ONDERWIJS EN SAMENWERKING DE PINTE

Association sans but lucratif


Dénomination : ONDERWIJS EN SAMENWERKING DE PINTE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 464.674.738

Publication

13/07/2015
ÿþ MOD 2.2

kerg= In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



NEERGELEGD

0 2 JULI 2015

RECHTE N VAN

KOOPHANal LEGENT



11

lI

u

Ondernemingsnr : 464.674.738

Benaming

(voluit) : Onderwijs en Samenwerking De Pinte

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw (EVA)

Zetel : Koning Albertlaan 1 9840 DE PINTE

Onderwerp akte ; Wijziging statuten - Wijziging samenstelling raad van bestuur A. WIJZIGING STATUTEN

Rekening houdend met de bepalingen van het Gemeentedecreet, meer bepaald artikel 226, werd de vereniging omgevormd in een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap (EVA) en heeft de algemene vergadering van 3 november 2014 de statuten gewijzigd zoals hierna weergegeven.

1. Naam en zetel

Art. 1. De vereniging draagt de naam vzw Onderwijs en Samenwerking De Pinte en is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap (EVA), in de privaatrechtelijke vorm van een vereniging zonder winstoogmerk (wet 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002), zoals bedoeld in artikel 226 van het Gemeentedecreet.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9840 De Pinte, Koning Albertlaan 1, gelegen in het Gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Il. Doel

Art.3, De vereniging heeft tot doel de samenwerking tussen de scholen met een vestiging op het grondgebied, aan te moedigen en te bevorderen door het nemen van school overstijgende initiatieven, en door er naar te streven de dienstverlening vanuit de scholen in de grootst mogelijke mate op elkaar af te stemmen, in volle erkenning en met vrijwaring van de identiteit van elke school.

Daartoe kan zij initiatieven nemen zoals een gecoördineerde naschoolse werking, het inrichten van allerlei school overstijgende vormings- en vervolmakingsactiviteiten naar personeel, leerlingen en ouders toe.

Er kunnen ook initiatieven worden genomen in het kader van het inschrijvingsbeleid, flankerend onderwijsbeleid, en om gelijke onderwijskansen te geven aan alle leerlingen en om de band tussen de school, de ouders, de buurt en de lokale gemeenschap te verstevigen.

Hiertoe zal de vereniging één of meerdere diensten kunnen oprichten en besturen, de oprichting van dergelijke of gelijkaardige diensten kunnen in de hand werken en de goede organisatie en de samenwerking ervan kunnen bevorderen.

Art. 4. De vereniging is belast met het verwezenlijken van welbepaalde beleidsuitvoerende taken van gemeentelijk belang, met name: in functie van de verwezenlijking van hogervermeld doel, overeenkomsten afsluiten met het gemeentebestuur, openbare machten, private personen en verenigingen die een gelijkaardig doel nastreven.

De vereniging is hiertoe gemachtigd door de gemeente overeenkomstig artikel 245 van het Gemeentedecreet en onder de voorwaarden van het Gemeentedecreet, zoals verder uitgewerkt in deze

statuten..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

C.-.' . ,I

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 5. De vereniging is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendom of in andere zakelijke rechten te bezitten.

Ill. Duur

Art. 6. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten alle tijde ontbonden worden, mits inachtneming van de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002 (in het bijzonder artikel 18 toten met 22).

IV. Leden

Art. 7. De vereniging bestaat uit:

- vertegenwoordigers aangeduid door de schoolbesturen die op het grondgebied van De Pinte een vestiging

hebben, de hier genaamde A-leden;

- de gemeente De Pinte, het hier genaamde B-lid, vertegenwoordigd door een gemeenteraadslid aangeduid

door de gemeenteraad;

- de B-bestuurders zoals omschreven in artikel 17 van deze statuten.

Art. 8. De A-leden worden door de aangesloten schoolbesturen gekozen. Per schoolbestuur warden 2 vertegenwoordigers aangeduid.

Overeenkomstig artikel 246 §2 van het Gemeentedecreet wordt het B-lid gekozen door en uit de leden van de gemeenteraad.

Art. 9. De door het gemeentebestuur aangestelde ambtenaar is ambtshalve lid zonder stemrecht. De bevoegde schepen is eveneens ambtshalve lid zonder stemrecht, voor zover hij niet werd aangeduid door de gemeenteraad als B-lid.

Art. 10. §1. De hoedanigheid van A-lid wordt verloren;

1° vanaf het ogenblik dat het schoolbestuur niet langer lid is van de vzw;

2° wanneer door het schoolbestuur gevraagd wordt in zijn vervanging te voorzien;

3° door ontslagname van het lid; dit ontslag moet schriftelijk aan de voorzitter van het EVA meegedeeld

worden en gaat in één maand na ontvangst van dit schrijven;

4° door overlijden of rechtsonbekwaamheid;

5° door uitsluiting die geschiedt onder de voorwaarden bepaald door artikel 12 van de wet van 27 juni 1921,

gewijzigd op 2 mei 2002 (1)

(1) Art.12 vzw-wet: Elk lid van een vereniging is vrij uit te treden door het indienen van zijn ontslag bij de

raad van bestuur. Onverminderd artikel 2, eerste lid, 5°, kan een lid dat zijn bijdrage niet betaalt, worden geacht

ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken

met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid

dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan

betaalde bijdragen niet terugvorderen, tenzij de statuten anders bepalen.

6° in geval van onverenigbaarheid zoals omschreven in artikel 229 van het Gemeentedecreet.

§2. Indien aan een A-lidmaatschap een elnde komt, door de redenen vermeld onder §1, wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk de drie maanden na het vervallen van het lidmaatschap, in de opvolging voorzien door het betreffende schoolbestuur.

§3. Het 13-lid, de B-bestuurders en de leden zonder stemrecht die deelnemen op grond van hun hoedanigheid als vertegenwoordiger, zijn van rechtswege ontslagnemend bij het verlies van hun respectievelijke hoedanigheid als mandataris of als gemeentelijk vertegenwoordiger.

De gemeenteraad en het 8-lid kunnen te alsen tijde beslissen om respectievelijk de aanwijzingen en voordrachten te herroepen. De betrokken leden zijn door die herroeping van rechtswege ontslagnemend.

§4. Alle aanwijzingen en voordrachten worden herroepen door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. De leden blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd.

Art. 11. Degene die, om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, noch op terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen.

1. Moo 2.2

c 4 " V. Algemene vergadering (A.V.)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Art. 12. §1. De A.V. wordt minstens twee maal per jaar samengeroepen door de Raad van Bestuur en dit vóór 1 juni respectievelijk vóór 30 november. Dit gebeurt met een oproepingsbrief gepost en/of per e-mail ten minste acht dagen voor de vergadering. De brief vermeldt plaats, uur, datum en dagorde. Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/20 van de leden wordt op de agenda gebracht.

§2. De gemeenteraad wordt voorafgaandelijk in kennis gesteld van de agenda van de A.V. De voorzitter van het EVA maakt de agenda, rekening houdend met de bepalingen van het Gemeentedecreet, tijdig over aan de voorzitter van de gemeenteraad met het oog op agendering.

De gemeenteraad spreekt zich uit over de agendapunten en bepaalt het stemgedrag van zijn vertegenwoordigers. Indien over een agendapunt de stemming is vereist en de gemeenteraad geen voorafgaande kennisname heeft gekregen, wordt de behandeling en stemming van dit punt verdaagd naar een volgende Buitengewone AN,

De gemeenteraad duidt het B-lid en diens plaatsvervanger aan, telkens bij aanvang van de legislatuur.

Art. 13. §1. Behoudens de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, gewijzigd op 2 mei 2002, er anders over beschikt, beslist de A.V. geldig, wat ook het aantal aanwezigen is. De A-leden en B-bestuurders beschikken elk over één stem. Zij kunnen zich op de zittingen van de A.V. laten vertegenwoordigen door één stemgerechtigd lid, drager van een schriftelijke machtiging. Het B-lid beschikt steeds over een meerderheid van de stemmen,

§2. Het B-lid handelt overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad.

§3. Er kunnen geen rechtsgeldige beslissingen genomen worden indien het B-lid niet aanwezig is.

Art. 14. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid, behoudens de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of onderhavige statuten. Ais er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van minstens een derde van de aanwezige stemgerechtigde leden gebeurt de stemming geheim.

Art. 15. De A.V. kan indien gewenst advies vragen aan de gemeentelijke adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang en Opvoedingsondersteuning (LOKO), Bovendien kan de A.V. externen uitnodigen, echter zonder stemrecht.

Art. 16. De A.V. bestaat uit alle leden en is het hoogste gezagsorgaan van de vzw. De A.V. heeft de

bevoegdheid haar toegekend door onderhavige statuten of door de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door

de wet van 2 mei 2002. Hiertoe behoort in ieder geval;

1° het wijzigen van de statuten;

2° het benoemen en afzetten van bestuurders;

3° het goedkeuren van begrotingen en rekeneningen;

4° het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

5° het definitief aanvaarden en afzetten van de leden;

6° het vastleggen van de huidhoudelijke reglementen;

7° de benoeming en afzetting van de rekeningtoezichters en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt goedgekeurd;

8° de kwijting van de bestuurders en eventuele rekeningtoezichters;

9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

VI. Raad van Bestuur (R.v.B)

Art, 17. §1. De R.v.B. telt minstens één lid minder dan de AN, Deze is samengesteld uit vertegenwoordigers van de A-leden, 1 A-lid per schoolbestuur, hierna genaamde A-bestuurders en uit vertegenwoordigers van de politieke fracties in de gemeenteraad, hierna genaamde B-bestuurders.

§2. De A-bestuurders zijn in aantal met de helft min één van het totaal aantal bestuurders.

§3. De gemeente draagt steeds een meerderheid voor de leden van de R.v.B.

Ten hoogste 2/3 van de B-bestuurders is van hetzelfde geslacht.

Elke fractie uit de gemeenteraad duidt ten minste één B-bestuurder aan. De overige B-bestuurders worden

aangeduid volgens de regels van evenredige vertegenwoordiging volgens het aantal mandaten in de

gemeenteraad en dit op de volgende manier;

- evenredige verdeling tussen enerzijds de fracties die deel uitmaken van het college van burgemeester en

schepenen en anderzijds de overige fracties;

- evenredige verdeling van het aantal bestuurders dat toekomt aan de fracties die deel uitmaken van het

college van burgemeester en schepenen onder deze fracties;P

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

- evenredige verdeling van het overig aantal bestuurders onder de fracties die geen deel uitmaken van het college van burgemeester en schepenen,

Art. 18. §1. De hoedanigheid van A-bestuurder wordt verloren bij verlies van A lidmaatschap zoals vermeld onder artikel 10 §1.

§2. een A-bestuurder kan tevens zijn ontslag indienen door dit schriftelijk kenbaar te maken ten laatste één maand voor de volgende A.V., waarop een nieuw bestuurslid zal gekozen worden. Tot dan blijft het lid zijn bevoegdheden waarnemen.

§3. in geval van vacature zal tot een spoedig mogelijke vervanging worden overgegaan.

§4. Alle aanwijzingen en voordrachten worden herroepen door de volledige vernieuwing van. de gemeenteraad. De vertegenwoordigers blijven in functie totdat hun vervangers zijn aangewezen of benoemd.

§5. A-bestuurders kunnen worden afgezet.door de A.V. bij 314 meerderheid. De afzetting dient gevraagd te worden per gewone brief, te richten aan de voorzitter, een secretaris door minstens een derde van de leden van de A.V.

Art. 19. De door de gemeente aangestelde ambtenaar is eveneens ambsthalve lid van de R.v.B.,echter zonder stemrecht.

Art. 20. De R.v.B. duidt onder zijn bestuurders een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

§2, Elke stemgerechtigde bestuurder beschikt over één stem, De B-bestuurders beschikken steeds over een meerderheid van stemmen. Iedere stemgerechtigde bestuurder mag zich op de zittingen van de R.v.B. laten vertegenwoordigen door één ander stemgerechtigd bestuurder, drager van een schriftelijke machtiging. B-bestuurders kunnen hun volmacht enkel geven aan andere B-bestuurders.

§3. Artikel 14 van onderhavige statuten is ook toepasselijk op de samenkomsten van de R.v.B. Art. 21, De leden van de R.V.B. oefenen hun bevoegdheden uit als college.

De R.v.B. leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij kan voor aile daden van beheer en daden van beschikking zijn bevoegdheden overdragen aan één of meerdere bestuurders. De voorzitter is gemachtigd om, de lopende zaken van de vereniging af te handelen. Hun beslissingen worden bekrachtigd op de eerstvolgende vergadering van de R.v.B. bij gewone meerderheid.

Art. 22, De R,v.B, komst minstens twee maal per jaar samen.

Art.23. Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de heift van de stemgerechtigde bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Art.24. Op de vergadering van de R.v.B. kunnen derden uitgenodigd worden, echter zonder stemrecht. Een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en schepenen wordt telkens uitgenodigd.

Art. 25. De R.v.B. kan geldig alle beslissingen nemen, die niet door de wetgeving of door de statuten aan de A.V. zijn voorbehouden

VII. Begroting en rekening

Art. 26. De leden zijn geen lidgeld of bijdragen verschuldigd.

Art. 27. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Art. 28. §1. Het toezicht over de financiën van de vereniging wordt nader omschreven in de samenwerkingsovereenkomst die afgesloten wordt tussen de gemeenteraad en de vereniging.

§2. Elk jaar wordt het financieel verslag van het voorbije dienstjaar opgemaakt door de R.v.B, Dit verslag wordt voorgelegd ter goedkeuring aan de A.V. Na goedkeuring wordt het financieel verslag ter kennis voorgelegd worden aan het wollege van burgemeester en schepenen.

Luik B - Vervolg



§3. De leden van de A.V. kunnen via de penningmeester, inzage krijgen in de boekhoudkundige stukken van de vereniging.

VIII. Slot - Ontbinding - Vereffening

Art. 29. In geval van ontbinding van de vereniging zal het vermogen toekomen aan het gemeentebestuur van De Pinte, met de verplichting het aan te wenden voor het verwezenlijken van doelstellingen die gelijk zijn of overeenstemmen met het maatschappelijk doel van de vereniging zelf,

IX. Algemeen

Art. 30. Alle bepalingen en voorschriften die niet uitdrukkelijk voorzien zijn in de huidige statuten warden geregeld volgens de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 31. Indien nodig, regelt een huishoudelijk reglement alle verder aangelegenheden die door deze statuten niet voldoende omschreven worden. Dit huidhoudelijk reglement wordt te goedkeuring voorgelegd aan de A.V.

B. WIJZIGING SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

De Algemene vergadering van de vereniging heeft, in zijn vergadering van 29 januari 2015:

* het ontslag aanvaard van Dominique VINCENT, bestuurder-voorzitter

* tot bestuurder benoemd:

DELIE Ann, wonende Kasteellaan 5 9840 DE PINTE

HAUMAN Karel, wonende Reevijver 54 9840 DE PINTE

MENSCHAERT Christophe, wonende Heidelaan 28 9840 DE PINTE

PUTZEYS Nicole, wonende Borluutlaan 4 9840 DE PINTE

VAN LANCKER Lieve, wonende Mieregoed 15 9840 DE PINTE

De Raad van Bestuur heeft, in zijn vergadering van 29 Januari 2015,

Christophe MENSCHAERT benoemd tot voorzitter

Geert DE TROYER benoemd tot ondervoorzitter

Ann OELIE benoemd tot secretaris

De Raad van Bestuur heeft, in zijn vergadering van 28 mei 2015,

Karel HAUMAN benoemd tot penningmeester.

Hierbij neergelegd de geco5rdineerde statuten.

De bestuurder-voorzitter

Christophe MENSCHAERT

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ONDERWIJS EN SAMENWERKING DE PINTE

Adresse
KONING ALBERTLAAN 1 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande