PASSION FOR CYLCING, AFGEKORT : P4C

Association sans but lucratif


Dénomination : PASSION FOR CYLCING, AFGEKORT : P4C
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 503.882.732

Publication

18/02/2013
ÿþ Mac 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Oudenaarde

0 6 FEB. 2013

Griffie

Ondernemingsnr: ©ra©3

Benaming

(voluit) : PASSION FOR CYCLING

{verkort) : P4C

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Dreef 67, 9500 Onkerzele

Onderwerp akte :

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

1. Mevrouw FAVYTS, Martine, Belg, zaakvoerster, wonende te 9500 Onkerzele

deelgemeente Geraardsbergen, Dreef 67.

2. De heer DE WOLF, Wim, Belg, ambtenaar, wonende le 9400 Appelterne,

deelgemeente Ninove, Hellestraat 39a.

3. De heer RUBBRECHT, Emiel, Belg, bediende, wonende te 9400 Denderwindeke, deelgemeente Ninove, Rijstraat 151.

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21 Juni 1929, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten ais volgt luiden:

1. Naaml/Adres//Doei//Duur

Art/. De vereniging zonder winstgevend doel wordt opgericht onder de benaming PASSION FOR CYCLING , afgekort

Art2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 9500 Onkerzele, deelgemeente

Geraardsbergen, Dreef 67.

Art3. De vereniging stelt zich tot doel:

Organiseren van ondersteunende diensten naar wielerfederaties, wedstrijdorganisatoren, Wielerclubs en renners.

Hiertoe zal de vereniging onder meer volgende activiteiten organiseren:

-Ter beschikiçing stellen van volgwagens In wielerwedstrijden.

- Ter beschikking stellen van mensen. ( bestuurder v/h vaartuig en mekanieker)

- Ter beschikking stellen van fletsmalerlaai.

- Geven van adviezen naar organisatoren, clubs en renners.

- Ontwikkelen van een eigen cf ubwerking.

Ar14. De vereniging went opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

Het maatschappelijk jaar loopt van een Januari tot en met eenendertig december van teder jaar.

Il. De leden

op de laatste bis. van Luik t3 vermelden : Becta, : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)nten) bevoegd de vereniging, stichting or organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

i

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

,' ti,.eS . MOD 2.2

Art5. Het aantal leden is onbeperkt doch moet ten minste drie bedragen. De vereniging

bestaat uit de hiervoor opgesomde werkende leden die tevens de stichters zijn en uit diegenen die later als werkend lid of niet-werkend lid worden aanvaard.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Art6.Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

- Het lidgeld jaarlijks betalen.

- De statuten van de vereniging te hebben gelezen en deze aanvaarden.

- Het ledenregister te ondertekenen.

Art7. Het bedrag van het lidgeld wordt bepaald op 25.00 E per werkingsjaar. Het bedrag van het lidmaatschap kan gewijzigd worden op voordracht van de raad van bestuur mits goedkeuring van de algemene vergadering.

Art8. Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge Art9. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van het indienen van een schriftelijk ontslag bij de raad van bestuur. Door zijn ontslag of uitsluiting verliest het lid aile aanspraak op het maatschappelijk bezit van de vereniging en kan hij/zij geenszins de teruggave eisen van de door hemlhaar betaalde bijdragen.

Indien door het ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk of statutair minimum daalt, daan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Art14. Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing is in kennis gesteld.

Ill, De algemene vergadering.

Art11. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter of door de oudste van de aanwezige beheerders. Elk werkend lid beschikt over één stem. Elk werkend lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de algemene vergadering.

Art12. De algemene vergadering is bevoegd voor:

- De goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van een wijziging van de statuten;

- De benoeming en afzetting van bestuurders;

- Goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

- De ontbinding van de V.Z.W.;

- De uitsluiting van een werkend tid;

Art13. De gewone algemenen vergadering wordt jaarlijks samengeroepen in de loop van de maand december, voor goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar.

Art14. De raad van bestuur is ertoe gehouden een buitengewone algemene vergadering samen te roepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden hiertoe een schriftelijk verzoek indient.

Art15. Een buitengewone algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Art16. De oproeping gebeurt per brief, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de werkende leden, moet op de agenda geplaatst worden.

Art17. De algemene vergadering kan geldig beslissen als minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigt is, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

Art18. Bij een wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende leden of de ontbinding van de vereniging, worden de bijzondere meerderheden toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Art19. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

IV. De raad van bestuur.

Art 20. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie leden, benoemd door de algemene vergadering. Deze leden worden verkozen voor onbepaalde tijd.

Art21. De leden van de raad van bestuur worden niet bezoldigd. De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad.

Art22. De raad van bestuur beslist zelf over de functies binnen haar schoot.

Art23. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de Voorzitter of door ten minste twee bestuurders. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door het oudste aanwezig bestuurslid.

Art24. De oproeping gebeurt per brief, minimum tien dagen voor het tijdstip van de vergadering, De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de voorzitter. Ieder lid van de raad van bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

Art25, De raad van bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van d aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Art26. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Art27. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur oefent alle bevoegdheden uit die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene

vergadering.

Art28. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde. Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigt zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

V. Begroting en Rekeningen.

Art. 29 Het boekjaar van de V.Z.W. loopt van één januari tot 31 december en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van oprichting van de V.Z.W.

Art30. De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit:

- Lidmaatschap bijdragen

Winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 3.

- De giften; sponsoring

- Subsidies

- Inkomsten uit nevenactiviteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de

realisatie van haar doelen te bezorgen.

- Kapitaalsinbreng via renteloze lening door leden van de vereniging.

Art31. De boekhouding van de inkomsten en de uitgaven dient nauwkeurig volgens de principes van het vereenvoudigt boekhouden gevoerd te worden.

t,~,h,

.

,

;Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Art32, De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de gewone algemene vergadering voorgelegd. De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor de leden van de raad van bestuur.

VI. Ontbinding, vereffening.

Art33. De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 213 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art34. In geval van vrijwillige ontbinding zal de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden alsmede de vereffeningsvoorwaarden bepalen. De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaalt worden door de algemene vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend.

VII. Benoeming bestuurders

Art 35. Worden benoemd tot bestuurders van de raad van bestuur voor een periode van onbepaalde duur:

1.Mevrouw Favyts Martine wondende op Dreef 67  9500 Geraardsbergen

2.De heer De Wolf Wim wondende op Hellestraat 39a  9400 Appelterre

3.De heer Rubbrecht Emiel wonende op Rijstraat 151  9500 Denderwindeke

VIII. Slot.

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Te Onkerzele 10/01/2013 Rubbrecht Emiel OndervoorzitterTekst

Favyts Martine De Wolf Wim

Voorzitter Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PASSION FOR CYLCING, AFGEKORT : P4C

Adresse
DREEF 67 9500 ONKERZELE

Code postal : 9500
Localité : Onkerzele
Commune : GERAARDSBERGEN
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande