OSSBYTE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : OSSBYTE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 842.813.204

Publication

27/01/2012
ÿþ loin Q MO01f.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

im i i Ill 11111H I a

*12025591*

Lq:?i" T~ `.r ~ (7.7.,

.,~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Qndernemingsnr. : p g 4 2 $rl 3 20c(

Benaming (voluit) ; OSSbyte

(verkort) :

Rechtsvorm : Venootschap onder firma

Zetel : Brandstraat 37, 9000 Gent

(volledig adres)

Onderwerpien) akte :

OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMING

Het jaar 2012,

Op 1 januari

Zijn verschenen:

1) Bastiaenssens Tim, Stationsstraat 172, 8480 Eemegem

2) Vandecasteele Pieter, Brandstraat 37, 9000 Gent

Artikel 1

Bij deze wordt tussen de verschijners een vennootschap onder firma opgericht onder de

benaming "OSSbyte".

Artikel 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Brandstraat 37, 9000 Gent. De zaakvoerders

zijn gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in Belgie als in het buitenland op te richten

Artikel 3

De vennootschap heeft tot doel ontwikkeling van software en een IT-service bureau (oa. installatie en onderhoud van software), de ontwikkeling, de aan -en verkoop van hardware en toebehoren.

De creatie, de opname, de verwerking en commercialisering van audio visuele communicatie en/of media.

Alle mogelijke activiteiten te ontplooien op het vlak van de dienstverlening, de adviesverstrekking, de opleiding en bijstand rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van ICT, logistieke consulting, informatie en communicatietechnologie in zijn breedste betekenis.

Groot -en kleinhandel, import en export, disributie en wederverkoop van bruingoed (dit omvat een niet beperkende lijst van alle soorten computer en hifi toestellen waaronder tv's, videos, geluidsinstallaties, hifi, pc's, gsm's, ...)

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in Belgie en in het buitenland, en voor eigen rekening en rekening van derden.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten

_.,..~ r" _ .

L: ./'.4:,:i :Ji:. ~t." si: _ ...]í_:i. ..~. -.''i!..':~ '. 'l . - ~.1 .. Y~ ~ f&'f ' .... _~{" ,"

~iF-._ .tij.l: GÎ" f&...i..~,iS..f1~. .:q

Voor- ! lï;, MOD 11.1

behouden

aan het ' zou beschikken zullen in onderaanneming worden uitgegeven.

aergscn Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze - rechtstreeks of

Stamblad zijdelings deelnemen aan of belangen nemen in ondernemingen van allerlei aard. Zij kan aile verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Artikel 4

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven.

Verbintenissen aangegaan namens de vennootschap in oprichting worden geacht in naam en voor rekening te zijn aangegaan van de vennootschap.

Artikel 5

Door iedere vennoot wordt in de vennootschap ingebracht zijn arbeid, kennis en vlijt. In onderling overleg kunnen later door de vennoten meer gelden of goederen in de vennootschap worden ingebracht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2012 - Annexes du Moniteur belge Artikel 6

Buiten de toestemming van alle medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.

Artikel 7

Iedere vennoot beschikt over de maatschappelijke handtekening, maar hij zal er enkel gebruik mogen van maken voor de zaken die het doel van de vennootschap uitmaken. Nochtans mogen de verbintenissen boven 10.000 EUR enkel worden aangegaan mits de handtekening van twee zaakvoerders.

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, afzonderlijk optredend, die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, evenwel rekening houdend met de beperking van 10.000 EUR, waarvan hiervoor sprake.

Worden tot zaakvoerders benoemd voor de duur van de vennootschap:

- Vandecasteele Pieter, voornoemd;

- Bastiaenssens Tim, voornoemd.

Aan de zaakvoerders en aan de andere vennoten kan, bij gewone meerderheid van stemmen, een verloning worden uitgekeerd die voor elkeen zal bepaald worden in functie van de voor de vennootschap geleverde prestaties.

Artikel 8

De vennoten zullen al hun tijd en al hun zorgen aan de maatschappelijke zaken besteden. Zolang de vennootschap duurt, zullen zij zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsondememing van dezelfde of een andere aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten.

Artikel 9

De jaarvergadering van de vennoten wordt gehouden de 20ste van de maand april. Dit kan

mits onderling overleg ook op een andere dag worden gehouden.

Artikel 10

Ieder boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van hetzelfde

jaar.

Artikel 11

Bij beslissing van de vennoten met tweederde-meerderheid kan aan iedere vennoot een

vergoeding worden toegekend die voor elkeen zal bepaald worden volgens de aard van

...::f` .`-a. " t"._._:E.:1"" 'lit:'_ ,." .. r~... ,>~.,......" .._.._ :" ...é" -" ..

. . .a~.~.L~. :F!-' . :5:.. e.. ~" T'%. . ~ ~.L::~!n .},

1loc: r- uii . MOD 111

iIE)loli derr zijn werkzaamheden in de vennootschap. Deze vergoedingen zullen als wedden of vertegenwoordigingskosten bij de algemene onkosten gerekend worden.

' aar het .t De eenmaal toegekende vergoeding kan later niet meer gewijzigd worden door de vergadering van vennoten buiten de toestemming van de betrokken vennoot om.

" sefgisch Síaatsbleci

Artikel 12

Iedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij af zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste acht dagen voor de vergadering in de post afgegeven moet hebben. Deze brief moet de agenda vermelden. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel. ledere vennoot heeft recht op één stem. De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede vergadering regelmatig mogen beraadslagen en beslissen, welk ook het aantal aanwezige vennoten is. De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot; geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat.

Artikel 13

De ontbinding van de vennootschap zal door elke vennoot aangevraagd kunnen worden. Maar in dat geval kunnen de andere vennoten de vereffening vermijden door het deel van het uittredende lid over te nemen, zoals bepaald in artikel 14 hierna.

Artikel 14

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot.

Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans opgemaakt werd voor het overlijden enkel in specién kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 12 en 13 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 15

In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenaam van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van devennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 16

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

Artikel 17

In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vereffenaar(s) aangesteld overeenkomstig artikelen 184 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen. De bevoegdheid van de vereffenaars wordt door deze voornoemde wetsbepalingen geregeld. Bovendien zullen zij het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat zij daartoe de instemmening van de algemene vergadering hoeven te vragen.

Artikel 18

Op de netto-opbrengst van de vereffening zullen de vennoten hun inbrengen terugnemen. Het saldo zal worden verdeeld volgens de verhoudingen bepaald in artikel 12 en 13. Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld Worden onder de

'r1? .~,.' (~sa~7sa _:i ..., L," ,,i': _ - .-r..~ r" r,~ . ... . ._rf:' : if{ .:h ~.. rr .?.1.: ... . ...'y: e4.'l':..~ rril a .. ..E' ._ , ,_ '" ~~

~v._ G_ ~ " :y.~.` .. 1 .. ~:rbi~r'!:s7 ~..`1:S' o-t

.i2iricy, .... ir:~CP4,r " " i~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

voor, Lijj1.ç

behpt,er,

aan het vennoten.

laelgisch

Slastsblad

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 31/12/2012.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden warden op de 20ste van de maand april van het

jaar 2012.

MOD 11.1

Tim Bastiaenssens zoor:vcenbee.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

C-: " -" t :t-e'it7tt t'L "' rr. '" .tne; " " " " " !

f. à:I;

$.a.rrt

Coordonnées
OSSBYTE

Adresse
BRANDSTRAAT 37 9000 GENT

Code postal : 9000
Localité : GENT
Commune : GENT
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande