OUROBOUROS

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : OUROBOUROS
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 895.285.947

Publication

22/01/2014
ÿþ Mad Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

<19022322*

I -

baht

aat

Bel{ Staa

i

Oudenaarde

13 JAN, 2014

Griffie

Ondememingsnr : 0895.285.947 Benaming

(voluit) : Ourobouros

(verkort)

Rechtsvorm : vof

Zetel : Gaverbosdreef 2 - 9630 Zwalm

(volledig adres)

Onderwerp akte : Wijziging maatschappelijke zetel

De algemene vergadering van 15 juli 2013 heeft beslist om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar de; Temmerstraat 6 te 9630 Zwalm, gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Getekend,

Karel Houdmont

Zaakvoerder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

29/04/2011
ÿþklad z-i



un ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor. behoud

aan hE Belgisc Staatsb

Oudenaarde

1 5 APR, 2011

Griffie

IIIII4riWi11duruqlm 111

Ondernemingsnr : 0895085947

Benaming

(voluit) : Ourobouros

Rechtsvorm : vof

Zetel : Gaverbosdreef 2, 9630 Zwalm

Onderwerp akte : wijziging bestuur

Ourobouros VOF

Buitengewone Algemene Vergadering

tijd: 30/03/2011, 21u00.

plaats: Gaverbosdreef 2, 9630 Zwalm

aanwezig: Houdmont Karel, de Jong David, De Valck Sofie

VERSLAG

De vergadering wordt voorgezeten door Karel Houdmont. Deze stelt vast dat alle aandeelhouders aanwezig zijn.

1. David De Jong neemt met ingang van 31 maart 2011 ontslag als zaakvoerder van Ourobouros.

2. David De Jong verkoopt heden zijn aandelen in Ourobouros VOF aan Sofie De Valck. Verdere modaliteiten van zijn uitstap uit de vennootschap worden geregeld via een aparte factuur . Het aandelenregister wordt in deze zin aangepast.

3. Sofie De Valck wordt vanaf 31 maart 2011 aangesteld als zaakvoerder van Ourobouros VOF. De vergadering wordt afgesloten om 21u15.

Karel Houdmont Sofie De Valck

zaakvoerder zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/04/2011- Annexes du Moniteur belge

22/07/2015
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gent

A fdeiing Ouderlaude

10 JULI 2015

Griffie

Ondernemingsnr : 0895.285.947

Benaming (voluit) Ourobouros

(verkort)

Rechtsvorm : vennootschap onder firma

Zetel (volledig adres) Temmerstraat 6 - 9630 Zwalm

Onderwerp(en) akte Omvorming

Het blijkt uit het proces-verbaal van buitengewone algemene vergadering der aandeelhouders van de VOF "OUROBOUROS ", met maatschappelijke zetel te 9630 Zwalm, Temmerstraat 6, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nr. 0895285947, verleden voor geassocieerd notaris Ann De Smet te Zwalm op 26 juni 2015 dat er onder meer beslist werd:

Ontslag van de voorlezing van het verslag van het bestuursorgaan van de vennootschap de dato 10 juni 2015 houdende een omstandige verantwoording van de voorgestelde omzetting, bij welk verslag een samenvattende staat is gevoegd over de actieve en passieve toestand van de vennootschap, afgesloten op 31 maart 2015, alsmede van het verslag van de accountant, de heer De Nul Roger van de BV onder vorm van een BVBA "De Nul, Rubbrecht & Co Accountants", opgesteld op 10 juni 2015 en waarvan het besluit letterlijk luidt als volgt:

" In overeenstemming met de bepalingen van art. 777 van het Wetboek van Vennootschap pen hebben wij de staat van activa en passiva, afgesloten per 31 maart 2015, van de Vennootschap Onder Firma OUROBOUROS gecontroleerd en dit met het oog op de omzetting in een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid.

Onze werkzaamheden zijn er inzonderheid op gericht na te gaan of er enige overwaardering van het netto-actief, zoals dat blikt uit de staat van activa en passiva per 31 maart 2015 die de zaakvoerders van de vennootschap hebben opgesteld, heeft plaatsgehad, Het betreft hier een beperkt nazicht, niet aile aspecten zijn in acht genomen die nodig zijn in het kader van de cerfifiëring van het getrouw beeld van de jaarrekening.

In het raam van de voorgenomen verrichting kunnen wij besluiten dat

" Er niet is gebleken dat er enige overwaardering van het netto-actief heeft plaatsgehad.

" Het eigen vermogen van de CVBA OUROBOUROS E 31.933,19 zal bedragen en als volgt zal

samengesteld zijn

euro

Geplaatst kapitaal 30.200,00

Wettelijke reserve 425,34

Overgedragen winst per 31/03/2015-2.198,28

Resultaat lopend boekjaar 3.506,13

Eigen vermogen 31.933,19

" Het netto-actief is niet kleiner dan het maatschappelijk kapitaal en hoger is dan het wettelijk

minimumkapitaal van E 18.550,00 voor een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte

Aansprakelijkheid.

Opgesteld te Lennik, 10 juni 2015

Roger De Nul

Accountant"

EERSTE BESLISSING

a) De vergadering ontslaat de voorzitter van de voorlezing van het verslag van de zaakvoerders de dato 10 juni 2015, houdende een omstandige verantwoording van de voorgestelde doelswijziging bij welk verslag een samenvattende staat is gevoegd over de actieve en passieve toestand van de vennootschap afgesloten op 31 maart 2015,

b) De vergadering beslist het doel van de vennootschap te vervangen door het

volgende:

"De vennootschap heeft tot doel:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het ontwikkelen en uitbaten van een land- en tuinbouwbedrijf op biologische grondslag met een duidelijk accent op biodynamische landbouw, alsmede het uitbouwen van structuren die de continuïteit van het landbouwbedrijf kunnen garanderen.

Het gaat om de teelt en handel in alle groenten en fruit, bloemen en planten, akkergewassen, levende dieren, wol, zaden; alsmede alle afgeleide producten hiervan, alsook de handel in ecologische producten;

de verwerking en vermarkting van landbouw- en aanverwante producten, waarvan de basisgrondstoffen voornamelijk voortkomen uit eigen teelt of van kleinschalige biologische en biologisch-dynamische land- en tuinbouwbedrijven uit dezelfde regio;

mensen bewust maken en sensibiliseren rond biologische, biologisch-dynamische en ecologische vormen van landbouw. Dit kan door infomomenten, cursussen, vorming, stages, activiteiten, enzomeer;

het aanbieden van zorg of ruimte voor het uitbouwen van zorg op de boerderij voor mensen met een specifieKe hulpvraag, al dan niet in partnerschap met externe partners; het verhuren van lokalen en/of ruimten, deel uitmakend van de boerderij, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening.

Zij mag aile activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kan bevorderen en mag aan gelijkaardige activiteiten deelnemen.

De vennootschap kan zich borg stellen, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen ais tot waarborg van verbintenissen van derden, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

Het toestaan of opnemen van leningen en kredietopeningen van of aan derden, onder om het even welke vorm. In dit kader kan zij zich ook borg stellen in de meest ruime zin en alle handels- en financiële operaties verrichten.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele kunnen bevorderen"

De statuten zullen worden aangepast conform de genomen beslissing.

TWEEDE BESLISSING

a) De vergadering beslist het maatschappelijk kapitaal te verminderen met elfduizend vierhonderd achtenveertig euro veertig cent (11.448,40 EUR), om het te brengen van éénenveertigduizend zeshonderd achtenveertig euro veertig cent (41.648,40 EUR) op dertigduizend tweehonderd euro (30.200,00 EUR).

Als gevolg hiervan worden 114 aandelen zuiver en eenvoudig vernietigd.

b) Deze kapitaalvermindering geschiedt als volgt:

* deels door vriistellina van de opvraging van storting in hoofde van Mevrouw De Vaick Sofie ten bedrage van 4.000 euro

* deels door formele vermindering van het geplaatst kapitaal met een bedrag van 7.448,40 euro tot aanzuiv-rin" van 'eieden verliezen.

De voorzitter zet uiteen dat uit de staat van actief en passief van 31 maart 2015 blijkt dat de vennootschap verliezen heeft geleden ten bedrage van 7.448,40 euro en dat dit de reden is waarom aan de algemene vergadering wordt voorgesteld het kapitaal voor eenzelfde bedrag te verminderen. Deze kapitaalvermindering geschiedt door gehele of gedeeltelijke aanzuivering van de geleden verliezen, meer bepaald wordt de rubriek "geleden verliezen" verminderd met 7.448,40 euro en wordt eveneens het kapitaal verminderd met 7.448,40 euro.

c) Ingevolge de verklaringen van de vennoten, stelt de vergadering vast dat de door haar voorgestelde kapitaalvermindering werkelijk tot stand gekomen is, zodat het maatschappelijk kapitaal vanaf heden op dertigduizend tweehonderd euro (30.200,00 EUR) is gebracht, vertegenwoordigd door 302 aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

d) De statuten zullen worden aangepast conform de genomen beslissing.

DERDE BESLISSING

-Vermits geen beschikkingen van de statuten er zich tegen verzetten de bestaande vennootschap onder firma om te zetten in een vennootschap met andere rechtsvorm, beslissen de comparanten onder de voormelde voorwaarden de vennootschap "OUROBOUROS" om te zetten in een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

-In ruil voor hun aandelen in de vennootschap onder firma worden aan de comparanten aandelen op naam in de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid toegekend en afgeleverd naar rato van een nieuw aandeel zonder aanduiding van nominale waarde per twee oude aandelen.

~ -De vergadering beslist vervolgens de statuten in hun nieuwe vorm op te stellen als volgt:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge Artikel 1 - Rechtsvorm  Naam

De vennootschap neemt de vorm aan van een coöperatieve vennootschap met beperkte

aansprakelijkheid. Haar naam luidt "Ourobouros' .

Artikel 2 - Maatschappelijke Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 9630 Zwalm,

Temmerstraat 6.

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft tot doel:

Het ontwikkelen en uitbaten van een land- en tuinbouwbedrijf op biologische grondslag met een

duidelijk accent op biodynamische landbouw, alsmede het uitbouwen van structuren die de

continuïteit van het landbouwbedrijf kunnen garanderen.

Het gaat om de teelt en handel in aile groenten en fruit, bloemen en planten, akkergewassen,

levende dieren, wol, zaden; alsmede aile afgeleide producten hiervan, alsook de handel in

ecologische producten;

de verwerking en vermarkting van landbouw- en aanverwante producten, waarvan de

basisgrondstoffen voornamelijk voortkomen uit eigen teelt of van kleinschalige biologische en

biologisch-dynamische land- en tuinbouwbedrijven uit dezelfde regio;

mensen bewust maken en sensibiliseren rond biologische, biologisch-dynamische en ecologische

vormen van landbouw. Dit kan door infomomenten, cursussen, vorming, stages, activiteiten,

enzomeer;

het aanbieden van zorg of ruimte voor het uitbouwen van zorg op de boerderij voor mensen met een

specifieke hulpvraag, al dan niet in partnerschap met externe partners;

het verhuren van lokalen en/of ruimten, deel uitmakend van de boerderij, uitsluitend in eigen naam

en voor eigen rekening.

Zij mag alle activiteiten uitoefenen die de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kan

bevorderen en mag aan gelijkaardige activiteiten deelnemen.

De vennootschap kan zich borg stellen, zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot

waarborg van verbintenissen van derden, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te

geven, inclusief de eigen handelszaak,

Het toestaan of opnemen van leningen en kredietopeningen van of aan derden, onder om het even

welke vorm, in dit kader kan zij zich ook borg stellen in de meest ruime zin en alle handels- en

financiële operaties verrichten.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar

in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of

onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar

maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele

kunnen bevorderen

Artikel 4  Duur

De vennootschap wordt voor een onbepaalde duur opgericht.

Artikel 5 - Maatschappelijk Kapitaal

Het maatschappelijke kapitaal is onbeperkt en samengesteld uit 151 aandelen onderschreven door

vennoten. Het is deels vast en deels veranderlijk.

Het vast gedeelte van het kapitaal is gelijk aan 30.000 (dertigduizend) euro.

Het kapitaal is zonder wijziging van de statuten veranderlijk voor het bedrag dat het vaste gedeelte

van het Kapitaal overtreft.

Artikel 6 - Maatschappelijke Aandelen

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam, elk aandeel is voorzien van een

volgnummer.

Er zijn drie soorten aandelen, die de vennoten kunnen onderschrijven:

Categorie C: deze aandelen kunnen worden onderschreven door de consumenten: klanten en

sympathisanten, en hebben een nominale waarde van 200 E.

Categorie S: deze aandelen worden onderschreven door de stichtende vennoten en hebben een

nominale waarde van 200 ¬

Categorie A: deze aandelen kunnen worden onderschreven door de werkende vennoten en hebben

een nominale waarde van 200 ¬

Bij de uitgifte van aandelen categorie C hebben de aandeelhouders van categorie S een

voorkeurrecht om hun aandelen te verkopen aan deze categorie aandeelhouders. Deze categorie

aandelen verwerft de rechten verbonden aan C-aandelen. Bijkomende modaliteiten worden

uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Bij de uitgifte van aandelen categorie A hebben de aandeelhouders van categorie S een

voorkeurrecht om hun aandelen te verkopen aan deze categorie aandeelhouders. Deze categorie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

aandelen verwerft de rechten verbonden aan A-aandelen. Bijkomende modaliteiten worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Bij intrede worden de aandelen volledig volstort, Bij de uitgifte van aandelen kan de Raad van Bestuur evenwel met gewone meerderheid bepalen dat de aandelen voor minstens de helft volstort worden.

De vennoten die voor de uitvoering van hun stortingen binnen de vastgestelde termijnen in gebreke blijven, zijn evenwel van rechtswege en zonder ingebrekestelling verplicht een intrest van zeven percent te betalen vanaf de datum waarop het bedrag eisbaar is en dit onverminderd het recht van de vennootschap om in rechte de inning van het gehele verschuldigde saldo of de vernietiging van de inschrijving of de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot te vorderen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

Drie jaar na de intrude kunnen A- aandelen omgevormd worden tot S- aandelen, mits 4/5 van de S aandeelhouders hiermee instemt.

De Algemene Vergadering van de vennoten kan bij gewone meerderheid van de stemmen beslissen over de uitgifte van obligaties, al dan niet van hypothecaire aard, door de vennootschap. Ze stelt de rentevoet en de modaliteiten van de emissie vast en regelt de werking van de vergadering van de obligatiehouders.

Artikel 7- Aansprakelijkheid van de vennoten

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

Artikel 10- De vennoten

Zijn vennoot:

1°) De natuurlijke personen of rechtspersonen die als vennoot door de Raad van Bestuur zijn aanvaard met aandelen categorie C en de hoedanigheid hebben van consument-sympathisant. Deze personen moeten minstens één aandeel van de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten, het huishoudelijk reglement en het charter.

2°) de ondertekenaars van deze akte, houders van aandelen categorie S.

De inschrijving per vennoot op S-aandelen is onbeperkt, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten.

3°) De natuurlijke personen die als vennoot door de Raad van Bestuur zijn aanvaard met aandelen categorie A en de hoedanigheid hebben van werkend vennoot. Deze personen moeten minstens vijf aandelen van de vennootschap onderschrijven, met dien verstande dat deze onderschrijving de aanvaarding inhoudt van de statuten, het huishoudelijk reglement en het charter

De Raad van Bestuur beslist over de toetreding, de uittreding en de uitsluiting van de vennoten en dit onder andere op basis van artikel 3 van deze statuten..

Aandelen die in de loop van het bestaan van de vennootschap worden uitgegeven kunnen door een beslissing van de Raad van Bestuur boven de nominale waarde verhoogd worden met een uitgifteprem ie.

De Raad van Bestuur mag de toetreding, uittreding of uitsluiting van vennoten niet uit speculatieve overwegingen weigeren, respectievelijk uitspreken, tenzij die vennoot niet of niet langer aan de algemene toelatingsvoorwaarden voldoet of daden verricht die met de belangen van de vennootschap strijdig zijn.

De vaststelling van de aanvaarding van een vennoot geschiedt door een inschrijving in het aandelenregister, zoals bepaald in artikel 357 van het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19 - Bestuur van de vennootschap

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit maximaal 7 leden en waarvan maximaal 1/3 de hoedanigheid van extern bestuurder hebben.

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, wordt een vaste vertegenwoordiger, natuurlijke persoon, aangeduid die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Voor de benoeming en de beëindiging van de opdracht van vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam zou vervullen.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering benoemd.

De S-aandeelhouders hebben het recht om een meerderheid van de bestuurders voor te dragen. De overige bestuurders worden voorgedragen door de A-aandeelhouders en de C-aandeelhouders; waarbij de C-aandeelhouders het recht hebben 1 bestuurder voor te dragen, en de A-aandeelhouders het recht hebben de resterende bestuurders voor te dragen.

De voordrachten voor een benoeming tot bestuurder worden door de Raad van Bestuur verzameld. De benoeming geldt voor een periode van 4 jaar en gebeurt met een gewone meerderheid.

De mandaten verstrijken telkens op de dag van de algemene vergadering die gehouden wordt in het jaar waarin het mandaat afloopt. De algemene vergadering mag een bestuurder op elk ogenblik

, ~}

1 zonder reden of vooropzeg ontslaan zij het dat hiervoor 3/4 van de geldig uitgebrachte stemmen nodig zijn.

' ',_f De bestuurders zijn onbezoldigd; ze ontvangen noch enige rechtstreekse of enige onrechtstreekse vorm van vergoedingen of bezoldigingen. Enkel voor bijzondere prestaties kan van deze regel afgeweken worden.

, De benoeming van een bestuurder treedt in werking na aanvaarding van het mandaat. De aanvaarding wordt vermoed plaats te vinden tenzij een uitdrukkelijke verklaring van de betrokkene dat hij zijn mandaat weigert op te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge Binnen acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel. Artikel 20- Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter. De kandidaturen voor het voorzitterschap worden voorgedragen door de S-aandeelhouders.

in geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de bestuurder die bij met 2/3 van de stemmen als dagvoorzitter benoemd wordt.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt, Hij moet ook worden samengeroepen indien twee bestuurders daarom verzoeken.

De raad vergadert minstens vier maal per jaar.

De raad komt bijeen op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

De raad vergadert rechtsgeldig indien de 2/3 van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elke bestuurder kan maximum over één volmacht beschikken. Enkel een bestuurder kan drager zijn van een volmacht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de vergadering, geschieden oproepingen per gewone brief of e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf volle dagen vóór de vergadering.

Voor het nemen van beslissingen wordt gestreefd naar consensus, en indien dit niet mogelijk is bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder mag, zelfs per brief, telex, telegram, telefax of elk ander gelijkaardig middel, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de vergadering te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen, De volmachten moeten uiterlijk bij het begin van de vergadering aan de voorzitter of de ondervoorzitter worden bekendgemaakt. De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de voorzitter en de verslaggever.

vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd.

De nieuwe bestuurder doet het mandaat uit van de persoon die hij vervangt.

Artikel 23  Bevoegdheden

De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide bevoegdheden om alles te doen wat nodig of nuttig is om het doel van de vennootschap te verwezenlijken, Alles wat niet expliciet door de wet of de statuten wordt voorbehouden aan de algemene vergadering behoort tot haar bevoegdheid.

Artikel 24 - Bevoegdheden tot delegeren

De Raad van Bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder, Hij mag eveneens de bevoegdheden van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een directiecomité of directeur, die al dan niet bestuurder is, Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen

aan derden. De Raad van Bestuur zal de vergoedingen vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties.

Beslissingen met een financiële impact boven de 10.000 ¬ behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 26 - Vertegenwoordiging van de vennootschap

Afgezien van bijzondere delegaties zoals bepaald in artikel 24. wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders, waarvan minstens één de voorzitter is.

Afschriften van (goedgekeurde) notulen en stukken van de vennootschap mogen rechtsgeldig voor eensluidend worden ondertekend hetzij door twee bestuurders (gezamenlijk handelend), hetzij door de voorzitter (alleen handelend), hetzij door een gedelegeerd bestuurder (alleen handelend). Artikel 26 - Controle

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 2° van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van Vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Artikel 27 - Samenstelling en bevoegdheid

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt alle vennoten, Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen,

Aandelen categorie C, S en A verlenen stemrecht in de Algemene Vergadering voor alle aangelegenheden.

Voor het wijzigen van de Statuten en/of het Maatschappelijk Doel, voor het opstellen of wijzigen van het Huishoudelijk Reglement en/of het Charter, en voor de ontbinding van de vennootschap, is er naast de vereiste meerderheid zoals bepaald in Art 30, ook een meerderheid van 3/4 nodig bij de aandeelhouders cat, S en A

indien evenwel artikel 3 van onderhavige statuten zou gewijzigd worden, dan heeft de vennoot, aandeelhouder cat. C het recht om uit de vennootschap te treden volgens de bepalingen van artikel 13, zij het dat de uittredingsvoorwaarde die stelt dat een aandeelhouder pas drie jaar na intrede kan uitreden, dan komt te vervallen.

Artikel 30  Beslissingen

Behoudens de uitzonderingen voorzien door de wet of door deze statuten beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten die vermeld staan in de oproeping geldig kunnen beraadslagen.

Voor alle materies met uitzondering van het wijzigen van de statuten of de goedkeuring of verwerping van een intern reglement, beraadslaagt de algemene vergadering geldig ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of de goedkeuring of verwerping van een huishoudelijk reglement of charter moeten, opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen, de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste 4/5 van de aandelen met stemrecht van de houders van de aandelen categorie S en categorie A op de vergadering vertegenwoordigd zijn. Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen, Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

Een beslissing tot goedkeuring of verwerping van een intern reglement gebeurt met een meerderheid van 3/5 van de uitgebrachte stemmen.

Een wijziging van de statuten is pas geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd. Voor de wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding is vier vijfde van de geldig uitgebrachte stemmen nodig,

Artikel 31  Stemrechten

Elk aandeel geeft in principe recht op één stem.

Geen enkele vennoot mag evenwel aan de stemming deelnemen, voor hem persoonlijk en als mandataris, met meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de in de vergadering vertegenwoordigde aandelen.

Artikel 32  Notulen

De notulen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die zulks wensen. De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter van de Algemene Vergadering ondertekend.

Artikel 33 - Boekjaar

Het boekjaar stemt overeen met het kalenderjaar. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 35 - Winstverdeling

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de Algemene Vergadering zich uitspreken over de bestemming van het saldo van de nettowinst:

- minstens vijf percent wordt afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal;

- Van het overblijvende saldo kan maximaal 50% worden uitbetaald als een dividend op het gestorte bedrag van de aandelen. Het rechtstreekse vermogensvoordeel dat de vennootschap onder de vorm van dividend aan de vennoten uitkeert, zal nooit hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning ter uitvoering van artikel 1, § 2, 6° van het Koninklijk Besluit van 8 januari 1962.

. ,-,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-.11e het den

aan hert ,Belgisch Staatsblad

Luik B - VP.rvnIn

De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door de Raad van Bestuur

vastgesteld. Indien een vennoot zijn verzoek tot uittreding ter kennis heeft gebracht van de

vennootschap zal de winstuitkering pro rata temporis gebeuren tot op het ogenblik van het verzoek

tot uittreding;

Als er een ristorno aan de vennoten wordt uitgekeerd dan is dat naar rato van de verrichtingen die zij

met de vennootschap hebben gedaan

- het overschot, te weten minimaal 50% van het saldo na voorafname voor de wettelijke reserve, aan

de vrije reserve.

Artikel 36 - Vereffening

Behalve de wettelijke oorzaken van ontbinding, kan de vennootschap ontbonden worden door de

Algemene Vergadering volgens de voorwaarden voorzien inzake statutenwijziging.

in geval van ontbinding om gelijk welke reden en op gelijk welk tijdstip geschiedt de vereffening door

de zorgen van het bestuursorgaan, tenzij de algemene vergadering besluit de vereffening aan één of

meer vereffenaars toe te vertrouwen.

De vereffenaar(s) beschikt(ken) over de meest uitgebreide bevoegdheden toegekend door de

artikels 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

In voorkomend geval zal de vergadering de emolumenten van de vereffenaar(s) vaststellen.

Artikel 37- Slotafrekening

Na betaling van de schulden en kosten van de vennootschap zal het saldo in de eerste plaats

worden aangewend voor de uitbetaling van de aandeelhouders overeenkomstig artikel 15.

De aandelen geven geen recht op enige andere uitbetaling dan voorzien in artikel 15. In geval het

vermogen van de vennootschap ontoereikend is om de vennoten uit te betalen overeenkomstig

artikel 15, geschiedt de betaling pondspondsgewijze.

VIERDE BESLISSING

De vergadering beslist tot ontslag van de zaakvoerders van de VOF; de Heer Houdmont karel en

Mevrouw De Valck Sofie, beiden voornoemd, en verleent kwijting voor hun mandaat.

VIJFDE BESLISSING

De vergadering beslist tot bestuurders te benoemen voor een periode van 4 jaar:

- de Heer Houdmont karel en Mevrouw De Valck Sofie, beiden voornoemd, die aanvaarden

ZESDE BESLISSING

De vergadering verleent elke machtiging aan de bestuurders om de voorgaande beslissingen uit te

voeren.

RAAD VAN BESTUUR

De aldus benoemde bestuurders zijn in raad verenigd en benoemen met eenparigheid van

stemmen, tot voorzitter van de raad van bestuur, voor een termijn van 4 jaar: de Heer Houdmont

Karel, voornoemd, hier aanwezig en aanvaardend.

(Volgen de handtekeningen)

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

De Notaris

Afgeleverd voor registratie

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte  verslag van revisor -- verslag zaakvoerder

Ann De Smet

Geassocieerd notaris

Noordiaan 50

9630 Zwalm

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OUROBOUROS

Adresse
GAVERBOSDREEF 2 9630 ZWALM

Code postal : 9630
Localité : Beerlegem
Commune : ZWALM
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande