ORGANISATIE VOOR TRAFFIC MANAGERS, AFGEKORT : O.T.M.

Association sans but lucratif


Dénomination : ORGANISATIE VOOR TRAFFIC MANAGERS, AFGEKORT : O.T.M.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 439.084.554

Publication

19/10/2012
ÿþ. } MaD 2.2

',~,, _ " . ~ ~-~~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

( `;l/

A .

N~L. -HG LEED

1 O OKT. 2012

RECHTBANK VAN

KOOPHAM%, TE GENT



11111,,11"111 J11111 111

b

E SI

Ondememingsnr : 0439.084.554

Benaming

(voluit) : Organisatie van Traffic Managers

(verkort) : O.T.M.

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Derbystraat 33 bus B, 9051 Gent

Onderwerp akte : Nieuwe statuten

De algemene vergadering, geldig samengeroepen en beschikkend over het nodige quorum inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Hierdoor bevestigt zij dat alle vroegere publicaties in de bijlagen van het Beigisch Staatsblad komen te vervallen en ais onbestaande dienen beschouwd te worden,

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur.

Art. 1. De vereniging draagt de naam : Organisatie van Traffic Managers, afgekort O.T.M. De rechtsvorm is een V.Z.W.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te Derbystraat 33b, 9051 Sint-Denijs-Westrem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Gent

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art, 3. De vereniging heeft als doel het behartigen van de belangen van de verladers, het bevorderen van de, contacten met nevengroepen en het instaan voor beroepsvorming en voeren van onderzoek, Zij mag eveneens aile activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II.  Leden.

Art. 5. De vereniging telt effectieve, niet-effectieve en aangesloten leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk,

Kandidaturen voor het lidmaatschap worden verzameld in het bureel, en de Raad van Bestuur is bevoegd voor het aanvaarden van deze categorieën leden.

De rechten en plichten van de niet-effectieve en aangesloten leden worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement, die van effectieve leden in art. 6 van de statuten.

Het lidmaatschap gaat in nadat de jaarlijkse bijdrage is geboekt.

Art.6. Als effectief lid kan men tot de vereniging toetreden mits het stellen van zijn kandidatuur als zodanig

bij het aangaan van het lidmaatschap.

Alleen effectieve leden hebben stemrecht en kunnen na verkiezing toetreden in de Raad van Bestuur.

Alleen personen en bedrijven die voldoen aan één van de hieronder vermelde criteria komen ais effectief lid in aanmerking;

- verladende bedrijven (rechtspersonen) die geen vervoer doen van goederen voor rekening van derden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijtageatr'rfiretiteigisrch Stxatstitati = Y9t1-Of20rZ - Anïïexes du 1Vtóniteur betgë

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2.2

- al dan niet op rust gestelde transport- en logistiek verantwoordelijken (natuurlijke personen) uit verladende bedrijven

- personen die het beroep uitoefenen van "consultant' in de logistieke afwikkeling van goederen en diensten.

Rechtspersonen -effectieve leden stellen een vertegenwoordiger (natuurlijke persoon) aan die binnen het bedrijf verantwoordelijk is voor het organiseren van de goederenstroom.

Het aantal effectieve leden in de vereniging is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 7, Als niet-effectief lid kan men tot de vereniging toetreden door het aangaan van het lidmaatschap. Alleen personen en bedrijven die voldoen aan één van de hieronder vernielde criteria komen ais niet-effectief lid in aanmerking:

- verladende bedrijven (rechtspersonen) die geen vervoer doen van goederen voor rekening van derden;

- hogescholen die transport en expeditie in hun programma hebben en met O.T.M. willen samenwerken.

- personen die het beroep uitoefenen van "consultant" in de logistieke afwikkeling van goederen en diensten.

Art. 8. Aangesloten leden.

De vereniging onderscheidt 3 soorten aangesloten leden:

- transporteurs en expediteurs (rechtspersonen);

dienstverleners (rechtspersonen zoals banken, verzekeringsondernemingen, logistieke dienstverleners,

software bedrijven, enz.)

- individuele leden (natuurlijke personen) : al dan niet op rust gestelde transport- en logistiek verantwoordelijken uit verladende bedrijven die hun kennis en ervaring kosteloos ten dienste van de vereniging willen stellen

Art. 9. Het maximum lidgeld van de effectieve, niet effectieve en aangesloten leden bedraagt 2.5[70¬ 1 jaar.

Art. 10. Het lidmaatschap Kan ten allen tijde door de Raad van Bestuur, niet opgave van redenen, zonder opzeggingstermijn worden beëindigd. Betaalde lidgelden van de lopende periode worden niet terug betaald.

Bij het niet voldoen van het lidgeld is het bestuur gerechtigd het lidmaatschap te beëindigen,

Art, 11, Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL Ill, -- De Raad van Bestuur,

Art. 12. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie effectieve leden.

Een rechtspersoon die tot bestuurder wordt benoemd moet een vertegenwoordiger aanduiden die een verantwoordelijke functie heeft in het logistieke landschap binnen het bedrijf.

Art. 13. De leden van de Raad van Bestuur, bestaande uit effectieve leden, worden voor onbepaalde duur aangesteld door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de Raad van Bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur. Benoeming, herverkiezing, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de Raad van bestuur worden neergelegd bij de griffie van koophandel te Gent

Art 14, Zo door vrijwillig ontslag, of door het niet meer stellen van hun kandidatuur, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het statutaire minimum, blijven de afgetreden bestuurders in functie tot dat in hun vervanging is voorzien.

Art. 15. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris  penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is.

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van het landsgedeelte niet het grootst aantal leden- bedrijven.

Art. 16. De bevoegdheden door de Raad van bestuur worden als college uitgeoefend. De helft van de leden moet, om beslissingen te nemen aanwezig zijn en beslissingen kunnen alleen genomen worden indien een gewone meerderheid (de helft + 1) akkoord gaat,

Art. 17, Van elke bestuursvergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de secretaris-penningmeester: De notulen worden bijgehouden in het daartoe voorziene register.

Aile officiële documenten die een verbintenis inhouden moeten worden ondertekend door de voorzitter en secretaris  penningmeester.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

Art. 18. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in- en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet en de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De nationale voorzitter is de vertegenwoordiger van de vereniging, zit aile zittingen voor van de Raad van Bestuur en is de officiële vertegenwoordiger bij autoriteiten en andere organisaties. Bij ontstentenis kan hij zich laten vertegenwoordigen door een door de Raad van Bestuur aan te wijzen vervanger..

De Raad van Bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een directeur benoemen, die met de dagelijkse organisatie wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging voor de dagdagelijkse taken.

Teneinde te rapporteren over de dagelijkse activiteiten wordt de directeur uitgenodigd op elke Raad van Bestuur. Deze functie heeft echter geen stemrecht,

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en directeur en bepaalt tevens hun bezoldigingen. Ook de eventuele bezoldiging van de rekeningcontroleurs wordt door de Raad van Bestuur bepaalt.

De raad van bestuur bepaald tevens de hoogte van de lidgelden.

De directeur doet alle financiële handelingen of verrichtingen die nodig zijn voor de dagdagelijkse werking van de vereniging, Dit zijn handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging worden verreist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de Raad van Bestuur zelf niet rechtvaardigen.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken binnen zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs -mits machtiging van de algemene vergadering- aan een ander persoon, die effectief, niet-effectief lid of aangesloten lid is. Hij kan in die zin ook regionale afdelingen, werkgroepen en commissies oprichten en hun opdracht bepalen.

Alle noodzakelijke, nadere uitwerkingen van deze statuten worden door de Raad van Bestuur in een huishoudelijk reglement neergelegd.

Art. 19. Bestuurders die namens de vereniging optreden moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

TITEL IV.  Algemene vergadering.

Art. 20. De algemene vergadering is samengesteld uit effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis door de ondervoorzitter van het landsgedeelte met het grootst aantal leden- bedrijven, of de secretaris-penningmeester.

Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een effectief lid kan evenwel maximaal 4 volmachten toegewezen krijgen en aldus maximaal 4 andere effectieve leden vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art. 21. De algemene vergadering is wettelijk bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en het ontslaan van de bestuurders, rekeningcontroleurs, de eventuele bezoldiging van de rekeningcontroleurs en revisoren, het goedkeuren van de rekeningen en de begrotingen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art. 22. De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter, telkens ais het doel van de vereniging zulks vereist

Zij moet tenminste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

Art. 23. Deze algemene vergadering gaat door in de periode januari  april.

Art, 24. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daarvoor een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit bij aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld, In dat geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen na ontvangst van de aangetekende brief met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

Art. 25. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen bij gewone brief of e-mailing, tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

VOise

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Art. 26. De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door 1/20 van de effectieve leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de Raad van Bestuur overhandigd zijn. Zo een voorstel mag uitzonderlijk aan de agenda worden toegevoegd.

Onde v ergen die niet op de agenda staen kon er5 ir geelti ge aal betierideld v+osden.

Art. 27. In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Art. 28. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.

Een meerderheid van 2/3 der aanwezige is vereist om een statutenwijziging door te voeren,

Tot wijziging van het doel van de vereniging is een 4/5 meerderheid vereist.

Art. 29. Een 2/3 meerderheid van de stemmen is nodig voor het uitsluiten van een effectief lid, Bij uitsluiting van een effectief lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het effectief lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art. 30. Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris-penningmeester en opgenomen worden in een register. Dit register kan op zetel van de vereniging door de effectieve leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris-penningmeester,

TITEL V.  Rekeningen en begrotingen,

Art, 31. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het

komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI.  Ontbinding en Vereffening.

Art. 32. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de effectieve leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Zijn geen 2/3 van de effectieve leden op deze Algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal ' aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningvoorwaarden,

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

Art. 33. Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen van toepassing,

Aldus opgemaakt de op de algemene vergadering van 17/04/2012

Te Gent

Deimeire Nik De Fauw Alex

Nationaal Voorzitter Nationaal secretaris / penningmeester

Op de laatste blz. van Luit( B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ORGANISATIE VOOR TRAFFIC MANAGERS, AFGEKORT …

Adresse
DERBYSTRAAT 33B 9051 SINT-DENIJS-WESTREM

Code postal : 9051
Localité : Sint-Denijs-Westrem
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande