen vertegenwoordigt ofwel worden de gelden aan een niet-lucratief doel besteed.

Artikel 11 - De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 12 - Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Artikel 13 Het Advieskantoor voor Accountancy en bedrijfsbeheer BVBA, Drogenbroodstraat 23 te 9940 Evergem wordt volmacht gegeven om alle stukken in orde tre brengen,bij KBO, BTW belastingen en dergelijke Artikel 14 - Slotbepalingen

§1. Onmiddellijk na de oprichting zijn de oprichters in een bijzondere algemene vergadering bijeengekomen

en hebben bij eenparigheid van stemmen als leden van de raad van bestuur benoemd:

-Simon NEYT, voorzitter, wonende te Nokerstraat 5, 9042 Desteldonk

-Joeri DE DECKER, penningmeester, wonende te Ascopstraat 5, 9270 Laarne

-Koen CASPEELE, secretaris, wonende te Sint-Pietersnieuwstraat 138 bus 202, 9000 Gent

§2. Het eerste boekjaar gaat in op 1 juli 2014 en zal een einde nemen op 31 juli 2015. Handtekeningen SIMON NEYT ,JOERI DE DECKER en KOEN CASPEELE oprichters

cm:y-wu:v/9a

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
MUZIEKSCHOOL DE PINTE

Adresse
SINT PIETERSNIEUSTRAAT 138, BUS 202 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande