OPGEJAAGD WILD

Association sans but lucratif


Dénomination : OPGEJAAGD WILD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.888.183

Publication

06/08/2014
ÿþM00 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

~º%~1»:*t<Ny . a

- ~ s

2 Ó JULI 2014

RECHTBANK VAN

KOOPHAN> - " . GENT

I~VN~~G~MNI~I~I~~dN

*19150 9*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsar : (4-7).SC_«. Dt_ ..

" Benaming

(voluit) : Opgejaagd Wild

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Lucas Munichstraat 102, 9000 Gent

Onderwerp akte : Oprichting - statuten - benoemingen

Opgejaagd Wild vzw

Lucas Munichstraat 102

9000 Gent

---------------- i.i...-.......................«..«~.

De ondergetekenden:

1) Alexander Papetier, gedomicilieerd Napoleon Destanbergstraat 1 te 9000, Gent, geboren 16-09-1986 te Gent; Rijksregisternummer 86.09.16-095.33

2) Femke Gyselinck, gedomicilieerd Jupiterlaan 171 bus 15 te 1190, Vorst, geboren 12-02-1983 te Gent; Rijksregisternummer: 83.02.12 248.82

3) Lander Gyselinck, gedomicilieerd Neerheide 27 te 9070 Heusden, geboren 21-11-1987 te Gent; Rijksregisternummer 87.11.21-201-06

Zijn overeengekomen op 1 juli 2014 om, in. overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de .stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk Opgejaagd Wild op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt de naam Opgejaagd Wild.

Art. 2, De zetel van de vereniging is gevestigd in Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te Lucas Munichstraat 102, 9000 Gent, in het gerechtelijk arrondissement Oost-Vlaanderen, afdeling Gent.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen ais te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met kunst en cultuur, met expliciet inbegrip van muziek, als het samenbrengen van een gespecialiseerd publiek, Vlaams, Brussels, Waals zowel als buitenlands, ter bevordering van culturele informatie-uitwisseling en uitstraling. Zo stelt zij zioh. eveneens tot doel muzikale en audiovisuele werken te componeren, uit te voeren, op te nemen, uit te geven, te produceren, te promoten, te verspreiden en te exploiteren. Daartoe kan zij evenementen, optredens en activiteiten van allerlei aard organiseren en mede-organiseren. Zij kan eveneens optreden als uitgever van literaire, muzikale en audiovisuele werken. Zij kan deze handelingen stellen in alle genres en disciplines zoals theater, muziek, audiovisuele kunsten, dans, letterkunde, plastische kunsten, gastronomie en alle andere activiteiten en producten in verband daarmee. Zij kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen.

De vereniging is bevoegd cm in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezelfjken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen. Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, met; inbegrip van verzekeringspolissen, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland. Zij kan individuele overeenkomsten zowel met natuurlijke- als met rechtspersonen afsluiten, om welke reden ook, subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam on hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

00

MOD 2.2

Art. 4. De vereniging wordt opgelicht voor onbepaalde duur.

Leden

Art, 5. De vereniging zal minstens drie werkende leden tellen. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Er bestaan ook toegetreden leden, die hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De toegetreden leden nemen deel aan de activiteiten en hun rechten en plichten worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Wie lid wil worden, dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur, Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek van toetreding.

Art. 6, De bijdragen van de leden zijn vrij.

Art, 7. Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis aan geeft, uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Art, 8, Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat een lid is gehoord, althans opgeroepen.

Art, 9, Het lidmaatschapeindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van

99 1

e verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld,

" ' Art. 10. In geen geval kunnen de leden van de vzw of de leden van de raad van bestuur persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen aangegaan in naam van en/of voor de vereniging

e behoudens hetgeen in de vzw-wet is voorzien.

Algemene Vergadering

Art, 11. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921. Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbijhorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 12. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering

ó geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

et Art, 13. Iedere vergadering vindt plaats op de dag, uur en plaats vermeld op de convocatie. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur door middel van gewone briefwisseling of e-mail

ten minste 8 dagen voor de dag van samenkomst. De agenda wordt vermeld in deze oonvocatie,

Art. 14. Elk werkend lid heeft gelijk stemrecht en beschikt over één stem.

Art, 15. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De

P: voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is,

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen

mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter ais van de gedelegeerd bestuurder.

Art. 16. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde

stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen, Bij staking van stemmen beslist de stèm van de voorzitter van

de vergadering.

P:

Bestuur

Art, 17. De notulen van de algemene vergadering worden opgesteld door de secretaris en opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij brief of e-mail ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOP 2.2

Art. 18. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum twee bestuurders. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van onbepaalde duur. Hun opdracht eindigt van rechtswege door overlijden, ontslag, aftreden of afzegging en verlies van het lidmaatschap.

iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Dit schriftelijke verzoek han gebeuren per brief of per e-mail. Iedere bestuurder kan ook ten allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden.

indien door vrijwillig ontslag of verstrijken van de termijn het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Art. 19. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter en een secretaris. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen.

Art. 20. in geval van vakantie tijdens het mandaat, kan een plaatsvervangend bestuurslid worden benoemd door de algemene vergadering. In dit geval vervult hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Art. 21. Elk bestuurslid kan de vereniging rechtsgeldig vertegenwoordigen als juridisch vertegenwoordiger of als journalistiek waarnemer. Hij kan individueel handelen.

Art. 22. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte, Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen en het lichten van hypotheken. De raad kan personeel benoemen en ontslaan en bepaalt hun bezoldigingen.

Art. 23. Het dagelijks bestuur van de vzw op intern vlak alsook op vlak van externe vertegenwoordiging kan door de raad van bestuur aan één of meerdere personen of rechtspersonen worden opgedragen.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur' omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend alfe handelingen die van dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vzw te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Bevoegdheidsbeperkingen van de dagelijkse bestuurder(s) kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

De opdracht van de dagelijkse bestuurder(s) eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De dagelijkse bestuurder(s) kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen

worden. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Art. 24. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de andtekening van een lid van de raad van bestuur.

Art. 25, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegènwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt,

ledere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan i volmacht.

Art. 26. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur ondertekend,

Begrotingen, rekeningen

Art. 27. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december, Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd,

Art. 28. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 1 juli 2014 tot 31 december 2014.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vooi -

beh&uden, aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Ontbinding, vereffening

Art. 29. in geval van ontbinding worden de activa, na uitzuivering van de schulden, overgedragen aan een goed doel of aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden.

Overgangsbepalingen

De algemene vergadering, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft tot bestuurders gekozen:

1) Alexander Popelier, gedomicilieerd Napoleon Destanbergstraat 1 te 9000, Gent, geboren 16-09-1986 te Gent

2) Femke Gyselinck, gedomicilieerd Jupiterlaan 171 bus 15 te 1190, Vorst, geboren 12-02-1983 te Gent

hierboven nader geïdentificeerd, die dit mandaat aanvaarden.

De raad van bestuur, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft aangesteld als:

1) Voorzitter. Femke Gyselinck, gedomicilieerd Jupiterlaan 171 bus 15 te 1190, Vorst, geboren 12-02-1983 te Gent

2) Secretaris: Alexander Popelier, gedomicilieerd Napoleon Destanbergstraat 1 te 9000, Gent, geboren 16-

09-1986 te Gent

die dit mandaat aanvaarden.

De raad van bestuur, beraadslagend en beslissend overeenkomstig de statuten, heeft aangesteld als dagelijks bestuurder:

Hendrik De Rycker, gedomicilieerd Dodoensstraat 14 te 2140, Borgerhout, geboren 20-10-1983 te Welrijk die dit mandaat aanvaardt.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Gent op 1 juli 2014, in twee exemplaren waarvan één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Gent.

Hierbij worden de statuten en het PV van de algemene vergadering neergelegd.

Hendrik De Rycker

Dagelijks bestuurder

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto,: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OPGEJAAGD WILD

Adresse
LUCAS MUNICHSTRAAT 102 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande