PAROCHIALE WERKEN SINT MAARTEN OUDENAARDE (WELDEN)

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN SINT MAARTEN OUDENAARDE (WELDEN)
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.016.451

Publication

07/04/2011
ÿþ+~---- ;

~

MOD 2.0

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Oudenaarde

2 8 MAART 2811

Griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

+1105]968

11

Benaming

(voluit) : Parochiale Werken Sint Maarten Oudenaarde (Welden)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Reytstraat 157 9700 Oudenaarde

Ondememingsnr : 0418.016.451

Voorwerp akte : Wijziging statuten naar aanleiding van de Algemene Vergadering dd° 24 februari 2011

Vereniging zonder winstoogmerk Sint Maarten - Oudenaarde -Welden

In de Algemene Vergadering van 24 februari 2011 werd beslist :

1, volgende personen worden als bestuurder ontslagen en ontlast van hun opdracht en taak

tegenover de VZW:

- Annie De Schepper Mattenbosstraat 16 te 9700 Oudenaarde

2. nieuwe benoemingen als bestuurder:

- Didier Biasino Mgr Lambrechtstraat 112 9700 Oudenaarde

- Van der Meeren Els - Mandemakerstraat 2 9700 Oudenaarde

- Ghijs Peggy Mandemakerstraat 11 9700 Oudenaarde

- De Bisschop Kristof Reytstraat 9700 Oudenaarde

- Moreels Josiane Reytstraat 214 9700 Oudenaarde

3. de Raad van Bestuur ziet er dus als volgt uit:

- Didier Biasino - Voorzitter

- Van der Meeren Els - Secretaris

- Ghijs Peggy - penningmeester

- Dieussaert Adrien - bestuurder

- De Rouck Gerard - penningsmeester

- De Clercq Luc -bestuurder

- Gabriel Christiane - bestuurder

- Van der Haeghen Gabrielle - bestuurder

- De Vuyst Marc - bestuurder

-Schiettecatte Clement - bestuurder

- Van Hoecke Cecile - bestuurder

- De Bisschop Kristof - bestuurder

- Moreels Josiane - bestuurder

STATUTEN

Benaming en doel

Artikel 1: De vereniging heeft als naam: VZW Sint Maarten Oudenaarde (Welden) waarvan de uitbatingen gelegen is te Oudenaarde, Kouterstraat 2A en Mandenmakersstraat 6

Artikel 2: De zetel van de vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9700 Oudenaarde (Weiden) Mandenmakerstraat 2 en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Oudenaarde

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

1lnren " Alnarn nn kenrltaLaninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2011- Annexes du Moniteur belge

L

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Mao 20

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel het sociale en culturele leven in Weiden te ondersteunen en bewerkstelligen. In de eerste plaats kan zij dat doen door in overleg met het stadsbestuur lokalen te beheren en ter beschikking te stellen van de gemeenschap. Zij kan zelf ook andere sociale, culturele initiatieven en feestelijkheden ontplooien.

Artikel 4: De vereniging zal dit doel kunnen nastreven rechtstreeks door zelf de werken in te richten, of onrechtstreeks door aan ondernemingen met een gelijkaardig doel medewerking te verlenen of lokalen tegen een billijke vergoeding ter beschikking te stellen.

Zij zal alle rechtshandelingen mogen stellen, roerende en onroerende goederen mogen gebruiken, bezitten, huren, hetzij in eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of bewaring hebben en het patrimonium rationeel beheren, die tot de verwezenlijking van haar doel nodig zijn.

Artikel 5: De vereniging is voor een onbepaalde duur opgericht, zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Leden en bestuur

Artikel 6: Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 7: De nieuwe leden worden aanvaard door de algemene vergadering bij meerderheid van stemmen.

Artikel 8: De ontslagnemingen en uitsluitingen van de leden geschieden op de wijze door de wet bepaald. De schorsing van een lid brengt van rechtswege zijn uitsluiting mee uit de vereniging.

Artikel 9: De ontslaggevende, uitgesloten of wegens schorsing uittredende leden, evenals de erfgenamen van een overleden lid, hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen. Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van de door hen of door hun mandatarissen betaalde bijdragen of ingebrachte goederen.

Artikel 10: De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen storten.

Artikel 11: De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie leden. De bestuurders worden benoemd onder de leden door de Algemene Vergadering bij meerderheid van stemmen. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit Hun mandaat eindigt slechts door overlijden, ontslag of afstelling. indien om een of andere reden de vervanging of de herbenoeming van de bestuurders niet tijdig kan gebeuren, blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging is voorzien. Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag of afzetting het mandaat van een bestuurder vroegtijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats aangesteld wordt deze functie uit tot het einde van het oorspronkelijke mandaat

Artikel 12: Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht de algemene vergadering onverwijld bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

Artikel 13: De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Hij kan het dagelijkse beheer van de vereniging in opdracht geven met het gebruik van de maatschappelijke handtekening, aan dit beheer verbonden, aan een afgevaardigde bestuurder gekozen onder de leden van de evenzo alle bijzondere bevoegdheden aan de eender welke mandataris volgens zijn keuze opgedragen. Bij ontstentenis van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de oudste van de bestuurders.

Artikel 14: De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. Hij mag slechts uitspraak doen indien de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. Zijn beslissingen worden getroffen bij volstrekte meerderheid van de stemmen; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van zijn plaatsvervanger beslissend. Zij worden opgenomen in de processen-verbaal, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in bijzonder register ingeschreven. De uittreksels die men ervan moet geven, hetzij in rechte, hetzij elders, worden door de voorzitter of door twee bestuurders ondertekend.

Artikel 15: De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging en haar vermogen te beheren, en daarenboven aile handelingen te doen binnen het doel van de vereniging en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zo kan hij alle betalingen doen en ontvangen en daarvan kwijtschrift geven of eisen, alle bewaargevingen doen en ontvangen; alle roerende en onroerende goederen verkrijgen, verwisselen, vervreemden zowel kosteloos als onder bezwarende voorwaarden, evenals huren of verhuren, zelfs voor langer dan negen jaar alle private of officiële subsidies en tegemoetkomingen aanvaarden en ontvangen, alle contracten, verkopingen en ondernemingen aannemen en sluiten; alle leningen

MOD 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2011- Annexes du Moniteur belge

met of zonder waarborg sluiten; alle subrogatie en borgstellingen toestaan of aanvaarden; toestemmen in de hypotheken op de onroerende goederen van de vereniging; alle leningen en voorschotten sluiten en doen; van alle zakelijke of persoonlijke waarborgen; handlichting geven voor of na betaling, van aile bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, beslagleggingen of andere beletselen; pleiten als eiser of als verweerder voor alle rechtbanken, en uitvoeren of doen uitvoeren van alle vonnissen, dading treffen, compromis aangaan; alle legaten en giften aanvaarden en ontvangen.

Artikel 16: Voor ai de andere akten welke vallen onder het dagelijkse bestuur of waarop bijzondere opdracht werd gegeven, volstaan, opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd weze tegenover derden, zonder dat deze zich op enige machtiging of beraadslaging of bijzondere machtsverlening moeten beroepen.

Artikel 17: De rechtsvorderingen, als eiser en als verweerder, worden ingesteld of verdedigd uit naam van de vereniging door de raad van bestuur, op vervolging en behartiging van de voorzitter of de afgevaardigde bestuurder.

(Buitengewone) Algemene vergadering

Artikel 18: De Algemene Vergadering is het opperste gezag van de vereniging.

Artikel 10: De Algemene Vergadering is samengesteld uit de loden van de Raad van Bestuur en één vertegenwoordiger per aangesloten vereniging binnen het grondgebied van Welden.

Artikel 20: Behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering:

1. De wijzigingen aan de statuten van de vereniging

2. De benoeming en de afstelling van de bestuurders

3. De goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen

4. De vrijwillige ontbinding van de vereniging

5. De uitsluiting van de leden

6. Al de beslissingen die grenzen overschrijden van de door de wet of de statuten aan de Raad van Bestuur opgedragen bevoegdheid

Artikel 21: Er moet ten minste elk jaar één Algemene Vergadering gehouden worden, in de loop van het eerste semester. Een Buitengewone Algemene Vergadering kan gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het eist. Zij moet gehouden worden wanneer ten minste één vijfde van de leden het aanvragen.

Artikel 22: Elke vergadering wordt gehouden op dag, uur en plaats aangeduid op de bijeenroepingbrief. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden. De bijeenroepingen worden gedaan door de voorzitter of de afgevaardigde bestuurder per gewone zendbrief aan elk lid gericht minstens 8 dagen voor de vergadering. Zij bevatten de dagorde.

Artikel 23: De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis van deze, door de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt de secretaris aan.

Artikel 24: Om geldig te vergaderen op de Gewone Algemene Vergadering, dient de helft van de leden aanwezig te zijn en wordt elke beslissing genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Ieder lid beschikt over één stem

In geval het aanwezigheidsquorum niet bereikt wordt, zal een nieuwe Algemene Vergadering minimum vijftien dagen na de vorige vergadering gehouden worden, welke geldig kan vergaderen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige leden.

Op de Buitengewone Algemene Vergadering dient 2/3 van de leden aanwezig te zijn, en wordt elke beslissing genomen bij 2/3 meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter bepalend.

Artikel 25: De beraadslagingen van de Algemene Vergadering worden geboekt in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

De in rechte of elders voor te brengen uittreksels daarvan, worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur of door twee bestuurders. Deze uittreksels kunnen gegeven worden aan ieder lid en aan ieder derde die het aanvraagt, mits deze zijn wettig belang doet blijken.

Artikel 26: Elk jaar worden de rekeningen volgend op het afgelopen dienstjaar en de begroting v6ôr aanvang van het volgende dienstjaar opgemaakt. Zij worden onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering van het eerste semester.

Ontbinding

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Nloo 20

Luik B - Vervolg

Artikel 27: ln geval van vrijwillige ontbinding, duidt de Algemene Vergadering één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 28: In geval van ontbinding, vrijwillige of rechterlijke, om welke reden en in welke omstandigheden ook, zal het vermogen proportioneel verdeeld worden onder de verenigingen die deel uitmaken op het ogenblik van de ontbinding.

Aldus eenparig beslist, opgemaakt en ondertekend te Oudenaarde-Welden op 24 februari 2011

Didier Biasino - Voorzitter

Els Van der Meeren - Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2011- Annexes du Moniteur belg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(ojn(en) bevoegd de vereniging of stichting fien aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WELDEN

Adresse
REYTSTRAAT 157 9700 OUDENAARDE

Code postal : 9700
Localité : OUDENAARDE
Commune : OUDENAARDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande