NATIONAAL VERBOND VAN BELGISCHE KYNOLOGEN - FEDERATION NATIONALE DE CYNOPHILES BELGES, AFGEKORT : N.V.B.K.-F.N.C.B.

Association sans but lucratif


Dénomination : NATIONAAL VERBOND VAN BELGISCHE KYNOLOGEN - FEDERATION NATIONALE DE CYNOPHILES BELGES, AFGEKORT : N.V.B.K.-F.N.C.B.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 411.565.654

Publication

28/07/2014
ÿþe

Ondernemingsnr 0411.565.654

Benaming

(voluit) : Nationaal Verbond van Belgische Kynologen Fédération Nationale de cynophiles Belges

(verkort) NVBK-FNCB

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwe steenweg 6 Temse 9140

Onderwerp akte: Statu raire Vergadering gehouden te Berlaar op 22/0212014

ARTIKEL 6

Het effectief lidmaatschap staat open voor hondenclubs met rechtspersoonlijkheid die het NVBK ringprogramma beoefenen (= ringsport zoals beschreven in het NVBK ringreglement), hiertoe een aansluiting betekend hebben bij een provinciaal verbond en minstens twee jaar ononderbroken toegetreden lid zijn van dat provinciaal verbond..

Een club die aan al deze voorwaarden voldoet, kan een verzoek om toelating ais effectief lid indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur controleert of aan bovenstaande voorwaarden is voldaan en kent in bevestigend geval het lidmaatschap toe. Nieuwe leden kunnen slechts het stemrecht op de eerstkomende algemene vergadering uitoefenen indien zij hun kandidatuur minstens drie weken voor de algemene vergadering hebben binnengebracht.

De hondenclubs met rechtspersoonlijkheid kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden door twee personen die samen één stem kunnen uitbrengen. Deze laatste moeten effectieve leden of bestuurders zijn van de club en mogen niet in het beleid van een andere hondenclub als lid of bestuurder zetelen.

Clubs zonder rechtspersoonlijkheid die het NVBK ringprogramma beoefenen dienen eveneens hun aanvraag tot aansluiting via een provinciaal verbond uit te voeren, dan wel ais toegetreden lid. Clubs die andere disciplines dan het ringprogramma beoefenen of die het ringprogramma beoefenen, maar geen aansluiting betekenen bij of geweigerd worden door een provinciaal verbond, kunnen aansluiten ais toegetreden lid door een kandidaatstelling in te dienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist of de club wordt aanvaard als toegetreden lid. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren,

- De bij de clubs, die als lid of toegetreden lid zijn aanvaard, aangesloten leden worden eveneens beschouwd als toegetreden leden van de vereniging

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

De bestemming van de stamboekgegevens, verzameld in het kader van de erkenning verleend in overeenstemming met artikel 3, 4de lid van het Fokkerijbesluit wordt vooraf ter goedkeuring voorgelegd aan de bevoegde minister.

ARTIKEL 36

De vereniging telt verschillende groeperingen, d.w.z. clubs die zich intensiever met een bepaald doel bezighouden. Alle groeperingen hangen af van de Raad van Bestuur en worden door deze bestuurd.

A.De groepering "africhting" houdt zich bezig met wat de africhting van gebruikshonden betreft o.a, het opstellen van een programma, inrichten van wedstrijden en toezicht op deze honden.

B.De groepering "fok en tentoonstelling" houdt zich bezig met het fokken, identificeren en oorsprong van de hond, standaard van de rassen, alsook met het inrichten tevens van tentoonstellingen, keuringen, uitreiken van stambomen en kennelnamen, enz.

C.De afdeling "Centra", zoals voorzien in artikel 3. In een centrum mogen diverse programma's aan bod komen. Het centrum voor "Gezelschapshondenopvoeding" houdt zich bezig met het opstellen van een programma, inrichten van wedstrijden en toezicht op deze voor de onder artikel 3 vermelde punten.

Al deze groeperingen zijn rechtstreeks gebonden aan het huishoudelijk reglement van de vereniging. Statuten en huishoudelijk reglement, zoals vermeld, zijn van toepassing voor ieder lid. Op geen enkele wijze en voor geen enkele discipline mag er gediscrimineerd worden tussen de ledenSecretaris RvB

G. Vanderheyden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden to:Rec Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te rnak. enkopie na neerlegging van de akte terçr_iffie---

GRIFFE RECHTBANK VAN

KoopeNon =NT

11M1 Mlii

0

1 6 !Kt 2014

AFDELING DENDERMONDE

Griffie

II I

II

-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/05/2013
ÿþOndernemingsnr : 0411.565.654

Benaming

(voluit) : Nationaal Verbond van Belgische Kynologen

Fédération Nationale de cynophiles Belges

(verkort) : NVBK-FNCB

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwe steenweg 5 Temse 9140

Onderwerp akte :

Statutaire Vergadering gehouden te Berlaar op 23  02  2013

1. Openingswoord

2. Opname der aanwezigen, nazicht stemgerechtigden.

3. Voorlezing verslag 25 februari 2012

4, Goedkeuring jaarrekening 2012 en begroting 2013

5. Benoeming en ontslag leden RvB

Na ontslag of overlijden kunnen verschillende nieuwe bestuursleden verkozen worden. Het aanvaarden van de door de verschillende provincies aangeduide bestuursleden gebeurd tijdens deze vergadering. Enkel de clubs met vzw- statuut kunnen deelnemen aan de stemming.

De geheime schriftelijke stemming geeft volgend resultaat

Provincie Naam Akkoord Niet akkoord

Antwerpen

Oste Marc 17 2

Josten Luc 17 2

Brabant

Dewaeleyns Stephane 19 0

Devijlder Didier 19 0

West Vlaanderen

Vermander Valere 17 2

Bijgevolg zijn de vijf kandidaten aanvaardt en dit voor de looptijd van het overgenomen mandaat van hun voorganger.

6. Algemeen overzicht sportjaar 2012

7. Algemeen overzicht sportjaar 2013

8. Allerlei

Secretaris RvB

G. Vanderheyden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

HhII

na neerlegging van de akte

V

GRIFFIE REi,1;~i" i3A:`!iC

T 3* ., l' 3'.i3O ,» C -_

1 0 MEI 2013

DENDERU GiMiz

Griffie

i

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

25/05/2012
ÿþius

IL!!! IILILIII. II. LII I

*iao9saai*

MOP 2,0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad békend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Benaming

(voluit) : Nationaal Verbond Van Belgische Kynologen

Féderation Nationale de Cynophiles Belges

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetei : Nieuwe steenweg 5 9140 Temse

Ondernemingsnr : 0411.565.654

Voorwerg akte : Vernieuwing statuten.

NIEUWE STATUTEN

De algemene vergadering van 25 februari 2012, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

TITEL 1: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Nationaal Verbond van Belgische Kynologen  Fédération Nationale de Cynophiles Belges. De afgekorte benaming is: F.N.C,B.

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Nieuwe Steenweg 5, 9140 Temse en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt

zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging heeft voor doel:

A.Het verenigen in één Verbond van alle liefhebbers die zich inlaten met het africhten van gebruiks- en verdedigingshonden voor alle doeleinden en disciplines.

B.Het opstellen van een model ringprogramma voorhet africhten van gebruiks- en verdedigingshonden. C.Het aanmoedigen en bevorderen van het fokken van zuivere rashonden.

D.Het identificeren en controleren van de oorsprong van de honden, o.a. door het inrichten van Tentoonstellingen en Aankeuringen bij de aangesloten leden.

E.Het uitreiken van Stambomen en toekennen van Kennelnamen.

F.Het kenbaar maken van de honden en de vereniging over gans de wereld.

Op d= Matste blz van Luik B vermelden . Recto . [vaam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persa(o)n(on) bevoegd r)e vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.0

G.Inrichten van cursussen over honden en werkwijzen ter opleiding van de aangesloten leden en toegetreden leden.

Buiten de hoger vermelde doelstellingen wil de vereniging er naar streven om eenheid, eendracht, vrijheid en goede verstandhouding tussen de clubs van hondenliefhebbers te bereiken. Daarom biedt de vereniging zijn diensten aan bij de oprichting van centra voor liefhebbers die andere vormen van vrijetijdsbesteding met honden willen beoefenen, zoals:

1.De gezelschapshondenopvoeding

2.Het zogenaamde Engelse programma "Agility"

3.Het programma voor andere rassen

4,AlIe andere vormen , o.a. speuren, veldwerk, enz,

Verder het inrichten en reglementeren van allerlei Sportmanifestaties met honden en toezicht houden op deze ingericht door de aangesloten clubs,

Het N.V,B.K, streeft naar de verwezenlijking van de gestelde doelen door alle middelen waaronder voornamelijk:-

-Het inrichten van sportontmoetingen.

- Het huren of verwerven van over het algemeen om het even welke roerende en onroerende goederen, het in gereedheid brengen en het uitbaten van sportvelden

- Het stichten en uitbaten van tijdschriften, dagbladen, spijshuizen, drankgelegenheden, vlugschriften en sportpublicaties.

De vereniging mag op algemene wijze, hetzij rechtstreeks hetzij door middel van afstand van aanbrengst, van samensmelting, van deelneming van financiële tussenkomst, van aankoop van aandelen of op elke andere wijzen zich interesseren in alle sportondernemingen en alle daarmee in verband staande nijverheden.Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, maar kan evenwel te allen tijde ontbonden worden,

TITEL TI: LEDEN

ARTIKEL 5

De vereniging telt zowel effectieve als toegetreden leden.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten' van de algemene vergadering. Hun gegevens worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk, Hun minimumaantal is bepaald op het aantal bestuurders plus één, conform de modaliteiten voorzien in artikel l I van de statuten. Het minimumaantal is voorzien op drie.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Hun rechten en plichten kunnen worden vermeld in een huishoudelijk reglement.

"

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve Ieden. ARTIKEL 6

Het effectief lidmaatschap staat open voor hondenclubs met rechtspersoonlijkheid die het NVBK ringprogramma beoefenen (= ringsport zoals beschreven in het NVBK ringreglement),

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M002.0

hiertoe een aansluiting betekend hebben bij een provinciaal verbond (een provinciaal verbond heeft geen mogelijkheid om een club uit hun provinciaal verbond uit te sluiten, wel kunnen ze een aanvraag tot lidmaatschap weigeren) waarna het provinciaal verbond automatisch een voordracht doet als toegetreden lid van de vereniging, aanvaard zijn door de raad van bestuur als toegetreden lid en minstens twee jaar ononderbroken toegetreden lid zijn bij de vereniging.

Indien aan al deze bovenstaande voorwaarden voldaan is, kan een verzoek om toelating als effectief lid worden ingediend bij de raad van bestuur. Na controle van de voorwaarden door de raad van bestuur worden het nieuwe lid automatisch aanvaard. Nieuwe leden kunnen slechts het stemrecht op de eerstkomende algemene vergadering uitoefenen indien zij hun kandidatuur minstens drie weken voor de algemene vergadering hebben binnengebracht.

De hondenclubs met rechtspersoonlijkheid kunnen op de algemene vergadering vertegenwoordigd worden door twee personen die samen één stem kunnen uitbrengen. Deze laatste moeten effectieve leden of bestuurders zijn van de club en mogen niet in het beleid van een andere hondenclub als lid of bestuurder zetelen.

Clubs zonder rechtspersoonlijkheid die het NVBK ringprogramma beoefenen dienen eveneens hun aanvraag tot aansluiting via een provinciaal verbond nit te voeren, dan wel als toegetreden lid, CIubs die andere disciplines dan het ringprogramma beoefenen of die het ringprogramma beoefenen, maar geen aansluiting betekenen bij of geweigerd worden door een provinciaal verbond, kunnen aansluiten als toegetreden lid door een kandidaatstelling in te dienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist of de club wordt aanvaard als toegetreden lid. De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren

De bij de clubs, die als lid of toegetreden lid zijn aanvaard, aangesloten leden worden eveneens beschouwd als toegetreden leden van de vereniging.

ARTIKEL 7

De aangesloten clubs, zowel in de hoedanigheid als effectief lid of toegetreden lid, zijn tot een zelfde jaarlijkse bijdrage verplicht. Deze bedraagt maximum 500 EUR. De jaarlijkse bijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De lidgelden en bijdragen zijn onder geen enkel beding terugvorderbaar.

ARTIKEL 8

Het lidmaatschap van een lid eindigt:

Door vrijwillig ontslag op basis van een schrijven gericht aan de raad van bestuur. In dat geval kan de club

nog als toegetreden lid aanblijven en heeft de club na twee jaar ononderbroken toegetreden lidmaatschap

vanaf de datum van de vrijwillige ontslagname opnieuw het recht als lid aan te sluiten op voorwaarde dat

de andere criteria van artikel 6 ook zijn ingevuld;

Door uitsluiting van het lid door de algemene vergadering met 2/3 meerderheid van de stemmen. In dat

geval kan de club nog als toegetreden lid aanblijven en heeft het na twee jaar ononderbroken toegetreden

lidmaatschap vanaf de datum van uitsluiting als lid opnieuw het recht als lid aan te sluiten op voorwaarde

dat de andere criteria van artikel 6 ook zijn ingevuld.

-Door het niet betalen van de bijdrage door de club binnen de dertig dagen na een aanmaning hieromtrent;

-Door ontbinding van de club;

-Door vrijwillig ontslag van de club uit het provinciaal verbond;

h

Maa 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

-Door het niet langer beoefenen van het NVBK ringprogramma binnen de club. In dat geval eindigt het lidmaatschap op 1 januari volgende op het jaar waarin het ringprogramma niet Ianger beoefend wordt,

ARTIKEL 9

De raad van bestuur kan beslissen tot het ontslag en uitsluiting van toegetreden leden  clubs. De raad van bestuur kan effectieve leden-clubs ook schorsen (tijdelijk of definitief van de activiteiten van de vereniging) op basis van ernstige inbreuken.

Indien het een schorsing betekent van een effectief lid, moet het voorstel tot uitsluiting van de club als effectief lid op de eerstkomende algemene vergadering worden gebracht. Tijdens deze maatregeI blijft het lid diens wettelijke rechten als lid behouden. AIleszins kan een tijdelijke of definitieve schorsing van de activiteiten geen automatisch ontslag als effectief lid inhouden.

ARTIKEL 10

Uittredende of uitgesloten leden of toegetreden Ieden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

De aangesloten clubs en hun leden hebben geen recht op een bezoldiging uit welke hoofde het ook zij. De . winsten door de vereniging gemaakt, mogen aan de clubs niet uitgekeerd worden, doch blijven verworven door de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel.

Het personeel van de vereniging wordt verkozen buiten haar aangesloten clubs.

De bepalingen van dit artikel kunnen niet ingeroepen worden tegen een bestuurder of een lid of toegetreden lid dat ten gevolge van verkoop, lening of anderszins schuldeiser Wan de vereniging wordt. Deze schuldeiser van de vereniging zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als iéder ander schuldeiser.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL i l

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur bestaande uit minstens:

- minimum één en maximum drie bestuurders per bij de vereniging aangesloten provinciaal verbond.

Kandidaat-bestuurders door een provinciaal verbond voorgedragen kunnen niet aanvaard worden indien deze geen vijfjaar actief zijn in de ringafrichting, dit bij een hondenclub als lid of toegetreden lid aangesloten bij de vereniging.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor een periode van zes jaar en zijn opnieuw herkiesbaar.

Zo in de loop van de duurtijd van een mandaat de uitoefening hiervan openvalt, voleindigt de bestuurder die benoemd wordt om in de openstaande plaats te voorzien, het mandaat van diens voorganger.,

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het

aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. ARTIKEL 14

A

Mao 2,0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval) of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij er hierdoor geen bestuurders meer van een aangesloten provinciaal verbond overblijven. In dit geval moet het provinciaal verbond waarvan de . bestuurder ontslag heeft ingediend een nieuwe bestuurder voordragen. De raad van bestuur moet binnen de twaalf maanden na het ontslag de algemene vergadering hiertoe samenroepen om in de vervanging te voorzien. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat als béstuurder verder aan te houden tot in diens vervanging wordt voorzien. Na het indienen van het vrijwillig ontslag kan deze persoon geen kandidatuur als bestuurder meer indienen.

Een bestuurder die tijdens diens mandaat een derde maal, al dan niet op rij, zonder voorafgaandelijke verwittiging bij de voorzitter - of indien er geen voorzitter is bij een andere bestuurder - afwezig is tijdens de bijeenkomsten van de raad van bestuur wordt automatisch uit diens ambt ontslagen en kan de eerste tien jaar geen kandidatuur als bestuurder meer indienen.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist 'over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling . meegerekend, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend, behalve bij stemming over personen. In dat geval wordt een tweede stemronde gehouden. Bij een tweede staking van stemmen zal het voordeel gegeven worden aan de betrokkene.

ARTIKEL 16

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter, op eigen initiatief, of op verzoek van vier bestuurders.

De oproepingen tot de raad van bestuur moeten om geldig te zijn ondertekend of verstuurd worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle bestuurders moeten worden opgeroepen per gewone of aangetekende brief, per mail of per fax, ten minste vijf dagen voor de vergadering. Bij hoogdringendheid kan van deze termijn afgeweken worden, mits alle bestuurders hiermee akkoord zijn.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de door de raad vari bestuur aan te duiden persoon,

ARTIKEL 17

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden alle op de bijeenkomst aanwezige bestuurders en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van aangetekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan' niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De functie-aanstelling gebeurt voor een periode van zes jaar conform het mandaat als bestuurder. Een persoon die tussentijds een functie vervangt wordt aangesteld voor de rest van de duur van het mandaat in die functie.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene:

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in rechte steeds geldig vertegenwoordigd door de voorzitter of een hiertoe aangesteld afgevaardigd bestuurder. Buiten rechte wordt de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M00 ZO

beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door een door de algemene vergadering aan te duiden persoon,

Een lid kan zich echter op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. De volmachthouder moet in eerste instantie een bestuurder zijn van de vzw voorgedragen door het provinciaal verbond waarbij de volmachtgever is aangesloten. Het lid neemt echter ook een alternatief op indien er geen bestuurder de volmacht kan uitoefenen en duidt in die zin eventueel ook een ander lid aan die de volmacht kan uitoefenen in dat geval. De volmacht moet schriftelijk gegeven worden met vermelding van de punten waarover de volmachthouder in naam van het lid kan meestemmen.

Elk lid beschikt over één eigen stem op de algemene vergadering.

ARTIKEL 23

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, -de goedkeuring van de begroting en van de rekening, -de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt

gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

" M0D 2.0

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in het eerste trimester van een boekjaar, ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer I15e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 dagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te duiden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief of per fax tenminste veertien dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1/20e van de leden ondertekend zijn en tenminste een week voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 29

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde Ieden. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet in de beoordeling meegerekend. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

De stemmingen worden mondeling uitgebracht. Er is echter een geheime stemming vereist wanneer het gaat om de benoeming of afzetting van een bestuurder of om het uitsluiten van een lid (clùb).

ARTIKEL 30

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 213e van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van'het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5e van de stemmen worden besloten. Onthoudingen en ongeldige stemmen hebben de waarde van een tegenstem.

ARTIKEL 31

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32

Een meerderheid van 2/3e der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Deze beslissingen worden genomen via geheime stemming en kunnen slechts worden genomen nadat het lid waarover gestemd moet worden gelegenheid had de omstandigheden en de verdediging voor té dragen van de feiten die tot de maatregel aanleiding kunnen geven,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.0

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door twee bestuurders.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 34

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen het eerste trimester van een boekjaar.

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING "

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daárvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de

vereffeningsvoorwaarden. "

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een

gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

TITOL VII: SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 36

De vereniging telt verschillende groeperingen, d.w.z clubs die zich intensiever met een bepaald doel

bezighouden. Alle groeperingen hangen af van de Raad van Bestuur en worden door deze bestuurd.

A.De groepering "africhting" houdt zich bezig met wat de africhting van gebruikshonden betreft o.a. het opstellen van een programma, inrichten van wedstrijden en toezicht op deze honden.

B.De groepering "fok en tentoonstelling" houdt zich bezig met het fokken, identificeren en oorsprong van de hond, standaard van de rassen, alsook met het inrichten tevens van tentoonstellingen, keuringen, uitreiken van stambomen en kennelnamen, enz.

C.De afdeling "Centra", zoals voorzien in artikel 3. In een centrum mogen diverse programma's aan bod komen. Het centrum voor "Gezelschapshondenopvoeding" houdt zich bezig met het opstellen van een programma, inrichten van wedstrijden en toezicht op deze voor de onder artikel 3 vermelde punten.

Al deze groeperingen zijn rechtstreeks gebonden aan het huishoudelijk reglement van de vereniging.

e

Mp¢' 2,0

ARTIKEL 37

-0

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 192'1 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wijzigingen toepasselijk.

ARTIKEL 38

Deze statuten vervangen integraal de laatst gepubliceerde iit het Belgisch Staatsblad.

AKTE RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering heeft op 25 februari 2012 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van

Buskens Frans, Nijverheidslaan 12, 3650 Dilsen, geboren op 18/02/1945, te Maaseik

Igo Felix, Holsbeeksesteenweg 369, 3010 Kessel-Lo, geboren op 03/04/1925, te Leuven

Michiels Remi, Gerzevien 90, 3150 Haacht, geboren op 2910511946, te Rijmenam

Vandeput Louis, Roosterstraat 7, 3510 Kermt, geboren op 27/11/1938, te Houthalen

Verreck Jackie, Steenstraat 44, 8820 Torhout, geboren op 15/05/1953, te Leuven

Wintermans Jean, Grobbendonkseweg 138, 2560 Nijlen, geboren op 24/04/1936, te Kessel

e

De algemene vergadering heeft op 25 februari 2012 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Dupae Francis, Lindestraat 12, 3800 Sint-Truiden, geboren op 15/02/1957, te Sint-Truiden

e

Gijsen Ludo, Astridstraat 34, 3120 Tremelo, geboren te Rijmenarn op 4 maart 1960

Reykers Stephan, Deurnestraat 8, 3583 Paal, geboren op 23/08/1970, te Paal

Verlaeten Jean-Marie, Rue Tienne St. Rock 9a , 1310 La Hulpe, geboren op 12/04/1973, te Braine L'alleud

Denblyden Andy - Sterstraat 57 - 8820 Torhout - geboren te Torhout op 17 april 1972

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt:

ere

Blieck Roland, C. Meysmanstraat 5, 8820 Turnhout, geboren op 03/11/1947, te Ichtegem

et

Dupae Francis, Lindestraat 12, 3800 Sint-Truiden, geboren op 15/02/1957, te Sint-Truiden

et Gijsen Ludo, Astridstraat 34, 3120 Tremelo, geboren op 4 maart 1960, te Rijmenam

Haest San, Scheperstraat 12, 2340 Beerse, geboren op 14/09/1947, te Turnhout

Hamelrijck Jean-Marie, Grimbergsesteenweg 98, 1850 Grimbergen, geboren op 28/03/1946, te Anderlecht

Pauwels Germain, Speistraat 13, 9030 Mariakerke-Gent, geboren op 12/12/1952, te Gent

Reykers Stephan, Deurnestraat 8, 3583 Paal, geboren op 23/08/1970, te Paal

' 04 Rienckens Augustin, TuIpin'straat 61, 3500 Hasselt, geboren op 30/04/1939, te Hasselt

Vanderheyden Guido, A. Fierensstraat 16, 3012 Wilsele, geboren op 02/04/1951, te Leuven

Verhuist Marc, Rostijnestraat 20, 9042 Desteldonk, geboren op 24/08/1964, te ZeIzate

Verlaeten Jean-Marie, Rue Tienne St. Rock 9a , 1310 La Hulpe, geboren op 12/04/1973, te Braine L'alIeud

Willemsen Nick, Meiboomlaan 50, 2380 Ravels, geboren op 10/04/1979, te Turnhout

. ~

Voor-

bahouden

aan het

Eelgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur be

MOD 2.0

Luili B - Vervolg

Denblyden Andy  Sterstraat 57  8820 Torhout  geboren te Torhout.op 17 april 1972

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht,

WORDEN GEKOZEN ALS DAGELIJKS BESTUUR:

ALS VOORZITTER:

Pauwels Germain.  Speistraat 13  9030 GENT MA.  geboren te Gent op 12 december 1952, welke aanvaardt.

ALS SECRETARIS:

Vanderheyden Guido.  A. Fierensstraat 16  3012 WILSELE  geboren te Leuven op 2 april 1951, welke aanvaardt.

ALS PENNINGMEESTER:

Verhuist M.  Rostijnestraat 20  9042 DESTELDONK  geboren te Zelzate op 24 augustus 1964, welke aanvaardt

ALS RAADSLID.

Rienckens Augustin.  Tulpinstraat 61 3500 HASSELT  geboren te Hasselt op 30 april 1939, welke aanvaardt.

Willemsen Nick.- Meiboomlaan 50  2380 RAVELS  geboren te Turnhout op 10 april 1979, welke aanvaardt.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 25'februari 2012.

Te Temse,

Pauwels Germain Verhulst Marc

Voorzitter Penningmeester

Op de íes1se blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de p rso(o)n(erij bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
NATIONAAL VERBOND VAN BELGISCHE KYNOLOGEN - …

Adresse
NIEUWE STEENWEG 5 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande