PASTORAAL DPZ

Association sans but lucratif


Dénomination : PASTORAAL DPZ
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 535.875.312

Publication

02/07/2013
ÿþ,



emikU3



MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de a

IILI!111~u111Wu11u~w1111u

RECHTBANK ANK VAN KOOPHANDEL TE. GENT

Ondernemingsnr : 0535:87-5'

Benaming

(voluit) : PASTORAAL DPZ

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kerkplein 1 9840 De Pinte

Onderwerp akte : Oprichting - vaststelling statuten - benoemingen

Er blijkt uit een onderhandse akte de dato 18 juni 2013 dat de hierna vermelde personen:

1. Marc Lagaert, wonende te 9840 De Pinte, Van Eycklaan 46

2. Lucia Goubert, wonende te 9840 De Pinte, Keistraat 33

3. Marianne Foubert, wonende te 9840 De Pinte, (Veerhof 6

4. Jan Derrnaux, wonende te 9840 De Pinte, Abeelpark 4

5. Johan Decatelle, wonende te 9840 De Pinte, Nieuwstraat 4

6. Angèle Passeur, wonende te 9840 De Pinte, Willemsdorp 20

7, Annemarie De Sutter, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Molenstraat 22

8. Antoine De Roose, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Het Wijngaardeke 42

9, Leen Gryffroy, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Blijpoe117

10. Koenraad Bogaert, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Het Wijngaardeke 9

11. Christine Dedain, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Pont-Noord 13

12. Piet Herregods, wonende te 9840 De Pinte, Kerkplein 1

een vereniging zonder winstcogmerk hebben opgericht met de naam "PASTORAAL DPZ" en waarvan de statuten luiden als volgt:

ARTIKEL 1, DE VERENIGING

Art. 1. Eerste lid. Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd en aangevuld door de latere wetten en besluiten.

Art. 1. Tweede !id, Naam

1. De VZW draagt de naam PASTORAAL DPZ.

2, Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel

Art. 1. Derde lid. Zetel

1. De zetel van de VZW is gevestigd te 9840 De Pinte, Kerkplein 1, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Gent.

2. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en het tweetalig gebied Brussel-hoofdstad en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 1. Vierde lid. Duur

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOEL

De VZW heeft tot doel het onderzoeken, organiseren, ontwikkelen, verstrekken, verspreiden, evalueren, bijsturen en ondersteunen van aile initiatieven en activiteiten van elke aard in verband met de ontplooiing en de begeleiding van gelijk welke vorm van pastoraal werk.

Tot de doelstelling van de VZW behoort onder meer, zonder dat de doelstelling daartoe kan worden beperkt, de ondersteuning en de begeleiding van de activiteiten van een pastor voor de parochies van De Pinte en Zevergem en het verzamelen van de nodige financiële middelen hiervoor.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen,

De VZW mag aile roerende en onroerende goederen, nodig of nuttig voor het verwezenlijken van haar doel gebruiken, huren, in volle eigendom, blote eigendom, vruchtgebruik, erfpacht of opstal hebben. Ze kan over deze goederen beschikken door aankoop, verkoop, gift, schenking, legaat of elke andere wijze.

ARTIKEL 3, LIDMAATSCHAP

ART. 3. Sectie 1. Werkende leden

1, Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

2. Gezien het groot belang van de parochieploegen van De Pinte en Zevergem voor de verwezenlijking van de doelstellingen van de VZW wordt ernaar gestreefd dat de ene helft van het aantal leden van de VZW zou bestaan uit personen die lid zijn van de parochieploeg van De Pinte of de parochieploeg van Zevergem en de andere helft zou bestaan uit andere personen. Onder de leden moeten de parochieploeg van De Pinte en de parochieploeg van Zevergem altijd vertegenwoordigd zijn. Dit is van toepassing, hetzij bij het vervangen van één of meerdere leden, hetzij bij het verhogen of verminderen van hun aantal.

3. Alhoewel het aantal leden wettelijk tot drie mag dalen, zal de algemene vergadering worden samengeroepen indien het aantal leden, om welke reden dan ook, gedaald is tot minder dan acht. De algemene vergadering zal dan beslissen of de raad van bestuur nieuwe kandidaat-leden zal moeten aanzoeken.

4. De kandidaat-leden richten hun kandidaatstelling schriftelijk aan de raad van bestuur.

Kandidaat-leden dienen aan de volgende vereisten te voldoen:

- behoren tot de parochiegemeenschap van De Pinte of Zevergem;

- bereid zijn zich in te zetten en effectief op een of andere manier mee te werken aan de doelstellingen van

de VZW;

- geen lid zijn van instellingen of verenigingen die ln tegenspraak zijn met de doelstellingen;

- geen activiteiten uitoefenen of steunen die in tegenspraak met de doelstellingen van de VZW zijn.

5. De raad van bestuur brengt de aanvaarding van de kandidaat ais werkend lid op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering. Op deze vergadering dient minstens 2/3 van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

6. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkend lid.

7. De aanneming van een lid wordt schriftelijk vastgelegd. Door zijn handtekening aanvaardt het lid de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement en de doelstellingen van de vereniging.

8. Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de VZW-wet en deze statuten worden beschreven. Zij betalen geen lidmaatschapbijdrage

ART. 3. Sectie 2. Toegetreden leden

1. Alle personen die geen werkend lid zijn maar die zich opgegeven hebben om mee te werken aan de oprichting van de VZW, zullen worden aangenomen als toegetreden lid als zij dit wensen.

2. Daarnaast kan elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, bij de raad van bestuur een schriftelijke aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

3. De raad van bestuur brengt de aanvaarding van de kandidaat als toegetreden lid op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering. De beslissing wordt genomen met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

4. De algemene vergadering kan discretionair en zonder verdere motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard ais toegetreden lid,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

5. De aanneming van een toegetreden lid wordt schriftelijk vastgelegd. Door zijn handtekening aanvaardt het toegetreden lid de statuten, in voorkomend geval het huishoudelijk reglement en de doelstellingen van de vereniging.

6. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten worden omschreven.

7. Toegetreden leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

8. Toegetreden leden worden minstens tweemaal per jaar op de algemene vergadering uitgenodigd. Op deze algemene vergaderingen zal hun advies worden gevraagd wanneer dit door de meerderheid van de werkende leden of de raad van bestuur nuttig wordt geoordeeld.

ART, 3. Sectie 3, Ontslag

Werkende leden en toegetreden leden kunnen zich op elk ogenblik uit de VZW terugtrekken door een formeel schrijven per gewone brief en/of per aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur. Het ontslag zal één maand na dit schrijven ingaan.

ART. 3. Sectie 4. Beëindiging van lidmaatschap

1. Als een werkend lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan diens lidmaatschap, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van aile werkende leden, worden beëindigd door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarop minstens 2/3 van alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is.

2. Het werkend lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

3. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de algemene vergadering uitgesloten worden van lidmaatschap.

ART. 3. Sectie 5. Rechten

1. Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

2. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz.

ARTIKEL 4, DE ALGEMENE VERGADERING

ART. 4. Sectie 1. De algemene vergadering

1. De algemene vergadering bestaat uit de werkende leden.

2. Aile werkende leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend lid heeft één stem,

ART. 4. Sectie 2. Bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en het ontslag van de bestuurders;

3. de kwijting aan de bestuurders;

4. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5, de invoering en de wijziging van het huishoudelijk reglement;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9. de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag of actieprogramma van de raad van bestuur;

10. de aanvaarding van nieuwe werkende of toegetreden leden;

11. de verkiezing van de voorzitter van de raad van bestuur, de ondervoorzitter van de raad van bestuur, de penningmeester en de secretaris.

ART. 4. Sectie 3. Vergaderingen

1. De gewone algemene vergadering zal tijdens het tweede kwartaal van het kalenderjaar gehouden worden op de zetel van de VZW of op elke andere plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 20 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle werkende leden verstuurd per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven.

c , s

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

2. De vergaderingen worden door de voorzitter van de raad van bestuur of door minstens 2 bestuurders bijeengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende leden wordt aangebracht ten minste vijf dagen v6ôr het versturen van de uitnodiging, op de agenda wordt geplaatst.

3. Bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen kunnen worden samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur of door 2 bestuurders wanneer zij dit nuttig of noodzakelijk achten, alsook op verzoek van minstens 1/5 van alle werkende leden. De uitnodiging wordt minstens 20 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar aile werkende leden verstuurd per e-mail en!of per gewone post en!of per aangetekend schrijven.

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

ART. 5. Sectie 1. Samenstelling raad van bestuur

1, De VZW wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden van de VZW, Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat werkend lid is van de vereniging. Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

2. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden voor een termijn van zes jaar. Hun opdracht eindigt bij de sluiting van de gewone algemene vergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar.

3, Onder de leden van de raad van bestuur wordt door de algemene vergadering een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en eventueel een ondervoorzitter verkozen. Deze personen zullen de taken vervuilen die horen bij hun functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing,

4. De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de algemene vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden Ieder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

5. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed,

ART. 5. Sectie 4. Intern bestuur  Beperkingen

1. De raad van bestuur is bevoegd om aile handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet of de statuten de algemene vergadering exclusief bevoegd is.

2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan derden niet worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

3. De raad van bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

4. De bestuurders kunnen niet zonder toestemming van de algemene vergadering beslissingen nemen die verband houden met de aanwerving of het ontslag van een pastor, De algemene vergadering dient deze beslissing te nemen met een 2/3 meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

ART. 5. Sectie 5. Externe vertegenwoordigingsmacht

1. De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle handelingen in en bulten rechte, Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

2. De raad van bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 7. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART. 7, Eerste lid. Financiering

1, De vereniging kan worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

2.Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

ART. 7, Tweede lid. Boekhouding

1, Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de VZW-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 van de VZW-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

4. De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de gewone algemene vergadering.

ARTIKEL 8. ONTBINDING

1, De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding, voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle werkende leden. De bijeenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 4, sectie 3 van deze statuten.

3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

4. In geval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boek jaar

Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op datum van neerlegging van onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement van de zetel van de VZW en zal eindigen op 31 december 2014,

Benoeming bestuurders

De algemene vergadering van de VZW stelt als eerste bestuurders aan:

- Koenraad Bogaert, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Het Wijngaardeke 42, die verklaart dit mandaat

te aanvaarden.

- Leen Gryffroy, wonende te 9840 De Pinte (Zevergem), Blijpoel 17, die verklaart dit mandaat te

aanvaarden.

- Angèle Fasseur, wonende te 9840 De Pinte, Willemsdorp 20, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

- Johan Decatelle, wonende te 9840 De Pinte, Nieuwstraat 4, die verklaart dit mandaat te aanvaarden,

Hun mandaten zullen eindigen onmiddellijk na de gewone algemene vergadering van 2019.

Conform artikel 5 sectie 5 van de hiervoor aanvaarde statuten kan de VZW vertegenwoordigd worden door twee bestuurders die gezamenlijk handelen.

Onmiddellijk daaropvolgend gaat de algemene vergadering over tot de benoeming van de voorzitter van de raad van bestuur, de ondervoorzitter van de raad van bestuur, de secretaris en de penningmeester.

Wordt benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur: Koenraad Bogaert, voornoemd, die verklaart dit

mandaat te aanvaarden.

Wordt benoemd tot ondervoorzitter van de raad van bestuur: Leen Gryffroy, voornoemd, die verklaart dit

mandaat te aanvaarden.

Wordt benoemd tot secretaris: Angèle Fasseur, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Wordt benoemd tot penningmeester: Johan Decatelle, voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden.

MOD 2,2

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Opgesteld te De Pinte, op 18 juni 2013.

Getekend; Koenraad Bogaert, bestuurder

Leen Gryffroy, bestuurder

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte







i3ijtxgen bij iretIteigist-h- -Sta-atsblaïi'=-02/Q7/2fl13'= Aiinéxés dü 1Vlóiiitëür [iéTgë







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
PASTORAAL DPZ

Adresse
KERKPLEIN 1 9840 DE PINTE

Code postal : 9840
Localité : DE PINTE
Commune : DE PINTE
Province : Flandre orientale
Région : Région flamande