ORKA KONTICH

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : ORKA KONTICH
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 840.068.005

Publication

17/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 27.05.2014, NGL 10.06.2014 14166-0467-015
19/10/2011
ÿþ Mai 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III H 1l HhI I II IIVIII II 111

" 11150Q.5"

-~_

NEERGELEGD0 7 ÛKT. 2011

R~Ci-t"I'IIANK VANKOO.PI-OtreEL Tl: (;1;N7'

II/pagel: bij bet Belgiych Staatsblad _ tln

Ondernemingsnr : c44o. oG $. 00S

Benaming

(voluit) : ORKA KONTICH

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : te 9810 Nazareth, Axeldreef 1B

Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN- BENOEMING

Er blijkt uit een akte verleden voor Meester Steven Verbist, geassocieerd notaris te" Oostakker, Stad Gent, op 26 september 2011, neergelegd voor registratie, dat:

1. De naamloze vennootschap "ORKA", met maatschappelijke zetel te 9810 Nazareth, Axeldreef 1B, BTW BE 0811.943.745 RPR Gent.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "AOUARIUS", met. maatschappelijke zetel te 9810 Nazareth, Axeldreef 1B, BTW BE 0824.746.458 RPR Gent. Onder hen volgende vennootschap hebben opgericht:

RECHTSVORM - NAAM

De vennootschap is een naamloze vennootschap; zij draagt als naam: "ORKA KONTICH".

ZETEL

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 9810 Nazareth, Axeldreef 1B. KAPITAAL

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt TWEEHONDERD VIJFTIGDUIZEND EURO (¬ 250.000,00).

Het wordt vertegenwoordigd door tweehonderd vijftigduizend (250.000) aandelen op naam, zonder vermelding van waarde, die ieder ééntweehonderd vijftigduizendste (1/250.000ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Op de kapitaalaandelen wordt als volgt ingeschreven:

-door de naamloze vennootschap "ORKA", voornoemd: wordt ingeschreven op tweehonderd negenennegentigduizend negenhonderd negenennegentig (249.999) aandelen.

-door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "AQUARIUS", voornoemd: wordt ingeschreven op één (1) aandeel.

De oprichters aansprakelijkheid rust volledig bij Orka NV.

Het ingeschreven kapitaal is volledig volgestort in gelden.

Tengevolge van de inschrijving, de gedane stortingen en de oprichting van de vennootschap, staat het hiervoor vermelde gestorte bedrag van tweeënzestigduizend euro vijfhonderd(¬ 62.500,00) vanaf de neerlegging van een uittreksel uit de oprichtingsakte op de griffie van de Rechtbank van Koophandel ter beschikking van de vennootschap.

DEPONERING GESTORTE KAPITAAL

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer 068-8936259-64, bij de DEXIA BANK, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 21 september 2011. afgeleverd bankattest, dat aan de notaris werd overhandigd en in zijn dossier bewaard zal blijven.

BOEKJAAR

Op de laatste blz, van Luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~ Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge Elk boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van het zelfde kalenderjaar.

WINSTVERDELING  ONTBINDING  VEREFFENING

Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar tenminste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve ééntiende van het maat-schappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volgestort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaan-delijke betalingen te doen.

BESTUURSORGAAN  BESTUURSBEVOEGDHEID

De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering van aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen.

De bestuurders zijn herbenoembaar.

Elke beslissing van de raad wordt genomen met gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, en bij onthouding van één of meer onder hen, met de meerderheid van de andere bestuurders.

De raad van bestuur is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur kan aan een lasthebber, zelfs indien deze geen aandeelhouder of bestuurder is, een deel van zijn bevoegdheden voor bijzondere en bepaalde aangelegenheden delegeren.

VERTEGENW OORDIGINSBEVOEGDHEID

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze waarvoor de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door de meerderheid van de leden van de Raad van Bestuur _

Binnen en buiten het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door één gevolmachtigde tot dit bestuur.

De vennootschap is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden.

Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

1. Zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, als vertegenwoordiger, commissionair of tussenpersoon, hetzij middels inschakeling van onderaannemers:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

a) het verzamelen van financiële middelen voor investeringen in alternatieve, duurzame en hernieuwbare energieproductie;

b) de productie van alternatieve, duurzame en hernieuwbare energie;

c) de aankoop, verkoop, installatie, uitbating en het onderhoud van elektriciteitsproductiemiddelen ten behoeve van de sub b) genoemde productie;

d) het beleggen en investeren in, en aan- en verkopen van, deelnemingen in binnen- en buitenland in ondernemingen, hoofdzakelijk actief in de productie en verkoop van alternatieve, duurzame en hernieuwbare energie.

2. Voor eigen rekening, voor rekening van derden of in deelneming met derden, bij te dragen tot de vestiging en ontwikkeling van ondernemingen en in het bijzonder:

a) uitsluitend voor eigen rekening: het verwerven door inschrijving, of aankoop, en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten vennootschappen;

b) het bevorderen van de oprichting van vennootschappen door inbreng, participatie of investering;

c) haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, het opnemen of toestaan van leningen en kredietopeningen van of aan derden, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders

van deposito' s op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapi tali s atieondernemingen;

d) het verlenen van adviezen van financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, bijstand en diensten te verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

e) uitsluitend voor eigen rekening: het optreden als tussenpersoon bij onderhandelingen door gehele of gedeeltelijke overname van aandelen en vastrentende waarden door intekening, waarborgplaatsing, verhandeling of anderszins, alsmede het verwezenlijken van om het even welke verrichtingen inzake portefeuille- of kapitaalbestuur;

f) het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies in andere vennootschappen;

g) het sluiten van overeenkomsten tot verwerving van, vestiging van zakelijke rechten op of het beheer aangaande onroerende goederen; de huurfinanciering van onroerende goederen van derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn het gebruik, de opbrengst of het rendement van de onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud of ontwikkeling van deze goederen;

h) het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, know-how en aanverwante immateriële duurzame activa;

Deze aanduiding en opsomming is niet beperkend, doch enkel van aanwijzende aard.

De vennootschap mag alle industriële en handelsverrichtingen en verhandelingen van onroerende, roerende of financiële aard uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks bij haar doel aansluiten.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken op alle wijzen die zij best geschikt acht, voor eigen rekening of voor rekening van derden, zo in België als in het buitenland.

Zij mag deelnemen aan de bedrijvigheid van andere vennootschappen met hetzelfde of verwant doel, door inbreng, fusie of hoe dan ook.

JAARVERGADERING

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste dinsdag van mei om 18 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

.Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van de zetel van de vennootschap.

Elke aandeelhouder mag zich op de algemene aandeelhoudersvergadering laten vertegenwoordigen door een volmachtdrager, al dan niet aandeelhouder.

BENOEMING BESTUURDERS  GEDELEGEERD BESTUURDER" Overeenkomstig artikel 518, §2 van het Wetboek van Vennootschappen worden door de oprichters tot eerste bestuurders benoemd:

1. De naamloze vennootschap "ORKA", voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger, de heer HEYSE Jan.

2. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "ALFIN", met maatschappelijke zetel te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Jozef Hertoglaan 5, BTW BE .0867.463.971 RPR Antwerpen, met als vaste vertegenwoordiger de Heer ANCION Jean Michel, geboren te Wilrijk op 9 juli 1960, wonende te 2610 Antwerpen (Wilrijk), Jozef Hertoglaan 5.

Die allen aanvaardden.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de jaarverga- . dering van het jaar 2017.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

De naamloze vennootschap "ORKA", voornoemd, met als vaste vertegenwoordiger de Heer HEYSE Jan, wordt tevens als gedelegeerd bestuurder benoemd, dewelke de benoeming aanvaardt..

BEGIN EN AFSLUITING EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van oprichting en zal worden afgesloten op 31 december 2012.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2013.

VOLMACHT RPR, BTW ADMINISTRATIE EN KBO

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan ECOM BVBA met zetel te 9810 Nazareth, Drapstraat 68 of zijn aangestelden, met recht van indeplaatsstelling, om namens en voor rekening van de vennootschap: a) de inschrijving te nemen van deze vennootschap in het rechtspersonenregister (RPR) van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO); b) de eventuele inschrijving te nemen van deze vennootschap als belastingplichtige bij het bestuur van de Belas-tingen op de Toegevoegde Waarde.

VERBINTENISSEN IN NAAM VAN DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Alle verbintenissen, alsook alle daaruit voortvloeiende verplichtingen, en alle handelingen gesteld door de oprichters in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden, conform artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overgenomen door de bij onderhavige akte opgerichte vennootschap.

Deze overname heeft slechts gevolgen op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt, hetzij op datum van de neerlegging van het uittreksel op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

(opgemaakt v456r registratie in toepassing van artikel 173, 1°bis W. Reg.)

Tegelijk hiermee neergelegd:

-een uitgifte van de oprichtingsakte dd. 26 september 2011.

Steven Verbist tee .(4.0

Op de laatste biz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 31.05.2016, NGL 15.06.2016 16181-0251-019

Coordonnées
ORKA KONTICH

Adresse
AXELDREEF 1B 9810 NAZARETH

Code postal : 9810
Localité : NAZARETH
Commune : NAZARETH
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande