MX WAASLAND

Association sans but lucratif


Dénomination : MX WAASLAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 555.974.108

Publication

16/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Zij mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Zij mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn.

motorsport die de gezelligheid en het samenhorigheidsgevoel ten goede komen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II - LIDMAATSCHAP EN VERPLICHTINGEN

Sectie 1  Werkende Leden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5:

Het aantal werkende leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedra-gen. Zowel natuurlijke personen als rechtspersonen kunnen als werkend lid aanvaard worden. De oprichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden.

Wie als werkend lid tot de vereniging wenst toe te treden, moet:

De motorcrosssport actief promoten ter bevordering van de motorcrosssport in de wijde omgeving van het Waasland. Inwoner zijn van Oost-Vlaanderen of hier een band met hebben Als lid door de raad van bestuur aanvaard worden. Daartoe richten de kandidaat-leden hun kandidaatstelling via een gewone brief aan voorzitter van de raad van bestuur. De raad van bestuur zal over de aanvaarding van het kandidaat-lid beslissen op haar eerst volgende vergadering. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot lidmaat-schap en moet zijn toelating of weigering niet motiveren. bij weigering van het lidmaatschap, kan diegene die niet werd aangenomen, zich slechts één jaar na de datum van de beslissing, opnieuw kandidaat stellen. Op deze vergadering dienen minstens 2 leden van de raad van bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking der stemming is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 6:

De leden kunnen op ieder ogenblik uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij de raad van bestuur ingediend worden per gewone brief of e-mail, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult, hij weigert of nalaat zijn bijdrage te betalen alsook wanneer hij de hoedanigheid verliest krachtens dewelke hij als lid werd aanvaard. Het lidmaatschap neemt eveneens van rechtswege een einde bij overlijden, faillissement of vereffening van een lid.

Artikel 7:

Leden kunnen uitgesloten worden uit de vereniging op voorstel van de algemene vergadering. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering beslist worden bij meerderheid van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De beslissing moet niet gemotiveerd worden. De redenen die tot uitsluiting aanleiding kunnen geven, kunnen onder meer zijn : het stellen van handelingen die de belangen van de vereniging en/of van de andere leden in het gedrang kunnen brengen; het niet naleven van wettelijke verplichtingen, de statuten, reglementen van inwendige orde, beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur. Het uitgesloten lid wordt van zijn uitsluiting in kennis gesteld door een aangetekend schrijven, namens de algemene vergadering ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden ook toegetreden leden toelaten tot de vereniging. Deze personen bezitten echter niet de rechten van de werkende leden en bezitten enkel een inzagerecht in de notulen.

Artikel 8:

Het uitgesloten of uittredend lid, evenmin als de rechtverkrijgenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welken hoofde ook, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte jaarlijkse bijdragen niet vorderen. Zij kunnen geen enkel recht op de vereniging laten gelden. Zij kunnen evenmin mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris van het bezit van de vereniging vorderen.

Artikel 9:

De algemene vergadering kan een ledenbijdrage vaststellen die evenwel niet meer mag bedragen dan 1250 Euro per jaar. Deze bijdragen worden elk jaar opnieuw vastgesteld in de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur. De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verbintenis aan dan het betalen van de door hen verschuldigde jaarlijkse bijdrage.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Sectie 2  Toegetreden Leden

Artikel 10:

Elk natuurlijk persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstelling van de vereniging ondersteunt, kan een mondelinge of schriftelijke aanvraag indienen bij de voorzitter om toegetreden lid te worden.

De raad van bestuur, beslist discretionair en zonder verdere motivatie over de aanvraag tot toegetreden lid. Deze toegetreden leden bezitten niet de rechten en plichten van de werkende leden. Hun rechten en plichten worden gespecifieerd in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement wordt kenbaar gemaakt aan de toegetreden leden en dit ten laatste op het ogenblik van aanvaarding van het lidmaatschap van de toegetreden leden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vereniging, kunnen door eenzijdig besluit van de raad van bestuur uitgesloten worden.

HOOFDSTUK III - ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11:

De geldig bijeengeroepen algemene vergadering bestaat uit al de werkende leden.

Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden : het benoemen en ontslaan van de bestuurders; het goedkeuren of verwerpen van de begrotingen en rekeningen; het uitsluiten van de leden; het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging; het aanvaarden en wijzigen van de reglementen van inwendige orde, voorgesteld door de raad van bestuur; alle andere bevoegdheden die haar krachtens de wet of de statuten uitdrukkelijk zijn toegestaan.

Artikel 12:

Jaarlijks zal een algemene vergadering plaatsvinden, ten laatste binnen de zes maanden volgend op ieder boekjaar, op dag, uur en plaats bepaald door de raad van bestuur.De algemene vergadering wordt per gewone brief bijeengeroepen, namens de raad van bestuur door de voorzitter, ten minste acht dagen voor de datum van de algemene vergadering. De raad van bestuur is verplicht om een algemene vergadering samen te roepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste een vijfde van de leden het vraagt. De bijeenroe-ping bevat de agenda.

Artikel 13:

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid, door het oudste lid van de raad van bestuur.

Ieder lid beschikt in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, door zijn/haar echtgeno(o)t(e) of door een bloed-of aanverwant van ten hoogste de derde graad krachtens een geschreven volmacht. Eén lid kan maximum 2 volmachten dragen. De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. tenzij alle leden, aanwezig zijn en eenparig akkoord gaan.

Artikel 14:

Ten minste één keer per jaar zal een algemene vergadering plaatsvinden, jaarvergadering genoemd, ten laatste

binnen 6 maanden volgend op ieder boekjaar, op dag, uur en plaats bepaald door de raad van bestuur.

Op de agenda van de jaarvergadering staan ten minste de volgende punten:

- het goedkeuren of verwerpen van de begroting en jaarrekening;

- het verlenen van kwijting aan de bestuurders en desgevallend commissarissen;

Artikel 15:

De beslissingen van de algemene vergadering worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of indien gevraagd door minstens 1/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, door geheime stemming. In dit laatste geval is bij staking van stemming de beslissing niet goedgekeurd.

Artikel 16:

De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter en alle leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door ten minste twee bestuurders. Alle besluiten zijn voor de leden en de derden met een gerechtvaardigd belang, ter inzage beschikbaar op de maatschappe-lijke zetel.

HOOFDSTUK IV - RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste 3 bestuurders gekozen door de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

algemene vergadering. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden. De raad van bestuur doet de voorstelling van de kandidaten in de algemene vergadering. De raad van bestuur moet steeds uit een onpaar aantal leden zijn samengesteld. De bestuurders worden gekozen voor zes jaar. Uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar. De bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering. Indien een mandaat vervalt en niet tijdig wordt hernieuwd, dient het verder uitgeoefend tot dat in de vervanging of herkiezing wordt voorzien. Het mandaat vervalt van rechtswege wanneer een bestuurder uit de functie treedt of de hoedanigheid verliest krachtens dewelke hij tot bestuurder werd verkozen.

De algemene vergadering kan te allen tijde een bestuurder afzetten. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd zijn. Op zijn vraag kan de betrokken bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden.

Zowel de beslissing tot benoeming, als de beslissing tot afzetting wordt genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Het ontslag gaat in vanaf de datum ontvangst aangetekend schrijven. De voorzitter roept dan een algemene vergadering samen die binnen een maand na datum van de brief plaats moet vinden en die een nieuwe bestuurder benoemt.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Als afgevaardigde bestuurder wordt aangesteld: Dhr..Jozef Gysel, Neerstraat 23 te 9111 Sinaai.

Artikel 18:

De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter, een penningmeester en een secretaris.

Artikel 19:

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Hij kan onder meer alle gelden en waarden in ontvangst nemen, in betaling geven, opvorderen en kwijting daarover geven; alle bijdragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, alle roerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar; alle toeslagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam en vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De raad van bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg. Deze opsomming is niet beperkend. De raad van bestuur kan te allen tijde commissies en werkgroepen instellen, en hun samenstelling, bevoegdheden en opdrachten bepalen. De raad van bestuur kan zich eveneens laten bijstaan door deskundigen en adviserende leden telkens hij dit nodig of wenselijk acht.

Artikel 20:

De raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

Artikel 21:

Het dagelijks bestuur van de vereniging wordt gedelegeerd aan een afgevaardigde bestuurder. Zo is hij onder meer bevoegd om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post en vervoer te ondertekenen, en de lopende zaken af te handelen.

Artikel 22:

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of de ondervoorzitter, of namens hen door de secretaris ondertekend. De uitnodigingen voor de vergadering moeten tenminste vijf dagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. De uitnodigingen bevatten de agenda van de vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij zijn belet door de in leeftijd oudste aanwezige bestuurder. De raad mag slechts beslissen over de punten die in de agenda vermeld zijn, tenzij alle bestuurders aanwezig zijn en eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen dienen tenminste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. De bestuurders kunnen zich niet laten vertegenwoordigen bij volmacht op een vergadering van de raad van bestuur. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van hem die voorzit beslissend. De beslissingen worden opgenomen in genummerde en gedateerde notulen. Zij worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. Uittreksels en afschriften worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

HOOFDSTUK VII - BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 23:

Het boekjaar komt overeen met het kalenderjaar. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van

de oprichting tot 31/12/2014.

Elk jaar op het einde van het boekjaar worden de boeken afgesloten. De raad van bestuur maakt de jaarrekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

van het afgelopen boekjaar en de begroting van het volgende boekjaar op.

Beide documenten worden onderworpen aan de goedkeuring van de jaarvergadering die samenkomt binnen de

zes maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke

voorschriften.

Luik B - vervolg MOD 2.2

HOOFDSTUK VIII - TOEZICHT

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 24:

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen met betrekking tot de aanstelling van een commissaris niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering, op voordracht van de raad van bestuur, onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren voor een termijn van drie jaar. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de commissaris.

Artikel 25:

De algemene vergadering kan de statuten wijzigen indien zij daartoe met opgave van de agenda bijeengeroepen wordt en indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en indien de wijziging niet over het doel van de vereniging handelt. De beslissing kan slechts genomen worden indien de meerderheid van twee derden van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren.

Indien de wijziging van de statuten handelt over het doel van de vereniging kan deze slechts aangenomen worden met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen. Indien het aanwezigheidsquotum niet bereikt wordt, dan kan een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden die mag beslissen welk aantal leden ook aanwezig is, op voorwaarde dat twee derden van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren en mits de gerechtelijke goedkeuring die door de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 wordt voorzien.

Artikel 26:

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering die in dezelfde voorwaarden genomen wordt als deze van een wijziging van de statuten. De algemene vergadering stelt één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het netto overblijvend actief overgedragen aan een instelling of vereniging met gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Artikel 27:

De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen waarbij alles kan worden geregeld wat niet

door de statuten is voorzien, in zoverre het geen bepalingen bevat die in strijd zijn met de wet en de statuten. Het

reglement kan door de raad van bestuur steeds worden gewijzigd.

Het reglement en alle wijzigingen eraan worden aan de leden van de vereniging ter kennis gebracht.

Artikel 28:

Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien, blijven de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 van

toepassing.

Sinaai, 1 juli 2014,

HOOFDSTUK IX  STATUTENWIJZIGING- ONTBINDING VAN DE VERENIGING

HOOFDSTUK X : SLOTBEPALINGEN

BENOEMING BESTUURDERS

Raad van bestuur.

Na de oprichting komen de oprichters in algemene vergadering op 1 juli 2014 bijeen en benoemen voor de eerste

maal de leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

Voorzitter : Jozef Gysel

Secretaris: Daniël De Bock

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Penningmeester: Jaak Varewyck

Getekend:

Jozef Gysel Daniël De Bock

Jaak Varewyck

Voorzitter Secretaris Penningmeester

Coordonnées
MX WAASLAND

Adresse
NEERSTRAAT 23 9112 SINAAI

Code postal : 9112
Localité : Sinaai-Waas
Commune : SINT-NIKLAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande