OOSTLIN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : OOSTLIN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 448.933.816

Publication

10/12/2013
ÿþ Mort Word 11,1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



NEERGELEGD

2 8 UV, 2013

REC.H3'#3AN~V~

Qr+z~

KOOi?HAï~UI;I, L'~`~:VT

Ondernemingsnr ; 0448933816

Benaming

(voluit) : OOSTLIN

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : Leest 93, 9950 Waarschoot

(volledig adres)

Onderwerp akte : KAPITAALVERHOGING - STATUTENWIJZIGING

Uit een proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "OOSTLIN" waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 9950 Waarschoot, Leest 93, opgemaakt door Meester Frank De Raedt, notaris ter standplaats Waarschoot, zaakvoerder van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Notaris Frank De Raedt", met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Schoolstraat 60, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Gent met ais ondememingsnummer 0821.838.834, op 19 november 2013, geregistreerd vijf bladen, geen renvooien te Eeklo, boek 664 blad 33 vak 10 op 25 november 2013, ontvangen: vijftig euro. (getekend) Voor de adviseur a,i, De fiscaal deskundige, D. Rycek, blijkt dat de vergadering volgende besluiten heeft genomen met eenparigheid van stemmen:

EERSTE BESLUIT

De vergadering heeft vastgesteld en bevestigd dat bij beslissing van de raad van bestuur genomen op 20 december 2011, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad op 15 februari 2012, onder nummer 20120215112038831, de maatschappelijke zetel van de vennootschap werd overgebracht van 8301 Knokke-Helst, IJzerstraat 1/41 naar "9950 Waarschoot, Leest 93",

TWEEDE BESLUIT

Ingevolge voormeld besluit heeft de vergadering beslist artikel twee van de statuten te wijzigen om de tekst van dit artikel te vervangen door een nieuwe tekst, luidend ais volgt:

"Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9950 Waarschoot, Leest 93.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels, filialen, agentschappen er+ depots in België of in het buitenland oprichten."

DERDE BESLUIT

De vergadering heeft vastgesteld en heeft bevestigd dat bij beslissing van de bijzondere algemene vergadering van de vennootschap gehouden op 20 december 2011 de aandelen aan toonder werden omgezet in aandelen op naam.

Ingevolge de besluiten van voormelde algemene vergadering heeft de vergadering beslist de artikelen negen, eenentwintig, tweeëntwintig en drieëntwintig van de statuten te wijzigen als volgt:

-Wijziging van artikel negen van de statuten om de tekst van dit artikel te vervangen door een nieuwe tekst, luidend als volgt:

"Artikel 9, Aard van de aandelen,

De aandelen van de vennootschap zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden. De houders van aandelen alsmede elke belanghebbende derde kan inzage nemen van het register van aandelen.

In het register van aandelen dienen de bepalingen opgenomen te worden voorgeschreven door artikel 233 van het Wetboek van Vennootschappen.

De raad van bestuur kan beslissen tot splitsing van het register in twee delen volgens de bepalingen van artikel 234 van het Wetboek van Vennootschappen.

De eigendom van een aandeel wordt bewezen door de inschrijving in het register van aandelen.

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar, De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkel persoon laten vertegenwoordigen. Zolang dit niet gebeurd is worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

*13189 80x

11111111

V( behc aai Beu Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de bevoegde rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan blote eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruikers.

-wijziging van artikel 21 van de statuten om de tekst van dit artikel te vervangen door een nieuwe tekst, luidend als volgt:

"Artikel 21. Oproeping

De oproepingen tot een algemene vergadering dienen de agenda te vermelden.

Aan de houders van aandelen, obligaties of warrants op naam, aan de houders van certificaten op naam, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, aan de bestuurders en aan de commissarissen, worden de oproepingen vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld. Deze mededeling geschiedt door middel van een gewone brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. Van de vervulling van deze formaliteit dient geen bewijs te worden overgelegd,"

-wijziging van artikel 22 van de statuten om de tekst van dit artikel te vervangen door een nieuwe tekst, luidend als volgt

"Artikel 22. Ter beschikking stellen van stukken.

Samen met de oproepingsbrief wordt aan de aandeelhouders, aan de bestuurders en aan de eventuele commissarissen een afschrift toegezonden van de stukken die heen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking gesteld worden.

De personen aan wie krachtens het Wetboek van Vennootschappen ter gelegenheid van enige algemene vergadering stukken dienen ter beschikking gesteld te worden, kunnen voor of na de bijeenkomst van de algemene vergadering verzaken aan deze ter beschikking stelling.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in deze statuten, dan zal de raad van bestuur, samen met haar rondschrijven waarvan sprake in voormeld artikel, aan de aandeelhouders en aan de eventuele commissarissen een afschrift toezenden van de stukken die hen krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten ter beschikking gesteld worden."

-Wijziging van artikel 23 van de statuten om de tekst van dit artikel te vervangen door een nieuwe tekst, luidend als volgt:

"Artikel 23.

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering moet elke eigenaar van aandelen, indien zulks in de oproeping wordt vereist, minstens drie werkdagen voor de datum die bepaald werd voor de overeenkomst, zijn certificaten van aandelen op naam neerleggen op de maatschappelijke zetel of bij de instellingen die in de bijeenroeping brieven worden vermeld.

De houders van obligaties, warrants en certificaten die met medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, mogen de algemene vergadering bijwonen, doch enkel met raadgevende stem, mits naleving van de toelatingsvoorwaarden voorzien voor de aandeelhouders.

Zaterdagen, zondagen en wettelijke feestdagen worden voor de toepassing van dit artikel niet als werkdagen beschouwd."

VIERDE BESLUIT

De vergadering heeft beslist artikel negenendertig van de statuten te wijzigen als volgt:

Wijziging van artikel negenendertig van de statuten om de tekst van dit artikel te vervangen door een nieuwe tekst, luidend als volgt:

"Artikel 39 Ontbinding en vereffening.

Het voorstel tot ontbinding wordt toegelicht in een verslag dat door de raad van bestuur wordt opgemaakt en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld.

De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of een externe accountant die door de raad van bestuur wordt aangewezen, brengt over deze staat verslag uit en vermeldt inzonderheid of daarin de toestand van de vennootschap op volledige, getrouwe en juiste wijze is weergegeven.

Een afschrift van voormelde verslagen en de staat van activa en passiva wordt aan de aandeelhouders verzonden.

Onverminderd de mogelijkheid tot gerechtelijke ontbinding kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels voor een statutenwijziging,

Vôôr de beslissing tot ontbinding van de vennootschap bij authentieke akte wordt vastgesteld, moet de notaris na onderzoek het bestaan en de externe wettigheid bevestigen van de rechtshandelingen en formaliteiten waartoe de vennootschap gehouden is. In de akte dienen de conclusies van de commissaris, bedrijfsrevisor of accountant overgenomen te worden.

De aandeelhouders en de rechthebbenden of de rechtverkrijgenden kunnen de vereffening van de vennootschap niet vorderen, noch de verzegeling of de verdeling van het maatschappelijk bezit vorderen, noch op eender welke wijze ook tussenkomen in het bestuur van de vennootschap. Voor de uitoefening van hun rechten moeten zij zich houden aan de boeken en geschriften en aan de beslissingen van het bestuursorgaan en de algemene vergadering."

De algemene vergadering benoemt één of meerdere vereffenaars.

De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de voorzitter van de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

...., " Y, 1 De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden hun toegekend door de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van vennootschappen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge De vereffenaars moeten de algemene vergadering van de aandeelhouders bijeenroepen wanneer aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen het vragen en zij moeten de algemene vergadering van obligatiehouders bijeenroepen wanneer obligatiehouders die één vijfde van het bedrag van de in omloop zijnde obligaties vertegenwoordigen, het vragen,

De vereffenaars zenden In de zesde en de twaalfde maand van het eerste vereffeningsjaar een omstandige staat van de toestand van de vereffening over aan de griffie van de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarin de vennootschap haar zetel heeft. Die staat vermeldt onder meer de ontvangsten, de uitgaven en de uitkeringen en geeft aan wat nog moet worden vereffend. Vanaf het tweede jaar van de vereffening wordt die omstandige staat slechts om het jaar aan de griffie overgezonden en bij het vereffeningsdossier gevoegd.

Onverminderd de rechten van de bevoorrechte schuldeisers, betalen de vereffenaars alle schulden naar evenredigheid en Zonder Onderscheid tussen opeisbare en nie% opeisbare schulden, onder aftrek, wat deze betreft, van het disconto, Zij mogen echter op eigen risico eerst de opeisbare schulden betalen, ingeval de baten de lasten aanmerkelijk te boven gaan of de schuldvorderingen op termijn voldoende gewaarborgd zijn, onverminderd het recht van de schuldeisers om zich tot de rechtbank te wenden.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Na betaling van de schulden of consignatie van de nodige gelden om die te voldoen verdelen de vereffenaars onder de vennoten de gelden of waarden die gelijk verdeeld kunnen worden. Zij overhandigen hun de goederen die zij voor nadere verdeling hebben moeten overhouden."

VIJFDE BESLUIT

Met betrekking tot de voorgestelde kapitaalverhoging hebben alle aandeelhouders bevestigd naar behoren te zijn ingelicht over de gevolgen van de kapitaalverhoging, in het bijzonder over de financiële gevolgen die de verrichting heeft voor hen en voor de vennootschap,

Zij erkennen voldoende ingelicht te zijn na kennisname van de hen door de bestuurders verstrekte financiële en boekhoudkundige gegevens.

De vergadering heeft beslist dat de vennoten hun voorkeurrecht dienen uit te oefenen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij in de vennootschap bezitten.

ZESDE BESLUIT

De vergadering heeft beslist het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van honderd achtenzeventig duizend tweehonderd euro (¬ 178.200,00) om het te brengen van honderd zevenendertig duizend euro (¬ 137.000,00) op driehonderd en vijftien duizend tweehonderd euro e 315.200,00).

De vergadering heet beslist dat deze kapitaalverhoging zal gerealiseerd worden door een inbreng in speciën en door de creatie van vijfhonderd achtenzestig (568) nieuwe aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal zullen vertegenwoordigen.

De vergadering heeft beslist dat deze nieuwe uitgegeven aandelen in de winsten van de vennootschap zullen delen vanaf de datum van onderschrijving.

Op de nieuwe aandelen dient ingeschreven te worden aan de (afgeronde) prijs van driehonderd en veertien euro zevenentwintig cent (¬ 314,27) per nieuw uitgegeven aandeel.

INSCHRIJVING

En onmiddellijk werd op de vijfhonderd achtenzestig (568) nieuwe aandelen ingeschreven als volgt:

1/Door de heer OOST Christiaan Cyriel, gedelegeerd - bestuurder, geboren te Sieidinge op 29 maart 1955, in huwelijk met mevrouw Vander Linden Annie, hierna vermeld, wonend te 9950 Waarschoot, Leest 93, werden tweehonderd vierentachtig (284) nieuwe aandelen onderschreven, hetzij voor een totaal bedrag van negenentachtig duizend en honderd euro. (¬ 89,100,00), Op deze tweehonderd vierentachtig (284) nieuwe aandelen werd door de inschrijver een bedrag gestort van negenentachtig duizend en honderd euro. (¬ 89.100,00).

Hij is bijgevolg op de door hem onderschreven aandelen niets meer verschuldigd.

2/Door mevrouw VANDER LINDEN Annie Elza Willy, bestuurder, geboren te Gent op 16 juni 1956, in huwelijk met de heer Oost Christaan, voornoemd, wonend te 9950 Waarschoot, Leest 93, werden tweehonderd vierentachtig (284) nieuwe aandelen onderschreven, hetzij voor een totaal bedrag van negenentachtig duizend en honderd euro. (¬ 89,100,00). Op deze tweehonderd vierentachtig (284) nieuwe aandelen werd door de inschrijver een bedrag gestort van negenentachtig duizend en honderd euro. (¬ 89.100,00).

Zij is bijgevolg op de door haar onderschreven aandelen niets meer verschuldigd.

De inschrijvingen gebeurden met gelden welke behoren tot het gemeenschappelijk vermogen. Bijgevolg behoren de vermogensrechten verbonden aan de onderschreven aandelen eveneens tot het gemeenschappelijk vermogen, De lidmaatschapsrechten verbonden aan de onderschreven aandelen zijn eigen aan de persoon op wiens naam de onderschreven aandelen zijn ingeschreven,

Tot bewijs van deze betalingen hebben de comparanten mij, notaris, een bankattest overhandigd uitgaande van de KBC Bank, met zetel te Brussel, agentschap Waarschoot, gedateerd op 14 november 2013, waaruit blijkt dat op die datum de som van honderd achtenzeventig duizend tweehonderd euro (¬ 178.200,00) werd gestort op de speciale rekening van de vennootschap geopend onder nummer BE83 7470 4222 2915.

ZEVENDE BESLUIT

De vergadering heeft vastgesteld en heeft de notaris verzocht akte te nemen van het feit dat de kapitaalverhoging werd gerealiseerd en dat het kapitaal van de vennootschap werd verhoogd met een bedrag van honderd achtenzeventig duizend tweehonderd euro (¬ 178.200,00) tot driehonderd en vijftien duizend tweehonderd euro (¬ 315.200,00) door de uitgifte van vijfhonderd achtenzestig (568) nieuwe aandelen zonder aanduiding van nominale waarde die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

ACHTSTE BESLUIT

Ingevolge de doorgevoerde kapitaalverhoging met uitgifte van vijfhonderd achtenzestig (568) nieuwe aandelen, heeft de vergadering beslist artikel vijf van de statuten te wijzigen door vervanging van de tekst van dit artikel door een nieuwe tekst, luidend als volgt:

"Artikel 5. Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt driehonderd en vijftien duizend tweehonderd euro (¬ 315.200,00).

Het wordt vertegenwoordigd door duizend honderd en achttien (1.118) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk een gelijk gedeelte van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen."

TOEPASSING VAN ARTIKEL 637 WIB92

De vergadering heeft beslist dat onderhavige kapitaalverhoging wordt doorgevoerd in toepassing van de bepalingen van het artikel 537 W1B92.

In dit verband hebben de aandeelhouders verklaard en heeft de notaris bevestigd:

1/dat de bijzondere algemene vergadering van de vennootschap gehouden op 12 november 2013 beslist heeft over te gaan tot het uitkeren van een tussentijds dividend van honderd achtennegentig duizend euro ( 198.000,00).

2/dat de roerende voorheffing verschuldigd naar aanleiding van de toekenning van het tussentijds dividend in totaal negentien duizend achthonderd euro (¬ 19.800,00) bedraagt, zijnde tien ten honderd van het totale bruto dividend.

3/dat het bedrag van deze roerende voorheffing door de vennootschap werd ingehouden en werd doorgestort naar de bevoegde overheidsdienst.

4/dat het netto dividend, bedragend honderd achtenzeventig duizend tweehonderd euro (¬ 178.200,00) aan de aandeelhouders werd uitgekeerd in verhouding tot hun aandelenbezit in de vennootschap.

5/dat het integrale ontvangen tussentijds netto dividend bedragend honderd achtenzeventig duizend tweehonderd euro (¬ 178.200,00) werd aangewend voor het realiseren van de hiervoor doorgevoerde kapitaalverhoging.

6/dat deze kapitaalverhoging werd gerealiseerd volgens de voorschriften van het Wetboek van Vennootschappen.

7/dat deze kapitaalverhoging werd gerealiseerd zo snel mogelijk en zonder vertraging na het toekennen van het tussentijds dividend.

8/dat het bedrag van de kapitaalverhoging, bedragend honderd achtenzeventig duizend tweehonderd euro (¬ 178.200,00) bij de inschrijving volledig werd volgestort.

9/dat de kapitaalverhoging werd gerealiseerd tijdens het belastbaar tijdperk dat afsluit vôôr 1 oktober 2014. 10/dat bijgevolg aan de voorschriften van artikel 537 W1B92 werd voldaan.

NEGENDE BESLUIT

De vergadering heeft beslist aan de bestuurders alle machten te verlenen tot het uitvoeren van alle door onderhavige vergadering genomen besluiten.

TIENDE BESLUIT

De vergadering heeft beslist aan de bestuurders de nodige machtiging te verlenen tot het opmaken, ondertekenen en neerleggen van een gecoördineerde tekst van de statuten, zoals voorgeschreven door het Wetboek van Vennootschappen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte kapitaalverhoging en coördinatie van de statuten

De Raedt Frank

notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behoudn aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

31/08/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 02.06.2012, NGL 30.08.2012 12479-0435-012
15/02/2012 : BG095675
15/07/2011 : BG095675
11/08/2010 : BG095675
12/07/2010 : BG095675
01/07/2009 : BG095675
02/09/2008 : BG095675
03/09/2007 : BG095675
30/06/2006 : BG095675
23/12/2005 : BG095675
28/06/2005 : BG095675
29/06/2004 : BG095675
15/06/2004 : BG095675
03/07/2003 : BG095675
21/06/2002 : BG095675
23/07/1998 : GE168024
04/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 04.06.2016, NGL 30.06.2016 16241-0419-011

Coordonnées
OOSTLIN

Adresse
LEEST 93 9950 WAARSCHOOT

Code postal : 9950
Localité : WAARSCHOOT
Commune : WAARSCHOOT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande