ORTHOFYTO MEDIA

Association sans but lucratif


Dénomination : ORTHOFYTO MEDIA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.137.118

Publication

31/08/2012
ÿþBenaming : ORTHOFYTO MEDIA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nieuwdorp 57

9190 Stekene

Ondernemingsnr : g )g " " 4 '

Voorwerp akte : OPRICHTING -- STATUTEN

De ondergetekenden, stichtende leden van vzw Orthofyta Media, met zetel te Stekene, komen alhier bijeen om de statuten van de vzw te bepalen en de vereniging op te richten.

1. De heer DIGNEFFE Danny Georges Albert, geboren te Tongeren op achtentwintig maart negentienhonderd tweeënzeventig, rijksregisternummer 720328101-10, wonende te Stekene, Nieuwdorp 57

2. Mevrouw RUIZ Nicoline, geboren te Diest op negen maart negentienhonderd zesenzeventig, rijksregisternummer 760309110-73, wonende te Stekene, Nieuwdorp 57.

3. Mevrouw VAN DEN HEEDE Pascale, Geboren te Gent op dertig juli negentienhonderd negenenvijftig, rijksregisternummer 590730 048-49, wonende te Brugge, Peterseliestraat 102

STATUTEN

TITEL. I. NAAM  ZETEI.  DOEI.  DUUR

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : "ORTHOFYTO MEDIA ".

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk."

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel de promotie van de natuurgeneeskunde , en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin des woords.

De zetel van de vereniging is gevestigd te Stekene, Nieuwdorp 57. De vereniging ressorteert

aldus onder het gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

De zetel van de vereniging mag overgebracht worden naar een andere plaats in dezelfde agglomeratie bij besluit van de raad van bestuur. Dit besluit moet binnen de maand bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad.

Op de laatste D1z. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

e

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

VAN KOOPHANDEL

2 2 AUG 2012

DENDERM .r~,lpE

r

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ifl

" 12149104*

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur kan kantoren en centra van werkzaamheden oprichten waar hij dit nuttig zou achten.

Artikel 3

De vereniging mag kredieten aangaan, alsook waarborgen verlenen aan derden.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 11. DE LEDEN

Artikel 5

De vereniging is samengesteld uit werkelijke leden en toegetreden leden.

Het getal van de leden is niet beperkt.

Het aantal van de werkelijke leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie.

Artikel 6

De werkelijke leden zijn:

-de oprichters van de vereniging

-de personen die op voorstel van ten minste twee werkelijke leden, als werkelijke lid worden aanvaard bij besluit van de Raad van bestuur bij beslissing met twee/derde meerderheid.

Artikel 7

De toegetreden leden zijn alle natuurlijke personen waarvan hun aanvraag tot lidmaatschap door de raad van bestuur wordt geaccepteerd

Artikel 8

Het lidmaatschap van de vereniging eindigt door overlijden, opzegging of uitsluiting.

Elk werkelijk of toegetreden lid kan op ieder ogenblik uittreden uit de vereniging, mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een werkelijk of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee/derden van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden.

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer en welgevoeglijkheid schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 9

De werkelijke en de toegetreden leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de algemene vergadering. Deze mag niet meer bedragen dan vijfentwintig euro.

Artikel 10

Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 11

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, aan bepaalde

personen de titel van erelid van de vereniging toekennen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

a r Voor-

behouden

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

. J.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

TITEL III. DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

Artikel 13

De Algemene Vergadering spreekt zich uit over volgende zaken:

-wijziging van de statuten

-benoeming en ontzetting van leden van de bestuursraad

-goedkeuring van budgetten en rekeningen

-uitsluiting van een lid

-ontbinding van de vereniging

Artikel 14

De gewone jaarlijkse algemene vergadering zal gehouden worden de tweede woensdag van de maand maart op de zetel van de vereniging.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder werkelijk lid wordt gestuurd.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De algemene vergadering mag besluiten treffen buiten deze voorzien op deze dagorde. Zij beslist geldig welke ook het aantal leden zij, die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden getroffen bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 15

Ieder werkelijk lid heeft het recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber die ook een werkelijk lid moet zijn van de vereniging. Ieder lid kan slechts 1 ander lid vertegenwoordigen.

De lasthebber moet voor de stemming een geschreven volmacht voorleggen. Alle volmachten dienen bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden en zij worden gehecht aan de notulen van de algemene vergadering.

Artikel 16

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of bij ontstentenis door de oudste van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 17

In de algemene vergadering hebben alle werkelijke leden een gelijk stemrecht.De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde werkelijke leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of onderhavige statuten.Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 18

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk worden nageleefd.

Artikel 19

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste Dlz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

ledere wijziging van de statuten moeten binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

TITEL IV. HET BESTUUR

Artikel 20

De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie leden, die voor onbepaalde duur door de Algemene Vergadering worden gekozen. Als slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Artikel 21

In geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 22

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, eventueel ondervoorzitter, penningmeester en secretaris. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de voorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. Hij kan slechts besluiten indien de meerderheid van de leden aanwezig is. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter, of van diegene die hem vervangt, de doorslag. Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.Wanneer ten aanzien van één van de leden van de raad van bestuur een belangenconflict zou rijzen, zal deze zich onthouden van deelname aan de beraadslaging en de stemming. Hij zal dit voorafgaandelijk melden aan de overige leden van de vergadering die een andere persoon dan de betrokken bestuurder zullen aanstellen om hem te vertegenwoordigen.

Artikel 23

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging zonder voorafgaandelijke toelating van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, voor zover ze het bedrag van twaalfduizend vijfhonderd euro niet overschrijden.

De raad van bestuur mag alle roerende en onroerende verbintenissen aangaan: verkopen, aankopen, lenen, ontlenen, bankverrichtingen, hypothecaire handlichting, in één woord, de vereniging geldig verbinden, in aile omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten uitdrukkelijk worden voorbehouden aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur. De vereniging is verbonden door de handtekening van twee bestuurders, tenzij voor de gevallen waartoe een bijzondere machtiging is verleend. De afgevaardigd bestuurder is evenwel gemachtigd om door zijn handtekening de vereniging te verbinden in zaken van dagelijks beheer.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

. .4

Luik B - Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Artikel 24

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris gezamenlijk optredend. Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging.

Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte. Artikel 25

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

TITEL V. BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 26

Het boekjaar van de vereniging loopt van een januari tot eenendertig december van ieder jaar.

Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen boekjaar afgesloten en worden de inventaris en de balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de werkelijke leden, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting gesteund zijn.

Artikel 27

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

TITEL VI. ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 28

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal werkelijke leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of door een gerechtelijke beslissing.

ln geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 29

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een werk, waarvan het sociaal doel het best overeenstemt met het doel van onderhavige vereniging.

Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2012 - Annexes du Moniteur belge

instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Artikel 30

Voor alles wat hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Benoeming van bestuurders.

De algemene vergadering van de VZW Orthofyto Media gehouden op 29.06.2012 heeft met éénparigheid van stemmen beslist om volgende leden als bestuurder te benoemen:

1. De heer DIGNEFFE Danny Georges Albert, geboren te Tongeren op achtentwintig maart negentienhonderd tweeënzeventig, rijksregisternummer 720328 101-10, wonende te Stekene, Nieuwdorp 57

2. Mevrouw RUIZ Nicoline, geboren te Diest op negen maart negentienhonderd zesenzeventig, rijksregisternummer 760309110-73, wonende te Stekene, Nieuwdorp 57.

De samengestelde Raad van Bestuur heeft op dezelfde algemene vergadering onder zijn leden aangesteld:

a/ als voorzitter: Digneffe Danny

bl als secretaris: Ruiz Nicoline

Stekene, 29/06/2012

De voorzitter en de secretaris,

Digneffe Danny en Ruiz Nicoline

Op de lastste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ORTHOFYTO MEDIA

Adresse
NIEUWDORP 57 9190 STEKENE

Code postal : 9190
Localité : STEKENE
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande