OOSTAKKERSE MIDDENSTAND

Association sans but lucratif


Dénomination : OOSTAKKERSE MIDDENSTAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.797.967

Publication

18/09/2014
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: PUPHOEKSTRAAT 30 TE 9041 OOSTAKKER

Onderwerp akte: OPRICHTING

Uittreksel uit de statuten:

Op 10 februad 2014 kwamen de ondergetekende samen te Oostakker, Pijphoekstraat 30 te 9041 Oostakker

Sabrina De Gelas , wonende te 9041 Oostakker, Bredestraat 30

- Brian De Coster, wonende te 9041 Oostakker, Wittewalle 28

- Sven Van Darnme, wonende te 9041 Oostakker, Gentstraat 292

- Sandra Van Renterghem, wonende te 9041 Oostakker, Ramstraat 13

- Els Hemersoet, wonende te 9041 Oostakker, Wolfputstraat 178

- Patrick Vander Schaeven, wonende te 9041 Oostakker, Vossenbergstraat 10

- Pascal De Coster, wonende te 9041 Oostakker, Alfons Van Den Broeckstraat 40

- Viviane Devalez, wonende te 9041 Oostakker, Gasthuisstraat 2

- Jean-Paul Caltewaert, wonende te 9041 Oostakker, Groenespechtstra.at 24

Sandy De Bruycker, wonende te 9041 Oostakker, Ramstraat 10

- Steven De Weerdt, wonende te 9041 Oostakker, Honoré Drubbelstraat 33

- Luc De Vreese, wonende te 9041 Oostakker, Oostakkerdorp 33-101

- Geert Gobeyn, wonende te 9041 Oostakker, Groenstraat 76

Allen van Belgische nationaliteit, welke overeenkomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten Oostakkerse Middenstand VZW

Overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en stellen de statuten vast als volgt:

A: Naam  Zetel  Doel  Duur.

Art. 1 : Naam : Oostakkerse Middenstand VZW

Art. 2: Zetel De maatschappelijke zetel en administratieve zetel van de vereniging is te 9041 Oostakker, Pijphoekstraat Soin het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen.

Art. 3: Doel : De vereniging heeft als doel de algemene en de beroepsbelangen van de leden te behartigen, te besturen, te ontwikkelen en te verdedigen. Daar naast kan de vereniging aile activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten gaan naar de goede werking en doel van de vereniging . Ze heeft geen politieke doelstellingen.

Art. 4 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

B : De leden.

Art. 1 Bestuursleden z De vereniging bestaat minimum uit drie leden met elle rechten zoals omschreven door

de leden in de V en S wet.

I 1l 1111111111111111

Ondernemingsnr : Benaming

{voluit) : OOSTAKKERSE MIDDENSTAND VZW

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

"

"

MOD 2.2

Daarnaast kan ieder lid van de vereniging bestuurslid worden ais zijn jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage gestort is op de bank. En kan hierbij de eerst volgende bestuursvergadering bijwonen en met meerderheid van de stemmen aanvaard worden.

Art. 2 Algemene leden De toegetreden leden zijn natuurlijke personen uit de fusiegemeente Oostakker die jaarlijks het lidgeld betaald hebben.

M. 3 Ontslag Bestuursleden en leden worden van rechtswege ontstaan als ze hun bijdrage van het lidgeld

niet betaald hebben één maand na vervaldatum.

Bestuursleden en leden kunnen zich ten aile tijden terugtrekken uit de VZW door een formeel schrijven naar de

Secretaris van de VZW en gaat in voege begin volgend werkjaar.

Blijft gebonden aan zijn verplichtingen voorzien in de begroting van het lopend jaar.

Art, 4 Beëindigen van lidmaatschap : Het beëindigen van lidmaatschap gebeurd door het niet betalen van het lidgeld. Als de leden in strijd handelen, strijdig met de doelstellingen van de VZW door eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur.

Art. 5: Rechten: Geen enkel lid kan aanspraak maken op de gelden of uitoefenen op de activa van de VZW

bij het beëindigen van zijn lidmaatschap, ook bij ontbinding van de VZW enz....

Eik ontslagen lid moet aile goederen en toebehoren wat deel uit maakt van de VZW terug geven,

C : De Algemene vergadering.

Art, 1 Voor aile leden die hun lidgelden hebben betaald is een geldig lid. Elk lid heeft één stem en kan zijn stem via volmacht doorgeven aan een ander geldig lid. Elk lid kan maar eenmaal de volmacht uitoefenen van 1 geldig lid. Komt minimaal 1 maa! per jaar samen. Wordt 30 dagen op voorhand aangekondigd.

Art, 2: Bevoegdheden : Wijzigingen van de statuten. Benoeming en afzetten van bestuursleden. Goedkeuring van de begroting en de rekening. Ontbinding van de VZW. Vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschap bijdrage.

Art. 3: Vergaderingen : Jaarlijkse bijeenkomst van de Algemene Vergadering tijdens het eerste trimester van het nieuwe werkjaar door de voorzitter van de VZW en/of secretaris.

Alle Algemene Vergaderingen worden 30 dagen op voorhand aangekondigd. Bijkomende vergaderingen kunnen gehouden worden als het door minimum 3 !eden wordt aangevraagd via de voorzitter en zijn bestuursleden. Bij de uitnodiging wordt de agenda bijgevoegd.

Art. 4: Beraadslagingen : De Algemene Vergadering kan alleen geldig beraadslagen over de punten die op de agenda staan. De stemming van de algemene vergadering is geldig ,welke het aantal aanwezige leden ook mag zijn, behoudens dwingende wettelijke bepalingen. De stemmig is geheim en behoudens wettelijke bepalingen, worden de beslissingen met een gewone meerderheid van stemming genomen bij prioriteit van stemmen is de stem van de voorzitter bepalend, onthoudingen worden niet meegerekend.

Art, 5 Verslagen De verslagen van de Algemene Vergadering worden bewaard in een register aanwezig op de administratieve zetel van de VZW. Deze verslagen worden getekend door de voorzitter en de secretaris. Deze verslagen liggen ten inzage voor alle leden,

D: Raad van Bestuur.

Art, 1: De VZW wordt bestuurd door een bestuur samengesteld uitten minste 3 en maximum 15

bestuursleden. Wanneer er maar 3 bestuursleden zijn mag de Raad van Bestuur slechts uit 2 bestuursleden bestaan.

Bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen voor een termijn van 5 jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. De bestuurders zijn her verkiesbaar. De Raad van Bestuur kiest onder hun leden een voorzitter, secretaris en penningmeester die hun taken naar behoren zullen vervullen. De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering met de meerderheid van stemmen van de aanwezige leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed. De voorzitter is voor maximum 2 x 5 jaar verkiesbaar als voorzitter.

Art. 2: Raad van Bestuur  vergaderingen  beraadslagingen  beslissingen : De Raad van Bestuur vergaderd na oproeping van de voorzitter minimum 4 x per jaar en 14 dagen op voorhand aangekondigd. Ook 2 bestuursleden kunnen een vergadering beleggen en 14 dagen op voorhand aankondigen. De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid door de secretaris. De plaats wordt bepaald door de vorige vergadering, zie verslag. De beraadslagingen kan als er een meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De notulen worden opgesteld en ondertekend door de voorzitter en secretaris en bewaard in de notulen register en ter inzage ligt voor de bestuursleden volgens art. 9 van KB 26 juni 2003.

4

c

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

e

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Luik B - Vervolg

..............

Aft 3: Bekendmakingsvereisten. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeindigingen worden openbaar gemaakt door neeriegging van het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel en van een uittreksel daarvoor bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

Art. 4 De bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

E. Financiering en boekhouding.

, Art, 1 Financiering. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften en de

lidgelden. Gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen. Daarnaast kan de , vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

Art, 2: Boekhouding. Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17V en S wet en de daarop toepasselijke wet van besluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel bepaald volgens art, 26 namens Ven S wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de nationale bank volgens bepaald in art. 17.6V en S wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering,

Art, 3 Ontbinding. De Algemene Vergadering wordt samengeroepen ter bespreking van de voorstellen mbt de ontbinding van de VZW. De samenroeping en agendering wordt gedaan volgens de statuten van de VZW. De beraadslagingen en beslissingen over de ontbindingen worden gemeld volgens "VZW in vereffening" is overeenkomstig art, 23 V en S wet,

Indien het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering 1 vereffenaar waarvan zij de opdracht zal omschrijven. Alle beslissingen betreffende ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars en de bestemming. Afsluiten van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd bij de griffie en bekendgemaakt volgens wettelijke bepalingen in art 23 en 26 noties van de V en S wet en de uitvoeringsbesluiten.

Over het geheel van de statuten wordt gestemd en aanvaard en bevestigd met eenparigheid van stemmen. Benoeming bestuurders : zijn voor de eerste maal als bestuurders aangesteld

- Sabrina De Gelas

- Sven Van Damme

- Els Hemelsoet

- Pascal De Coster

- Jean-Paul Callewaert

- Steven De Weerdt

- Geert Gobeyn

Oeze hebben benoemd als

- Brian De Coster

- Sandra Van Renterghem - Patrick Vander Schaeven - Viviane Devalez

- Sandy De Bruycker - Luc De Vreese

- Voorzitter Sandy de Bruycker

Secretaris : Viviane Devalez

Penningmeester: Pascal De Coster

PR manager: Brian De Coster

Die allen aanvaarden.

Sandy De Bruycker, voorzitter Oostakkerse Middenstand VZW,

ale-elk?"\\.e,t. n eàe\- cretr.dek;yolk_

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OOSTAKKERSE MIDDENSTAND

Adresse
PIJPHOEKSTRAAT 30 9041 OOSTAKKER

Code postal : 9041
Localité : Oostakker
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande