ORDE VAN DE PEDAALEMMERS, AFGEKORT : OVDP

Association sans but lucratif


Dénomination : ORDE VAN DE PEDAALEMMERS, AFGEKORT : OVDP
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 541.946.621

Publication

20/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

I) VOORAF

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

De heer Steenssens Robbe,

wonende te 9140 Temse, Paneellaan 6,

geboren op 25 juni 1991, te Sint-Niklaas.

De heer Van Hese Nicolaï,

wonende te 9140 Temse, Ruisstraat 96,

geboren op 31 augustus 1988, te Sint-Niklaas.

Mevrouw Colman Nathalie,

wonende te 9140 Temse, Hospitaalstraat 41a,

geboren op 3 december 1993, te Sint-Niklaas.

De heer Van Britsom Gertjan,

wonende te 9140 Temse, Antwerpse steenweg 20,

geboren op 12 september 1988, te Sint-Niklaas.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni

1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

II) NAAM // ADRES // DOEL // DUUR

Art.1 De naam

De vereniging draagt de naam Orde van de Pedaalemmers vzw.

Art.2 Adres

De zetel van de vereniging is gevestigd te Viadukt 13, 9140 Temse en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde. Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt, zoals verreisd voor een statuutwijziging en beschreven in deze statuten.

Art.3 Doel

De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluitsel van elk winstoogmerk, het jeugdwerk in al zijn vormen en verschillende aspecten te stimuleren, te promoten en te ondersteunen. Zij kan daartoe alle activiteiten stellen die daartoe nodig zijn om dat doel te bereiken. Zij kan ook steun verlenen aan samenwerken met, en betrokken zijn bij alle activiteiten, verenigingen, organisaties en instellingen die bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtsreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijd volledig zullen worden bestemd voor haar doel.

Art.4 Duur

De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

III) DE LEDEN

Art.5 Algemeen

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Orde van de Pedaalemmers

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13306945*

(afgekort) : OVDP

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Viadukt 13

0541946621

9140

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Temse

Griffie

Neergelegd

18-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. Leden zijn tot geen bijdrage verplicht De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Art.6 Rechten van effectieve leden

De oprichters zijn de eerste effectieve leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie

bedragen. Effectieve leden maken deel uit van de algemene vergadering en bezitten dus stemrecht.

Art.7 Toetredingsprocedure

Verder is de Raad van bestuur bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van effectieve leden, en hoeft deze beslissing niet te motiveren. De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als effectief lid worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Bij wijzigingen in de samenstelling van de vereniging moet een kopie van het ledenregister worden neergelegd binnen een maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten. De wettelijke bepalingen zijn enkel op de effectieve leden van toepassing.

Art.8 Uittredingsprocedure

Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het effectief lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Eerder gemaakte afspraken betreffende de organisatie van evenementen en andere activiteiten dienen wel nog steeds nagekomen te worden, tenzij de raad van bestuur hier bezwaar tegen heeft. Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een effectief lid is niet geheim, tenzij een meerderheid van de raad van bestuur hiervoor vragende partij is. De raad van bestuur kan een effectief lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat effectief lid. Een lid dat ontslag neemt, wordt uitgesloten of geschorst, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden effectief lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Art.9 Ledenregister

Effectieve leden worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie wordt neergelegd bij de griffie van koophandel.

De effectieve leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur. Verder hebben ze het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de vzw. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur. De vzw moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Art.10 Rechten van toegetreden leden

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement moet gerespecteerd worden door de toegetreden leden alsook door de effectieve leden, in zover deze niet in strijd zijn met de statuten.

IV) DE RAAD VAN BESTUUR

Art. 11 Samenstelling en benoeming

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens drie leden die, al dan niet, lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur slechts uit twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders kleiner zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezigen en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moet neergelegd worden bij de griffie van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitenechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf onder zijn leden elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Art.12 Bevoegdheden

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigd deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de toegetreden leden.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend. Voor alle administratieve en financiële verplichtingen hebben de leden van de raad van bestuur afzonderlijke en onbeperkte volmachten. Art. 13 Samenkomst

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vzw. dit vereist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan voorzitter. Art. 14 Notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld. De originele notulen van de raad van bestuur samengebracht in het notulenboek. Zowel toegetreden als effectieve leden hebben geen inzage in de notulen van de raad van bestuur.

Art. 15 Vertegenwoordiging

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. Deze gevolmachtigden oefenen hun taak afzonderlijk of gezamenlijk uit. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij een gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf, door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b) door afzetting door de raad van bestuur bij een gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing moet door de raad van bestuur binnen de zeven kalenderdagen schriftelijk ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 16 Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen. Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij een gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Het dagelijks bestuur oefent zijn mandaat als college en staat in voor de dagelijkse werking en praktische organisatie binnen de vereniging. Hij is ten allen tijde verantwoording verschuldigd aan de raad van bestuur. Een lid van het dagelijks bestuur die de collegiale beslissingen te buiten gaat, kan hiervoor persoonlijk verantwoordelijk gesteld worden door de raad van bestuur.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf, door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur.

b) door afzetting door de raad van bestuur bij een gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing moet door de raad van bestuur binnen de zeven kalenderdagen schriftelijk ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen van het dagelijks bestuur om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art.17 Einde mandaat

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet echter uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokkene dient te voorzien en hem daarvan ook in kennis te stellen

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moet neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

V) DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 18 Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de penningmeester.

Art. 19 Bevoegdheden

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

· goedkeuring van een wijziging van de statuten;

· benoeming en afzetting van bestuurders;

· benoeming en afzetting van commissarissen en het vastleggen van een eventuele bezoldiging;

· de benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging;

· kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen;

· goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

· de ontbinding van de vzw en het aanstellen van vereffenaars;

· de omzetting van de vzw in een vennootschap met sociaal oogmerk;

· het opstellen en goedkeuren van een huishoudelijk reglement;

· in alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Art. 20 Samenkomst

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur of de voorzitter samengeroepen in de gevallen dat het doel van de vereniging dit verreist. Tenminste eenmaal per jaar moet de algemene vergadering bijeengeroepen worden voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van volgend jaar. Deze jaarlijkse vergadering vindt plaats binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar. De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de effectieve leden het vraagt. De effectieve leden moeten dit schriftelijk vragen aan de raad van bestuur waarna deze verplicht is de algemene vergadering binnen de 15 dagen samen te roepen met op de agenda tenminste de gevraagde agendapunten.

De oproeping gebeurt per brief of per e-mail, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

Art. 21 Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de effectieve leden en belanghebbende derden worden ingezien.

VI) BEGROTING & REKENINGEN

Art. 22 Goedkeuring jaarrekening

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid

in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan de bestuurders.

Art.23 Commissarissen

De vereniging kan commissarissen benoemen wanneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een

beslissing heeft genomen. In dit geval kan de algemene vergadering commissarissen benoemen, zowel uit haar

leden als derden. Zij is echter wettelijk verplicht één of meerdere commissarissen aan te stellen, wanneer zij aan

twee van de drie hieronder vermelde voorwaarden voldoet:

a) meer dan 50 voltijdse werknemers, ingeschreven in het personeelsregister;

b) meer dan ¬ 7 300 000 aan ontvangsten;

c) een balans van ¬ 3 650 000.

VII) ONTBINDING, NIETIGHEID & VEREFFENING

Art. 24 Ontbinding

De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist.

De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige

of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het Openbaar

Ministerie de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de vzw die:

a) niet in staat is haar verbintenissen na te komen,

b) haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht,

c) in ernstige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de openbare orde,

d) gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten,

e) minder dan drie leden telt.

Art. 25 Bestemming netto  actief

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een belangeloze doelstelling. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

VIII) SLOT

Art. 26 Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving,

waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De algemene vergadering heeft op 20/09/2013 tot bestuurders benoem:

De heer Steenssens Robbe,

wonende te 9140 Temse, Paneellaan 6,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

geboren op 25 juni 1991, te Sint-Niklaas.

De heer Van Hese Nicolaï,

wonende te 9140 Temse, Ruisstraat 96,

geboren op 31 augustus 1988, te Sint-Niklaas.

Mevrouw Colman Nathalie,

wonende te 9140 Temse, Hospitaalstraat 41a,

geboren op 3 december 1993, te Sint-Niklaas.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

VOORZITTER; De heer Steenssens Robbe,

wonende te 9140 Temse, Paneellaan 6,

geboren op 25 juni 1991, te Sint-Niklaas.

PENNIGMEESTER; De heer Van Hese Nicolaï,

wonende te 9140 Temse, Ruisstraat 96,

geboren op 31 augustus 1988, te Sint-Niklaas.

SECRETARIS; Mevrouw Colman Nathalie,

wonende te 9140 Temse, Hospitaalstraat 41a,

geboren op 3 december 1993, te Sint-Niklaas.

De raad van bestuur heeft tot leden van het dagelijks bestuur volgende personen benoemd, die al dan niet lid zijn

van de raad van bestuur:

De heer Steenssens Robbe,

wonende te 9140 Temse, Paneellaan 6,

geboren op 25 juni 1991, te Sint-Niklaas.

De heer Van Hese Nicolaï,

wonende te 9140 Temse, Ruisstraat 96,

geboren op 31 augustus 1988, te Sint-Niklaas.

Mevrouw Colman Nathalie,

wonende te 9140 Temse, Hospitaalstraat 41a,

geboren op 3 december 1993, te Sint-Niklaas.

Coordonnées
ORDE VAN DE PEDAALEMMERS, AFGEKORT : OVDP

Adresse
VIADUKT 13 9140 TEMSE

Code postal : 9140
Localité : TEMSE
Commune : TEMSE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande