NATIONAAL KOMITEE VAN WEEKENDVERBLIJVERS EN VASTE BEWONERS, AFGEKORT : NKWV

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONAAL KOMITEE VAN WEEKENDVERBLIJVERS EN VASTE BEWONERS, AFGEKORT : NKWV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.194.264

Publication

03/07/2013
ÿþ ~'~" ,?_~d.i,,, MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

24 JUNI 2013

vc

behc

aar

Belt

Staa.

1111,111111,11,11111111



Ondernemingsnr ; 413.194.264

Benaming

(voluit) : Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en Vaste bewoners

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stationsstraat 95, 9120 Beveren

Onderwerp akte : Ontslag van bestuursleden en aanpassing statuten

Tijdens de statutaire vergadering van 13 november 2012 nam dhr. Jos Van diest ontslag als bestuurslid.

Tijdens de bijzondere statutaire vergadering van 30 april 2013 werd het ontslag van bestuursleden dhr. Edouard Doms en Chris Marivoet definitief vastgesteld. De vergadering keurde bovendien de door de raad van bestuur voorgestelde te wijzigen artikelen 9, 12 en 24 van de gecoördineerde statuten gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 15 februari 2011 goed. Deze werden ais volgt geherformuleerd:

Art. 9. De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie bestuurders, verkozen door de raad van afgevaardigden bij eenvoudige meerderheid van stemmen voor een termijn van drie jaar. Het mandaat van bestuurder eindigt bovendien door ontslag, overlijden of verlies van het lidmaatschap. in dit geval vult de raad van bestuur zich aan; zijn mandaat wordt voortgezet tot de eerste vergadering van de raad van afgevaardigden. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Een afwezige bestuurder kan aan een ander bestuurder schriftelijk volmacht verlenen om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn plaats aan de stemming deel te nemen. Hij zat in dat geval beschouwd worden als aanwezig. in geen geval zal een volmachtdrager meer dan één bestuurder kunnen vertegenwoordigen, Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd,

Art.12. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet en door artikel 18 van de statuten van de raad van' afgevaardigden wordt voorbehouden, valt onder bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid overdragen aan één der bestuurders, De schatbewaarder, de secretaris' en de voorzitter zijn houder van de maatschappelijke handtekening. De vereniging is tegenover derden rechtsgeldig verbonden door hun handtekening. Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen bewijs leveren van enige beraadslaging of machtiging. De voorzitter, de schatbewaarder en de secretaris vertegenwoordigen hetzij samen, hetzij ieder afzonderlijk handelend, de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke instantie, als eisende of als verwerende partij en zijn gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen tegenover derden.

Art.24. Aile niet voorziene gevallen worden opgelost door de raad van bestuur en opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Lode Lambrechts, voorzitter

Ivan Derycke, secretaris

Georges Gabriels, schatbewaarder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

28/02/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffe

11111111',11.11111,1'7111111'211!1

11.1111

bel,

aa

Be Stal

eflIFFIF RFCHTBAr`IK VAN KOOPHANDEL.

1 5 FEB 2012

DENDERMONDE

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 413.194.264

Benaming

(voluit) : Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en Vaste bewoners

(verkort) : NKWV

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Stationsstraat 95, 9120 Beveren-Waas

Onderwerp akte : Ontslag en aanstelling nieuwe secretaris

Uittreksel uit het verslag van de statutaire vergadering van 15/11/2011

5) Verkiezing raad van bestuur

Er waren geen nieuwe kandidaten voor een taak in raad van bestuur. Worden als kandidaten verkozen:

Voorzitter Dhr. Lode Lambrechts,

Secretaris: Dhr. Ivan Derycke als vervanger van dhr, Jas Van diest

Schatbewaarder: Dhr. Georges Gabriels.

Ondervoorzitter: Mevr. Marivoet die dhr, Derycke vervangt.

De heren Cuyvers, Van diest en Ooms worden bevestigd als raadslid.

15/02/2011
ÿþ" ~+/' ' 'I -e" . I MOD 2.2



f~ "~~;'"f In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

1ll H 101111111 1fl 1l1 I I 1 Il

*11025464*

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

GRIFFIE

VAN t's`-'- 'f1r n" ~

~3- 02. 20p?

,

. Griffie

DP f1rl`JE

ch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Crfl

~

Ondememingsnr : 413.194.264

Benaming

(voluit) : Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en Vaste bewoners

(verkort) : NKWV

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 95, 9120 Beveren-Waas

Onderwerp akte : Nieuwe gecoördineerde statuten

HOOFDSTUK 1  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam "Nationaal Komitee van Weekendverblijvers en Vaste bewoners (NKWV)", vereniging zonder winstgevend oogmerk.

Art. 2. De zetel is gevestigd te Beveren-Waas en kan naar elke plaats in België overgebracht worden bij, beslissing van de raad van bestuur. De vereniging kan afdelingen oprichten op elke plaats in België, door beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging heeft als doel:

a) de verdediging van de algemene belangen van eigenaars van weekendverblijven en de eigenaars die permanent in hun weekendverblijf wonen, met uitsluiting van politieke en filosofische activiteiten;

b) het nemen van initiatieven voor de wettelijke erkenning van de bestaande weekendverblijven en voor het legaliseren van bewoning van weekendverblijven;

c) het bevorderen van en het creëren van zones voor verblijfsrecreatie en het eventueel omvormen van dergelijke zones tot zones waar wonen is toegelaten;

d) de studie van de normen voor weekendverblijven, zowel wat de constructie zelf betreft, als het algemeen; uitzicht en de harmonie met het natuurlijk kader;

e) het leggen van de nodige contacten met andere groeperingen en officiële instanties, die kunnen bijdragen. tot de verwezenlijking van de gestelde doeleinden.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK I l  Leden, aansluiting, bijdrage, uittreding

Art. 5. Iedereen kan als lid worden aanvaard. Het aantal leden is niet beperkt en mag niet minder bedragen dan drie.

De raad van bestuur beslist soeverein over het aanvaarden van een kandidaat lid. De reden van een gebeurlijke weigering moet niet bekend worden. Door de aanvaarding van het lidmaatschap betuigt het lid zijn instemming met het doel, de statuten en de huishoudelijke reglementen van de vereniging.

Art. 6. De door de leden verschuldigde bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door de raad van afgevaardigden, op voorstel van de raad van bestuur. Zij zal niet hoger mogen zijn dan 250 euro per weekendverblijf of grond.; De bijdragen moeten ieder jaar voldaan worden binnen de maand na toezending van de aanmaning. De bijdrage is eveneens voor het lopend jaar,bij aansluiting van het lid, verschuldigd. Wordt aan het lidmaatschap een einde gesteld dan blijft de bijdrage voor het lopend jaar te betalen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

" " '

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

NiOD 2.2

Art. 7. Houdt op lid te zijn, wie zijn bijdrage niet heeft betaald binnen een maand na de ontvangst van de aanmaning. Tot de uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering worden besloten met een meerderheid van twee derden der stemmen. Het lid dat ontslag neemt, geschrapt of uitgesloten wordt, evenals zijn erfgenamen, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen terugbetaling eisen van de betaalde bijdrage. Hij kan noch opgave, noch overlegging van rekening, noch zegellegging, noch inventaris eisen of vorderen.

HOOFDSTUK III

Art. 8. De organen van de vereniging zijn:

a) de raad van bestuur;

b) de raad van afgevaardigden die, gezien de grootte van de vereniging, in de plaats treedt van de algemene vergadering;

a) de raad van bestuur

Art. 9. De raad van bestuur bestaat uit ten minste vijf bestuurders, verkozen door de raad van afgevaardigden bij eenvoudige meerderheid van stemmen voor een termijn van drie jaar.

Het mandaat van bestuurder eindigt bovendien door ontslag, overlijden of verlies van het lidmaatschap. In dit geval vult de raad van bestuur zich aan; zijn mandaat wordt voortgezet tot de eerste vergadering van de raad van afgevaardigden. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Een afwezige bestuurder kan aan een ander bestuurder schriftelijk volmacht verlenen om hem op de vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn plaats aan de stemming deel te nemen. Hij zal in dat geval beschouwd worden als aanwezig. In geen geval zal een volmachtdrager meer dan één bestuurder kunnen vertegenwoordigen. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd.

Art.10. De raad van bestuur duidt onder zijn leden de verschillende functies aan, met uitsluiting van de voorzitter, de secretaris en de schatbewaarder.

Art.11. De vergaderingen van de raad van bestuur worden bijeengeroepen door de voorzitter of één van de bestuurders en worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Indien deze ook afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de oudste bestuurder. De raad van bestuur is bevoegd alle beslissingen te treffen bij aanwezigheid van meer dan de helft van zijn leden. Hij beslist bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt beslissend. Van de beslissingen worden notulen opgemaakt en getekend.

Art.12. Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de wet en door artikel 18 van de statuten van de raad van afgevaardigden wordt voorbehouden, valt onder bevoegdheid van de raad van bestuur. De raad kan onder zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid overdragen aan één der bestuurders.

De schatbewaarder, de secretaris en de voorzitter zijn houder van de maatschappelijke handtekening. De vereniging is tegenover derden rechtsgeldig verbonden door hun handtekening. Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen bewijs leveren van enige beraadslaging of machtiging. De voorzitter en de secretaris vertegenwoordigen hetzij samen, hetzij ieder afzonderlijk handelend, de vereniging bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke instanties, als eisende of als verwerende partij.

Art.13. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hen gegeven opdrachten en tot de in hun bestuur bedreven fouten.

b) De raad van afgevaardigden:

Art. 14. De raad van afgevaardigden is samengesteld uit vertegenwoordigers van de plaatselijke afdelingen of regio's, die per gemeente of groep van gemeenten gevormd worden.

Art.15. Alle modaliteiten die verband houden met de samenstelling, de werking en de bevoegdheden worden geregeld door de raad van bestuur in het raam van de hem toegekende bevoegdheden en door het huishoudelijk reglement.

Art.16. De raad van afgevaardigden zal op geregelde tijdstippen vergaderen. Hij zal in de eerste plaats de verbinding verzekeren tussen de raad van bestuur en de leden met het oog op een soepele en doelmatige werking van de vereniging en het realiseren van haar doelstellingen.

MOn 2.2

Luik B - Vervolg

Art.17. De vergaderingen van de raad van afgevaardigden worden bijeengeroepen en voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door zijn vervanger. De notulen worden opgesteld door de secretaris of, in geval van diens afwezigheid, door een persoon aangeduid door de voorzitter van de vergadering. Ten minste veertien dagen voor de vergadering wordt per oproepingsbrief vermeld: de plaats, de datum en de dagorde van de vergadering.

Art.18. De raad van afgevaardigden is bevoegd voor: het wijzigen van de statuten, het benoemen en het afzetten van bestuurders, het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Hij is tevens bevoegd voor het aanstellen van de voorzitter en secretaris.

Art. 19. Alle besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige afgevaardigden, welke ook de aanwezigheid zij. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

Art. 20. Notulen van de beslissingen genomen door de raad van afgevaardigden worden getekend door de voorzitter en de leden die zulks wensen. Zij worden opgenomen in een bijzonder ten huize van het secretariaat gehouden register.

HOOFDSTUK IV  Begroting en rekeningen, ontbinding en vereffening

Art. 21. Op het einde van elk boekjaar telkens eindigend op 31 oktober worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten en de begroting van het volgend jaar opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen, welke goedkeuring de bestuurders ontlast van verdere aansprakelijkheid.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Art. 22. In geval van ontbinding, uitgesproken overeenkomstig de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk ( BS 18/10/2002) zal de laatste vergadering van afgevaardigden beslissen over de bestemming van het actief dat na aanzuivering van het passief beschikbaar zal zijn.

HOOFDSTUK V  Allerlei

Art. 23. Voor alles wat niet uitdrukkelijk in deze statuten voorzien is, wordt verwezen naar de wet van 2 mei

" 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gewijzigd door de wet van 22 december 2003.

Art.24. Alle niet voorziene gevallen worden opgelost door de raad van bestuur en opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Deze gecoördineerde statuten werden goedgekeurd op de statutaire jaarvergadering van afgevaardigden van 9 november 2010. Zij vervangen de statuten van het Nationaal Komitee Weekendverblijven vzw die ; verschenen in het Belgisch Staatsblad van 14 juni 1973 en alle daarbijhorende wijzigingen zoals ze gepubliceerd werden in het Belgisch Staatsblad.

Deze statutaire vergadering bevestigde tevens dat dhr. Lodewijk Lambrechts, C. Van Reethstraat 21 65,

" 2600 Berchem, bediende op rust, geboren te Lier op 27 april 1933, sedert de oprichting van de vereniging als

vzw als voorzitter de vereniging geleid heeft en bij iedere statutaire vergadering herbevestigd is geworden in zijn ` functie. Ze bevestigde ook dat dhr. Jos Van diest, Schotensteenweg 45, 2100 Deume, sedert zijn aanstelling als

secretaris op de algemene vergadering van 29 november 1994, steeds herbevestigd werd in zijn functie.

Zijn ter uitvoering van artikel 12 van bovenstaande statuten gemachtigd de vereniging te vertegenwoordigen tegenover derden:

" Lodewijk Lambrechts, voorzitter

Jos Van diest, secretaris

Georges Gabriels, schatbewaarder

Toetreding tot de raad van bestuur op 9/11/2010:

Edouard Ooms, raadslid

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris: hetzij van de perso{o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
NATIONAAL KOMITEE VAN WEEKENDVERBLIJVERS EN …

Adresse
STATIONSSTRAAT 95 9120 BEVEREN-WAAS

Code postal : 9120
Localité : BEVEREN-WAAS
Commune : BEVEREN-WAAS
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande