OLIVIA'S KATTENOPVANG

Association sans but lucratif


Dénomination : OLIVIA'S KATTENOPVANG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.228.657

Publication

15/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

udenaarde

0 5 DEC. 2011

Griffie

ll1in~nsuiu ii~8642*iiuuii~

*1118

be a Bi st~

Ondernemingsnr : 0839.228.657

Benaming

(voluit) : Olivia's Kattenopvang

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Graaf van Landaststraat 89, 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming

Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van 8 november 2011 is het ontslag van mevrouw;" CALLENS Marie-Christine als bestuurder en als voorzitter van de Raad van Bestuur aanvaard.

Met onmiddellijke ingang wordt benoemd als bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur de heer' COLLIER Lesley wonende te 9750 Zingem, Speelstraat 48.

DE KOSTER Olivia

Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/09/2011
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Ouden arde

2 SEP, 2011

Griffie

ondememingsnr o $3.9 ,'2$ 65

Benaming

(voluit) : Olivia's Kattenopvang

fvei kort)

Rechtsvoren VZW

Zetel . Graaf van Landaststraat 89, 9700 Oudenaarde

Onderwerp akte : Oprichting

De oprichters zijn :

CALLENS Marie-Christine, Lijsterbesstraat 18, 9700 Oudenaarde, geboren te Oudenaarde op 21/02/1946

DE KOSTER Olivia, Graaf van Landaststraat, 89, 9700 Oudenaarde, geboren te Gent op 01/04/1952

DE CLERCK Anne Marie, Nagelstraat 43, 9750 Zingeur, geboren te Brugge op 29/05/1951

NAAM, DOEL EN ZETEL

Artikel 1 : Naam

De vereniging draagt de naam : "Olivia's Kattenopvang"

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Artikel 2 : Maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 9700 Oudenaarde, Graaf van Landaststraat, 89 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Artikel 3 : Doel

De vereniging heeft als doel het bevorderen van het welzijn van dieren door via een preventieve en.

remediërende werking te beschermen tegen elke vorm van misbruik, verwaarlozing en mishandeling.

De uitbating van een dierenasiel.

Artikel 4 : Werking

Binnen haar werking voorziet zij om deze doelstelling te bereiken door volgende modaliteiten :

-opvang van verwaarloosde, verloren en niet langer gewenste dieren in de asielen

-herplaatsing van asieldieren

-opvang van dieren in de meest uitgebreide zin van het woord, waaronder de vrijwillige opvang, de opvang

" van dieren welke door sociale-, juridische-, openbare en particuliere organisaties en door particulieren worden' binnengebracht

-bijstand verlenen aan de bevoegde instanties bij interventies naar aanleiding van inbreuken op de Wet op' de Dierenbescherming

-het verwerven, inrichten en uitbaten van de nodige ruimten en plaatsen, teneinde te voorzien in. voornoemde werking, de administratie en alle andere activiteiten welke hiermee samenhangen

-ter promotie en financiële ondersteuning van voornoemde activiteiten kan de vzw allerhande activiteiten ondernemen, dit in de meest uitgebreide zin van het woord, waaronder het organiseren van evenementen, lezingen, beurzen, workshops, educatieve programma's, enz.

-de vzw mag aan leden- en sponsorwerving doen, door middel van media, multimedia en publiciteit, in de breedste zin van het woord

-de vzw mag alle (types) rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het, maatschappelijke doel van de vzw en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentielimiet. Zij mag tevens hiertoe

Op de laatste blz van Luik l3 vermelden Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notans hetzij ven de persoio)'{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden to vcrtegeir.,00rdigeh Verso Naam en handtel ening

b

s

" 11163671"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

alle roerende goederen of onroerende goederen verwerven, behouden, van de hand doen in welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen, bezit, huur, verhuur, ...)

-de vzw kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Artikel 5 Lidmaatschap

De werkende leden die door het persoonlijke inzet actief bezig zijn met het realiseren van het maatschappelijk doel. Ze bezitten alle rechten zoals omschreven voor de leden in de wetgeving op vereniging zonder winstoogmerk. De werkende leden zijn de enige leden die stemgerechtigd zijn bij de algemene vergadering van de leden.

Kandidaat werkende leden richten hun kandidaatstelling aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkend lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minimum de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een meerderheid van tweederden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden van het bestuur. De Raad van bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais werkend lid. Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk en in deze statuten worden beschreven. Zij betalen een lidmaatschapbijdrage die jaarlijks zal worden vastgesteld door de Raad van Bestuur en die maximum ¬ 250,00 zal bedragen.

De toegetreden leden zijn deze die de doelstelling van de vzw wensen te ondersteunen door het betalen van een jaarlijkse lidmaatschap. Het kunnen natuurlijke personen, rechtspersonen of organisaties zijn. Ze worden lid door een mondelinge of schriftelijke aanvraag in te dienen bij de Raad van Bestuur om toegetreden lid te worden. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais toegetreden lid. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven. De toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 6 Ontslag van leden

Werkende leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door een formeel schrijven per fax op per gewone brief of per aangetekend schrijven, te richten aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslag zal een maand na dit schrijven ingaan.

Toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de vzw terugtrekken door middel van een schriftelijk schrijven. Het ontslag wordt effectief een maand na dit bericht.

Een ontslagnemend werkend of toegetreden lid zal echter wel verplicht zijn tot de betaling van de lidmaatschapsbijdrage en tot de deelname in de kosten die goedgekeurd werden door de algemene vergadering voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Artikel 7 Opschorting van werkende leden

Het lidmaatschap van werkende [eden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar, binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn niet betalen wordt opgeschort na een schriftelijk en aangetekend aanmaning tot regularisatie en zulks automatisch met ingang van de vijftiende dag na de postdatum van die aanmaning. Werkende leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet binnen de regularisatietermijn betalen, zullen geacht worden ontslagnemend te zijn.

Artikel 8 Beëindiging van lidmaatschap

Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de vzw, kan diens lidmaatschap, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van alle werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene vergadering, waarop minstens de helft van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden is vereist. Indien een werkend lid gedurende het ganse werkingsjaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de Raad van Bestuur, of de werking van de vzw, kan dezelfde procedure worden gevolgd zoals hiervoor werd omschreven, tot beëindiging van diens lidmaatschap.

Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht om gehoord te worden.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de vzw kunnen door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap. Toegetreden leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet hebben betaald binnen de veertien dagen na de mededeling en het verzoek tot betaling worden geacht ontslag te hebben genomen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 9 Activa

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde : tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

Artikel 10 Bijdrage lidmaatschap

De jaarlijkse lidmaatschapsbijdragen worden betaald als volgt :

-de le maal in de maand van toetreding, daarna bij het begin van het maatschappelijk jaar.

Het le maatschappelijk jaar start bij oprichting en duurt tot 31 december 2012, daarna vallen de

maatschappelijke jaren gelijk met de kalenderjaren.

Een kaart, die zijn hoedanigheid vermeldt, wordt aan elk lid afgeleverd.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 11 Leden

De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden. Aile werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft een stem.

Artikel 12 Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene vergadering worden

uitgeoefend :

-wijziging van de statuten

-benoeming en ontslag van de bestuurders

-benoeming en ontslag van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-kwijting aan de bestuurders en de commissaris

-goedkeuring van de jaarrekening, het jaarverslag en de begroting

-ontbinding van de vereniging

-beslissing tot omzetting van een vzw in een andere rechtsvorm

Artikel 13 Bijeenkomsten

De jaarlijkse bijeenkomsten van de Gewone algemene vergadering zullen in de loop van de maand mei worden gehouden op de maatschappelijke zetel. De uitnodiging wordt minimum 2 weken voorafgaand aan de datum van de Algemene vergadering naar alle leden gestuurd per email of gewone post.

Artikel 14 Quorum en stemming

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minimum de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wetgeving op de vzw's of de statuten dit anders voorzien.

Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum twee volmachten dragen.

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 15 Samenstelling

De vzw wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders en ten hoogste zes bestuurders. De bestuurders worden gekozen onder de werkende leden van de vzw. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat in de vereniging werkend lid is.

Artikel 16 Benoeming

De bestuurders worden benoemd door de Algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een termijn van zes jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering, die volgt op het boekjaar waarbij de mandaattermijn verstrijkt. Bestuurders zijn herbenoembaar.

Volgende personen worden met onmiddellijke ingang benoemd tot bestuurder :

-Callens Marie-Christine voornoemd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

-De Koster Olivia voornoemd

-De Clerck Anne Marie voornoemd

Artikel 17 Functies

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die de taken

zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in de wetgeving op de vzw's.

Met onmiddellijke ingang worden volgende functies toegewezen :

-voorzitter : Callens Marie-Christine voornoemd

-secretaris : De Koster Olivia voornoemd

-penningmeester : De Clerck Anne Marie voornoemd

Artikel 18 Einde mandaat

De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen todat rederlijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien. De bestuurder die zonder volmacht te hebben gegeven, drie opeenvolgende malen niet aanwezig is op de Raad van Bestuur kan op verzoek van de meerderheid der overige bestuurders door de Algemene Vergadering worden ontslagen.

Artikel 19 Vergaderingen

De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter per email of gewone post, zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist met een minimum van twee maal per jaar. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de secretaris of de penningmeester. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vzw of in elke andere plaats in België, aangewezen in de oproeping.

Artikel 20 Besluitvorming

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten, wanneer minimum de helft plus 1 van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. Bij staking van stemmen heeft de voorzitter, dan wel de bestuurder die de vergadering voorzit, de doorslaggevende stem. Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de voorzitter en de aanwezige bestuurders, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het KB van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 21 Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vzw met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wetgeving op de vzw's de Algemene Vergadering exclusief is bevoegd.

Artikel 22 Aansprakelijkheid

De aansprakelijkheid van de bestuurders en dagelijks bestuurder. De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vzw. Tegenover de vzw en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze slechts aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

FINANCIERING EN BOEKHOUDING

Artikel 23 Financiering

De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, lidgelden, sponsorgelden, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikking en testamenten, gegeven zowel op de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Artikel 24 Jaarrekening

)/oor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Op het einde van elk boekjaar zal een jaarrekening worden opgemaakt over -het voorbije boekjaar en worden de boeken afgesloten. De jaarrekening wordt opgesteld overeenkomstig de voorschriften van de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk. het Bestuur stelt ter gelegenheid van de afsluiting van het boekjaar een begroting op voor het volgend boekjaar.

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar begint vanaf datum oprichting tot 31 december 2012.

DUUR EN ONTBINDING

Artikel 25 Duur

De vzw wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 26 Ontbinding

In geval van vervroegde ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vzw dat moet worden toegekend aan een andere vzw met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

WETGEVING EN JURIDISCHE BEVOEGDHEDEN Artikel 27

De vereniging is onderworpen aan de wetgeving op de vzw, elk onderwerp van onduidelijkheid, van gebrek aan expliciete bepaling of omschrijving, en elke betwisting aangaande de statuten en hun toepassing moet worden beoordeeld in overeenstemming met de geldende wetgeving op de vzw's.

Enkel de rechtbanken van Oudenaarde zijn bevoegd tot behandeling van geschillen inzake de statuten en '. inzake de werking van de vereniging, uitgezonderd wanneer de wet zelf deze bevoegdheid aan een andere rechtbank toewijst.

Opgemaakt te Oudenaarde op 12 augustus 2011

CALLENS Marie-Christine

DE KOSTER Olivia

DE CLERCK Anne Marie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OLIVIA'S KATTENOPVANG

Adresse
GRAAF VAN LANDASTSTRAAT 89 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande