OUDERVERENIGING VVKSM ST.-IGNATIUS, ST.-LUDGARDIS

Association sans but lucratif


Dénomination : OUDERVERENIGING VVKSM ST.-IGNATIUS, ST.-LUDGARDIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 433.567.036

Publication

27/11/2012
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voorbehouden 01V!! 11V! 1!!!! 11V! (Ii!! Juil 11111!!!]! 11!! 11V

aan het *iaiszs~z*

Belgisch Staatsblad

VAN KOOPHANDEL r ó óP H ia N DEL

Qndernemingsnr : 433.567.036

Benaming

{voluit) : Oudervereniging VVKSM St.-Ignatius, St.-Lutgardis

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Cesar Meeusstraat 4/4, 9240 Zele

Onderwens akte : Naamwijziging + Statutenwijziging + Zetelwijziging + Ontslag/Benoeming bestuurders

De bestaande statuten dienen in zijn geheel vervangen te worden door onderstaande nieuwe statuten Statuten Oudervereniging Scouts en Gidsen Zele vzw

Art. 1 De Vereniging draagt de naam van Oudervereniging Scouts en Gidsen Zefe vzw.

Art. 2 De Vereniging heeft haar zetel op het adres van de secretaris van de Raad van Bestuur;: Scheldestraat 4, 9240 Zele en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Dendermonde. Daar worden ook het ledenregister van de vzw en de notulen van de Raad van Bestuur en de Algemene Vergadering bijgehouden en kunnen de leden alle boekhoudkundige stukken van de Vereniging inzien.

Art. 3 De Vereniging heeft tot doel :

" bij te dragen tot de morele en culturele ontwikkeling van de Scouts en Gidsen Zele volgens de reglementen van Scouts en gidsen Vlaanderen. In verband hiermee treedt de vereniging enkel op als een adviserend orgaan;

" In naam van de ouders de belangen van de leden van de Scouts en Gidsen Zele te behartigen;

" Het beheer als goed huisvader van het patrimonium van de Scouts en Gidsen Zele.

Hiervoor kan zij alle dienstige activiteiten ontwikkelen,

Art. 4 De vereniging wordt voor onbeperkte tijd opgericht, zij kan te allen tijde worden ontbonden door een besluit van de Algemene Vergadering met de in de wet voorziene meerderheid en het in de wet voorziene aanwezigheidsquorum. Over een ontbinding kan slechts geldig worden beslist door de Algemene Vergadering; indien dit punt op de agenda vermeld is.

Art. 5 Het uitsluiten van elk winstbejag mag de vereniging niet beletten -binnen de grenzen door de we¬ toegestaan -roerende en onroerende goederen te verwerven, nodig of nuttig om haar doel te bereiken.

Algemene Vergadering

Art 6 Het aantal leden is onbeperkt doch moet ten minste acht bedragen. Leden van de vereniging moeten een fundamentele band met scouting hebben. De Groepsleiding van de Scouts en Gidsen Zele maakt' ambtshalve deel uit van de vereniging. Ten minste 5 van de leden zijn ouders van leden van de Scouts en, Gidsen Zele.

Leden worden aanvaard door de Algemene Vergadering met gewone meerderheid en quorum na. schriftelijke kandidatuurstelling bij de voorzitter van de Raad van Bestuur en dit voor 31 oktober van het lopende: . werkjaar. Hierover wordt beslist de eerste Algemene Vergadering na 31 oktober.

In geval het vereiste ledenaantal niet meer bereikt wordt kan de Algemene Vergadering te allen tijde een nieuw lid coopteren.

Het lidmaatschap van de ambtshalve leden neemt een einde wanneer zij de functie, uit hoofde waarvan z j'. lid zijn van de vereniging, niet meer vervullen. Voor leden die ouder zijn van een lid van de Scouts en Gidsen Zele neemt het lidmaatschap van rechtswege een einde wanneer hun kind geen lid meer is van de Scouts en' Gidsen Zele. Het lid in kwestie is gehouden dit mee te delen aan de Vereniging.

Nochtans kan de Algemene Vergadering beslissen tot de eventuele voortzetting van het Lidmaatschap.

Art. 7 Er kan van de leden en van de ouders een jaarlijkse of periodieke bijdrage gevraagd worden. Die. bijdrage zal jaarlijks maximaal ¬ 50 mogen bedragen.

Art. 8 De Algemene Vergadering komt minstens om de drie maanden bijeen op uitnodiging van de Raad van; Bestuur, op aanvraag van de groepsraad of van ten minste een vijfde van de leden van de Algemene; vergadering, die de voorzitter hieromtrent vooraf inlichten.

De agenda van de vergadering wordt minstens 8 dagen voor de vergadering aan de leden meegedeeld door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Indien de Algemene Vergadering ter vergadering hiermee instemt, kan ook over punten die niet geagendeerd zijn beslist worden.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk voorstel ondertekend door ten minste een twintigste van de leden wordt op de agenda gebracht.

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste benoemde bestuurder. De leden beschikken elk over een stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht. Niemand mag meer dan een lastgever vertegenwoordigen.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Om geldig te beslissen dient minstens de helft van de leden aanwezig te zijn. Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezige leden, deze nieuwe Algemene vergadering kan niet gehouden worden binnen de vijftien dagen na de eerste Algemene vergadering.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en worden bijgehouden door de secretaris op de zetel van de vereniging.

Art, 9 Over een wijziging van de statuten kan slechts worden beraadslaagd door de Algemene Vergadering indien dit punt op de agenda voorkomt in dit geval dient een voorstel van de beslissing bij de agenda gevoegd te worden.

Art. 10 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden, mits er vooraf schriftelijk kennis van te geven aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de Algemene Vergadering worden besloten met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden en nadat het lid is gehoord of geroepen. Opgave van redenen is niet vereist,

Een uittredend of uitgesloten lid kan in geen geval aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kan nooit teruggave van de gestorte bijdragen van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen. In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Raad van Bestuur

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders die lid zijn van de vereniging, waaronder een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Ze worden benoemd door de Algemene Vergadering, na geheime stemming, voor een termijn van drie jaar. Ingeval vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de Algemene Vergadering benoemd. Hij voltooit in dit geval het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Op de algemene vergadering van 25 oktober 2012 worden volgende wijzigingen in het bestuur aanvaard : De heer Koen Tacq neemt ontslag als voorzitter.

Als nieuwe voorzitter wordt benoemd : mevrouw Margriet Ascoop.

Mevrouw Tineke Bonnarens neemt ontslag als secretaris.

Als nieuwe secretaris wordt benoemd : mevrouw Leen Van Troys.

De heer Jos Schockaert neemt ontslag als penningmeester,

Als nieuwe penningmeester wordt benoemd : mevrouw Lieve Goossens,

Art. 12 De Raad van Bestuur voert de beslissingen van de Algemene Vergadering uit en vertegenwoordigt de Vereniging bij elke rechtshandeling. De Vereniging is geldig vertegenwoordigd door de voorzitter van de laad van Bestuur en een andere Bestuurder. Indien de voorzitter onbeschikbaar is neemt de oudst benoemde bestuurder zijn bevoegdheid over.

De Raad kan specifieke bevoegdheden delegeren.

Art. 13 Door de bestuurders mogen geen persoonlijke verplichtingen worden aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht

Art. 14 De briefwisseling, kwitanties, ontvangstbewijzen e.a, ten aanzien van de vervoersinstanties, post, bank, enz. uitgaande van de vereniging, verbinden deze slechts wanneer zij de handtekening dragen van de voorzilter Raad van Bestuur en een andere Bestuurder. Indien de voorzitter onbeschikbaar is neemt de oudst benoemde bestuurder zijn bevoegdheid over.

Art. 15 De Raad van Bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of twee van de leden.

De leden beschikken elk over een stem.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Om geldig te beraadslagen dient minstens de helft van de leden aanwezig te zijn. Indien dit quorum niet wordt bereikt, wordt binnen de vijftien dagen een nieuwe vergadering bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige leden.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en worden bijgehouden door de secretaris.

MOD 2,2

Luik B - Vervolg

Begrotingen en Rekeningen

Art. 16 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De vereniging beschikt over geen liquiditeiten, tenzij gebeurlijk in het geval voorzien in artikel 7 of in gevolge giften, baten enz.

De Scouts en Gidsen Zele hebben eigen liquiditeiten en een eigen boekhouding. Zij kunnen gelden afstaan aan de vereniging voor nieuwbouw, verbouwings-of onderhoudswerken of voor bijzondere aankopen i.v.m. het patrimonium en de activiteiten van de Scouts en Gidsen Zele. Op het einde van elk boekjaar zullen de rekeningen van het verlopen jaar door de penningmeester worden afgesloten en zullen de inventaris en het jaarverslag worden voorgelegd aan de eerste Algemene Vergadering na 1 maart, hierbij zal ook over kwijting aan de bestuurders beslist worden. Bij beheer van eigen gelden zal de vereniging er een eigen boekhouding op na houden, met dezelfde verplichtingen als hierboven vermeld. Het eventueel batig saldo mag onder geen beding bij wijze van dividend aan de leden worden uitgekeerd.

Art. 17 Al de beschikkingen van de wet aangaande ontbinding en vereffening van de vereniging zijn van : toepassing. En geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van eventuele schulden, worden afgestaan aan de scouts-en gidsenvereniging van Zele, en als die niet meer bestaat, aan de vzw Parochiale werken der dekenij Zele-Centrum.

Aldus beslist door de Algemene Vergadering met de daartoe voorziene meerderheid te Zele op 25 oktober 2012.

Wordt ondertekend door de voorzitter, Margriet Ascoop.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staat sbtact

Op de laatste biz. van i.uik B vermelden : recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ' Naam en handtekening

Coordonnées
OUDERVERENIGING VVKSM ST.-IGNATIUS, ST.-LUDG…

Adresse
CESAR MEEUSSTRAAT 4, BUS 4 9240 ZELE

Code postal : 9240
Localité : ZELE
Commune : ZELE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande