PACOTHEATER 'T DUIFKEN, AFGEKORT : PADU

Association sans but lucratif


Dénomination : PACOTHEATER 'T DUIFKEN, AFGEKORT : PADU
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 538.899.138

Publication

03/10/2013
ÿþMOU 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIF CTBA. K

AN KOOPHANDEL

2 4 SEP. 2013

DENDERMONDE

Griffie

Ondememingsnr: S 3`ez gcj'I X3.6

Benaming

(voluit) : Pacotheater 't Duiken

(verkort): PADU

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Mottantstraat 16, 9308. Hofstade

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten - Benoeming Bestuurders

De ondergetekenden:

1, COPPENS Paul, Mottantstraat 14, 9308 HOFSTADE (AALST)

2. DE WIT Thomas, Neerstraat 9 bus 11, 9220 HAMME

3, MOENS Stefanie, Blauwe Steenstraat 19, 9200 DENDERMONDE

4. VAN AVERMAET Jacques, Durmelaan 108, 9160 LOKEREN

5. VAN DER VURST Marc, Doriksveld 5, 9306 HOFSTADE (AALST)

6. WATERSCHOOT Ronny, Oude Durme 3/0202, 9160 LOKEREN

zijn overeengekomen op 11 september 2013, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk " PACOTHEATER 'T DUIFKEN" op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Hoofdstuk 1. Naam, zetel, duur, doel

Art. 1.Naam : De VZW draagt de naam " PACOTHEATER 7 DUIFKEN", afgekort : " PADU".

Art. 2. Zetel : De zetel van de VZW is gevestigd In Vlaanderen. Heden is hij gevestigd te 9308 HOFSTADE"

(AALST), Mottantstraat 16, gelegen In het gerechtelijk arrondissement DENDERMONDE.

De Raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het

Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Art.3. Duur : De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

Art.4. Eerste lid. Doeleinden : De vereniging stelt zich tot doel de podiumkusten in zijn meest ruime

diversiteit en de beeldende kunsten te promoten.

Art.4. Tweede lid, Activiteiten : tot de concrete activiteiten waarmee de doelstellingen van de VZW worden

verwezenlijkt, behoren onder meer:

'Het organiseren, produceren en brengen van voorstellingen van podiumkunsten (waaronder inbegrepen theatervoorstellingen, muziekoptredens, muziektheater, kleinkunst, stand-up comedy, poëzie, kinderanimatie, dans en zo meer)

" Het organiseren, produceren en brengen alle mogelijke culturele manifestatie (waaronder inbegrepen tentoonstellingen, manifestaties van beeldende kunst, workshops, en zo meer)

" het organiseren van educatieve theaterproducties, al dan niet in samenwerking met daartoe gespecialiseerde productiehuizen

" Het organiseren en brengen van opleidingen in de culturele sfeer

" De vereniging kan alle activiteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, economisch, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak.

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kar. ° aile roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit, alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en

vertegenwoordigers uitzenden In binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Op de laatste big. van tunc 8 vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

lk Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge M4ü22

Hoofdstuk II. Leden

Art. 5. Leden : het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie. De vereniging telt werkende en

niet-werkende leden

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur,

Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen.

Een huishoudelijk reglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle

bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de Algemene

Vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voorzitter van de vereniging

of bij een ander bestuurslid.

De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging, met name

1. COPPENS Paul, Mottantstraat 14, 9308 HOFSTADE (AALST)

2, DE WIT Thomas, Neerstraat 9 bus 11, 9220 HAMME

3. MOENS Stefanie, Blauwe Steenstraat 19, 9200 DENDERMONDE

4. VAN AVERMAET Jacques, Durmelaan 108, 9160 LOKEREN

5, VAN DER VURST Marc, Doriksveld 5, 9308 HOFSTADE (AALST)

6. WATERSCHOOT Ronny, Oude Durme 310202, 9160 LOKEREN

De niet-werkende leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan op door hem te bepalen voorwaarden niet erkende leden tot de vereniging toelaten.

Art, 6, De door de werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 500 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

De door de niet-werkende leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 250 EURO. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de niet werkende leden verschuldigde bijdrage vast.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde, mits hij er één maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet alvorens hij de opeisbaar geworden bijdragen heeft betaald. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis te worden gebracht. Dit schriftelijke verzoek kan gebeuren per brief of per e-mail.

Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, althans opgeroepen.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Geen enkel Lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van Lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

Hoofdstuk lil. Algemene Vergadering

Art. 8. De algemene vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de wet van 27 juni 1921.

Ieder werkend lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander werkend lid, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Art. 9. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921.

Alle werkende leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen vaar de vergadering. Deze schriftelijke oproeping gebeurt per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda.

Art. 10. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders, De voorzitter wijst een secretaris aan Ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling warden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van een andere bestuurder.

Art. 11. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering.

Art. 12. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen.

Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

De besluiten van de algemene vergadering worden de leden en belanghebbende niet-leden mondeling of bij

gewone brief ter kennis gebracht, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen. Hoofdstuk IV. Raad van Bestuur

Art. 13. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minimum drie bestuurders] die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

NrqD 22

De bestuurders worden benoemd voor vijf jaar. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

ledere bestuurder kan ook te allen trjde door de algemene vergadering ontslagen worden.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is.

Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter, de ondervoorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter, ondervoorzitter en secretaris van de algemene vergaderingent

Art, 14. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Zij is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het lichten van hypotheken,...

De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 15, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders per brief of per e-mail, met vermelding van de agenda. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en, bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de secretaris, en bij diens ontstentenis, belet of afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De beslissingen worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; ten minste de meerderheid van de bestuurders moet aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Iedere bestuurder kan schriftelijk volmacht geven aan een andere bestuurder, die het daarbij behorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een bestuurder houder mag zijn van meer dan 1 volmacht.

De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de desbetreffende vergadering. Uittreksels en afschriften van de notulen en het register worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur.

Hoofdstuk V. Begrotingen, rekeningen

Art. 16. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 oktober tot 30 september,

Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet ais dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Hoofdstuk VI. Ontbinding, vereffening

Art. 17, in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars,

Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 18. ln geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het

hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Art. 19. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake de verenigingen van toepassing

Opgemaakt te Hofstade op 11 september 2013 in 3 originele exemplaren;

(ondertekend door alle stichtende leden als vermeld in de aanhef )

BESLISSING VAN DE OPRICHTINGSVERGADERING dd 11 september 2013

De oprichters en eerste werkende leden van de vereniging zonder winstoogmerk PACOTHEATER 'T

DUIEKEN hebben op de oprichtingsvergadeimg dd. 11 september 2013 beslist het bestuur van de

voorvermelde vereninging als volgt samen te stellen:

-Voorzitter: Marc VAN DER VURST

-Ondervoorzitter : Jacques VAN AVERMAET

-Secretaris ; Stefanie MOENS

Luik B - Vervolg

-Penningmeester : Paul COPPENS

-Bestuurder : Thomas DE WIT

-Bestuurder : Ronny WATERSCHOOT

Hun mandaten zoals blijkt hiervoorgaand, zijn onbezoldigd.

De mandaten nemen een onmiddellijke aanvang.

De oprichtingsvergadering geeft hierbij volmacht aan de heer Marc VAN DER VURST om de nodige

administratieve formaliteiten te vervullen teneinde de oprichting van Pacotheater 't Duifken vzw te vervolledigen

MOD 2.2

Gedaan te Hofstade op 11 september 2613

( Ondertekend door alle hiervoor vermelde slichtende leden )

Marc VAN DER VURST, voorzitter

Jacques VAN AVERMAET, ondervoorzitter

Stefanie MOENS, secretaris

Paul COPPENS, Penningmeester

Thomas DE WIT, bestuurder

Ronny WATERSCHOOT, bestuurder.

ss Voorbehouders

aan het

Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ° Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso , Naam en handtekening

Coordonnées
PACOTHEATER 'T DUIFKEN, AFGEKORT : PADU

Adresse
MOTTANTSTRAAT 16 9308 HOFSTADE

Code postal : 9308
Localité : Hofstade
Commune : AALST
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande