ONDERLINGE BRANDVERZEKERING VAN VINDERHOUTE, AFGEKORT : OB VINDERHOUTE

Divers


Dénomination : ONDERLINGE BRANDVERZEKERING VAN VINDERHOUTE, AFGEKORT : OB VINDERHOUTE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 405.167.119

Publication

10/08/2011
ÿþMod 2.1

1n de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

2 9 JUU 2011

RE^_fr"~ C3:ií\K VAN -YDOFiIti:~\í~ELTE GENT

Iitiii u~iauiiuovuin N

*as

V frai tui

Bal

Sts

Ondernemiingsnr: 0405167119

I8enartrbirsg

(voluit) : Onderlinge Brandverzekering van Vinderhoute

Rechtsvorm : Onderlinge Verzekeringsvereniging

Zetel : Kerkstraat 32 9850 Landegem

Onderwerp tikte : Publicatie statuten

Hoofdstuk I :

BENAMING-ZETEL-DOEL en DUUR

Artikel 1

De vereniging heeft als benaming Onderlinge Brandverzekering van Vinderhoute (afgekort OB Vinderhoute)" en werd opgericht in de vorm van een Onderlinge Verzekeringsvereniging (vereniging van onderlinge verzekering) volgens art.2 van Titel X, Hoofdstuk 1 van het Wetboek van Koophandel (wet van 11 juni 1874).

Artikel 2

De zetel is gevestigd te 9850 Lahdegem, Kerkstraat 32.

De raad van bestuur kan de zetel wijzigen.

Artikel 3

Het doel van de vereniging is verzekerings- en medeverzekeringscontracten tegen brandschade en alle;

aanverwante gevaren af te sluiten.

De vereniging mag daartoe alle verrichtingen doen die rechtstreeks met haar doelstelling verband houden.

Artikel 4

Het werkgebied is voornamelijk Landegem-Vinderhoute-Drongen en de omliggende gemeenten.

Het is evenwel toegelaten ook goederen buiten dit gebied te verzekeren.

Artikel 5

De vereniging werd voor onbepaalde duur opgericht en kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing

" van de algemene vergadering, die beraadslaagt met een bijzondere meerderheid voorzien bij artikel 57 van deze statuten.

Hoofdstuk Il :

LIDMAATSCHAP EN VERPLICHTINGEN

Artikel 6

Het aantal leden moet ten minste drie bedragen. Natuurlijke zowel als rechtspersonen kunnen lid worden van de vereniging. De nieuwe leden worden door de raad van bestuur aangenomen. De beslissing van de raad van bestuur is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden. De personen wier goederen door de vereniging worden verzekerd, worden door het afsluiten van een verzekeringscontract als lid aanvaard.

Artikel 7

Wanneer personen in onverdeeldheid of rechtspersonen worden aanvaard, mag het lidmaatschap onder die" naam worden aanvaard op voorwaarde dat de verzekeringspolis op naam van de onverdeeldheid of van de rechtspersonen werd opgemaakt en op voorwaarde dat deze collectieve leden aan één persoon volmacht geven om in hun naam op te treden en die derhalve de rechten en verplichtingen, verbonden aan het lidmaatschap, zal uitoefenen. Dit geldt derhalve voor personen die in onverdeeldheid van goederen zijn, hetzij erfgenamen of rechthebbenden bij nalatenschap, hetzij onverdeeldheid uit welken hoofde ook. Tenzij de echtgenoten ter uitvoering van het huwelijksgoederenrecht, uitdrukkelijk het lidmaatschap in eigen naam. vorderen of ter zake een regeling voorstellen, worden de echtgenoten geacht door een van hen, man of vrouw,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

vertegenwoordigd te zijn zelfs zonder uitdrukkelijke volmacht maar de naam van de vertegenwoordiger moet opgegeven worden. In het laatste geval dienen zij zich aan de bepalingen van deze statuten te houden.

Artikel 8

De collectieve leden worden als één lid beschouwd. Voor alle rechten en verplichtingen uit het lidmaatschap zijn zij hoofdelijk en ondeelbaar gerechtigd en verbonden. Aile berichten, brieven en mededelingen aan hun vertegenwoordiger gedaan, worden geacht aan allen te zijn gericht. Hetzelfde geldt ook voor de vertegenwoordiging van de handelsvennootschppen, burgerlijke vennootschappen en verenigingen. Deze laatste rechtspersoonlijke verenigingen zowel als feitelijke. De gevolmachtigde blijft deze hoedanigheid behouden zolang de volmacht niet schriftelijk herroepen is. De volmachtgevers verbinden zich, door het geven van de volmacht, tegenover de onderlinge vereniging, dat daarmee aan de statutaire of andere wettelijke regelingen omtrent bevoegdheid is voldaan en dat de vereniging wordt ontslagen om de bevoegdheid te controleren. De gevolmachtigde anderzijds verbindt zich tegenover de vereniging onder zijn eigen persoonlijke en hoofdelijke aansprakelijkheid de gebeurlijke verrekeningen te doen onder de deelgenoten naar ieders recht. Door de afrekening met de gevolmachtigde is de onderlinge vereniging bevrijd van iedere ander formaliteit en van ieder aansprakelijkheid tegenover de deelgenoten.

Artikel 9

Het lid kan niet uit de vereniging treden zolang hij verzekerd is. Indien echter een lid ophoudt verzekerd te

zijn of al zijn verzekeringen opzegt,

vervalt daardoor zelf en van rechtswege zijn lidmaatschap. Het lidmaatschap eindigt op de einddatum van

het verzekeringscontract.

Artikel 10

De raad van bestuur kan om redenen die hij gegrond oordeelt en die hij niet behoeft aan te geven, leden uitsluiten. Van die beslissing wordt aan de belanghebbende kennis gegeven bij aangetekend schrijven, de uitsluiting gaat in op de datum van het aangetekend schrijven. Van deze datum af kunnen geen lidmaatschapsrechten meer worden uitgeoefend. De verzekering vervalt van rechtswege dertig dagen na de datum van het aangetekend schrijven. Voor de afwikkeling van de verzekeringsverplichtingen wordt afgehandeld volgens de modaliteiten die de verzekeringspolis voorschrijft.

Artikel 11

In de gevallen van overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaam-verklaring van een lid wordt het lidmaatschap voortgezet zolang het verzekeringscontract krachtens de polisvoorwaarden zelf moet in stand gehouden worden, zoals hierna bij dit artikel wordt bepaald.

Bij overlijden van een lid worden zijn erfgenamen en/of rechthebbenden samen als één lid beschouwd ingeval zij krachtens de polis verplicht zijn deze voort te zetten en worden zij aangeschreven als "Erfgenamen ..," op de plaats die zij aanwijzen. Voor de uitoefening van de rechten van het lidmaatschap moeten zij één persoon aanduiden. In de andere hierboven vermelde gevallen wordt gehandeld met de curator of met de wettelijke vertegenwoordiger naargelang het geval.

Artikel 12

De leden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen andere persoonlijke verbintenis aan dan het betalen van de eventueel door hen verschuldigde premies en de eventuele bijdrage in de aansprakelijkheid zoals die bij deze statuten of reglementen zal worden vastgelegd (hoofdstuk Vli)

Artikel 13

Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden, uit welken hoofde ook, in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen zelfs de teruggave van gestorte premies niet vorderen. Zij kunnen geen enkel recht op de vereniging laten gelden en kunnen evenmin mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen. Indien zij nochtans door bepaalde beschikkingen rechten kunnen laten gelden in teruggave of enig tegoed, moeten zij zich houden aan de rekeningen van de vereniging.

Artikel 14

De vereniging houdt een register bij waarin de naam, voornaam en volledig adres van de leden worden vermeld in volgorde van hun toetreding. Nadien wordt bij hun naam de datum en omschrijving van het einde van het lidmaatschap aangetekend.

Hoofdstuk Ill :

RAAD VAN BESTUUR - SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEID

Artikel 15

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuursleden, gekozen onder de leden van de vereniging door de algemene vergadering, eventueel rekening houdend met een evenredige vertegenwoordiging in het werkgebied.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur doet de voordracht van de kandidaten in de algemene vergadering. De algemene vergadering kan de bestuursleden uit hun ambt ontzetten.

Artikel 16

De bestuursleden worden gekozen voor zes jaar. Indien een mandaat openvalt mogen de overblijvende bestuursleden een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door de eerstvolgende algemene vergadering dient bekrachtigd. De plaatsvervanger doet de ambtstijd uit van hem die hij vervangt. Dit recht om een voorlopige plaatsvervanger aan te stelten kan niet worden uitgeoefend wanneer meer dan twee mandaten vacant zijn. In dit geval dient de algemene vergadering bijeengeroepen te worden. Indien de bestuursleden op de gestelde tijd niet werden vervangen of herkozen, wordt de termijn voor dewelke zij verkozen waren van rechtswege verlengd en blijven zij dus geldig hun ambt waarnemen tot zij vervangen of herkozen zijn. Een bestuurslid dat ophoudt lid te zijn van de vereniging verliest daardoor van rechtswege zijn mandaat.

Artikel 17

De bestuursleden kiezen onder zich bij afzonderlijke stemming een voorzitter en een ondervoorzitter. De

raad kan ook andere functies instellen.

Artikel 18

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zowel van beheer ais van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. Hij kan o.m. alle gelden en waarden in ontvangst nemen, in betaling geven, opvorderen en kwijting daarover geven; alle bijdragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, aile roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar; geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen; leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen; alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden; dadingen aangaan; scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. Hij stelt het personeel aan en doet de opzeg.

Deze opsomming is niet beperkt, alles wat niet uitdrukkelijk door de statuten of de wet wordt voorbehouden aan andere organen, ligt in de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 19

De raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. De bestuursleden gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen persoonlijke verbintenis aan. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot fouten die zij in de hun gegeven opdracht ten nadele van de vereniging zouden hebben begaan.

Artikel 20

in alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuursleden zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuur dient voorgelegd te worden. Aire rechtsvorderingen, hetzij als eiser, hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuursleden.

De bestuursleden die van de machtiging bij dit artikel gebruik maken zonder goedkeuring van de raad van bestuur zijn persoonlijk, hoofdelijk en ondeelbaar aansprakelijk voor de schade die door de aldus gepleegde handelingen voor de vereniging zouden ontstaan.

Artikel 21

De raad stelt voor de dagelijkse leiding van de vereniging een zaakvoerder aan. Hij verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en ondertekent namens de vereniging alle kwitanties, ontvangstbewijzen en documenten ten aanzien van financiële instellingen, van post, vervoerinstanties en dergelijke meer.

Hij is bijzonder bevoegd om verzekeringspolissen en alles wat daarmee samenhangt, namens de vereniging te ondertekenen. Afrekeningen voor vergoeding van brandschade of uitkeringen die met verzekeringen samenhangen, moeten echter ondertekend worden door twee bestuursleden of door een bestuurslid en de zaakvoerder. Van deze algemene regels kan de raad van bestuur bij algemene volmacht en voor beperkte bedragen een afwijking toestaan.

Artikel 22

De zaakvoerder is een aangestelde van de vereniging en dient te allen tijde de belangen van de verzekerden en van de vereniging te benaarstigen. De verzekeringen worden afgesloten ten name van de vereniging en aile ontvangen commissielonen en baten worden onder haar inkomsten geboekt.

Hoofdstuk IV :

ZITTING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 23

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur vergadert op schriftelijke bijeenroeping door de voorzitter of bij zijn belet, door de ondervoorzitter. De oproepingen moeten ten minste drie dagen voor de datum van de vergadering verstuurd worden. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden. indien de bijeenroepingen door de zaakvoerder worden ondertekend, wordt behoudens tegenbewijs, vermoed dat hij in opdracht van de voorzitter gehandeld heeft. Indien daaromtrent onenigheid zou ontstaan, kan uit dien hoofde de geldigheid van de bijeenroeping niet bestreden worden.

Alle bijeenroepingen worden vermoed regelmatig en volgens de statutaire bepalingen te zijn geschied zolang het tegendeel niet bewezen is.

Artikel 24

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter of bij hun belet door het oudste in

leeftijd aanwezige bestuurslid.

Artikel 25

De raad mag slechts beslissen over de punten, die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen dienen ten minste de helft van de bestuursleden aanwezig te zijn. De bestuursleden kunnen zich niet bij volmacht laten vertegenwoordigen.

Artikel 26

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen genomen. Bij staking van stemmen is de stem van hem, die voorzit, beslissend. De stemming moet geheim gebeuren indien één van de bestuursleden erom verzoekt.

Een bestuurslid mag niet aanwezig zijn bij de bespreking of stemming over aangelegenheden waarin hij of zijn familie, naaste en aanverwante, een rechtstreekse en persoonlijk belang hebben. De aanwezige bestuursleden mogen nochtans beslissen deze beperking niet in te roepen.

Artikel 27

De beslissingen worden opgenomen in notulen en is een register ingeschreven. Zij worden ondertekend door twee aanwezige bestuursleden. Uittreksels en afschriften worden geldig ondertekend door de voorzitter en zaakvoerder of door twee bestuursleden.

Artikel 28

De bestuursleden mogen uit hoofde van hun ambt noch wedde, noch vergoeding ontvangen, nog enig ander geldelijk voordeel genieten. Alleen reis- of andere kosten die zij voor de vereniging hebben uitgegeven, mogen hun terugbetaald worden.

Hoofdstuk V :

DE RAAD VAN COMMISSARISSEN

Artikel 29

Tenzij de algemene vergadering het anders regelt, worden commissarissen benoemd.

Artikel 30

De commissarissen hebben een onbeperkt recht van toezicht over alle aangelegenheden van de vereniging en mogen alle boekhoudingsdocumenten inzien, zonder echter hun verplaatsing buiten de zetel van de vereniging te mogen eisen.

Artikel 31

Wanneer meer dan twee commissarissen worden aangeduid, vormen zij een raad en kiezen zij onder hen

een voorzitter.

De raad van commissarissen kan voor bepaalde afzonderlijke nazichten in de loop van het boekjaar één of

twee leden van de raad afvaardigen die over hun zending verslag zullen uitbrengen

Artikel 32

De commissarissen of de raad van commissarissen vergaderen ten minste éénmaal per jaar. De wijze van bijeenroeping, stemming en verslag worden geregeld zoals in deze statuten bij de raad van bestuur wordt bepaald

Artikel 33

De commissarissen mogen uit hoofde van hun ambt noch wedde, noch vergoeding ontvangen, noch enig ander geldelijk voordeel genieten. Alleen reis- of andere kosten, die zij voor de vereniging hebben uitgegeven, mogen hun terugbetaald worden.

Hoofdstuk VI

DE ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 34

De algemene vergadering bestaat uit al de leden van de vereniging. Aan haar bevoegdheid zijn voorbehouden : het benoemen en ontslaan van de bestuursleden, het goedkeuren of verwerpen van de jaarrekeningen, het wijzigen van de statuten en de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 35

De raad van bestuur roept de algemene vergadering bijeen ten minste éénmaal per jaar en telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist.

De raad is tot de bijeenroeping gehouden wanneer ten minste één vijfde van de leden erom verzoekt. Dit verzoek moet de agendapunten opgeven die de leden wensen behandeld te zien. Indien deze punten niet tot de bevoegdheid behoren van de algemene vergadering moet de raad aan dit verzoek geen gevolg geven.

De commissarissen of de raad van commissarissen, naargelang het geval, kunnen ook de algemene vergadering bijeenroepen wanneer zij de raad van bestuur daartoe verzocht hebben en deze de algemene vergadering niet bijeenroept of weigert bijeen te roepen.

Artikel 36

De bijeenkomst mag gebeuren bij gewone omzendbrief bij post of bode besteld, ten minste vijf dagen vooraf. De bijeenroeping wordt door de voorzitter van de raad van bestuur gedaan of in zijn opdracht door de zaakvoerder of bij hun ontstentenis door twee bestuursleden of, naargelang het geval, door twee commissarissen.

Alle bijeenroepingen van de algemene vergadering worden geacht regelmatig en volgens de geldende bepalingen te zijn geschied tenzij een fout of verzuim zou bewezen zijn. Indien de leden voldoende verwittigd zijn, kan de geldigheid van de bijeenroeping niet bestreden worden.

Artikel 37

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de raad van

bestuur of bij hun belet, door het oudste in leeftijd aanwezige bestuurslid of een commissaris namens de raad

van commissarissen.

De voorzitter duidt de secretaris en twee stemopnemers aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Artikel 38

De leden kunnen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid mits een geschreven volmacht. Niemand mag echter over meer dan twee volmachten beschikken. De raad van bestuur mag de vorm van de volmachten bepalen en regelen hoe zij moeten voorgelegd worden.

Artikel 39

De algemene vergadering is geldig samengesteld welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden zij. Nochtans indien niet de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, kan de stemming verdaagd worden indien zij door de meerderheid van de bestuursleden wordt gevraagd of door de helft van de aanwezige leden. Dan moet binnen de drie weken een tweede algemene vergadering worden gehouden die dan mag beslissen welk ook het aantal aanwezigen zij.

Artikel 40

De leden beschikken in de algemene vergadering over één stem.

Alle beslissingen worden genomen bij meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, (de onthoudingen

worden meegerekend met de stelling die het meeste stemmen haalt), behoudens voor beslissingen die volgens

deze statuten een versterkte meerderheid behoeven.

In de regel wordt gestemd bij handopsteken tenzij de vergadering over een andere wijze van stemmen

beslist. De stemming moet geheim zijn indien dit gevraagd wordt door een vijfde van de aanwezige leden.

Artikel 41

De algemene vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda vermeld zijn, kan de algemene vergadering slechts beslissen met de toestemming van de raad van bestuur.

Artikel 42

De beslissingen worden opgenomen in notulen en in een register ingeschreven. De notulen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris en twee bestuursleden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door de voorzitter en secretaris van het bureau of door twee bestuursleden.

Hoofdstuk VII :

LEDENBIJDRAGEN - AANSPRAKELIJKHEID - PREMIES

Artikel 43

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ieder lid van de vereniging moet per afgesloten verzekeringscontract een ledenbijdrage betalen en er wordt voor hem een rekening ledenbijdrage per afgesloten verzekeringscontract aangelegd. De ledenbijdrage moet tenminste anderhalf maal de jaarpremie per in de vereniging afgesloten verzekeringscontract bedragen. De ledenbijdrage moet zo spoedig mogelijk gevormd of aangevuld worden na de aanvang van het lidmaatschap of na het afsluiten van meerdere verzekeringscontracten en moet gedurende de ganse duur van het lidmaatschap in stand gehouden worden voor het hierboven bedoelde minimumbedrag.

Artikel 44

De ledenbijdrage is het persoonlijk bezit van het lid onder voorbehoud van wat hierna wordt gezegd, en wordt te zijnen name geboekt afzonderlijk voor al de verzekeringscontracten die het lid bij de vereniging onderschreven heeft.

De ledenbijdrage wordt geacht ter beschikking van de vereniging gesteld te zijn zonder enige rente of welke vergoeding ook, zelfs indien het bedrag hoger is dan wat minimaal vereist is.

Artikel 45

De vorming en de gebeurlijke aanvulling van de ledenbijdrage mag gebeuren door storting in geld of door voorafneming van de teveel betaalde verzekeringspremies. De aanvulling moet echter gedaan worden zo spoedig mogelijk bij de eerstvolgende uitkering van de teveel betaald verzekeringspremies. De raad van bestuur mag daaromtrent regels vaststellen.

De aanvulling kan ook geschieden door overboeking van ledenbijdragen van een lid op de rekening van een of meer andere leden.

Artikel 46

De ledenbijdragen moeten voor het minimumbedrag behouden blijven zolang het lidmaatschap duurt en mag slechts bij het ophouden van het lidmaatschap teruggeven worden onder voorbehoud van wat hierna wordt gezegd.

Indien iemand als lid uittreedt kan hij slechts aanspraak maken op de teruggave van zijn ledenbijdrage indien de verzekering niet kan voortgezet worden omdat het verzekerde risico niet meer bestaat of niet meer verzekerd kan worden of nog indien het goed verkocht wordt.

Wie de verzekeringspolis opzegt of uitgesloten wordt volgens artikel 10 van de statuten, verbeurt de ledenbijdrage.

Niet uitkeerbare of verbeurd verklaarde ledenbijdragen worden onder de inkomsten van de vereniging geboekt.

Artikel 47

In het algemeen blijft bij collectieve leden de ledenbijdrage behouden te name van de gemeenschap, de onverdeeldheid of van de vertegenwoordiging, zolang de verzekeringscontracten blijven bestaan en niet tot verdeling of vereffening werd overgegaan. Bij toewijzing of verdeling wordt gehandeld zoals hierna gezegd wordt.

Bij echtscheiding volgt de geboekte ledenbijdrage het regime van de toebedeling van de goederen onder de gewezen echtgenoten en wordt per verzekeringscontract de ledenbijdrage en het lidmaatschap toebedeeld aan de echtgenoot in wiens deel de verzekerde goederen vallen.

In alle gevallen van opheffing van onverdeeldheid worden het lidmaatschap en de ledenbijdrage overgedragen aan één of meer deelgerechtigden naargelang de verdeling van de goederen, op voorwaarde dat de verzekering te zijnen of te hunnen name wordt voortgezet.

Bij overlijden worden volgens de regels van het verzekeringscontract het

lidmaatschap voortgezet en de ledenbijdrage behouden op naam van de nalatenschap. Bij verdeling onder de erfgenamen worden het lidmaatschap en de ledenbijdrage overgenomen door hem of door hen aan wie de goederen zijn toegewezen,

op voorwaarde steeds dat hij of zij de verzekering voortzet.

In alle gevallen van artikel 11 van de statuten omtrent de ophouding van het lidmaatschap van rechtswege, andere dan overlijden, wordt het lidmaatschap voortgezet en de ledenbijdrage behouden op naam van de gefailleerde of de ontzette persoon maar onder de vertegenwoordiging van de curator of de wettelijke vertegenwoordiger. Indien de hierbedoelde vertegenwoordiger de verzekering niet meer wil voortzetten of deze opzegt, vervalt het lidmaatschap en verbeurt het lid de ledenbijdrage.

Artikel 48

Aldus kan de vereniging bij opheffing of verdeling bij een collectief lid, de herschikking van het lidmaatschap en van de ledenbijdrage doen naargelang aan haar de definitieve toewijzing van de onverdeelde delen aan de deelgenoten zijn betekend.

De vereniging is gerechtigd de inschrijvingen van het lidmaatschap en de ledenbijdrage te doen zonder opdracht te ontvangen. Weigert een deelgenoot de verzekering bij de vereniging op zijn naam voort te zetten, dan verbeurt hij de ledenbijdrage.

De vereniging is niet verplicht de aard of de juistheid van de verrekening onder de deelgenoten van een onverdeeldheid of van een collectief lidmaatschap na te gaan en moet zelfs het bewijs daarvan niet vorderen.

Artikel 49

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

De minimum ledenbijdrage dekt de aansprakelijkheid van de leden van de vereniging.

De leden zijn aansprakelijk voor de verliezen van de vereniging tot beloop van de door hen verschuldigde

minimumbijdragen (volgens art. 43) zonder hoofdelijkheid.

Deze aansprakelijkheid kan aangesproken worden bij nadelig saldo in de vereniging en nadat alle eigen

middelen van de vereniging vooraf zijn aangewend, zoals wordt bepaald in artikel 55 van deze statuten.

Artikel 50

De leden zijn aansprakelijk in het verlies in de verhouding van de percentage van hun persoonlijke minimum ledenbijdrage tot het totaal van de minimum ledenbijdragen van alle leden. Indien de Ledenbijdrage geboekt op naam van het lid, nog niet het minimumbedrag bereikt dan moet het lid gebeurlijk zijn deel in geld bijpassen.

Artikel 51

De raad van bestuur mag de op naam van de leden geboekte ledenbijdragen tot beloop van de verplichte minimum bijdrage in het verlies overboeken naar de activa van de vereniging bij de opstelling van de jaarrekening die aan de algemene vergadering wordt voorgelegd.

De teruggave van de ledenbijdrage kan slechts geschieden na de definitieve goedkeuring van de jaarrekeningen van het boekjaar in dewelke de teruggave moet worden gedaan.

Hoofdstuk VIII

TERUGGAVEN VAN PREMIES

Artikel 52

Ieder jaar bij het opmaken van de jaarrekening stelt de raad van bestuur het bedrag van de fe veel betaalde premies vast.

Deze teruggaven van de te veel betaalde premies moeten aan de leden toekomen; zij mogen echter met de door de leden te betalen verzekeringspremies verrekend worden op de wijze die door de raad van bestuur wordt vastgelegd.

Zolang de ledenbijdrage per verzekeringscontract niet het bedrag van anderhalf maal de premies, die dit jaar moeten betaald worden, bedraagt, wordt de teruggave niet uitgekeerd maar bij voorrang bestemd voor de aanvulling van de ledenbijdrage tot dit gezegde minimum.

De raad van bestuur mag de modaliteiten van toekenning vaststellen maar zal zorg dragen dat de minimale ledenbijdrage van alle leden zo spoedig mogelijk ingelost wordt.

Artikel 53

Door de aanvaarding van de statuten bij de toetreding aanvaarden de leden ook alle beschikkingen, die de

raad van bestuur omtrent de ledenbijdrage en de teruggaven zal treffen.

Hoofdstuk IX :

JAARREKENINGEN

Artikel 54

Op het einde van het jaar worden de jaarrekeningen door de raad van bestuur vastgesteld en binnen de maand voorgelegd aan de commissarissen. De jaarrekeningen worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Het maatschappelijk jaar komt overeen met het kalenderjaar.

Artikel 55

Het batig saldo van het boekjaar, na afboeking van alle kosten, lasten en gebeurlijk afschrijvingen en na boeking van de teruggaven aan de leden, wordt geboekt op een beschikbare reserverekening.

Nochtans kan de algemene vergadering op voorstel van de raad van bestuur beslissen, een deel van het batig saldo toe te wijzen aan bijzondere fondsen en het overschot aan de beschikbare reserve.

Wordt daarentegen met een tekort afgesloten, dan mag dit tekort ten hoogste twee boekjaren overgedragen worden. Nadien moet het tekort afgeschreven worden op de beschikbare reserve.

Indien deze beschikbare reserve niet volstaat, worden de andere reserves tot uitputting aangesproken. Volstaat dit nog niet, dan worden de ledenbijdragen van de leden aangesproken in verhouding tot wat in voorgaand hoofdstuk VII over de aansprakelijkheid wordt bepaald.

Hoofdstuk X :

WIJZIGEN VAN DE STATUTEN EN ONTBINDING

Artikel 56

De algemene vergadering kan de statuten wijzigen indien zij daartoe met opgave van de agenda

bijeengeroepen wordt en indien twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissing kan slechts genomen worden indien de meerderheid van twee derde van de aanwezige leden

de wijziging goedkeuren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Indien het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede algemene vergadering bijeengeroepen worden die mag beslissen welk aantal leden ook aanwezig is, op voorwaarde dat twee derde van de aanwezige leden de wijziging goedkeuren.

Artikel 57

De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering die in dezelfde voorwaarden genomen wordt als in voorgaand artikel. De algemene vergadering stelt dan één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Indien geen vereffenaars worden aangeduid is de raad van bestuur van rechtswege met de vereffening gelast. De vereffenaars doen tevens een voorstel tot regeling van de verzekeringscontracten van de leden.

Artikel 58

Bij de ontbinding van rechtswege wordt de algemene vergadering bijeengeroepen en warden vereffenaars aangesteld. Zolang geen vereffenaars aangesteld worden, wordt de raad van bestuur met de vereffening gelast. Zij hebben aile bevoegdheid om over de vereffening te beslissen. Bij het einde van de vereffening, roepen zij de leden in algemene vergadering bijeen en brengen verslag uit. Na dit verslag wordt de vereniging aangezien als vereffend.

Artikel 59

In geval van ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, worden vooreerst alle schulden van derden betaald en alle lasten aangezuiverd.

Bij het opmaken van de vereffeningsrekeningen worden de activa- en passiva-rekeningen tegen elkaar afgewogen maar met inboeking van wat nog op de ledenbijdragen moet volgestort worden.

Sluiten de vereffeningsrekeningen met een negatief saldo, dan wordt dit verhoudingsgewijs verhaald op de ledenbijdragen. Het eventuele overschot op de ledenbijdragen wordt aan de leden terugbetaald.

Sluiten de vereffeningsrekeningen met een batig saldo, dan wordt, na terugbetaling van de ledenbijdragen aan de leden, het netto overblijvend saldo onder de leden verdeeld in verhouding tot de gemiddelde verzekeringspremies die zij in de laatste vijf jaar hebben betaald.

Hoofdstuk XI :

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Artikel 60

Bij huishoudelijk reglement kunnen zonder andere beperking dan de uitdrukkelijke en gebiedende bepalingen van de wet en de statuten, aile beschikkingen getroffen worden omtrent de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken over het algemeen, b.v. over de samenstelling en de werking van de organen van de vereniging; omtrent de verplichtingen en de rechten van de leden voor zover zij verband hebben met het lidmaatschap; omtrent de sancties die aan de leden kunnen opgelegd warden ter bekrachtiging van de beschikkingen en de statuten en huishoudelijk reglement.

Sancties waaronder boeten en schorsing van maatschappelijke rechten of voordelen, mogen erin worden voorzien, ter bekrachtiging van haar voorschriften of die van de statuten. Deze sancties ontslaan degene op wie zij toegepast worden, niet van de verantwoordelijkheid die hij door zijn laakbare handelingen zou hebben opgelopen.

Artikel 61

Het huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de raad van bestuur en moet aan de algemene vergadering worden voorgelegd die het voorstel ongewijzigd goedkeurt of verwerpt. Hetzelfde geldt voor de wijzigingen daaraan.

Artikel 62

Alle hoegenaamde moeilijkheden en betwistingen zonder uitzondering noch voorbehoud die mochten oprijzen in de vereniging zelfs na haar ontbinding (o.m. tussen leden, raad van bestuur, raad van commissarissen, leden van deze raden, vereffenaars of vereniging), - ter zake of naar aanleiding van de vereniging, van haar ontbinding of vereffening of zelfs van alle bijzondere overeenkomsten of rechtsbetrekkingen van welke aard ook  moeten scheidsrechterlijk beslecht worden.

Deze bepaling geldt ook voor gewezen leden of rechthebbenden en rechtverkrijgenden van leden. De

vereniging heeft echter steeds het recht zulke betwistingen rechtstreeks voor gewone rechter te brengen.

Artikel 63

Indien het huishoudelijk reglement geen andere regeling voorschrijft, wordt het scheidsgerecht waarover

sprake in vorig artikel samengesteld als volgt.

Het scheidsgerecht bestaat uit drie personen. Ieder van de partijen stelt een scheidsrechter aan, de derde

wordt door de twee aldus aangestelde scheidsrechters verkozen. Indien geen akkoord wordt bereikt, wordt de

t

derde scheidsrechter aangewezen door de Maatschappij voor Brandherverzekering, cooperatieve vennootschap te Leuven.

Indien een van de partijen nalaat binnen veertien dagen na het verzoek, een scheidsrechter aan te stellen, " zal deze eveneens door dezelfde instantie aangeduid worden. De scheidsrechters zijn ontslagen van elke rechterlijke formaliteit.

Hoofdstuk XII :

BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel 64

De vereniging sluit zich aan bij de Maatschappij voor Brandherverzekering, coöperatieve vennootschap met

beperkte aansprakelijkheid, te Leuven HR Leuven 122.

Door aansluiting wordt verstaan dat ten minste de vereniging als vennoot participeert in bovengenoemde vennootschap en met haar een contract van brandherverzekering heeft en dat zij zich schikt naar haar controle en leiding.

Artikel 65

Wanneer de voorwaarden van aansluiting niet meer vervuld zijn, doet de genoemde Maatschappij voor Brandherverzekering de vaststelling bij aangetekend schrijven gericht aan de raad van bestuur. Door deze vaststelling is de Onderlinge Vereniging van rechtswege in ontbinding.

De Maatschappij voor Brandherverzekering doet daarbij tevens een voorstel tot vereffening en tot regeling van de verzekeringen van de leden.

Artikel 66

De vereniging schikt zich naar de bepalingen van de wet van 9 juli 1975 (art. 10)betreffende de Controle deze Verzekeringsondememingen en alle terzake getroffen uitvoeringsbesluiten, en bijzonder naar de bepaling . vervat in artikel elf van de hier voornoemde wet.

Alle bepalingen in deze statuten, die strijdig met de gebiedende bepalingen van genoemde wetgeving zouden zijn of zouden worden, worden geacht niet geschreven te zijn.

Gedaan te Landegem, 08.01.2009

Namens de Algemene Vergadering,

De Raad van Bestuur.

In uitvoering van de Raad van Bestuur,

De Zaakvoerder,

Els DE SME

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor- behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/06/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

i iAmiiMmi I 1 lila in

*11083860*

~" . 1''sf--~

ç fy 1:" '( t'~ -

~y~{ `~ ~j" l~ ~" r) ~~~~; ~t',~t3~~ v i R~G v~GE li,iLe't~g ~

BR MEI 2ü

2 ~ zont._.

op; .t:,i_c..

Griffie

Ondernemingsnr.: 0405167119

Benaming (voluit) _ Onderlinge Brandverzekering Sint Eligiusgilde van Tielt

Rechtsvorm : Onderlinge Verzekeringsvereniging

Zetel : Bruggestraat 38 - 8700 Tielt

Onderwerp akte : AANPASSING BENAMING - BENOEMING BESTUURDERS -

AANDUIDING ZAAKVOERDER BELAST MET DAGELIJKS BESTUUR - ADRESWIJZIGING

De Algemene Vergadering van van 12 december 2008 heeft beslist om :

- de naam van de Onderlinge Brandverzekering van Sint-Eligius Gilde van Tielt te wijzigen in ONDERLINGE BRANDVERZEKERING VAN VINDERHOUTE, afgekort OB VINDERHOUTE.

- als bestuurders te benoemen : de heer Marnix Van Wassenhove, wonende te 9850 Merendree, Kouterslag 26, mevrouw Veerle Beyaert (voorzitter), wonende te 9850 Hansbeke, Kapellenstraat 28, mevrouw Lutgardis Claeys, wonende te 9920 Lovendegem, Korfbalstraat 3, de heer Norbert Everaerd, wonende te 9921 Vinderhoute, de heer Christiaan Fredrick, wonende te 9920 Lovendegem, en dit met ingang van 01.01.2009 voor een periode van 6 (zes) jaar, namelijk tot 31.12.2014

- mevrouw Es De Smet, wonende te 9850 Landegem, Kerkstraat 32, te belasten met het dagelijks bestuur als zaakvoerder van de OB Vinderhoute

- de maatschappelijke zetel van de Onderlinge Brandverzekering van Vinderhoute over te brengen naar Kerkstraat 32 te 9850 Landegem

getekend Els De Smet

Op de laatste blz. van Luik 8 vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening

06/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

27/08/2015
ÿþMod Ward 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1 1 251*

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : (verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Onderwerp akte : wijziging bestuur

na goedkeuring van de algemene vergadering dd 11 december 2014 worden volgende beslissingen van de raad van bestuur bekrachtigd

de taakverdeling binnen de raad van bestuur is bepaald als volgt

voorzitter : Veerle Beyaert

ondervoorzitter

zaakvoerders : Els De Smet, 9850 Landegem, Kerkstraat 32

volgens de huidige statuten is voorzien dat de bestuursleden gekozen worden voor een periode van 6 jaar

nieuwe samenstelling raad van bestuur

- Veerle Beyaert, 9850 Hansbeke, Kapellenstraat 28 , voorzitter

- Marnix Van Wassenhove, 9850 Merendree, Kouterslag 26, bestuurder

- Lutgardis Claeys , 9920 Lovendegem , Korfbalstraat 3, bestuurder

- Norbert Everaerd , 9921 Vinderhoute, Kasteellaan 31 , bestuurder

- Christiaan Frederick, 9920 Lovendegem, Pyramidestraat 19 , bestuurder

alle mandaten lopen tot 31/12/2020

Er wordt besloten om volgende wijziging aan te brengen in de statuten : de mandaten die beeindigen lopen door tot aan de eerstkomende algemene vergadering.

Els De Smet, zaakvoerder,

NEERGELEGD

1 8 AUG. 2015

RECHT~Aft1kC VAN

r__KODYtir-aeUGl- re-GLph-`--

0405.167.119

Onderlinge Brandverzekering van Vinderhoute

ob vinderhoute

onderlinge verzekeringsvereniging

Kerkstraat 32 9850 Landegem

bel

a;

BI

stz

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
ONDERLINGE BRANDVERZEKERING VAN VINDERHOUTE,…

Adresse
KERKSTRAAT 32 9850 LANDEGEM

Code postal : 9850
Localité : Landegem
Commune : NEVELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande