NAUTICREATIE, AFGEKORT : NAUTIC

Association sans but lucratif


Dénomination : NAUTICREATIE, AFGEKORT : NAUTIC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 841.538.742

Publication

15/12/2011
ÿþ  \ 7-- ~i MOD 2.2

~~

~f + 1

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



t -,~1 11lL~\u ~J.-J_L~i113

~ ~

e VAN

~"

i.'"..01(»':":2%.1',.'"-;»_, 'TEt~;~!aq il

 ~

DE

~

St

1110 11F i u~ 11F i i i D 11F







*11188622*

Ondernemingsnr : 0.2 `i

[Bertaeaaórug

(voluit): NAUTICREATIE

(verkort) : NAUTIC

Rechtsvorm : vzw

Zetel : St. Pietersaalststraat 26, 9000 Gent

Onderwerp akte : OPRICHTING

OPRICHTINGSAKTE

De ondergetekenden,

1.Hilde Vandemoortele, St Pietersaalststraat 26, 9000 Gent; 601021-202 13

2.Dirk De Mey, New Orleansstraat 65, 9000 Gent; 640228-053 77

3.Elise Vandemoortele, St. Pietersaalststraat 26, 9000 Gent; 901109-408 28

4.Alain Billet, Nekkersberglaan 480, 9000 Gent; 650616-017 37

5.Els Vermeylen, Pollepelstraat 14, 9000 Gent; 621214-362 22

6.Jan Aerts, Pollepelstraat 14, 9000 Gent; 680303-399 87

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27,

juni 1921 (hierna de "VZW-wefgenoemd) betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen

zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, met de hiernavolgende statuten.

Titel 1 Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "Nauticreatie". Deze naam moet voorkomen in aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging en steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW' worden voorafgegaan of gevolgd.

De vereniging behoudt zich het recht voor de verkorte benaming "Nautic" te gebruiken.

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd op St. Pietersaalststraat 26, 9000 Gent, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent en kan bij gewone beslissing van de Raad van Bestuur overgeplaatst worden naar iedere andere plaats binnen Belgié. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich tot doel: het promoten van watersport, in het bijzonder de roeisport; het promoten en ondersteunen van cultuur, kunst en de wereldkeuken in combinatie met het ontwikkelen van een buurtleven in de Neermeersen.

De vereniging tracht dit doel ondermeer te bereiken door het organiseren van, of een bijdrage te leveren aan teambuilding, sportkampen. Het nemen van initiatieven of verlenen van ondersteuning aan initiatieven van derden om alle vormen van cultuur en wereldgastronomie uit te dragen of te ontwikkelen. Het aanmoedigen van beoefenaars van kunst of gastronomie door het organiseren van alle daarvoor in aanmerking komende activiteiten, van welke aard ook, zoals bv. exposities of tentoonstellingen, workshops, optredens, opvoeringen, diners, voordrachten....

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren alsook zakelijke rechten hierop vestigen of verlenen, in huur nemen of verhuren van roerende en/of onroerende goederen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs

daden van koophandel stellen.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel Il Lidmaatschap

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar mag niet minder dan 3 bedragen.

De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie kan als effectief lid toetreden op voorwaarde dat die

door de Raad van Bestuur aanvaard wordt. De Raad van Bestuur beslist autonoom en haar beslissing moet niet

gemotiveerd zijn.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt

uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De

statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden

gewijzigd.

ln geen geval zijn de effectieve en toegetreden leden persoonlijk aansprakelijk voor de aangegane

verbintenissen van de vereniging.

Artikel 6:

Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon of organisatie die

door de raad van bestuur wordt aanvaard.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld voor effectieve leden is vastgesteld op maximum 250 euro. De algemene vergadering bepaalt jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld.

Het lidgeld van toegetreden leden wordt eveneens bepaald door de raad van bestuur. Deze bijdrage geldt voor het lidmaatschap van de vereniging gedurende 1 jaar. Het lidgeld van effectieve en toegetreden leden wordt opgevraagd op 1 januari en is ondeelbaar voor het betrokken jaar. Lidgelden worden niet pro rato aangerekend, noch terugbetaald.

Artikel 8:

De effectieve leden en toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging na te leven;

b. de belangen van de vereniging niet te schaden;

De modaliteiten van het huishoudelijk reglement staan nader omschreven in Artikel 17 e

Artikel 9:

Ieder effectief of toegetreden lid kan zich uit de vereniging terugtrekken door een verzoek in te dienen bij de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een verzoek is geldig op enigerlei wijze van communicatie als daar zijn : zich persoonlijk aanbieden, sms, email, brief, telefonisch voor zover de voorzitter van de Raad van Bestuur hierover geen bezwaar maakt.

Op de maatschappelijke zetel van de vereniging zal een register van de leden worden bijgehouden (toetreding, uittreding of uitsluiting van leden zal hierin opgenomen worden). Een kopie van dit register zal worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon

a. die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op emstige wijze schendt;

b. die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve

verplichtingen tegenover de vereniging na te komen;

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn

beslissing te moeten motiveren.

Het lidmaatschap van een lid of een toegetreden lid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en bewaard in een daartoe bestemd register dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 28 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 17:

a. De Raad van Bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist. De voorzitter roept doorgaans de Raad van Bestuur. De samen roeping gebeurt per brief, sms, mail, persoonlijk of telefonisch.

b. de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd om alle daden van beheer te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...De voorzitter heeft de meest ruime bevoegdheid om de VZW te besturen in haar dagelijkse werking.

c. de raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Deze delegatie kan nooit langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tilde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur.

d. de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen voor welbepaalde handelingen of aktes kan door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan ten alle tijde met onmiddellijk ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken.

e. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen warden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel V Inzagerecht leden en derden

Artikel 18:

Derden die van een belang doen blijken en de leden van de vereniging, hebben het recht om inzage en/of

afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen.

Titel VI Begrotingen  Rekeningen

Artikel 19:

a. het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

b. de raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris.

c. de raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de door de wet gestelde termijn na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Titel VII Ontbinding - Vereffening

Artikel 20:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Ir "

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 21:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Artikel 22:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen,. het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

" .q. Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad







OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar loopt van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar daaropvolgend.

2. De vereniging zal alle verbintenissen overnemen die aangegaan zijn door de oprichters uiterlijk tot 6 maanden voor de oprichtingsdatum van de VZW.

3. EERSTE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de oprichting van de VZW Nauticreatie met zetel te 9000 Gent, St Pietersaalststraat 26 zijn

de stichters bijeengekomen in een eerste buitengewone algemene vergadering en hebben eenparig de

volgende besluiten genomen :

a)volgende personen worden als lid van de Raad van Bestuur aangesteld

Hilde Vandemoortele, St Pietersaalststraat 26, 9000 Gent

Dirk De Mey, New Orleansstraat 65, 9000 Gent

Els Vermeylen, Pollepelstraat 14, 9000 Gent

Die dit mandaat hebben aanvaard voor onbepaalde tijd.

b)de opdracht van bestuurder is onbezoldigd.

De leden van de Raad van Bestuur, onmiddellijk na hun aanstelling in vergadering bijeengekomen, hebben

onder elkaar aangesteld

als voorzitter : Hilde Vandemoortele die haar functie aanvaardt.

als penningmeester : Dirk De Mey die zijn functie aanvaardt

als secretaris : Els Vermeylen die haar functie aanvaardt

De leden van de Raad van Bestuur hebben verder onder elkaar beslist dat de voorzitter gelast wordt met het

dagelijks bestuur van de vereniging en door hen gemachtigd wordt door haar handtekening, waaronder in het

bijzonder gerekend worden de financiële verrichtingen met de financiële instellingen, de vereniging te

verbinden.

Opgemaakt in 7 exemplaren en met eenparigheid van stemmen goedgekeurd op de stichtingsvergadering, gehouden te Gent op 25/11111.

Vdeaz,i LWcte_

uedeam,

Op de laatste biz. van Luik 6 vermelde : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

6114 de? ..9~S~J~

Coordonnées
NAUTICREATIE, AFGEKORT : NAUTIC

Adresse
ST. PIETERSAALSTSTRAAT 26 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande