ONE TAKE

Association sans but lucratif


Dénomination : ONE TAKE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 563.899.897

Publication

15/10/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

I. NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "One Take". Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken

uitgaande van de vereniging zullen deze naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de

woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Artikel 2:

De maatschappelijke zetel van One Take vzw is gevestigd te Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-Amandsberg. Deze vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent. Alle stukken voorgeschreven door de vzw-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Gent.

Artikel 3:

One Take vzw stelt zich tot doel om kunstenaars een platform te bieden waar creativiteit, inspiratie en samenwerking hoogtij vieren, zodat ze zich individueel of in groepsverband verder kunnen ontplooien in muzikale, audiovisuele of daaraan verwante kunstvormen. Muzikaliteit wordt benaderd in de breedste zin van het woord, waardoor One Take vzw ook ruime biedt aan stemmen die anders niet gehoord worden. Door onze krachten te bundelen nemen we de verantwoordelijkheid om van deze creatieve producten een vaste waarde te maken binnen het kunst- en cultuurlandschap, deze te delen met een uiteenlopend publiek en kansen te bieden voor nieuwe artistieke projecten.

De ondergetekenden,

De heer Joren Cautaers, Heirbaan 8, 1570 Galmaarden

De heer Michaël Verlinden, Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-Amandsberg

Mevrouw Ellen Descamps, Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-Amandsberg

hierna de stichtende leden genoemd, verklaren bij deze akte de vereniging zonder winstoogmerk "One Take" op

te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, waarvan de

statuten hieronder beschreven worden:

Onderwerp akte: Oprichting One Take vzw

One Take vzw Kunstenaarstraat 24 9040 Sint-Amandsberg

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : One Take vzw

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kunstenaarstraat 24

9040 Gent (Sint-Amandsberg (Gent))

België

*14309460*

Luik B

0563899897

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Griffie

Neergelegd

11-10-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Daarnaast heeft One Take vzw ook een kunsteducatieve dimensie. De vereniging wil ruimte creëren voor praktijkgerichte workshops, waarbij de nadruk ligt op artistieke beleving en creatieve productie. Deze workshops kunnen zowel zelfstandig, in samenwerking met derden als op aanvraag van derden georganiseerd worden. Door muziek en aanverwante kunstvormen te beschouwen als een gemeenplaats om de wereld te benaderen vanuit verschillende standpunten, wil One Take vzw de nadruk leggen op diversiteit en daarbij ook een artistiek platform bieden voor culturele en maatschappelijke minderheidsgroepen.

One Take vzw wil bovendien een forum alsook een juridische en administratieve structuur bieden aan haar leden, die in het kader van bovenstaande doelstellingen artistieke prestaties willen verlenen aan derden. Om dit te verwezenlijken wil One Take vzw actief samenwerken met verschillende culturele en artistieke instanties die dezelfde of gelijknamige doelstellingen nastreven.

One Take vzw kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen, die rechtstreeks of onrechtstreeks kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van de hierboven beschreven doelstellingen. De vereniging tracht haar doel onder meer te bereiken door het realiseren van opnames en live-mixen, door te voorzien in mechanische reproducties van geluid en door het ter beschikking stellen van opnameapparatuur. Daarnaast wil One Take vzw haar doelstellingen realiseren door het aanbieden van educatieve workshops, cursussen, opleidingen en coaching-projecten, en door het schrijven van composities en arrangementen. Bovendien wil de vereniging haar doelstellingen verwezenlijken door het organiseren van of deelnemen aan allerlei artistieke of creatieve muzikale, literaire en audiovisuele activiteiten, projecten of evenementen, zoals publieke of private optredens, repetities, concerten en festivals.

One Take vzw kan meer algemene middelen aanwenden die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. De vereniging kan tot uitvoering van hetgeen voorgaand is bepaald, onder meer alle roerende en onroerende verrichtingen stellen, zakelijke rechten verwerven, huren, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, fondsen verzamelen. De vereniging kan alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het realiseren van het kader van haar doel kan One Take vzw zelfs daden van koophandel stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het doel waarvoor zij is opgericht. Zij kan daartoe ook lid worden van of samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met andere organisaties en verenigingen, die dezelfde of gelijknamige doelstellingen nastreven. One Take vzw is ook bevoegd steunmaatregelen van de overheden aan te vragen ten behoeve van het behalen van haar doelstellingen.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

II. LIDMAATSCHAP

Artikel 5:

One Take vzw bestaat uit werkende leden en toegetreden leden. De vereniging zal minstens drie werkende leden

tellen. De hierboven vermelde oprichters zijn de eerste werkende leden van One Take vzw. Deze leden maken

automatisch deel uit van de Algemene Vergadering.

Het aantal toegetreden leden van One Take vzw is onbeperkt. Om deel uit te maken van One Take vzw dient aan

de volgende voorwaarden voldaan te worden:

a) de jaarlijkse bijdrage betalen

b) de statuten van One Take vzw aanvaarden

c) de belangen van de vereniging niet schaden.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan toegetreden leden. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen zoals hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd. Geen enkel toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van One Take vzw. Deze uitsluiting van rechten geldt ten allen tijde.

Artikel 6:

Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als zodanig wordt aanvaard. Elk werkend lid kan te allen tijde uit de vereniging treden door een schriftelijke opzegging gericht aan de Raad van Bestuur. Deze opzegging wordt ter kennis gebracht aan de werkende leden. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt door overlijden of vrijwillig ontslag. De uitsluiting van een werkend lid kan slechts gebeuren door een beslissing van de Algemene Vergadering, genomen met een meerderheid van twee derden van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, nadat het lid is gehoord. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de Raad van Bestuur als zodanig wordt aanvaard. De Raad van Bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die zijn opgenomen in deze statuten. Verzoeken om toetreding dienen schriftelijk of per e-mail aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres, of indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker. De jaarlijkse bijdrage van toegetreden leden bedraagt ~10. Toegetreden leden die nalaten de jaarlijkse bijdrage te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn. Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of uitsluiting.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

III. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 7:

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en is bevoegd voor wat bepaald is volgens de vzw-wetgeving. Toegetreden leden kunnen na voorafgaandelijk verzoek de Algemene Vergadering bijwonen, maar zij hebben geen stemrecht. Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij horend stemrecht mag uitoefenen, echter zonder dat een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 8:

De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen (en het bepalen van hun bezoldiging ingeval bezoldiging wordt toegekend), het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, de omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een reglement van inwendige orde, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vzw.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9:

De Algemene Vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van het eerste trimester teneinde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het lopend jaar goed te keuren.

Een buitengewone Algemene Vergadering kan door de Raad van Bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vzw het vereist. De Raad van Bestuur is ertoe gehouden een buitengewone Algemene Vergadering samen te roepen, telkens wanneer minstens één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt. Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per post of per e-mail verstuurd, ten laatste twee weken voor de vergadering. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. Deze agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door minstens één vijfde van de leden, wordt op de agenda gebracht.

Artikel 10:

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de secretaris. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de Raad van Bestuur afwezig is. De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in onderhandeling worden genomen nadat de agenda voltooid is onder de rubriek  varia . De Algemene Vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 11:

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register dat voor de leden ter inzage ligt op de maatschappelijke zetel. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. De besluiten van de Algemene Vergadering worden aan de toegetreden leden en belanghebbende niet-leden mondeling, per brief of per e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd door de wet met betrekking tot bekendmakingen.

IV. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 12:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie bestuurders, al dan niet lid van de vereniging. Er zijn slechts twee bestuurders nodig indien de vereniging maar drie werkende leden telt. De bestuurders handelen als een college. Zij worden voor onbepaalde tijd verkozen door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de Algemene Vergadering anders zou bepalen. Zo door vrijwillig ontslag of door afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 13:

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris. De voorzitter en de ondervoorzitter roepen de raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van zijn afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd is. Indien dit quotum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (= meer dan de helft, onthoudingen worden niet meegeteld) van de stemmen.

Iedere bestuurder kan op schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij een eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief of per e-mail. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

van de jaarrekening.

De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door minstens twee bestuurders. Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per post of per e-mail verstuurd, ten laatste twee weken voor de vergadering. De Oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te plaatsen.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14:

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon, die bestuurder is, belast met het dagelijks bestuur.

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

De Algemene Vergadering beslist over het door de Raad van Bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de Raad van Bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering. Bij dit Huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

V. INZAGERECHT

Artikel 15:

Alle werkende leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering en van de Raad van Bestuur, evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging, volgens de in het Koninklijk Besluit vastgelegde modaliteiten. De leden richten hun verzoek tot inzage aan de Raad van Bestuur, die de aanvrager een datum en uur zullen mededelen waarop de gevraagde stukken kunnen worden ingekeken op de zetel van de vereniging. Behoudens goedkeuring door de Raad van Bestuur is het nemen van kopieën, of enigerlei andere opnames van de stukken van de vzw verboden. Het is een lid na de inzage niet toegestaan vertrouwelijke informatie te delen met derden. Het inzagerecht van toegetreden leden en derden is uitdrukkelijk beperkt tot die personen die hierin bij wet, Koninklijk Besluit of enige andere uitvoeringsbesluiten zijn voorzien. Andere personen kunnen slechts inzage bekomen na schriftelijk verzoek daartoe aan de Raad van Bestuur, en slechts na schriftelijke goedkeuring van de Raad van Bestuur, met aanduiding van de dag en het uur, en limitatieve opgave van de documenten die mogen worden ingezien.

VI. BEGROTINGEN, REKENINGEN

Artikel 16:

Het boekjaar van de vzw loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar (telkens op 31 december) bereidt de Raad van Bestuur de rekeningen en de begrotingen voor en legt ze de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting van de leden van de Raad van Bestuur. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vzw en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De inkomsten van de vzw kunnen bestaan uit:

a) lidmaatschapsbijdragen

b) giften

c) de winsten verwezenlijkt door de inrichting of uitvoering van de activiteiten zoals omschreven in de statuten

d) de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vzw werkingsmiddelen te bezorgen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel.

VII. ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 17:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, evenals de wijze van vereffening.

Artikel 18:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de Algemene Vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden.

Artikel 19:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, van toepassing, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijke reglement en de gebruiken ter zake.

Getekend:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor de Raad van Bestuur worden benoemd:

- Voorzitter: Verlinden, Michaël Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-Amandsberg

- Ondervoorzitter en secretaris: Cautaers, Joren, Heirbaan 8, 1570 Galmaarden

Deze benoemingen gaan in van bij de oprichting van de vzw en gelden voor onbepaalde duur.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-

Amandsberg op 11/10/2014 in vier exemplaren, waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van

de vzw en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting (11/10/2014) tot 31 december 2015.

BENOEMING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Bij de oprichting van de vzw werd door de oprichtende leden het volgende besloten:

De heer Joren Cautaers, Heirbaan 8, 1570 Galmaarden

De heer Michaël Verlinden, Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-Amandsberg

Mevrouw Ellen Descamps, Kunstenaarstraat 24, 9040 Sint-Amandsberg

Coordonnées
ONE TAKE

Adresse
KUNSTENAARSTRAAT 24 9040 SINT-AMANDSBERG

Code postal : 9040
Localité : Sint-Amandsberg
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande