PAROCHIALE WERKEN VAN BERCHEM - O.-L.-V.,

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN VAN BERCHEM - O.-L.-V.,
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 408.496.692

Publication

18/01/2011
ÿþ MOD 2.0

54~j~!41 iri3 ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Oudenaarde 0 6 JAN. 20n

Griffie

+iioosaas

Ill

V beh aa Bel Staa

Benaming

(voluit) : Parochiale Werken van Berchem - 0.-L.-V.,

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 9690 Kluisbergen.

Ondernemingsnr : 0408.496.692

Voorwerp akte : INTEGRALE WIJZIGING VAN DE STATUTEN

VZW Parochiale Werken van Berchem -O.-L.-V., Ondernemingsnummer : 0408,496.692

BESLUIT VAN DE ALGEMENE VERGADERING

Op de buitengewone algemene vergadering gehouden te Kluisbergen op 23 november 2005, hebben de' leden  die voldoende in aantal aanwezig of bij volmacht vertegenwoordigd waren om rechtsgeldig te kunnen vergaderen en beslissen  besloten om de originele statuten dd. 03.02.1931, bekendgemaakt in de bijlage van! het Belgisch Staatsblad van 14.02.1931 , onder nummer 159 , en alle nadien aangebrachte wijzigingen op te heffen en volledig te vervangen door volgende tekst

V.Z.W. Parochiale Werken van Berchem -O.-L.-V.,

OMVORMING

BESLUIT VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 23/1112005 TOT WIJZIGING VAN'

DE STATUTEN VAN DE VERENIGING.

De buitengewone algemene vergadering heeft bij besluit van 23/11/2005 de statuten van de vereniging

integraal gewijzigd en vervangen door volgende tekst:

Titel I.: Naam  zetel  doel  duur

Art. 1. De vereniging heeft als naam Parochiale Werken Van Berchem O.L.V.

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 9690 Kluisbergen,Kloosterstraat 35 en ressorteert? onder het gerechtelijk arrondissement Oudenaarde.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de opbouw van de christelijke gemeenschap in de parochie door onder meer het bevorderen van de eredienst en de pastorale zorg van de katholieke kerk, door: het helpen en bijstaan van de personen die met de katholieke dienst belast zijn, door het organiseren en het steunen van onderwijs en welzijnszorg, alsook van de parochiale verenigingen en activiteiten van alle aard die; de religieuze, culturele en sociale ontwikkeling van de bevolking nastreven.

Het rooms-katholiek confessioneel karakter is een wezenlijk element van de vereniging.

Art. 4. Voor zover nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel, mag de vereniging alle, rechtshandelingen stellen, onder meer: leningen aangaan, zich borg stellen, leningen of toelagen verstrekken, personeel aanwerven, roerende of onroerende goederen gebruiken, bezitten, beheren, huren, in eigendom,, vruchtgebruik, erfpacht of bewaring hebben en het patrimonium rationeel beheren.

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur

Titel Il.: Leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)nen} bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vier bedragen. De eerste leden zijn bovenvermelde stichters.

Tot de vereniging. kan toetreden als lid: elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering aanvaard wordt. Uitzondering wordt gemaakt voor de parochiepriester die altijd lid. wordt van de VZW , tenzij hij op eigen verzoek ontslag neemt.

De algemene vergadering beslist over elk verzoek tot aanneming van nieuwe leden op voordracht door minstens twee leden.

De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het doel van de vereniging of de vereniging op enigerlei wijze schade toe te brengen.

Het lidmaatschap van de vereniging eindigt van rechtswege bij het bereiken van de leeftijdsgrens vastgesteld in het huishoudelijk reglement.

Art. 7. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. De leden kunnen het register raadplegen na schriftelijk verzoek daartoe aan de raad van bestuur.

Art. 8. De leden zijn tot geen bijdragen verplicht, maar kunnen wel vrijwillig inbrengen doen of bijdragen

storten.

Zij zijn in geen geval persoonlijk gehouden tot de verbintenissen van de vereniging.

- Art. 9. Uittredende en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers-hebben geen deel in het vermogen van de vereniging; zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging. Zij kunnen ook niet de teruggave eisen van de door hen of door hun mandatarissen betaalde bijdragen of ingebrachte goederen, onverminderd het recht op de terugbetaling van de voorgeschoten of geleende bedragen.

Titel III. : Algemene vergadering

Art. 10.

§1. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Een lid mag zich bij volmacht door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een volmachtdrager kan slechts één lid vertegenwoordigen.

§2. Ieder lid beschikt over één stem.

Art. 11.

§1. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt alle leden; haar besluiten gelden voor alle leden.

§2. Voor volgende aangelegenheden is een besluit van de algemene vergadering vereist

1 het wijzigen_yande statuten;

2het benoemen en ontslaan van bestuurders;

3de kwijting van verantwoordelijkheid van de bestuurders;

4het goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

5de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

fide aanvaarding en de uitsluiting van leden;

7het goedkeuren en wijziging van het huishoudelijk reglement

8het verwerven, vervreemden of met een zakelijk recht bezwaren van onroerende goederen;

9het afsluiten van dadingen

10het aanwijzen, in geval van ontbinding van de vereniging, van de rooms-katholieke vereniging waaraan

het netto-overblijvend maatschappelijk actief zal worden overgedragen.

§3. Onroerende goederen kunnen slechts worden vervreemd of met een zakelijk recht worden bezwaard, grote renovatie- of verbouwingswerken kunnen slechts worden uitgevoerd bij beslissing van de algemene vergadering en met toestemming van de leden.

Dit geldt tevens voor de vervreemding van alle roerende goederen die krachtens gelofte geschonken zijn, of die uit artistiek of historisch oogpunt kostbaar zijn.

§4. De besluiten van de algemene vergadering inzake de bevoegdheden vermeid in de §2, 1° 5° en 10° en §3 van dit artikel worden steeds voor bindend advies overgemaakt aan de deken van het dekenaat...Ronse....

De deken deelt zijn advies schriftelijk mee aan de raad van bestuur binnen een termijn van dertig dagen, ingaande de dag na ontvangst van het besluit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

De raad van bestuur kan de besluiten van de algemene vergadering inzake voormelde bevoegdheden niet uitvoeren voor het verstrijken van deze termijn.

§5. Indien de deken binnen de gestelde termijn een gemotiveerd negatief advies verleent, moet de raad van bestuur een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. De uitnodiging vermeldt de bepalingen van artikel 11.

De algemene vergadering kan, na de deken of zijn afgevaardigde gehoord te hebben, de beslissing herzien, wijzigen of bevestigen.

Art. 12.

§1. Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen

van het afgelopen boekjaar en van de begrotingen voor het komende boekjaar.

Zij heeft plaats uiterlijk zes maanden na afsluitingsdatum van het" boekjaar. " " ......"

§2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de leden erom verzoekt.

Art. 13. Uitnodigingen tot de algemene vergaderingen dienen schriftelijk te gebeuren ten minst veertien

dagen voor de vergadering. Zij kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter,

van twee bestuurders of van één vijfde van de leden.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De uitnodiging dient dag, uur en plaats van de vergadering te vermelden, alsook de agenda.

De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste twee of drie van de leden, wordt op de agenda gebracht.

De vergadering kan niet geldig beslissingen buiten de agendapunten, tenzij alle leden aanwezig zijn en

hiervoor in de vergadering een twee derde meerderheid bestaat.

Art. 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste (in leeftijd) der aanwezige leden of mandatarissen.

De voorzitter stelt een verslaggever aan.

Behoudens het hierna bepaalde en tenzij de wet anders bepaalt, worden de besluiten genomen met twee derde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Voor het aanwijzen, in geval van ontbinding van de vereniging, van het katholiek werk of vereniging waaraan het netto-actief na vereffening zal worden overgedragen is eenparigheid` van stemmen vereist. Bij ontstentenis van unanimiteit zal de beslissing worden genomen door de bisschoppelijke overheid.

Art. 15. Voor het overige oefent de algemene vergadering haar bevoegdheid uit overeenkomstig de bepalingen van de wetten op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Art. 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, waarvan alle leden een ongetekend afschrift ontvangen en dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd.

De notulen en de beslissingen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Afschriften daarvan worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter of door twee beheerders en worden gegeven aan elke belanghebbende die daarom schriftelijk verzoekt.

De notulen en de beslissingen van de algemene vergadering kunnen door de leden worden ingezien op de zetel van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

Derden hebben geen inzagerecht van de notulen en de beslissingen van de algemene vergadering maar kunnen de raad van bestuur schriftelijk om een afschrift van de beslissingen verzoeken. De raad van bestuur beslist over zodanige verzoeken zonder mogelijkheid van verhaal.

Titel IV.: Bestuur  Raad van bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie

bestuurders, die de algemene vergadering onder haar leden benoemt.

De algemene vergadering kan tevens bestuurders benoemen buiten haar leden; deze benoeming is

onderworpen aan de goedkeuring van de bisschoppelijke overheid.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Art. 18. De bestuurders worden benoemd voor hemieuwbare termijnen van zes jaar.

Indien om een of andere reden de vervanging of de herbenoeming van de bestuurders niet tijdig is geschied, blijven de uittredende bestuurders bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging of herbenoeming is. voorzien.

Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, ... het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats aangesteld wordt deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijk mandaat.

Art. 19. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht onverwijld een algemene vergadering bijeen te roepen om te voorzien in de aanstelling van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art. 20. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, penningmeester en een secretaris.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks bestuur, alsook de vertegenwoordiging van de vereniging wat dat bestuur aangaat, mits eenparig akkoord opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Leden van de vereniging of ook derden kunnen, voor een duidelijk omschreven opdracht, volmacht krijgen bij beslissing van de raad van beheer, die hun bevoegdheden bepaalt.

Elke delegatie van bevoegdheid is op ieder ogenblik herroepbaar.

Art. 21. Zonder dat een bijzondere machtiging van de algemene vergadering is vereist, bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt de raad van bestuur geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen, met inbegrip van de daden van beheer en beschikking, voor zover zij door de wet of de statuten niet aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De raad van bestuur kan de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, mits eenparig akkoord, opdragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder of lid die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden.

Art. 22. Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad van bestuur uitdrukkelijk een bestuurder heeft afgevaardigd of gevolmachtigden met een bijzondere opdracht heeft belast.

Art. 23. De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of van twee bestuurders. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen; een bestuurder kan slechts over één volmacht beschikken.

De raad kan slechts geldig vergaderen wanneer tenminste twee derde van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of, bij diens verhindering, door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid.

Art. 24. Van elke vergadering van de raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het wordt ondertekend-door de voorzitter en de secretaris. Afschriften ervan worden geldig "voor eensluidend" ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

De notulen en de beslissingen van de raad van bestuur kunnen door de leden worden ingezien op de zetel van de vereniging. Daartoe richten zij een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur met wie zij een datum en het uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Deze kunnen niet worden verplaatst.

Derden hebben geen inzagerecht van de notulen en de beslissingen van de raad van bestuur maar kunnen de raad van bestuur schriftelijk om een afschrift van de beslissingen verzoeken. De raad van bestuur beslist over zodanige verzoeken zonder mogelijkheid van verhaal.

Titel V. : Rekening en begroting

Art. 25. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig de wettelijke bepalingen terzake, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering, die kwijting vëriëént aan de bëstûurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.0

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de leden. Zij kunnen inzage krijgen van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begroting steunen, doch alleen ter plaatse op de zetel van de vereniging.

Titel VI.: Ontbinding en vereffening

Art. 26. Elke (essentiële) wijziging van het doel van de vereniging, zoals dit in de statuten is omschreven, en elke wijziging van dit artikel 26, heeft rechtens de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art. 27. In geval ontbinding wordt het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening van de

schulden en aanzuivering der lasten, overgedragen aan een katholiek werk met een gelijkaardig doel of aan de vzw Dekenale Werken van het Dekenaat Ronse.

Titel VII. : Algemene bepalingen

Art. 28. Voor zover het niet strijdig is met de openbare orde naar Belgisch recht, is het canoniek recht van toepassing.

Art. 29. Voor alles wat niet in deze statuten is geregeld, is de wetgeving op de verenigingen zonder winstoogmerk van toepassing.

Ontslagen en benoemingen bestuurders

Ontslagen bestuurders:

De Prez Jan , ontslag op 01/10/2010

Bourdeaud'huy Valere op 01/11/2008.

Delbeke Marc op 01/04/2003

Van Seymortier Lucien op 01/04/2003

Ysebaert Ann op 01/04/2005

Mevr. Gevaert - Wijffels op 01/02/2001.

Lucaes Michel op 01/04/2010.

Benoemingen bestuurders

Soens Cecile op 01/10/2010 als lid en secretaris

Van den Daele Jan als lid op 01/10/2010

Van Glabeke Freddy op 01/10/2010

Samenstelling raad van bestuur op12 oktober 2010.

Eggermont dirk voorzitter - bestuurder

Soens Cecile secretaris - bestuurder

Mores Gabriel lid , bestuurder

Schoorens Maurice bestuurder

Brigitte Van Wambeke - Cagnie bestuurder

Van den Daele Jan bestuurder

Van Glabeke Freddy bestuurder

Voor eensluidend afschrift

Kluisbergen 12 oktober 2010

MOD 2.0

Luik B - Vervolg

D.Eggermont Soens C.

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/01/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-" "

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
PAROCHIALE WERKEN VAN BERCHEM - O.-L.-V.,

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 35 9690 KLUISBERGEN

Code postal : 9690
Localité : Berchem
Commune : KLUISBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande