OVER DE BRUG

Association sans but lucratif


Dénomination : OVER DE BRUG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 834.167.732

Publication

11/03/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gr ffiel; 1`l- R c~iiBANK

VAN Kf!iar- .r



:ta kef3`



DENDERMONDE

Griffie

1111111111.11W1t111!11

be a

Bi

st~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : S 3 4 A G1. 2

Benaming

(voluit) : Over De Brug

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Liniestraat 31, 9190 Kemzeke

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De Vereniging

Artikel 1: De VZW Over De Brug werd opgericht op 25/02/2011 als een vereniging zonder winstoogmerk op: grond van de wet van 24 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna: genoemd V&S-wet).

Artikel 2: De vereniging draagt de naam "Over De Brug". Deze naam moet voorkomen in alle akten,` facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging.,! onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gelegen te 9190 Kemzeke, Liniestraat 31, in het. gerechtelijke arrondissement Dendermonde.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5: Het doel van de vereniging is drieledig: het verenigen, informeren en vermaken van de (lokale); jeugd alsook het organiseren van culturele, muzikale activiteiten gezicht op een bepaalde doelgroep (waarbij! het begrip "doelgroep" in de ruime zin gezien wordt, gaande van kinderen tot oud-volwassenen en al de' mogelijke doelgroepen die hiertussen liggen).

Artikel 6: Eén van de middelen om dat te realiseren is het organiseren van culturele en muzikale; evenementen. Om deze doelstelling te bevorderen, mag de VZW alle mogelijke activiteiten ondernemen zoals:: publicaties (laten) uitgeven en allerhande contracten afsluiten die met dit doel verband houden.

Artikel 7: De vereniging wil daarnaast ook werken aan een goed imago van zowel de lokale jeugd als van; ' hun gemeente.

Artikel 8: De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid van dit artikel en voor zover de winst gebruikt! wordt om dit doel te bereiken.

Artikel 9: De vereniging mag alle wettelijke middelen aanwenden om haar doelstellingen te bereiken. Zo zal; zij alle roerende en onroerende goederen, die tot het verwezenlijken ervan mochten nodig zijn, bezitten, hetzij in vruchtgebruik, hetzij in volle eigendom; zo zal ze ook kunnen beschikken over alle overheads- en pricésubsidies; alsook over giften en legaten; zo zal zij ook leningen en kredieten mogen aangaan of toestaan om de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

De Leden

Artikel 10: Er zijn ten minste drie werkende leden met alle rechten zoals de V&S-wet omschrijft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 11: Volgens de oorspronkelijke oprichtingsakte waren de oprichters de eerste leden. Zowel fysische personen als rechtspersonen kunnen lid zijn van de vereniging. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering aanvaardt wordt, kan toetreden tot de vereniging.

Artikel 12: De vereniging heeft de volgende stichtende leden:

De heer Van Hecke Kristof, geboren op 26/02/1987 en wonende te 9190, KEMZEKE, Trompstraat 20A; De heer Koen Van Hecke, geboren op 16/12/1983 en wonende te 9190, KEMZEKE, Trompstraat 20A; De heer Verstraeten Maarten, geboren op 17/03/1981 en wonende te 9190, KEMZEKE, Liniestraat 31;

Artikel 13: De leden kunnen uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk bij de Raad Van Bestuur ingediend worden. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven indien hij de voorwaarden voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke hij als lid werd aanvaard.

Artikel 14: De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 15: Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde bij overlijden, faling, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring.

Artikel 16: De jaarlijkse bijdrag voor de leden kan niet meer bedragen van tien euro (¬ 10,00). De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 17: Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging raadplegen: het register van de leden, alle notulen en beslissingen van de Algemene Vergadering, van de Raad van Bestuur en van alle personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden en alle boekhoudkundige stukken van de vereniging.

Artikel 18: Het uitgesloten of uittredend lid of de rechthebbenden van een overleden lid of de rechthebbenden uit welke hoofde ook in alle gevallen waarin het lidmaatschap van rechtswege eindigt, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen ook de teruggave van gestorte jaarlijkse of andere bijdragen niet vorderen. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook en bij ontbinding van de vereniging.

De Algemene Vergadering

Artikel 19: De Algemene Vergadering bestaat uit ten minste drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar. Alle leden van de Algemene Vergadering hebben gelijk stemrecht. Elk lid van de Algemene Vergadering heeft één stem.

Artikel 20: De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering

uitgeoefend worden:

-de wijziging van de statuten

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders

-de benoeming en het afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 21: Elke jaar wordt er tenminste één gewone, algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar. Ze heeft plaats zo spoedig mogelijk na de afloop van het vorige boekjaar. Verder komt de algemene vergadering bijeen telkens wanneer het belang van de vereniging het vergt of wanneer tenminste één vijfde van de leden dit vraagt. Alle leden moeten ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering schriftelijk opgeroepen worden.

Artikel 22: Bijzonder bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of bij zijn ontstentenis door de ondervoorzitter of bij zijn ontstentenis door ten minste twee bestuurders alsook op verzoek van ten minste 1/5e van alle werkende leden. Dit verzoek moet de agenda opgeven, waarbij elk punt dat door ten minste 1/10e van alle werkende leden ten minste tien dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" Artikel 23: de Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van Bestuur of bij zijn ontstentenis door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder. De voorzitter duidt de secretaris en een stemopnemer aan. Zij maken het bureau van de vergadering uit.

Artikel 24: Om op een geldige manier te beraadslagen moet ten minste 1/2e van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Elk lid kan zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen krachten een geschreven volmacht. Niemand mag echter over meer dan twee geschreven volmachten beschikken. De Algemene Vergadering mag slechts beraadslagen over de punten die op de agenda vermeld zijn. Over punten die niet op de agenda vermeld zijn, mag de Algemene Vergadering slechts beslissen met de toestemming van de Raad van Bestuur. Met uitzondering van wat bepaald wordt in artikels 18 en 35 worden de beslissingen genomen met de gewone meerderheid der aanwezige stemmen.

Artikel 25: De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3e van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3e van de leden aanwezig of vertegenwoordig zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen kan aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen tien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Enkel wanneer de statuten betrekking hebben op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 415e van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordige werkende leden.

Artikel 26: De beslissingen worden opgenomen in notulen en ondertekend door de voorzitter, de secretaris en de leden die zulks wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

De Raad van Bestuur

Artikel 27: De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit tenminste twee leden, benoemd door de Algemene Vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar. Jaarlijks kan zich per werkend lid één kandidaat voor de Raad van Bestuur aanbieden, die door de Algemene Vergadering op de jaarvergadering benoemd wordt voor het daaropvolgende kalenderjaar. De beslissing van de Algemene Vergadering moet niet gemotiveerd worden.

Artikel 28: De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Indien een mandaat open valt, mogen de overblijvende raadsleden, indien ze dat nodig achten, een plaatsvervanger aanstellen, wiens mandaat door een bijzonder Algemene Vergadering dient bekrachtigd. De plaatsvervanger werkt in die functie het lopende kalenderjaar af. Het mandaat van bestuurder neemt van rechtswege een einde wanneer de betrokkene de functie verliest op grond van dewelke hij als kandidaat voor de Raad van Bestuur werd voorgedragen. De bestuurders kiezen onder zich een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris.

Artikel 29: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De Raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehouden zijn. Hij kan ondermeer alle gelden en waarden in ontvangst nemen, alle bedragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar, geld in lening opnemen en daarvoor aile waarborgen stellen, leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen, alle toelagen en steungelden, zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging, in rechte als eiser en als verweerder optreden, dadingen aangaan, scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De Raad van Bestuur stelt het personeel aan en doet de opzeg. De opsomming is niet beperkt. De Raad kan bepaalde bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden of aan om het even welke mandataris. Aldus kan hij een afgevaardigd bestuurder aanstellen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Beslissingen die het bedrag van 5000 euro overschrijden , moeten goedgekeurd worden door de Algemene Vergadering of Bijzondere Algemene Vergadering en kunnen dus niet enkel beslist worden door de Raad van Bestuur.

Artikel 30: De beslissingen worden opgenomen in notulen. Zij worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. Uittreksels en afschriften worden geldig ondertekend door twee bestuurders. Dit notulenregister ligt ter inzage van de werkende leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 27 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 31: Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de Raad van Bestuur een besluit neemt. De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verplichtingen.

Artikel 32: In alle akten en handelingen is de vereniging steeds geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders zonder dat een bijzonder machtiging van de Raad van Bestuur dient voorgelegd te worden. Alle rechtsvorderingen, hetzij als eiser hetzij als verweerder, worden geldig gedaan uit naam van de vereniging door twee bestuurders.

Artikel 33: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter, de ondervoorzitter of de afgevaardigd bestuurder. De oproepingen moeten ten minste drie dagen voor de datum van de vergadering schriftelijk gebeuren. Bij hoogdringendheid kan hiervan afgeweken worden en kunnen bijeenroepingen op kortere termijn gehouden worden. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter of bij hun belet door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Artikel 34: De Raad mag slechts beslissingen nemen over de punten die op de agenda vermeld zijn, tenzij de aanwezige leden eenparig akkoord zijn om ook over andere punten te beslissen. Om geldig te kunnen beslissen, dienen ten minste de helft van de bestuurders aanwezig te zijn. Indien de helft niet aanwezig is, kan een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden die over dezelfde agendapunten kan beslissen, ongeacht het aantal aanwezigen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van hem die voorzit beslissend, behalve in geval van aanneming van nieuwe leden of van aanstelling- of afzetting van bestuursleden.

Artikel 35: De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of personen die de vereniging vertegenwoordigen, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Dagelijks Bestuur

Artikel 36: Voor de dagelijks bestuur van de vereniging kan de Raad van bestuur een secretaris aanstellen. Hij is bevoegd om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, alle kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van financiële en andere instellingen en alle documenten tegenover de post, tol en vervoer te ondertekenen.

Artikel 37: Worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend: alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Artikel 38: De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de vereniging vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de vereniging ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden.

Aansprakelijkheid

Artikel 39: De bestuurders en secretaris kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de verbintenissen en de handelingen van hun vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Boekhouding

Artikel 40: Het boekjaar begin op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk van datum van oprichting tot 31 december van het daaropvolgende boekjaar.

Ontbinding

MOO 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 41: behoudens de gevallen van een gerechtelijke ontbinding, kan de Algemene Vergadering de ontbinding alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op een wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging.

Artikel 42: Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk, werkzaam in België.

"

Voor-

behoudeQ

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/03/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bestemming van het netto-actief

Artikel 43: Indien de vereniging ontbonden wordt, hetzij vrijwillig of gerechtelijk, is de vereffenaar gehouden het netto-actief vermogen dat na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten overblijft, te bestemmen ten voordele van een vereniging met gelijkaardig of aanverwant doel na goedkeuring van de ; bestemming door de Algemene Vergadering.

Overgangs- en slotbepalingen

Artikel 44: voor alles wat in de statuten niet voorzien of geregeld is, blijft de wet van 27 juni 1921 en 2 mei 2002 of andere wetten betreffende verenigingen met winstoogmerk en aanvullende wettelijke bepalingen van toepassing.

Bijzondere bepalingen

Volgende stichtende leden werden tijdens de oprichtingsvergadering tot bestuurder gekozen:

1.De heer Kristof Van Hecke

2.De heer Koen Van Hecke

3.De heer Maarten Verstraeten

Allen voorgenoemd ten hoofde

Die hebben aangesteld

Als voorzitter: De heer Kristof Van Hecke

Als secretaris: De heer Koen Van Hecke

Als penningmeester: De heer Maarten Verstraeten

Allen voorgenoemd ten hoofde

Aldus opgemaakt te Kemzeke, op 25 februari 2011 in evenveel exemplaren als er stichtende leden zijn, plus twee( één te bewaren op de zetel van de vereniging en één bestemd voor het staatsblad).

Sei taris,

Ko - ' Van Hecke

, lom_

iïII I ..

'I1

Voorzitter,

Kristof Van Hecke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
OVER DE BRUG

Adresse
LINIESTRAAT 31 9190 KEMZEKE

Code postal : 9190
Localité : Kemzeke
Commune : STEKENE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande