PAROCHIALE WERKEN VAN SINT GILLIS BIJ DENDERMONDE, AFGEKORT : PAROCHIALE WERKEN VAN ST. GILLIS

Association sans but lucratif


Dénomination : PAROCHIALE WERKEN VAN SINT GILLIS BIJ DENDERMONDE, AFGEKORT : PAROCHIALE WERKEN VAN ST. GILLIS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.875.201

Publication

11/03/2013
ÿþ MOD 2.2

s lt I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

vc

bek aar Bet

Staal

III

1111

r tz-trte rd t BANK VAN KOOPHANDEL

2 8 FEB 2013

DEiV4ffileINdONDE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsrsr : 0407.875.201

Benaming

(voluit) ; Parochiale Werken van St-Gillis bij Dendermonde

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel ; Frans Van Schoorstraat 12, 9200 Dendermonde

Onderwerp akte : Statutenwijziging - gecoördineerde statuten - goedkeuring ledenlijst - ontslagen en benoemingen

De algemene vergadering dd. 20 november 2012 heeft conform haar statuten met unanimiteit de volgende statutenwijziging goedgekeurd:

STATUTEN

Titel I: Naam, zetel, doel en duur

Art. 1: Naam: de benaming van de vereniging is "Parochiale werken van St.-Gillis bij Dendermonde".

Art. 2: Zetel: De zetel van de vereniging is gevestigd in de pastorij te St.-Gillis-Dendermonde, Frans Van Schoorstraat 12, 9200 Dendermonde, gerechtelijk arrondissement Dendermonde.

Art. 3: Doel: De vereniging heeft tot doel zich ten dienste te stellen van de bevolking van de parochie van St.-Gillis.

Art, 4: Duur: de vereniging is voor onbepaalde tijd opgericht en kan ten allen tijde ontbonden worden. Titel Il: deelgenoten, aanneming, ontslag en verplichtingen

Art. 5: Het aantal leden bedraagt ten minste vier. Het ledenbestand wordt gekozen uit de groep van de plaatselijke katholieke gemeenschap en leden van de katholieke verenigingen die werkzaam zijn binnen het: grondgebied van de parochie St.-Gillis buiten. Uit deze groep zal steeds de secretaris (schrijver) en de: schatbewaarder gekozen warden.

Van rechtswege is de pastoor van de parochie, of de persoon als gelijkwaardig aangesteld door de, geestelijke overheid (bisdom Gent of zijn rechtsopvolgers), lid van de algemene vergadering en voorzitter van de raad van beheer. Bij ontbering wordt de voorzitter onder de aanwezige leden van de eerst samengeroepen, algemene vergadering verkozen met volstrekte meerderheid van de aanwezigen of vertegenwoordigde leden en dit bij geheime stemming.

Art. 6: De bijdragen van de stichtende leden bestaan uit hun rechten in het gemeenschappelijk vermogen. Geen inkomgelden of bijdragen mogen gevraagd worden aan de leden of van nieuwe leden.

Art, 7: Nieuwe leden worden aangenomen door de algemene vergadering wanneer er bij geheime stemming een meerderheid is onder de aanwezige leden.

Art. 8: De uittreding of uitsluiting van leden is onderworpen aan art. 12 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, hierna genoemd "de wet".

De uitredende of uitgesloten leden of de erfgenamen van de afgestorven leden hebben geen recht op het maatschappelijk bezit, Het is hun ontzegd rekening te vragen, zegels te doen leggen of staat te doen maken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Leden worden ook van ambtswege ontslagen wanneer ze afwezig zijn tijdens drie opeenvolgende algemene of buitengewone vergaderingen en dit zonder zich te verontschuldigen,

Titel III: Algemene vergadering

Art, 9: De algemene vergadering is bevoegd voor de algemene leiding van de vereniging, de wijziging van de statuten, de benoemingen en afstelling van beheerders, de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen, de kwijting van de beheerders en de ontbinding van de vereniging.

Zij alleen is gemachtigd om de verkoop of vervreemding van onroerende goederen en de geldleningen met hypotheekstelling toe te laten. In deze gevallen is een meerderheid van stemmen nodig. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De akten hieromtrent zullen door twee bestuursleden worden getekend. Wijzigingen aan de statuten of de ontbinding van de vereniging kunnen slechts mits naleving van de art. 8 of art, 20 van de wet

Art. 10: Jaarlijks wordt in de zetel van de vereniging een algemene vergadering belegd voor de goedkeuring van de begroting en rekeningen. Daarenboven kunnen de leden samengeroepen worden voor een buitengewone vergadering zoals In de statuten is voorzien of op vraag van een vijfde van de leden, De uitnodiging wordt mondeling of schriftelijk gedaan en dit ten minste 10 dagen op voorhand.

Art, 11: De leden en de daartoe gerechtigde personen ontvangen een afschrift van de beslissingen van de algemene of de buitengewone vergaderingen. De uittreksels of de afschriften uit de registers van procesverbaal worden afgeleverd ten einde in rechte te gelden of elders onder de handtekening van de voorzitter of dit van twee bestuursleden,

Titel IV: Bestuur dagelijks beheer

Art. 12: De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering. Hun mandaat eindigt slechts door hun overlijden, ontslag of afstelling. De raad van bestuur kiest in zijn midden een voorzitter, een schatbewaarder en een schrijver. Een van deze drie kan als afgevaardigd bestuurder worden aangesteld.

Art. 13: De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging en haar vermogen te beheren. AI wat niet uitdrukkelijk door de statuten of door de wet aan de algemene vergadering is voorbehouden valt binnen zijn bevoegdheid. Hij mag onder meer huur- of pachtovereenkomsten en dadingen sluiten, scheidsrechters aanstellen, giften of legaten aanvaarden, geld plaatsen en ontlenen zonder hypotheekstelling, roerende goederen verkopen of ruilen, alle geldsommen ontvangen, in rechte handelen als eiser of verweerder, ontslagen, handlichting geven met of zonder betaling van alle inschrijvingen, overschrijvingen of beslagleggingen, verwerven of afstaan van aile zakelijke rechten, de overdrachten bij art. par. 3 van de wet voorzien, aanvaarden.

Art. 14: De vereniging is verbonden door een handtekening van twee bestuursleden, zonder dat deze hun speciale opdracht zullen dienen te bewijzen.

Art, 15: De schatbewaarder houdt de juiste rekening van de ontvangsten en uitgaven van de vereniging. Hij maakt de begrotingen en de rekeningen voorzien door art. 132 van de wet,

Titel V: Ontbinding en vereffening

Art. 16: In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging zal de gewone of buitengewone vergadering daartoe bijeengeroepen een of meerdere vereffenaars benoemen en de bestemming aangeven die aan het vermogen van de vereniging, na betaling van de schulden, zal gegeven worden. De beslissing wordt geldig genomen met een volstrekte meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, zoals voorzien in art, 9 van de statuten.

Art. 17: In elk geval van ontbinding, rechterlijk of vrijwillig, zal de algemene vergadering bijeengeroepen worden om te beraadslagen en te beslissen, overeenkomstig art. 16 hierboven, over de bestemming van het vermogen.

Art. 18: Ingeval de algemene vergadering geen of geen geldige beslissing daaromtrent neemt, zal de toenmalige bisschop van Gent of hij die volgens de wetten van de katholieke roomse kerk van het bisdom Gent zal staan, voor de goederen een beschikking bepalen, zoveel mogelijk overeenkomstig het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Y

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolq

De algemene vergadering keurt de leden als volgt unaniem goed:

- Mevrouw Abrams Fabienne, Belg, wonende Rozenlaan 10 te 9200 Dendermonde

- De heer De Craene Paul, Belg, wonende Fr. Van Schoorstraat 12, te 9200 Dendermonde

- De heer De Kinder André, Belg, wonende Hemelstraat 106 te 9200 Dendermonde

- De heer De Leeuw Pellet, Belg, wonede Meerken 12 te 9200 Dendermonde

- De heer Geeraert Jan, Belg, wonende Hof ter Hertwinkelstraat 19 te 9200 Dendermonde

- De heer Lauwaert Patrik, Belg, wonende Hoveniersstraat 82 te 9100 Sint-Niklaas

- Mevrouw Van Driessche Marie-José, Belg, wonende Fr. Van Schoorstraat 10 te 9200 Dendermonde

- De heer Wezemael Bert, Befg, wonende Heirbaan 249-B2 te 9200 Dendermonde

- De heer Wezemael Gaspar, Belg, wonende Otterstraat 138 te 9200 Dendermonde

- De heer Pouillart Jozef, Belg, wonende Lange Dijkstraat 99 te 9200 Dendermonde

- De heer Van Den Bossche Freddy, Belg, wonende Hoge Weg 36 te 9200 Dendermonde

- De heer Haesendonck Frank, Belg, wonende te K. Hofstraat 57 te 9200 Dendermonde - De heer Ken Van Weyenberg, Belg, wonende te Fernand Knopfstraat te 9200 Dendermonde

De heer Ken Van Weyenberg wordt unaniem aanvaard als penningmeester en de heer Freddy Van De Bossche als secretaris.

Van Weyenberg Ken,

Bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PAROCHIALE WERKEN VAN SINT GILLIS BIJ DENDER…

Adresse
FRANS VAN SCHOORSTRAAT 12 9200 DENDERMONDE

Code postal : 9200
Localité : DENDERMONDE
Commune : DENDERMONDE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande